Ceļojošais festivāls «Vadātājs» jūnijā Ziemeru pils muižā

Dita Ābola | 2018.06.04

Jūnija vidū – 16. un 17. jūnijā gaidāmas divas ceļojošā festivāla pieturvietas – 16. jūnijā Vadātājs viesosies Raunas Mazajā skolā, kā pazīstama senā Raunas pils muižas pārvaldnieka ēka, savukārt 17. jūnijā Vadātājs dosies uz Ziemeru pils muižu Alūksnes novadā. Ieeja festivālā bez maksas, sākums abās norises vietās – plkst. 16.00.

Raunas Mazajā skolā festivāla programmā gaidāma komiķa Rūdolfa Kugrēna jaunākā izrāde „Prieks”, Nadjas Bokovikovas dejas un verbālās mākslas simbioze „Dievs vārdā Ņižinskis”, kas veltīta diženajam krievu dejotājam Vaclavam Ņižinskim (krievu valodā ar subtitriem latviešu valodā), koncertus sniegs dziedātājs, komponists, ģitārists Kārlis Kazāks un basģitāriste Maija Ušča, kā arī alternatīvās folkmūzikas grupa „Jūk”, kurā sadarbojas zināmi alternatīvās scēnas mūziķi, kurus vieno aizraušanās ar  alternatīvo, tumšo folk un kantrī – mūziku, kuru Latvijā dzird reti, neraugoties uz latviešu mīlestību pret skumjām un sērām. Atšķirībā no daudziem citiem kolektīviem, grupā "Jūk" ir trīs dziesmu autori un solisti – Sniedze Prauliņa (balss, flauta), Edgars Šubrovskis (balss, ģitāras, bass) un Oskars Jansons (balss, ģitāras, bandžo); grupā spēlē arī Dina Skreitule (vijole, piebalss) un Raitis Viļumovs (sitamie instrumenti). "Jūk" savā versijā spēlē arī citu autoru dziesmas - koncertos var dzirdēt Haralda Sīmaņa, Soundarcade, Māra Šverna, klasiskās un tautas mūzikas skaņdarbus, kuras dalībnieki ir Edgars Šubrovskis, Oskars Jansons, Sniedze Prauliņa, Dina Skreitule un Raitis Viļumovs. Bagātīgu programmu sagatavojis arī Raunas Tūrisma informācijas centrs – Mazajā skolā būs skatāmas mākslas un vēstures priekšmetu ekspozīcijas, Rīgas dizaina mākslas vidusskolas 2. fotogrāfu kursa izstāde, būs iespējams piedalīties Raunas mākslas studijas aktivitātēs un radošajās darbnīcās, kā arī organizētā ekskursijā apskatīt bijušās muižas telpas un tajā ierīkotās darbnīcas.

Ziemeru muižā savukārt būs skatāma komiķes Aivas Birbeles solo stendapa izrāde, mūziķa un komponista Edgara Mākena solo koncerts, ar lekciju/diskusiju „Latvijas nenovērtētākās filmas” piedalīsies kino profesionāle Agnese Logina un kino režisore Liene Linde. Programmu kuplinās arī mūziķe Elizabete Balčus, kas pārstāvēs muižas īpašnieku ģimeni. Vakara noslēgumā arī Ziemeru muižā uzstāsies grupa „Jūk”.

Festivālā, kā jau ierasts, skatāma arī filmu programma – šogad LKA Nacionālās Filmu skolas jaunāko īsfilmu izlasei dots nosaukums „Kāpēc apklusa mūzika?”. Tajā iekļauti maģistra studiju programmas trešā semestra mācību darbi – etīžu cikls „Kino gleznas” (2018), ko veidojuši režisori Signe Birkova, Elita Kļaviņa, Marta Elīna Martinsone, Ieva Norvele, Māris Bezmers, Gunta Gaidamaviča, Adriāna Roze, Dāvis Dreimanis un Jānis Jozauskis un kura ietvaros kinovalodā pārtulkotas dažādas latviešu un pasaulslavenu mākslinieku gleznas. Programmu papildina bakalaura programmas studentes Tīnas Zariņas komēdija „Augstāk, tālāk, stiprāk” (2017) un režisora Rinalda Zelta diplomdarbs „Silts klusums” (2016), kā arī režisores Diānas Daukstes komiskā dokumentālā filma „VOVAS”, kas šopavasar izrādīta Rīgas Pasaules filmu festivālā.

Ceļojošais mūzikās un mākslas festivāls „Vadātājs” ir draudzīgs gan ģimenēm ar bērniem, gan jauniešiem. Ieeja pasākumā ir bez maksas, un festivāls gaida ikvienu, kuram ir interese par mūsdienu kultūras aktualitātēm. Festivālu organizē biedrība „HI” un to atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Avots: Vadātājs


celojumubode - 3801
Lieldienu brīvdienas outlet ciematā

Lieldienu brīvdienas outlet ciematā

Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca.

ViaJurmala

Lieldienas Augšdaugavas novadā.

Lieldienas Augšdaugavas novadā.

Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās.

TAKA

Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮

Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮

Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim Botanico

EUR 745.00 | Latvia Tours

Ostrava. Hokeja čempionāts

Ostrava. Hokeja čempionāts

Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots

EUR 545 | Estravel Latvia

LIELDIENU IZPĀRDOŠANA

LIELDIENU IZPĀRDOŠANA

Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi!

Novatours

Pilna Servisa Līzings Passat

Pilna Servisa Līzings Passat

Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance.

Europcar

 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts

Populārākais Itālijas pludmales kūrorts

Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu itāļu viesmīlību

EUR 495 | Latvia Tours

Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā!

Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā!

Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā.

TAKA

Taizeme - dažādām gaumēm

Taizeme - dažādām gaumēm

Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides!

EUR 367 | Estravel Latvia

Lieldienu ieskandināšanas pasākums

Lieldienu ieskandināšanas pasākums

Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu,

Liepājas reģiona TIB

Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām”

Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām”

1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā!

Valmieras TIC

Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas

Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas

Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis //

EUR 121 | Estravel Latvia

Aktuālās izstādes Liepājā

Aktuālās izstādes Liepājā

Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies!

Liepājas reģiona TIB

Riga Reggae Acoustic

Riga Reggae Acoustic

6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae Acoustic!

EUR 15 | Valmieras TIC

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”.

Liepājas reģiona TIB

Kļūsti par sesto spēlētāju!

Kļūsti par sesto spēlētāju!

Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību!

EUR 180 | SKY24.LV

Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei

Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei

Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem //

EUR 1700 | Estravel Latvia

ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas!

ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas!

🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama

EUR 350 | Latvia Tours

Kemperu noma Eiropā

Kemperu noma Eiropā

Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam!

EUR 71 | Estravel Latvia

Liepājas restorānu nedēļa

Liepājas restorānu nedēļa

Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas ēdināšanas uzņēmumi.

Liepājas reģiona TIB

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -