LIDO Atpūtas centrs maina nosaukumu uz «Skanīgākā tautas dancotava»

Inese Blaune | 2018.06.01

Lai cildinātu XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkus, nosaukumu mainījis LIDO Atpūtas centrs Krasta ielā, kas turpmāko mēnesi tiks dēvēts par “Skanīgāko tautas dancotavu”. Līdz ar nosaukuma maiņu atpūtas centrs nodots jaunu saimnieku – tautas deju dejotāju, rokās. Ikviens svētku dalībnieks aicināts izmantot centru kā tikšanās un pulcēšanās vietu, savukārt deju entuziastiem tiks organizētas bezmaksas tautas deju nodarbības un iespēja uzstāties LIDO tautas deju lielkoncertā, atklājot Dziesmu un Deju svētku nedēļu.
“LIDO lepojas, ka Dziesmu un Deju svētkos varēs gādāt par brīvprātīgajiem no visas sirds  – tas nozīmē, ka LIDO nodrošinās teju astoņus tūkstošus maltīšu 1500 svētku brīvprātīgajiem. LIDO vienmēr ir godinājis latviskās tradīcijas, tādēļ aicinām ikvienu, kas nav tiešā veidā iesaistīts, piedalīties, mācīties deju soļus un svinēt Dziesmu un Deju svētkus,” izsludinot jauno atpūtas centra nosaukumu, atzīmēja Māris Blumbergs, AS LIDO valdes priekšsēdētājs.
Līdz pat svētku noslēgumam “Skanīgākā tautas dancotava” (LIDO Atpūtas centrs Krasta ielā) būs vieta, kur tikties visiem svētku dalībniekiem un kur ikvienam būs iespēja kļūt par tautas deju dejotāju un svētku dalībnieku. Arī LIDO Origo, Damme un Apelsīns notiks regulāras latviešu tautas deju nodarbības deju kolektīvu vadītājas, horeogrāfes Indras Filipsones vadībā. Visiem jaunajiem dejotājiem būs iespēja kļūt par daļu no LIDO tautas deju lielkoncerta, ar ko 29. jūnijā tiks ieskandināta Dziesmu un Deju svētku nedēļa.
“Esmu priecīgs par iespēju ienest tautas deju ikvienās mājās, kur, iespējams, Dziesmu un Deju svētki līdz šim bijuši tikai kā koncerti TV ekrānos. Kā svētku virsvadītājs un viens no jaunajiem LIDO saimniekiem “Skanīgākajā tautas dancotavā” gādāšu par iespēju katram interesentam LIDO restorānos apgūt deju soļus, lai kopā izveidotu lielkoncertu, kurš pieejams ikvienam,” aicināja Dziesmu un Deju svētku un gaidāmā LIDO Tautas deju lielkoncerta virsvadītājs Ilmārs Dreļs.
Pasākumā kopā ar LIDO līdzšinējiem saimniekiem piedalījās arī XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku izpilddirektore Eva Juhņēviča. Iedzīvinot jauno nosaukumu, kā pirmie pasākuma laikā dejā metās tautas deju ansamblis “Dardedze”. Savas tautas deju prasmes demonstrēja arī Māris Blumbergs. Savukārt Ilmāra Dreļa vadībā pirmos tautas deju soļus drosmīgi apguva olimpieši Madara Palameika un Aleksandrs Samoilovs, izpildot vienu no atraktīvākajām latviešu tautas dejām “Cūkas driķos” un parādot, ka tautas mantojumu var apgūt ikviens.
Tautas deju nodarbību grafiks būs pieejams interneta vietnē LIDO.lv.
Par LIDO grupu
Uzņēmums LIDO dibināts 1987. gadā un specializējas sabiedriskās ēdināšanas uzņēmuma tīkla izveidē un apkalpošanā. Uzņēmums pirmais Latvijā ieviesa atklātās virtuves koncepciju pārskatāmai ēdienu gatavošanai, kā arī izstrādāja LIDO raksturīgo interjeru un mēbeļu dizainu. LIDO grupā ietilpst trīspadsmit restorāni un trīs veikali Rīgā un tās apkaimē, trīs restorāni Tallinā, divi restorāni KIRSONS un ražotne Berlīnē, gaļas un kulinārijas ražotne, alus darītava, konditoreja Rīgā. Rīgā un tās apkārtnē LIDO nodrošina arī ēdienu piegādi.

