Vislatvijas saldējuma festivālā apēsti 45 tūkstoši saldējumu un izvēlēta jaunā «Jūrmalas saldējuma» garša

Ērika Kirsone-Kriviņa | 2018.05.29

Ieskandinot vasaras sezonas sākumu, 26.maijā Dzintaru pludmalē aizvadīts “Vislatvijas saldējuma festivāls”, kas pulcēja desmitiem tūkstošiem saldummīļu. Kopumā festivālā apēsts rekordliels saldējumu daudzumus – apmēram 4 tonnas jeb 45 tūkstoši porcijas, starp kuriem bija gan dažādi iecienīto zīmolu “Ekselence”, “Pols”, “Tio”, “Kārums” un “Rasēns” saldējumi, gan tādu Latvijas mājražotāju kā “Marybella”, “Gogelmogels”, “Skrīveru mājas saldējums”, “Rullējums”, “Grasbergs” un “Siguldas saldējums” atvēsinošie gardumi. Pasākumu organizēja Latvijas vadošais piena pārstrādes uzņēmums Food Union - tradicionālo Jūrmalas Kūrorta svētku ietvaros.

Izvēlēta jaunā Jūrmalas saldējuma garša

Jūrmala jau otro gadu pēc kārtas kļuva par mājvietu “Vislatvijas saldējuma festivālam”, tāpēc pasākuma viesiem bija unikāla iespēja balsot par to, kāda būs jaunā “Jūrmalas saldējuma” garša. Sīvā konkurencē starp četrām piedāvātajām iespējām par līderi, kas visvairāk iegaršojās festivāla dalībniekiem, kļuva saldējums, kas simboliski līdzinās dzintaram - karameļu saldējums ar sāļo karameļu mērci un karamelizētu cukuru.

“Saulains un silts laiks, skaista pludmale un daudz smaidīgu cilvēku, kuriem garšo saldējums – tās ir tikai dažas lietas, kas raksturo to, cik fantastisks bija “Vislatvijas saldējuma festivāls”. Sakām lielu paldies ikkatram “Jūrmalas Kūrorta svētku” viesim, kurš iegriezās pie mums ciemos, un vēlam tik pat pozitīvu un gardu mirkļu bagātu turpmāko vasaru,” saka Sandra Usačeva, Food Union saldējuma zīmola vadītāja.

Koncerti, spēles un aktivitātes

 “Vislatvijas Saldējuma festivāla” programmā līdzās simtiem dažādu saldējuma veidu un  aizraujošām aktivitātēm un konkursiem papildināja arī koncerti no tādiem pašmāju mūziķiem kā Carnival Youth, Elza Rozentāle, Evilena Protektor un MC Orķestris. Bet par pasākuma vadīšanu rūpējās Jānis Romanovskis un Oskars Lepers.

Gardēžu saldējums “Ekselence” festivāla viesus aicināja uz pop-up kafejnīcu, kur baudīt “Ekselence” desertus, un īpaši iekārtotu fotostudiju. Leģendārais saldējums “Pols” piedāvāja uzkāpt uz lielformāta šūpuļzirdziņa, nobildēties ar “Pols” lāci, tad uzspēlēt 80. un 90. gadu leģendārās spēles Super Mario, Teenage Mutant Ninja Turtles, Street Fighter u.c.  Savukārt saldējuma zīmols “Tio” piedāvāja iespēju ienirt bumbiņu baseinā, baudīt saldējuma kokteiļus un piedalīties radošajās darbnīcās. Bet biezpiena saldējums “Kārums” aicināja uz Lidotavu un Makšķerēšanas spēli ar vārnēnu mantiņām.

Jaunais saldējuma zīmols “Rasēns” pārsteidza ir īpašu atrakciju – Slaklainingu, kurā ikviens varēja pārbaudīt savas līdzsvaru, staigājot pa elastīgu virvi, vai vērot akrobātikas paraugdemostrējumus. Tāpat “Rasēns” aicināja jauniešus uz Youtube kanāla “RasēnsTV” MeetUp, kura laikā bija iespējams satikt tā vadītājus - Joret, SindijaLo, Laurlācis un Lotu Ulmani, un piedalīties kastingā par iespēju piedalīties nākamās sezonas sērijās.


Par Food Union
Food Union ir lielākais piena pārstrādes uzņēmums Latvijā, kā arī vadošais saldējuma ražotājs Baltijas valstīs. Food Union grupa apvieno trīs lielākos piena pārstrādes un saldējuma ražošanas uzņēmumus Latvijā – “Rīgas piena kombināts”, “Valmieras piens” un “Rīgas piensaimnieks”, lielāko saldējuma ražotāju Igaunijā “Premia”, lielāko saldējuma ražotāju Dānijā “Premier Is” un saldējuma izplatītāju Dānijā “Hjem Is”, saldējuma ražotāju Norvēģijā “Isbjørn Is”, saldējuma ražotāju Rumānijā “Alpin57Lux” un saldējuma ražotāju Baltkrievijā “Ingman Ice Cream”.

Food Union grupas kopējais apgrozījums 2016. gadā sasniedza 247 miljonus eiro, bet EBITDA – 31,5 miljonus eiro. Grupā kopumā tiek nodarbināti vairāk nekā 2500 darbinieku, no kuriem vairāk nekā 1200 darbinieku strādā uzņēmumos Baltijā.

Avots: Food Union


celojumubode - 3813
Kļūsti par sesto spēlētāju!

Kļūsti par sesto spēlētāju!

Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību!

EUR 180 | SKY24.LV

Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē!

Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē!

Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57.5903, 26.8627.

Alūksnes TIC

Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa

Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa

Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana

EUR 519 | Estravel Latvia

Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana.

Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana.

Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu.

TAKA

Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA

Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA

Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz 31.05.

EUR 94 | Estravel Latvia

Bērnu un jauniešu teātru festivāls

Bērnu un jauniešu teātru festivāls

19. un 20. aprīlī Valmieras Viestura vidusskolā notiks XVII Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāls “..un es iešu un iešu!”.

Valmieras TIC

Atlaides auto nomai Igaunijā

Atlaides auto nomai Igaunijā

Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu!

Europcar

Pavasara tirgus Lietuvā

Pavasara tirgus Lietuvā

20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus!

Ignalinos rajono TIC

Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā

Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā

No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”.

Valmieras TIC

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Trakai TIC

Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi

Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi

Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija...

EUR 369 | Estravel Latvia

Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā

Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā

1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05.

EUR 225 | Estravel Latvia

4.maija svētki Alūksnē

4.maija svētki Alūksnē

Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”.

Alūksnes TIC

Saulaina atpūta Kosta Blanka

Saulaina atpūta Kosta Blanka

Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no 31/05 - 30/09

EUR 715 | Atlantic Travel

MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04.

MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04.

Atlaide vairāk kā 200 kruīziem šajā pavasarī un vasarā! 7 naktis - Vidusjūra, Ziemeļeiropa un Karību salas // rezervējiet līdz 23.04.

EUR 547 | Estravel Latvia

👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI!

👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI!

Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar tradīcijām..

EUR 53.00 | Latvia Tours

Atlaides auto nomai Ungārijā

Atlaides auto nomai Ungārijā

Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību.

Europcar

Draugu piedāvājums - Stambula, 3 naktis

Draugu piedāvājums - Stambula, 3 naktis

Lidojums + bagāža + transfēri + 3 viesnīcā ar brokastīm // spēkā ceļojot sākot no 3 perosnām // Maijā // pārdošana līdz 19.04.!

EUR 350 | Estravel Latvia

Itālijas ezeru burvība

Itālijas ezeru burvība

Itālijas ezeru reģiona skaistums, brīnišķīgs klimats, svētvietu noslēpumainība iespaidīgās vietās, ir tikai daži no šī neaizmirstamā maršruta dārgakmeņiem.

EUR 1299 | Latvia Tours

Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras!

EUR 2.00 | Alūksnes TIC

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -