Redakcijas sadaļu atbalsta

Pārbaudīti grilēšanas padomi

Sulīgi izcepta gaļa, zivs vai dārzeņi ir katra grilētāja lepnums, un Santa Maria BBQ skolā apkopoti daudzi knifi, lai pie grila pavadītais laiks tiešām sniegtu gandarījumu un gardu maltīti, iesaka jaunais un talantīgais pavārs Haralds Saušs.

Ja pat gatavošana uz grila daudziem ir ikdiena, der atcerēties dažus grilēšanas pamatnosacījumus. Ogļu pietiekama sakarsēšana aizņem vismaz 20 minūtes. Grilu vajadzētu iekurināt vispirms un laiku līdz ogļu pietiekamai uzkaršanai veltīt grilējamo produktu sagatavošanai, piemēram, pievienojot sagatavotās garšvielas. Tiešajā grilēšanā gaļu vai dārzeņus novieto tieši virs oglēm. Netiešajā grilēšanā produktus novieto blakus oglēm, un tad grils vairāk darbojas kā krāsns ar vāku.

Grilējot jābūt pacietīgam – paies vismaz 20 minūtes, līdz iekurinātās ogles būs pietiekami karstas grilēšanai. Savukārt, lai gaļa nepieliptu pie grila restēm, tām jābūt tīrām un pietiekami sakarsušām. Labāk izvēlieties lielus gaļas gabalus un liekos taukus nogriezt tikai pēc grilēšanas. Sāli vajadzētu kaisīt, kad gaļa jau ir gatava, jo tā mēdz sausināt gaļu. Uz kādu laiku aizverot grila vāku, gaļa iegūs patīkamu dūmu garšu.

Tas, cik labi izceptai jābūt gaļai, atkarīgs no katra personiskās gaumes, bet Santa Maria BBQ skolas grilēšanas ceļvedī par dažādu gaļas un zivju veidu gatavošanas ilgumu un ieteicamo iekšējo temperatūru ieteikts sekojošs grilēšanas ilgums un laiks;

  • Vesela liellopa fileja

30–50 minūtes, 52–55°C vidēji izcepta

  • Jostasvietas gabala steiks, antrekots

2–3 minūtes no katras puses, 50–55°C vidēji izcepts

  • Vesela cūkgaļas fileja

30 minūtes, 65–70°C

  • Hamburgeri

2 minūtes no katras puses, 60–65°C

  • Jēra gaļas karbonādes

2–3 minūtes no katras puses, 60–65°C

  • Cūkas muguras gabals, cūkgaļas karbonāde

3–4 minūtes no katras puses, 80°C

  • Vistas fileja

10–12 minūtes, 72°C, dzidra sula

  • Vistas gaļa ar kaulu

15-20 minūtes, 82°C, dzidra sula

  • Vesela vista

aptuveni stunda, 82°C, dzidra sula

  • Lasis

3–4 minūtes no katras puses, 48–52°C

  • Vesels lasis ar ādu apakšpusē

12 minūtes, 48–52°C

  • Mencas fileja

4–6 minūtes no katras puses, 48–52°C

  • Iepriekš novārītas vēžu pusītes

2–3 minūtes no katras puses


Īpaša recepte:

«Cālis uz alus skārdenes»

4 porcijas
Laiks: 120 minūtes
Cālis uz alus skārdenes ir uz grila pagatavota vesela vista, kas uzsēdināta uz atvērtas alus skārdenes. Vista ir gan sulīga, gan garšīga. Pasniedziet ar svaigiem salātiem un BBQ mērci!
1 pac. Santa Maria BBQ Rub Beer Can Chicken
1 gab. svaiga vesela vista
1 bundža 33 cl alus

1.    Ierīvējiet vistu ar garšvielu maisījumu. Marinējiet aptuveni 30 minūtes.
2.    Uzmauciet vistu uz 0,33  l alus skārdenes un novietojiet grila vidū, līdzās oglēm (netiešais karstums). Aizveriet grila vāku.
3.    Gatavojiet vistu aptuveni 1,5 stundas līdz šķiņķa iekšējā temperatūra ir 82 °C.


Paulig grupas Paulig Foods divīzija ar 850 darbiniekiem 13 dažādās valstīs un produkcijas pārdošanu 34 valstīs, ir starptautisks, vērā ņemams tirgus spēlētājs. Paulig Foods divīzijas zīmoli Santa Maria, Risenta un Gold & Green piedāvā dažādus pasaulē pazīstamus etnisko ēdienu konceptus, garšvielas un dabīgus, veselīgus pārtikas produktus. Paulig Foods divīzijas neto pārdošanas apjoms ir 350 miljoni EUR gadā (2017).


Avots: www.santamariaworld.com/lv/

BAT - 3272
photo

Raimonda Paula dziesmas

16. augustā Daugavpils teātrī notiks Raimonda Paula dziesmu koncerti.

Daugavpils TIC

photo

Parīze-Versaļa-Hamburga ar prāmju!

Vienreizējs ceļojums, kurā apmeklēsim Parīzi, Versaļu, Hamburgu! Cena tikai 129eur+69eur (ekskursijas). Pirmais ceļojuma datums 20.09.

EUR 129 | 17.08.2018 | Interlux Travel

photo

Pieprasītākais brančs Pārdaugavā!

Katru svētdienu no 11:00-15:00 – brīvdienu vēlās brokastis. Piedāvājumā plašs siltās un aukstās bufetes klāsts, glāze prosecco un svaigi pagatavota kafija.

EUR 17 | 19.08.2018 | Hercogs Mārupe

photo

Amatnieku svētki Traķos- 18.08.2018

Pēdējās vietas aizraujošā braucienā uz Amatnieku svētkiem Traķos un Viļņu, saulaina un piedzīvojumiem pilna diena, 18.08.2018, tikai 19.00 EUR

EUR 19.00 | 21.08.2018 | Nikos Travel

photo

Nesteidzīga atpūta četrzvaigžņu kūrortā

Silene Resort & SPA- četrzvaigžņu kūrorts, kas atrodas 20 km no Daugavpils pilsētas, gleznaina Sila ezera krastā, komfortablas villas, SPA procedūras, restorāni

TAKA

photo

Ceļojumi uz Grieķiju 25/08 no 169 € !

Karstākie piedāvājumi uz Grieķiju, Krētas salu 25/08 uz nedēļu no 169 € !

EUR 169 | 25.08.2018 | Hot Travel

photo

ĪPAŠAS CENAS, skolas sezonu uzsākot!

Ieskaties ARKOLAT skolas sezonas piedāvājumā - krūze €0.50, glāze €0.19, šķīvis €0.68, dakša vai zupas karote - €0.15! Apskati arī citus piedāvājumus!

EUR 0.08 | 25.08.2018 | Arkolat

photo

Slēpošanas ceļojumiem atlaides līdz 40 %

EUR 365 | 31.08.2018 | Latvia Tours

photo

Vislabākais Madagaskarā no 2890 €

Izlidošana no Rīgas uz 11 naktīm.

EUR 2890 | 10.11.2018 | Antario

BalticTravelnews.com
+371 26551169
info@travelnews.lv