Aicina apmeklēt «Slīteres Ceļotāju dienas»

Andra Ratkeviča | 2018.05.25

Slīteres Ceļotāju dienas / Šlītõr Riekmīed pǟva
Slīteres Nacionālajam parkam – 95!

2018. gada 9. un 10. jūnijā. Ar pulcēšanās centru pašā Nacionālā parka sirdī – pie Šlīteres pusmuižas un bākas

Slīteres Ceļotāju dienas ir iespēja aktīvi un jēgpilni atpūsties. Pieredzējuši dabas un novada pētnieki vadīs grupas, pulcējot dabas draugus, zinātkāros, ģimenes ar bērniem un vienkārši veselīgas vides baudītājus. Tā ir īpaša iespēja apmeklēt unikālas nacionālā parka vietas! Būs gan garie, grūtie pārgājieni, gan vieglas pastaigas dabas pētnieku vadībā. Ceļotāju dienas Dundagas novadā notiek jau 9. gadu.

9.un 10. jūnijā purvu, mežu, pļavu un jūras piekrastes dabas daudzveidību tulkos Latvijā pazīstami dabas pētnieki.  
Piemēram, sestdien, 9.jūnijā varēs iepazīt sēņu pasauli kopā ar Latvijas Dabas muzeja mikoloģi Initu Dānieli, vai izzināt Šlīteres Zilo kalnu noslēpumus meža ekoloģes un vides gides Sandras Ikaunieces sabiedrībā. Pārgājienus apkārt Pēterezeriem vedīs Ķemeru Nacionālā parka gids Jānis Šlūke, bet Šlīterē kukaiņus pētīsim kopā ar entomologu Uģi Piterānu. Puiškalna dārgumi atklāsies ainavu arhitektes Ilzes Iesalnieces – Brukingas vadībā.
Sestdien Šlīteres muižas pagalmā būs vietējo mājražotāju tirdziņš, svētku noskaņa ar mūziku un mielastiem. Pašā Zilokalnu kraujas malā - Dabas izglītības centrā «Slītere» varēs ne tikai apmeklēt Šlīteres bāku, bet arī tās pagalmā un Ozola namiņā iesaistīties dabas izziņas darbnīcās un gida vadībā doties pa Šlīteres dabas taku.
Arī svētdien, 10.jūnijā būs pieklājīgs piedāvājumu klāsts. Jau no agra rīta putnu balsīs aicina ieklausīties biologs Uģis Piterāns, bet gar Rākstupītes krastiem – populārais dabas pētnieks Vilnis Skuja. Īpaši izceļama Jūrtakas iestaigāšana jeb pilotpārgājiens gar Rīgas līča krastu no Kolkas līdz Ēvažiem, iekļaujoties Eiropas garo distanču kājām gājēju maršrutā E9.
Ja vēlies iesaistīties diskusijās par dzīvi, darbu un atpūtu dabas teritorijās, atbrauc uz Dundagu jau dienu iepriekš, jo piektdien, 8. jūnijā Dundagas pilī notiks konference "Iespējas un izaicinājumi - dzīve nacionālajos parkos un citās dabas teritorijās". Iepriekšēja pieteikšanās, rakstot uz [email protected].

Detalizētāk lūdzu skatiet programmā: www.sliteresdiena.lv

Slīteres Nacionālais parks šogad svin savu 95. gadskārtu. Parks ir vairāk nekā 16 tūkstošu ha liela teritorija: no Šlīteres Zilajiem kalniem un Šlīteres bākas dienvidos, līdz Kolkasragam ziemeļos. 1923. gadā valsts aizsardzībā tika ņemta neliela platība Zilo kalnu pakājē, kas dabas daudzveidības ziņā ir viena no bagātākajām Ziemeļeiropā. Tieši Šlīterē jūras veidošanās process ledāja ietekmē pirms desmit tūkstoš gadiem atstāja īpaši dziļas pēdas. Te ir vieta, kur ar stāvu Zilo kalnu kāpli beidzas Ziemeļkurzemes pacēlums un lejpus sākas Undžavas mežu biežņa, kurai pāri var saskatīt piekrastes lībiešu ciemus un pat Sāmsalu! Šodien te arī mājvieta Nacionālā parka dabas izglītības centram ar Šlīteres bāku, Ozola namiņu un dabas taku. Pāris simtus metrus no bākas dižu koku parks ieskauj senās pusmuižas laukakmeņu ēkas un 1939. gadā celto mežniecības ēku, kur tagad mājo Dabas aizsardzības pārvaldes Kurzemes administrācijas birojs.
Slīteres Ceļotāju dienu galvenie rīkotāji un atbalstītāji: Dabas aizsardzības pārvalde, Dundagas novada pašvaldība, Latvijas vides aizsardzības fonds, biedrība Zaļā doma, biedrība Ziemeļkurzemes biznesa asociācija.

Brouc šourp un pasrouges no Šlīters bāk uz Sāmsāl pus! Saoušes, kā Undžavs čokšņes visād radeb čum un mudž! Paost mežlok smārd un apmet kād bōgan pa Šlīters vece pusmuiž!

Avots: www.daba.gov.lv


celojumubode - 3802
Lieldienu pasākumi Alūksnē!

Lieldienu pasākumi Alūksnē!

Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot un ripināt olas

Alūksnes TIC

Pavasara tirgus Lietuvā

Pavasara tirgus Lietuvā

20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus!

Ignalinos rajono TIC

Lieldienu pasākums mini ZOO

Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši"

Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem.

Talsu novada TIC

Kemperu noma Eiropā

Kemperu noma Eiropā

Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam!

EUR 71 | Estravel Latvia

Liepājas restorānu nedēļa

Liepājas restorānu nedēļa

Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas ēdināšanas uzņēmumi.

Liepājas reģiona TIB

Klasiskās indiešu dejas koncerts

Klasiskās indiešu dejas koncerts

6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā.

EUR 10 | Valmieras TIC

Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā

Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā

‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā

TAKA

Atklājam Turcijas sezonu!

Atklājam Turcijas sezonu!

Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām...

CelojumuBode.lv

Riga Reggae Acoustic

Riga Reggae Acoustic

6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae Acoustic!

EUR 15 | Valmieras TIC

Zaķim šodien Liela diena

Zaķim šodien Liela diena

30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot sīkdzīvniekus.

Liepājas reģiona TIB

Aktuālās izstādes Liepājā

Aktuālās izstādes Liepājā

Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies!

Liepājas reģiona TIB

Lieldienu ieskandināšanas pasākums

Lieldienu ieskandināšanas pasākums

Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu,

Liepājas reģiona TIB

Jautrās Lieldienas Katiņkalnā

Jautrās Lieldienas Katiņkalnā

1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni!

Alūksnes TIC

Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu

Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu

6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu.

EUR 5 | Valmieras TIC

Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti

Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti

Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis

EUR 605 | Estravel Latvia

Pilna Servisa Līzings Passat

Pilna Servisa Līzings Passat

Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance.

Europcar

6 trending travel destinations for 2024

6 trending travel destinations for 2024

Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans.

EUR 79 | airBaltic

Ostrava. Hokeja čempionāts

Ostrava. Hokeja čempionāts

Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots

EUR 545 | Estravel Latvia

ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas!

ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas!

🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama

EUR 350 | Latvia Tours

JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀

JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀

Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze.

EUR 539.00 | Latvia Tours

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -