Redakcijas sadaļu atbalsta

Pārbaudīti grilēšanas padomi

Sulīgi izcepta gaļa, zivs vai dārzeņi ir katra grilētāja lepnums, un Santa Maria BBQ skolā apkopoti daudzi knifi, lai pie grila pavadītais laiks tiešām sniegtu gandarījumu un gardu maltīti, iesaka jaunais un talantīgais pavārs Haralds Saušs.

Ja pat gatavošana uz grila daudziem ir ikdiena, der atcerēties dažus grilēšanas pamatnosacījumus. Ogļu pietiekama sakarsēšana aizņem vismaz 20 minūtes. Grilu vajadzētu iekurināt vispirms un laiku līdz ogļu pietiekamai uzkaršanai veltīt grilējamo produktu sagatavošanai, piemēram, pievienojot sagatavotās garšvielas. Tiešajā grilēšanā gaļu vai dārzeņus novieto tieši virs oglēm. Netiešajā grilēšanā produktus novieto blakus oglēm, un tad grils vairāk darbojas kā krāsns ar vāku.

Grilējot jābūt pacietīgam – paies vismaz 20 minūtes, līdz iekurinātās ogles būs pietiekami karstas grilēšanai. Savukārt, lai gaļa nepieliptu pie grila restēm, tām jābūt tīrām un pietiekami sakarsušām. Labāk izvēlieties lielus gaļas gabalus un liekos taukus nogriezt tikai pēc grilēšanas. Sāli vajadzētu kaisīt, kad gaļa jau ir gatava, jo tā mēdz sausināt gaļu. Uz kādu laiku aizverot grila vāku, gaļa iegūs patīkamu dūmu garšu.

Tas, cik labi izceptai jābūt gaļai, atkarīgs no katra personiskās gaumes, bet Santa Maria BBQ skolas grilēšanas ceļvedī par dažādu gaļas un zivju veidu gatavošanas ilgumu un ieteicamo iekšējo temperatūru ieteikts sekojošs grilēšanas ilgums un laiks;

  • Vesela liellopa fileja

30–50 minūtes, 52–55°C vidēji izcepta

  • Jostasvietas gabala steiks, antrekots

2–3 minūtes no katras puses, 50–55°C vidēji izcepts

  • Vesela cūkgaļas fileja

30 minūtes, 65–70°C

  • Hamburgeri

2 minūtes no katras puses, 60–65°C

  • Jēra gaļas karbonādes

2–3 minūtes no katras puses, 60–65°C

  • Cūkas muguras gabals, cūkgaļas karbonāde

3–4 minūtes no katras puses, 80°C

  • Vistas fileja

10–12 minūtes, 72°C, dzidra sula

  • Vistas gaļa ar kaulu

15-20 minūtes, 82°C, dzidra sula

  • Vesela vista

aptuveni stunda, 82°C, dzidra sula

  • Lasis

3–4 minūtes no katras puses, 48–52°C

  • Vesels lasis ar ādu apakšpusē

12 minūtes, 48–52°C

  • Mencas fileja

4–6 minūtes no katras puses, 48–52°C

  • Iepriekš novārītas vēžu pusītes

2–3 minūtes no katras puses


Īpaša recepte:

«Cālis uz alus skārdenes»

4 porcijas
Laiks: 120 minūtes
Cālis uz alus skārdenes ir uz grila pagatavota vesela vista, kas uzsēdināta uz atvērtas alus skārdenes. Vista ir gan sulīga, gan garšīga. Pasniedziet ar svaigiem salātiem un BBQ mērci!
1 pac. Santa Maria BBQ Rub Beer Can Chicken
1 gab. svaiga vesela vista
1 bundža 33 cl alus

1.    Ierīvējiet vistu ar garšvielu maisījumu. Marinējiet aptuveni 30 minūtes.
2.    Uzmauciet vistu uz 0,33  l alus skārdenes un novietojiet grila vidū, līdzās oglēm (netiešais karstums). Aizveriet grila vāku.
3.    Gatavojiet vistu aptuveni 1,5 stundas līdz šķiņķa iekšējā temperatūra ir 82 °C.


Paulig grupas Paulig Foods divīzija ar 850 darbiniekiem 13 dažādās valstīs un produkcijas pārdošanu 34 valstīs, ir starptautisks, vērā ņemams tirgus spēlētājs. Paulig Foods divīzijas zīmoli Santa Maria, Risenta un Gold & Green piedāvā dažādus pasaulē pazīstamus etnisko ēdienu konceptus, garšvielas un dabīgus, veselīgus pārtikas produktus. Paulig Foods divīzijas neto pārdošanas apjoms ir 350 miljoni EUR gadā (2017).


Avots: www.santamariaworld.com/lv/

karlis - 3314
photo

Salakas festivāls Palangā- 09.02.2019

Salakas svētki tuvojas! Lietuvas viesmīlība, Salakas festivāls, cepelīni, protams, delfinārija apmeklējums. Īsta svētku diena Lietuvā, 09.02.2019, tikai 21 EUR

EUR 21 | 28.01.2019 | Nikos Travel

photo

Supercena uz Ēģipti 28/01 no 299 € !

Karstākie piedāvājmi uz Ēģipti, Šarmelšeihu no Tallinas lidostas 28/01 uz nedēļu no 299 € !

EUR 299 | 29.01.2019 | Hot Travel

photo

Tava atpūta Šarmelšeihā

27/01, 31/01 un 03/02 uz Šarm El Šeihu! Aviobiļetes Rīga - Sharm El Sheikh - Rīga 7,10,11,14n cena no 279 EUR! viesnīcas skatiet Facebook mājas lapā

EUR 279 | 29.01.2019 | Carlson Wagonlit Travel

photo

Ledus skulptūru festivāls

Starptautiskais Ledus skulptūru festivāls, karameles un karstā šokolāde Jelgavā. Izbraukšana: 09.02.19.

AP SAULI

photo

MAIJA REGATE GRIEĶIJĀ 2019!

REGATE ODISEJA 2019! 8 dienas /7 naktis uz Jahtas (iekļauta cenā). Cena par vienu jahtu 2600 € + dalības maksa! Var pieteikt vienu vai vairākas komandas!

EUR 2600 | 10.02.2019 | 1Travel

photo

Itālijas smaržas un garšas Toskānā

Dodies izbaudīt Toskānu! Lēnām, nesteidzoties, sēžot pie kafijas tases, malkojot vīnu, gatavojot un izgaršojot itāļu ēdienus.

EUR 1165 | 28.02.2019 | Jēkaba Ceļojumi

photo

Keukenhofas ziedu parāde!

Ceļojums, kurš iepatīksies visiem ziedu cienītājiem! Apmeklēsim Varšanu, Berlīni, Amsterdamu un protams, ziedu parādi!

EUR 199 | 03.05.2019 | Interlux Travel

photo

Pludmales atpūta - Filipīnas no 1400 €

Izlidošana no Rīgas. Cenā iekļauts: lidojums, transfērs, viesnīca, ēdināšana.

EUR 1400 | 14.05.2019 | Antario

BalticTravelnews.com
+371 26551169
info@travelnews.lv