Redakcijas sadaļu atbalsta

Pārbaudīti grilēšanas padomi

Sulīgi izcepta gaļa, zivs vai dārzeņi ir katra grilētāja lepnums, un Santa Maria BBQ skolā apkopoti daudzi knifi, lai pie grila pavadītais laiks tiešām sniegtu gandarījumu un gardu maltīti, iesaka jaunais un talantīgais pavārs Haralds Saušs.

Ja pat gatavošana uz grila daudziem ir ikdiena, der atcerēties dažus grilēšanas pamatnosacījumus. Ogļu pietiekama sakarsēšana aizņem vismaz 20 minūtes. Grilu vajadzētu iekurināt vispirms un laiku līdz ogļu pietiekamai uzkaršanai veltīt grilējamo produktu sagatavošanai, piemēram, pievienojot sagatavotās garšvielas. Tiešajā grilēšanā gaļu vai dārzeņus novieto tieši virs oglēm. Netiešajā grilēšanā produktus novieto blakus oglēm, un tad grils vairāk darbojas kā krāsns ar vāku.

Grilējot jābūt pacietīgam – paies vismaz 20 minūtes, līdz iekurinātās ogles būs pietiekami karstas grilēšanai. Savukārt, lai gaļa nepieliptu pie grila restēm, tām jābūt tīrām un pietiekami sakarsušām. Labāk izvēlieties lielus gaļas gabalus un liekos taukus nogriezt tikai pēc grilēšanas. Sāli vajadzētu kaisīt, kad gaļa jau ir gatava, jo tā mēdz sausināt gaļu. Uz kādu laiku aizverot grila vāku, gaļa iegūs patīkamu dūmu garšu.

Tas, cik labi izceptai jābūt gaļai, atkarīgs no katra personiskās gaumes, bet Santa Maria BBQ skolas grilēšanas ceļvedī par dažādu gaļas un zivju veidu gatavošanas ilgumu un ieteicamo iekšējo temperatūru ieteikts sekojošs grilēšanas ilgums un laiks;

  • Vesela liellopa fileja

30–50 minūtes, 52–55°C vidēji izcepta

  • Jostasvietas gabala steiks, antrekots

2–3 minūtes no katras puses, 50–55°C vidēji izcepts

  • Vesela cūkgaļas fileja

30 minūtes, 65–70°C

  • Hamburgeri

2 minūtes no katras puses, 60–65°C

  • Jēra gaļas karbonādes

2–3 minūtes no katras puses, 60–65°C

  • Cūkas muguras gabals, cūkgaļas karbonāde

3–4 minūtes no katras puses, 80°C

  • Vistas fileja

10–12 minūtes, 72°C, dzidra sula

  • Vistas gaļa ar kaulu

15-20 minūtes, 82°C, dzidra sula

  • Vesela vista

aptuveni stunda, 82°C, dzidra sula

  • Lasis

3–4 minūtes no katras puses, 48–52°C

  • Vesels lasis ar ādu apakšpusē

12 minūtes, 48–52°C

  • Mencas fileja

4–6 minūtes no katras puses, 48–52°C

  • Iepriekš novārītas vēžu pusītes

2–3 minūtes no katras puses


Īpaša recepte:

«Cālis uz alus skārdenes»

4 porcijas
Laiks: 120 minūtes
Cālis uz alus skārdenes ir uz grila pagatavota vesela vista, kas uzsēdināta uz atvērtas alus skārdenes. Vista ir gan sulīga, gan garšīga. Pasniedziet ar svaigiem salātiem un BBQ mērci!
1 pac. Santa Maria BBQ Rub Beer Can Chicken
1 gab. svaiga vesela vista
1 bundža 33 cl alus

1.    Ierīvējiet vistu ar garšvielu maisījumu. Marinējiet aptuveni 30 minūtes.
2.    Uzmauciet vistu uz 0,33  l alus skārdenes un novietojiet grila vidū, līdzās oglēm (netiešais karstums). Aizveriet grila vāku.
3.    Gatavojiet vistu aptuveni 1,5 stundas līdz šķiņķa iekšējā temperatūra ir 82 °C.


Paulig grupas Paulig Foods divīzija ar 850 darbiniekiem 13 dažādās valstīs un produkcijas pārdošanu 34 valstīs, ir starptautisks, vērā ņemams tirgus spēlētājs. Paulig Foods divīzijas zīmoli Santa Maria, Risenta un Gold & Green piedāvā dažādus pasaulē pazīstamus etnisko ēdienu konceptus, garšvielas un dabīgus, veselīgus pārtikas produktus. Paulig Foods divīzijas neto pārdošanas apjoms ir 350 miljoni EUR gadā (2017).


Avots: www.santamariaworld.com/lv/

karlis - 3314
Pastaiga pa Liepāju ar gidu!

Pastaiga pa Liepāju ar gidu!

Ik svētdienu plkst. 12:00 ir iespēja doties pastaigā pa vecpilsētu kopā ar gidu. Ieplāno Liepāju un iepazīsti to.

Liepājas reģiona TIB

Valmieras atbrīvošanas gadadienas pasākumi

Valmieras atbrīvošanas gadadienas pasākumi

No 23.līdz 27.maijam Valmierā ar dažādiem atceres pasākumiem tiks atzīmēta pilsētas atbrīvošanas no lieliniekiem 100.gadadiena un godināta Cēsu pulka Skolnieku

Valmieras Tūrisma informācijas centrs

Supercena uz Turciju 29/05 no 175 € !

Supercena uz Turciju 29/05 no 175 € !

Karstākie piedāvājumi uz Turciju, Antaliju 28/05 un 29/05 uz nedēļu no no 175 € !

EUR 175 | Hot Travel

Ūdens tūristu salidojums

Ūdens tūristu salidojums "Lielais plosts"

1. jūnijā, pirmo reizi, "Lielais plosts" no Baltkrievijas robežas līdz Skerškāniem

TAKA

Izbaudi atpūtu un ekskursijas Melnkalnē

Izbaudi atpūtu un ekskursijas Melnkalnē

Atpūties jaukās viesnīcās un par papildus cenu iegādājies fantastiskas ekskursijas

EUR 225 | Carlson Wagonlit Travel

Aviokompānija Brussels Airlines

Aviokompānija Brussels Airlines

Uz saviem lidojumiem aviokompānija Brussels Airlines piedāvā lētas aviobiļetes par zemām cenām.

EUR 190 | AvioKases.lv

Argentīna un Brazīlija

Argentīna un Brazīlija

Šīs zemes apvieno vienus no skaistākajiem pasaules dabas veidojumiem – Patagonijas ledājus un vareno Iguasu ūdenskritumu. Meties krāsainajā piedzīvojumu virpulī

EUR 4450 | Jēkaba Ceļojumi

🚌Dodies uz Albāniju-Horvātiju-Melnkalni

🚌Dodies uz Albāniju-Horvātiju-Melnkalni

🔥 LAST MINUTE 🔥 🚌Dodies uz Albāniju-Horvātiju-Melnkalni🚌 Izjūti visu Balkānu burvību un skaistumu! Tavs ideāls brauciens ➡️Rezervē

VRK Travel

Hošimin-Muine-Nam Kat Tien tikai 1365 €

Hošimin-Muine-Nam Kat Tien tikai 1365 €

Izlidošana no Rīgas uz Vjetnamu. Cenā iekļauts: lidojums, visi transfēri, viesnīca, ēdināšana, ekskursiju programma.

EUR 1365 | Antario

BalticTravelnews.com
+371 26551169
info@travelnews.lv