Redakcijas sadaļu atbalsta

Ceļojums garšu pasaulē – ko vērts kaut reizi nobaudīt ceļojot

Ir virkne neapstrīdamu un lielisku iemeslu ceļot – dabas pārsteidzošais krāšņums, pilnvērtīgāka atpūta, jauni iedvesmojoši iespaidi un vēl daudzi citi. Pieredze, no kuras varam mācīties un ar kuru varam pilnveidot savu ikdienu pēc atgriešanās, ir neatņemama mūsu dzīves bagātība. Kulinārais baudījums ir viena no tām vērtībām, kuru varam ne tikai iedzīvināt savā ikdienā pēc atgriešanās no atpūtas brauciena, bet varam arī tajā dalīties ar draugiem, radiem un pat nodot mantojumā nākamajām paaudzēm. Tūroperators un ceļošanas eksperts “Novatours” iesaka, krāšņākos ceļojumu galamērķus šai vasarai un ziema, un ko tajos ir vērts nobaudīt.

Kuba
Kuba ir kā ceļojums atpakaļ laikā – šarmanta un ar spilgtu personību. Senlaicīgie auto, salsa, rums, cigāri ir kā krāšņi tās aksesuāri, bet tikpat lielas uzmanības vērta ir tās kulinārija. Kubas garšas noslēpums ir vienkāršība – nesarežģīti ēdieni, kas pārsteidz ar izteiksmīgu garšu.
Kubas virtuves galvenais tēls ir Ropa Vieja - tomātos lēni sautēta un pēc tam plucināta liellopa vai jēra gaļa, kas tiek pasniegta kopā ar rīsiem. Spāņu valodas pratēji zinās, ka ēdiena nosaukums tiek tulkots kā “vecas drēbes”, tomēr no tā nevajag nobīties, jo ēdiens būs patiesi gards!
Esot Kubā, noteikti ir vērts nobaudīt arī omāru, jo tie šeit ir krietni lētāki, kā arī saldajā panašķoties ar banāna radinieku plantānu. Viegli apcepts, karamelizēts, saldens un nedaudz lipīgs – tas būs nevainojams noslēgums ikvienai maltītei.
Ceļojumā uz Kubu iesakāms doties laikā, kad pie mums jau valda ziema, lai nepārsteidz pārlieku liels karstums.

Apvienotie Arābu Emirāti
Abū Dabī pārsteidz, izbrīna un apbur. Šeit mirdzoši debesskrāpji mīt līdzās tradicionālai arābu apkaimei, bet greznība – izsmalcinātam arābu tirgum. Abū Dabī ir kā krāšņa grāmata, kurā savu vietu ieņem arī stāsts par tās virtuvi.
Viens no senākajiem ēdieniem, bez kura nav iedomājama ne arābu ikdiena, ne svētku galds, ir Al Harees. Tas nelepojas ar izsmalcinātu izskatu, bet tā garša ir lieliska. Ēdienu gatavo aptuveni diennakti, kopā sautējot gaļu, kviešus un virkni garšvielu. Ilgais gatavošanas process garantē neaprakstāmu garšu.
Emirātu virtuve nav iedomājama arī bez jūras veltēm. Viens no gardākajiem ēdieniem ir Madrooba – rīsi ar zivi (var būt arī ar vistu), kas bagātināti ar virkni garšvielu, piešķirot tam neaprakstāmu garšu.
Ceļojumā uz Emirātiem iesakāms doties laikā, kad pie mums jau valda ziema, lai nepārsteidz pārlieku liels karstums.

Vjetnama
Ceļojums uz Vjetnamu būs arī ceļojums garšu pasaulē. Tik daudzveidīgu un gardu piedāvājumu citviet ir grūti atrast. Šeit esot, sevī noteikti ir jāmodina bērnības ziņkāri, lai būtu drosme mēģināt, garšot un baudīt visu krāšņo un gardo kulinārijas eksotiku.
Garšas stāsts ir jāsāk ar vjetnamiešu tradicionālo zupu Pho – sāļš buljons, svaigas rīsu nūdeles, vista vai liellops un atsvaidzinoši garšaugi. Šīs zupas recepte jau ir apceļojusi visu pasauli, bet to, noteikti, ir vērts nobaudīt arī tās mājvietā.
Vietējo iedzīvotāju viena no iecienītākajām ātrām pusdienu maltītēm ir Bun Cha. Pusdienlaikā īpaši lielpilsētas pārņem grilētas maltās gaļas aromāts. Pēcāk šī gaļa tiek pasniegta kopā ar rīsu nūdelēm un zaļumiem, kā arī īpašu sīrupveidīgu mērci.
Ceļojumā uz Vjetnamu iesakāms doties laikā, kad pie mums jau valda ziema, lai nepārsteidz pārlieku liels karstums.
 
Itālija
Itālija vienmēr ir bijis sinonīms gardam ēdienam, kuru papildina nesteidzīga atmosfēra un prieks.
Ciemojoties šajā krāšņajā valstī, papildu picai un virknei pastas ēdienu, ir vērts nobaudīt arī citus gardus ēdienus. Itālijas reģions Apūlija glabā vairākus īpaši gardus noslēpumus.
Šeit tiek darināts svaigais siers Burrata. Runā, ka tas, kurš reiz to būs nobaudījis, uz visu laiku to iemīlēs. Krēmīgs, maigs siera “maisiņš” šeit tiek pasniegts kā uzkoda, lai to baudītu kopā ar kādu vieglu aperitīvu.
Apūlijas reģions ir dāsni apveltīts ar dažādām jūras veltēm, bet, atšķirībā no citviet ierastā, tās šeit mēdz baudīt svaigas, t.i. termiski neapstrādātas. Garneles, mazie astoņkājīši un citas ūdens gardās bagātības vislabāk baudīt zvejnieku tirdziņā, kur paši rūdītie jūras vilki pastāstīs, kā vislabāk katra baudāma un viesmīlīgi tās pasniegs vienkāršos traukos.
Ceļojumā uz Itāliju iesakāms doties no pavasara līdz pat rudenim.

Grieķija
Grieķijas burvība ir apdziedāta jau senos eposos un leģendās. Tā tiek dēvēta arī par rietumu civilizācijas šūpuli. Senās saknes vijas arī tās gastronomija, un ne velti grieķu ēdiens tiek virknēts pasaules labāko ēdienu sarakstā.
Grieķija ir vīna zeme. Tomēr vīnogu audzēšana sniedz vēl kādu gardu ēdienu, ne tikai pašu dzērienu. Vīnogu lapas tiek izmantotas Dolmadas gatavošanai – lapās tiek tīts gaļas un rīsu sajaukums, kas pēc tam tiek kopā sautēts. Tomēr katrai saimniecei, katram reģionam ir savas viltības un knifiņi šī ēdiena pagatavošanai, tāpēc to receptes var atšķirties.
Kulta ēdiens Grieķijā, noteikti ir arī Moussaka. Arī šī ēdiena recepte var atšķities, jo tās senā vēsture ir nesusi virkni improvizāciju, taču pamatā vienmēr būs sautētu baklažānu, maltās gaļas, tomātu un sīpolu kārtojums un baltā mērce.  
Ceļojumā uz Grieķiju iesakāms doties no pavasara līdz pat rudenim.

Spānija
Eiropas karstasinīgā, bet tomēr vienmēr laipnā un viesmīlīgā dāma Spānija nav tikai flamenko, dižas mākslas un nepiespiestas atmosfēras mājvieta, bet tā ir arī mājvieta virknei gardu un izteiksmīgu ēdienu.
Spānijas virtuve ir bagāta ar dažādām jūras veltēm un viens no ēdieniem, kas tās ietver un r noteikti jānobauda, ir Paella ¬– rīsu ēdiens ar dažādām jūras veltēm, kas ierasti tiek pasniegts nelielās panniņās. Šim ēdienam ir arī citas variācijas – ar gaļu vai miksētā, tomēr visas no tām ir gardas un lieliskas.
Citādāka variācija par ierasto biešu auksto zupu, ir Spānijā dzimusī Gazpacho. Šī zupa ir viens no labākajiem atsvaidzinājumiem karstā dienā. Tajā vienmēr būs tomāti, gurķis, sīpoli, ķiploki, olīveļļa, vīna etiķis, tomēr katram pavāram būs savs tās pagatavošanas veids un noslēpums. 
Ceļojumā uz Spāniju iesakāms doties no pavasara līdz pat rudenim.



Par „Novatours”
„Novatours” ir vadošais tūroperators Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, kas nodrošina šodien iegādāto pakalpojumu stabilitāti arī nākotnē. Tūroperators organizē brīvdienu un ekskursiju braucienus ar čarterlidojumiem. „Novatours” garantē kvalitatīvus, uzticamus un drošus ceļojumu risinājumus pat uz vistālākajiem galamērķiem.
 

Avots: www.novatours.lv

Turiba - 3320
photo

Akcija Vytautas Mineral SPA Birštonā.

Akcija spēkā tikai līdz 21.decembrim. Iebraukšana jebkuros datumos no 15.01.2019. līdz 01.12.2019.

EUR 69 | 21.12.2018 | Astra Tūre / AvioKases.lv

photo

Ziemassvētki Jordānijā 18/12 no 185 € !

Karstākie piedāvājumi uz Jordāniju, Akabu no Viļņas lidostas 18/12 uz nedēļu no 185 € !

EUR 185 | 21.12.2018 | Hot Travel

photo

Muzikāla izrāde "Kraukšķītis" Valmierā

21.decembrī Valmieras Kultūras centrā iespējams apmeklēt muzikālu izrāde ''Kraukšķītis'''.

Valmieras TIC

photo

Atpūties Jordānijā no Viļņas 18/12 25/12

Sauļojies un apskati Petru PĒDĒJĀS BRĪVĀS VIETAS UZ 7 NAKTĪM 18/12, 25/12! Aviobiļetes Vilnius- Aqaba- Vilnius cena no 109 EUR

EUR 185 | 21.12.2018 | Carlson Wagonlit Travel

photo

Tallina un Tartu Ziemassvētkos-AKCIJA

Ziemassvētku pasaka Tallinā un Tartu, lieliska iespēja pavadīt brīvdienas pasakā, tas viss tikai par 60 EUR, 24.-25.12.2018

EUR 60 | 22.12.2018 | Nikos Travel

photo

Brokastis un branči jau no plkst. 7:00!

Baudi agras brokastis vai vēlus brančus un gūsti spēkus jaunai lieliskai dienai Liepājā. Ieplāno Liepāju savu vēlmju piepildījumam.

Liepājas reģiona TIB

photo

Azerbaidžāna, Gruzija, Armēnija

Azerbaidžāna pārsteigs ar modernajām ēkām, Gruzija ar viesmīlību un ēdieniem, Armēnija ar savu vēsturi, jo Erevāna tiek uzskatīta par senāko pilsētu pasaulē!

EUR 1789 | 17.01.2019 | Jēkaba Ceļojumi

photo

airBaltic - tiešie lidojumi no Rīgas

airBaltic piedāvā lētas aviobiļetes uz saviem lidojumiem.

EUR 30 | 31.03.2019 | AvioKases.lv

BalticTravelnews.com
+371 26551169
info@travelnews.lv