Avots: AS LIDO


celojumubode - 3813
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras!

EUR 2.00 | Alūksnes TIC

ALBĀNIJA jau no 30.05.

ALBĀNIJA jau no 30.05.

Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija

EUR 589 | Latvia Tours

Zudušais un atklātais Bānīša ceļā!

Zudušais un atklātais Bānīša ceļā!

ptuveni 30km velo tūre “Zudušais un atklātais Bānīša ceļā” piemērota gan draugu kompānijām, gan ģimenēm ar bērniem. Apļveida brauciens stars pulksten 11:30

Alūksnes TIC

Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana.

Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana.

Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu.

TAKA

Pārgājienu seriāls

Pārgājienu seriāls "Izpēdo Dienvidkurzemi"

“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā gaisā.

Liepājas reģiona TIB

Plāno kāzas Bauskas novadā!

Plāno kāzas Bauskas novadā!

Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā!

Bauskas TIC

 Vislatvijas golfa diena 5.maijā!

Vislatvijas golfa diena 5.maijā!

Vislatvijas Golfa Dienas – atklāj golfa spēles burvību! Aicināts ir ikviens pie mums Jurmala Golf Club & Hotel!

Jurmala Golf Club & Hotel

Atlaides auto nomai Igaunijā

Atlaides auto nomai Igaunijā

Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu!

Europcar

Brokastu ēdienkarte visas dienas laikā!

Brokastu ēdienkarte visas dienas laikā!

Tas brīdis ir pienācis! Jauno sezonu uzsācis Jurmala Golf Club & Hotel mājīgais restorāns! Ar lielāko prieku uzņemsim un parūpēsimies par tavām garšas kārpiņām.

EUR 6.50 | Jurmala Golf Club & Hotel

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Trakai TIC

4 personām - aktīva atpūta Igaunijā

4 personām - aktīva atpūta Igaunijā

1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums

EUR 370 | Estravel Latvia

Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa

Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa

Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana

EUR 519 | Estravel Latvia

TUNISIJA no 295 EUR/pers!

TUNISIJA no 295 EUR/pers!

Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām!

EUR 295 | Latvia Tours

Atlaide auto nomai Bahreinā

Atlaide auto nomai Bahreinā

Persijas līča debeszilajos ūdeņos atrodas apslēpts dārgakmens, kas gaida izpēti — Bahreina. Nepalaid garām, rezervē tūlīt un saņem 20% atlaidi.

Europcar

Aktuālās izstādes Liepājā

Aktuālās izstādes Liepājā

Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies!

Liepājas reģiona TIB

Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam!

Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam!

NORĀDI VĒLMES -> SAŅEM PIEDĀVĀJUMU ČARTERCEĻOJUMAM 30 MIN LAIKĀ MĒS PALĪDZĒSIM SAPŅIEM ĪSTENOTIES! ;)

Latvia Tours

Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā

Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā

1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05.

EUR 225 | Estravel Latvia

Dzīvas mūzikas vakars restorānā PLAZA

Dzīvas mūzikas vakars restorānā PLAZA

Nobaudi vakaru restorānā "Plaza" ar grupu "Nostalgie"! Dzīva mūzika un Daugavpils ainava no viesnīcas 10. stāva papildinās nesteidzīgo atpūtas vakara atmosfēru! Galdiņu rezervācija +371 65404912 Esat mīļi gaidīti!

Park Hotel Latgola

️Tunisija😲 Neticamas cenas!

️Tunisija😲 Neticamas cenas!

Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto jūras krastu.

EUR 295 | Atlantic Travel

Atlaides auto nomai Reunion salā

Atlaides auto nomai Reunion salā

Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā!

Europcar

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -