«Latvijas Goda aplis» aicina uz Limbažu un Carnikavas novadiem

Kaspars Zaviļeiskis | 2018.06.09

Latvijas simtgades svinēšanas festivāls “Latvijas Goda aplis” turpina apceļot un godināt valsts novadus. Šajā nedēļas nogalē – 9. jūnijā – tas aicina uz Limbažu novadu un 10. jūnijā – uz Carnikavas novadu.

9. jūnijā Limbažos Lielezera krastmalā no pulksten 15.00 norisināsies mākslinieces Kristīnes Nuķes Panteļejevas radošās darbnīcas, bet pulksten 19.00 turpat notiks viņas personālizstādes “Saules ceļš” atklāšana, kurā muzicēs tautas mūzikas ansamblis “Kokle” un koklētāju ansamblis “Kamenīte”. Māksliniece, iezīmējot Latvijas simtgadi, pētījusi latvju saktas izgatavošanas metodes un nozīmi senatnē. Šī tradīcija mūsu tautā kopta gadsimtiem ilgi. Kristīne Nuķe Panteļejeva, svinot simtgadi, cienot seno rotu nozīmi un latvisko kultūras mantojumu, katram Latvijas gadam ir izveidojusi īpašu saktu. Apmeklētājiem būs iespēja ne tikai apskatīties izstādi, bet arī kopā ar mākslinieci veidot katram pašam savu saktu.

Pulksten 22.00 notiks jau otrā Danču nakts Limbažu Lielezera krastā. Tā būs dāvana Latvijas simtgadei, kā arī Dziesmu un Deju svētkiem. Ar tautas deju, mūziku un dainām tiks darināts latvju rakstiem izrakstīts Goda krekls. Tajā tiks ieaustas mūsu tautas vērtības un gadu simtiem veidojies spēks. Latvju zīmes ir simboli, kuros iekodēta mūsu tautas gudrība. Zīmes dara mūs stiprus, aizsargā, dod spēku un svētību. Koncertā iekļautas četru novadu etnogrāfiskās dejas, vecmeistaru darbi, kā arī speciāli šim notikumam radītas jaunas horeogrāfijas. Pasākumā piedalīsies simts deju kolektīvi no dažādiem Latvijas novadiem un, protams, visi Limbažu novada deju kolektīvi. “Danču nakts” īpašā daudzlīmeņu deju grīda ļaus pārskatāmi redzēt dejā veidotās zīmes. Koncerta noslēgumā būs baudāms festivāla “Latvijas Goda aplis” īpašais sveiciens dejotājiem un Limbažu novadam simtgades gaismas uzveduma noskaņās.

Vēl pirms koncerta norisināsies Vidzemes novada amatnieku darinājumu tirgus, bet pēc koncerta – balle ar dejām līdz rīta gaismai. Biļetes uz koncertu un zaļumballi iepriekšpārdošanā iespējams iegādāties “Biļešu servisa” kasēs visā Latvijā.

Savukārt dienu vēlāk Carnikavā “Latvijas Goda aplis” iesāksies ar izstādes “Mūsdienu mitoloģija” atklāšanu pulksten 18.00 Carnikavas tautas namā “Ozolaine”. Izstāde ievedīs rituālā noskaņā un spēka simbolos akcentēs dabas viedumu. Tajā būs aplūkojami Latvijas Mākslas akadēmijas studentu darbi – topošo gleznotāju, keramikas, tekstilmākslas, tēlniecības un modes mākslinieku radošais redzējums. Izstādes kuratore ir novadniece – māksliniece Kristīne Kutepova.

No pulksten 20.00 ikviens aicināts uz Carnikavas novadnieku dižkoncertu “Mēs simtgadei”, kas norisināsies Gaujmalā pie Atpūtas ielas 20. Piedalīsies vietējie amatiermākslas kolektīvi, ieskandinot Dziesmu un Deju svētkus, kā arī novadā dzīvojoši mūziķi – vijolnieks Raimonds Ozols, operas mākslinieki Raimonds Bramanis, Dana Bramane un Nauris Puntulis, dziedātāja Zane Gudrā, dziedātājs Uģis Roze, ģitārists Aivars Gudrais, saksofonists Aigars Raumanis, džeza pianiste Marika Šaripo, dziedātāja Patrisha, popgrupa “Nando”, blūza un rockabilly grupa “Summer Knight Band”, kā arī instrumentālā grupa – Modris Laizāns (basģitāra), Juris Kristons (taustiņinstrumenti) un Ivars Kalniņš (sitaminstrumenti). Goda viesa statusā būs komponists Mārtiņš Brauns. Dižkoncertu ievadīs Carnikavas novada iedzīvotāju kopīgi īstenotās video zibakcijas “Piejūras sapņi” pirmizrāde, kurā būs apskatāmi no putna lidojuma iemūžināti iedzīvotāju sveicieni Latvijai simtgadē.

Koncerta izskaņā, saulei rietot, virs Gaujas iedegsies mākslinieka Kārļa Īles un Kristapa Krolla veidota uguns skulptūra “Gaujas zieds” kā simbols četru pamatelementu mūžīgai mijiedarbībai. Koncerts notiks brīvā dabā – pļavā Gaujas upes krastā, tāpēc apmeklētāji aicināti ierasties ar savām sedziņām vai saliekamajiem krēsliem.

Festivālu “Latvijas Goda aplis” rīko biedrība “Staro 100”. Šīs nedēļas pasākumi tapuši sadarbībā ar Limbažu un Carnikavas novadu pašvaldībām. Plašāka informācija atrodama festivāla “Latvijas Goda aplis” mājas lapā godaaplis.lv. Nākamais pasākums notiks 16. jūnijā Amatas novadā.

Festivāls “Latvijas Goda aplis” ir viens no Latvijas valsts simtgades projektiem, kas kopš pērnā gada novembra godina dažādus Latvijas novadus un to ievērojamās personības, katru nedēļu ciemojoties kādā no daudzajām skaistajām un stāstiem bagātajām valsts vietām un aicinot pievienoties ikvienu interesentu un pašmāju kultūras cienītāju. Festivāls turpināsies līdz pat šā gada novembrim, kulminējot gaismas festivālā “Staro Rīga”. Attiecīgi arī “Latvijas Goda apļa” pieturvietās tiek ieskicētas gaismu festivāla vizualizācijas, radot vēl emocionāli pacilājošāku noskaņu. Festivālu “Latvijas Goda aplis” rīko biedrība “Staro 100” sadarbībā ar novadu pašvaldībām, kultūras centriem un namiem, nevalstiskām organizācijām, novadu iedzīvotājiem un uzņēmējiem, Latvijas Republikas Kultūras ministriju un Latvijas valsts simtgades biroju.

Nokļūšanai pasākumos ikviens aicināts izmantot sliežu transportu. AS “Pasažieru vilciens" nodrošina regulāru vilcienu satiksmi piecās līnijās, un festivālu apmeklējošie pasažieri ātri, droši un patīkami tiks nogādāti vēlamajā galamērķī. Aplūkot vilcienu kustības sarakstu un iegādāties e-biļeti var AS "Pasažieru vilciens" mājaslapā un mobilajā lietotnē.


Avots: godaaplis.lv


celojumubode - 3801
Lieldienu ieskandināšanas pasākums

Lieldienu ieskandināšanas pasākums

Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu,

Liepājas reģiona TIB

Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti

Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti

Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis

EUR 605 | Estravel Latvia

DENISS PASHKEVICH TRIO

DENISS PASHKEVICH TRIO

29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” ietvaros.

EUR 20 | Valmieras TIC

Ostrava. Hokeja čempionāts

Ostrava. Hokeja čempionāts

Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots

EUR 545 | Estravel Latvia

Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām”

Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām”

1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā!

Valmieras TIC

Kemperu noma Eiropā

Kemperu noma Eiropā

Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam!

EUR 71 | Estravel Latvia

Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi

Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi

Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija...

EUR 369 | Estravel Latvia

Taizeme - dažādām gaumēm

Taizeme - dažādām gaumēm

Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides!

EUR 367 | Estravel Latvia

JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀

JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀

Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze.

EUR 539.00 | Latvia Tours

Lieldienu pasākums mini ZOO

Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši"

Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem.

Talsu novada TIC

Klasiskās indiešu dejas koncerts

Klasiskās indiešu dejas koncerts

6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā.

EUR 10 | Valmieras TIC

Zaķim šodien Liela diena

Zaķim šodien Liela diena

30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot sīkdzīvniekus.

Liepājas reģiona TIB

Pilna Servisa Līzings Passat

Pilna Servisa Līzings Passat

Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance.

Europcar

Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā!

Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā!

Pēdējās vietas! - rezervējiet atpūtu pavasara svētkos un izvēlieties DĀVANU no viesnīcas! // 2 naktis ģimenei + atpūtas piedāvājums + izvēlētā dāvana //

EUR 450 | Estravel Latvia

Kļūsti par sesto spēlētāju!

Kļūsti par sesto spēlētāju!

Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību!

EUR 180 | SKY24.LV

Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos

Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos

6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu.

EUR 2.00 | Alūksnes TIC

6 trending travel destinations for 2024

6 trending travel destinations for 2024

Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans.

EUR 79 | airBaltic

Lieldienas Augšdaugavas novadā.

Lieldienas Augšdaugavas novadā.

Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās.

TAKA

Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu

Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu

6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu.

EUR 5 | Valmieras TIC

Jautrās Lieldienas Katiņkalnā

Jautrās Lieldienas Katiņkalnā

1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni!

Alūksnes TIC

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -