Eiropas skaistākie kaķi un suņi izstādē «Latvijas uzvarētājs 2018»

Inese Libere | 2018.05.23

9. un 10. jūnijā Starptautiskajā izstāžu centrā  Ķīpsalā notiks starptautiskā suņu un kaķu izstāde “Latvijas uzvarētājs 2018”, kurā par tituliem un atzinībām sacentīsies četrkājainie aristokrāti – visdažādāko šķirņu suņi un kaķi no visas Eiropas. Līdztekus mājdzīvnieku skaistumkonkursiem būs arī zoopreču ekspozīcija, aizraujoši suņu triku demonstrējumi, šovi un pat kaķu adžiliti!

“Kā vienmēr vasaras sākuma izstādē ir ko redzēt gan pieaugušajiem, gan bērniem, bet īpašais pārsteigums – kaķu adžiliti, kas ir patiesi aizraujošs priekšnesums,” norāda Latvijas felinoloģijas asociācija „Felimurs” prezidente Vija Klučniece.

Populāras un retas suņu šķirnes

Par titulu “Latvijas uzvarētājs 2018”, kā arī par iespēju piedalīties vienā no prestižākajām pasaules suņu izstādēm “Crufts 2019” Birmingemā, Lielbritānijā divas dienas Ķīpsalā sacentīsies 1700 suņi – garspalvaini, īsspalvaini, lokaini un asspalvaini, miniatūri un lieli, medību, darba suņi un dekoratīvie sunīši no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Baltkrievijas, Polijas, Zviedrijas un Norvēģijas. Starp citu, vissīvākā konkurence būs tieši starp mazajiem, ņiprajiem čivavām, plaši pārstāvēti būs arī labradori, Bernes ganusuņi, šeltiji, basendži un franču buldogi.  Līdztekus šiem suņu mīļotāji varēs sastapt arī ļoti retas un eksotiskas suņu šķirnes – Urugvajas mastifu (oficiāli par šķirni atzīta tikai pērn), Japānā selekcionētas šķirnes – kaju  un šikoku, Istras asspalvaino dzinējsuni, Korthalsas grifonu, barbetu un Jakutijas laiku. Tiesa, pēdējo FCI (Starptautiskā Kinoloģiskā federācija) gan vēl nav pilnībā atzinusi par šķirni.

Līdzās suņu vērtēšanai ringos četrkājainie draugi rādīs aizraujošus paraugdemonstrējumus un šovus, kuros atklās savu lielisko atjautību un izveicību. Būs gan jautri cirka priekšnesumi, gan aizraujoši suņu triku demonstrējumi un spraigas ātruma sacensības.

Dižciltīgie minkas
Īstas kaislības valdīs arī kaķu izstādē, jo arī starp 300 dižciltīgajiem kaķiem notiks titula “Latvijas uzvarētājs 2018” izcīņa. Šo titulu iegūs tikai katras šķirnes labākais pieaugušais runcis un kaķene! Lai arī kaķi nevar lepoties ar tik varenu šķirņu daudzveidību kā suņi (pavisam pasaulē ir tikai mazliet vairāk nekā 40 kaķu šķirnes), Ķīpsalā būs pārstāvētas vairāk nekā 20, tostarp, britu īsspalvainie kaķi, mīlīgie milži meinkūni, pūkainie Persijas un  elegantie Burmas kaķi. Līdztekus populārajām šķirnēm būs arī retumi – eksotiskie Bombejas un Somālijas kaķi un zilacainais regdols.

Ikviens ir aicināts vērot gan kaķēnu, junioru, pieaugušo kaķu un kastrātu ringus, gan arī pamielot acis specializētajās izstādēs, kur notiks garspalvaino skotu nokareno ausu kaķu, garspalvaino skotu stāvausu kaķu, Sibīrijas kaķu, divkrāsu un atšķaidītas, balinātas krāsas kaķu šovi.

Pirmoreiz adžiliti kaķiem
Šogad izstādes organizatori ir sarūpējuši īstu intrigu. Pirmoreiz Ķīpsalā notiks adžiliti paraugdemonstrējumi kaķiem! Vai varat iedomāties, kā neatkarīgais kaķis, kurš pats dara tikai to, kas tam tīk, ar lielu labpatiku lec pāri šķēršļiem un sacenšas skriešanā?! Tas noteikti ir jāredz! Starp citu, kaķu adžiliti paraugdemonstrējumus varēs vērot abas dienas.

Ja meklē četrkājaino draugu
Ja vēl tikai esi sava četrkājainā drauga meklējumos, izstāde būs lieliska vieta, kur iepazīt suņu un kaķu šķirņu daudzveidību un aprunāties ar pieredzējušiem speciālistiem! Jāatgādina, ka kucēnu un kaķēnu tirdzniecība izstādē gan nav atļauta.

Palutini savu mīluli!
Līdzās ķepaiņiem un astaiņiem Ķīpsalā būs arī plaša zooindustrijas preču un pakalpojumu ekspozīcija. Apmeklētāji par pievilcīgām cenām varēs iegādāties dažādu dzīvnieku barību, gardumiņus mīlulim, vitamīnus, dzīvnieku kopšanas komplektus, būrīšus, dažnedažādus aksesuārus un rotaļlietas. Tāpat ikviens interesents izstādē varēs saņemt profesionāļu padomus dzīvnieku barības izvēlē un ieteikumus mīluļa veselības uzlabošanai.

Izstādi “Latvijas uzvarētājs” rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar Latvijas Kinoloģisko federāciju un Latvijas felinoloģijas asociāciju “Felimurs”.

Suņu izstādes sponsors – “EUKANUBA”, kaķu izstādes sponsors – “JOSERA”.

Vairāk: www.bt1.lv/latwinner
Seko līdzi izstādes jaunumiem: www.facebook.com/petekspo.lv

Norises vieta un laiks:
Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā
9. jūnijā no 10.00 līdz 18.00
10. jūnijā no 10.00 līdz 17.00

Ņem vērā!
Ja vēlies apmeklēt izstādi kopā ar savu suni, kas nepiedalās izstādē, pirms biļešu iegādes pie Izstāžu centra 11. vārtiem būs jāuzrāda suņa veterinārā apliecība, kā arī jāiziet veterinārā kontrole.

Biļešu cenas:
Pieaugušajiem – 4,50 EUR
Bērniem līdz 4 gadu vecumam ieeja bez maksas!
Bērniem no 5 līdz 18 gadiem – 3,00 EUR
Studentiem, pensionāriem, invalīdiem – 3,50 EUR
Īpaši draudzīgs piedāvājums ģimenēm – Ģimenes biļete – 10,50 EUR
(2 pieaugušie + 2 bērni vai 1 pieaugušais + 3 bērni)
vairāk bērnu – 1,50 EUR par katru bērnu
Autostāvvieta – 3,00 EUR

Pērc biļetes internetā jau tagad: www.bezrindas.lv/lv/latvijas-uzvaretajs-2018/4752

Avots: www.bt1.lv


celojumubode - 3815
Sama modināšanas svētki Koknesē

Sama modināšanas svētki Koknesē

Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā.

Aizkraukles novada TIC

Saulaina atpūta Kosta Blanka

Saulaina atpūta Kosta Blanka

Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no 31/05 - 30/09

EUR 715 | Atlantic Travel

Taizeme - dažādām gaumēm

Taizeme - dažādām gaumēm

Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides!

EUR 367 | Estravel Latvia

Liepājas restorānu nedēļa aicina

Liepājas restorānu nedēļa aicina

Liepājas ēdināšanas uzņēmumi visus ēdienu mīļotājus un gastronomijas entuziastus aicinās doties īpašā garšu ceļojumā Liepājas restorānu nedēļas ietvaros.

Liepājas reģiona TIB

Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā

Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā

1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05.

EUR 225 | Estravel Latvia

Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras!

EUR 2.00 | Alūksnes TIC

Aktuālās izstādes Liepājā

Aktuālās izstādes Liepājā

Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies!

Liepājas reģiona TIB

Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē!

Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē!

Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57.5903, 26.8627.

Alūksnes TIC

Padastes muiža - romantiska atpūta

Padastes muiža - romantiska atpūta

2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām

EUR 335 | Estravel Latvia

MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04.

MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04.

Atlaide vairāk kā 200 kruīziem šajā pavasarī un vasarā! 7 naktis - Vidusjūra, Ziemeļeiropa un Karību salas // rezervējiet līdz 23.04.

EUR 547 | Estravel Latvia

Bērnu un jauniešu teātru festivāls

Bērnu un jauniešu teātru festivāls

19. un 20. aprīlī Valmieras Viestura vidusskolā notiks XVII Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāls “..un es iešu un iešu!”.

Valmieras TIC

Itālijas ezeru burvība

Itālijas ezeru burvība

Itālijas ezeru reģiona skaistums, brīnišķīgs klimats, svētvietu noslēpumainība iespaidīgās vietās, ir tikai daži no šī neaizmirstamā maršruta dārgakmeņiem.

EUR 1299 | Latvia Tours

Ballīte retro noskaņās

Ballīte retro noskaņās

19. aprīlī aicinām ikvienu ballēties gribētāju uz “View Restaurant – Saefood & Grill”, kur visu laiku karstākos deju hitus publikai piedāvās DJ Retro.

EUR 20 | Baltic Beach Hotel & SPA

Grieķijas valdzinājums!

Grieķijas valdzinājums!

Ekskursiju ceļojums "GRIEĶIJAS VALDZINĀJUMS" 12 dienas! Atpūta un pelde Jonijas jūras Korintas līcī, Vuliagmeni ezerā, termālajos baseinos

EUR 689 | Latvia Tours

Ekskursija Valmieras novadā

Ekskursija Valmieras novadā

5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē!

EUR 35 | Valmieras TIC

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Trakai TIC

Balle ar grupu “Džentlmeņu špagats”

Balle ar grupu “Džentlmeņu špagats”

20.aprīlī pl.21.00 aicinām piedzīvot pavasara izjūtas un ļauties dejām Pavasara ballē kopā ar grupu “Džentlmeņu špagats” Kocēnu Kultūras namā.

Valmieras TIC

Maroka - Āfrikas eksotika

Maroka - Āfrikas eksotika

Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot aprīlī

EUR 559 | Estravel Latvia

3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs

3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs

9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums

EUR 1058 | Estravel Latvia

Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi

Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi

Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija...

EUR 369 | Estravel Latvia

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -