Redakcijas sadaļu atbalsta

Dikļu pils restorāna šefpavārs gatavos Kāla ezera vidū

Vasaras pop-up restorāna VAKARS UZ EZERA saimi papildina Dikļu pils restorāna šefpavārs Jānis Siliņš, kurš uz gardēžu plosta kāps jau 7.jūnijā.

Jānis Siliņš, kuru jau no bērnības vilinājusi kulinārija, ir skaistās Dikļu pils šefpavārs. Jau mazs būdams, viņš ar prieku baudīja brīvu vaļu virtuvē – grieza, maisīja un eksperimentēja ar dažādām garšām, tādējādi pārsteidzot savus degustatorus – vecmammu un vectēvu.

 “Dabā viss nemitīgi mainās, un man tas ir neizsīkstošs iedvesmas avots. Man vienmēr padomā ir jaunas idejas, kuras gaida savu kārtu, lai tiktu īstenotas,” atklāj šefpavārs Jānis Siliņš.

Viņš zina, kā iepriecināt gardēžus, un ļauj baudīt mūsdienīgas interpretācijas par Vidzemes lauku labumiem – tuvākajā apkaimē briedušiem ķirbjiem un āboliem, gādīgu saimnieku audzētiem trušiem un pļavu jēriem, turpat pils dīķī vai tuvējā ezerā ķertām zivīm. Ja pils saimnieks bijis medībās, ēdienkartē atradīsiet arī īpaši sagatavotus medījumus perfektās garšu kombinācijās.

VAKARS UZ EZERA tiek realizēts jau otro gadu un ir unikāls ar to, ka notiek uz peldoša plosta vienā no gleznainākajiem ezeriem- Kāla ezera (Vidzemes augstiene). Vakariņu laikā tiek pasniegta īpaši šim pasākumam izveidota šefpavāra maltīte (6 kārtas) un atpazīstamās vīna ekspertes Ineses Vīcupas speciāli ēdienkartei piemeklētie vīni, kā arī bezalkoholiskie dzērieni. Lai radītu vēl patīkamāku noskaņu, padomāts arī par muzikālo pavadījumu. Padomāts arī par to, lai pasākumu viesiem netraucētu lietus un vēsāks laiks. Plostam ir caurspīdīgs jumts, kā arī speciāli šim pasākumam tiek austi silti lakati.

Šajā sezonā plānoti 15 publiskie pasākumi, kuros piedalīsies šefpavāri- Raimonds Zommers (restorāns „Entresol”), Jānis Siliņš (Dikļu pils restorāns), Mārtiņš Sirmais un Ēriks Dreibants (restorāna „Trīs pavāru restorāns Tam labam būs augt” saimnieki), Dzintars Kristovskis (Annas design hotel & spa restorāns), Sergejs Širipovs (restorāns „Le Dome”), Kristaps Sīlis ( restorāns „Bruņinieku 63”), Svetlana Riškova ( "Grand Hotel Kempinski Riga" restorāns ), ēst gatavošanas entuziasts Ritvars Toms Logins, Endijs Bērziņš ( restorānu ķēdes „Vairāk saules” īpašnieks), Valters Zirdziņš (restorāna „Valters” saimnieks), izcilais Jānis Zvirbulis, Juris Dukaļskis (restorāns „Trīs”) un Lauris Aleksejevs (restorāna „36. līnija” līdzīpašnieks).

Avots: Viedi

karlis - 3314
photo

Īpašs piedāvājums 18.novembrī

Aicina apmeklēt IIC "Dzelzceļš un Tvaiks" par īpašu cenu un atklāt dzelzceļu no jauna!

Gulbenes novada TIC

photo

Supercena uz Ēģipti 21/11 no 295 € !

Karstākie piedāvājumi uz Ēģipti, Hurgadu 21/11 uz nedēļu no 295 € !

EUR 295 | 23.11.2018 | Hot Travel

photo

Ieplāno Liepāju svētkos un brīvdienās!

Pasākumi ikviena viesa gaumei - ekskluzīvas izstādes, koncerti un sporta spēles, aktīva atpūta vai mierpilna pastaiga-pēc Jūsu izvēles.

Liepājas reģiona TIB

photo

Delfinārijs,Klaipēda Ziemassvētkos noskaņā

Klaipēda apbur ar savu svētku rotu un Delfīnini ir sagatavojuši pārsteigumu programmu- dodamies braucienā kopā- 15.12.2018, tikai 19.00 EUR

EUR 19 | 07.12.2018 | Nikos Travel

photo

Indoķīnas ceļos: Vjetnama, Laosa, Kambodža

Trīs zemes viena ceļojumā! Angkoras tempļu kompleksu Kambodžā, Luang Prabang pilsēta Laosā, Halongas līcis Vjetnamā. Pasaules brīnumi gaida Tevi!

EUR 2940 | 31.12.2018 | Jēkaba Ceļojumi

photo

Lētas aviobiļetes

Zemo cenu lidojumi. Lēti lidojumi no Rīgas.

EUR 29 | 28.02.2019 | Astra Tūre / AvioKases.lv

photo

Pavasaris Horvātijā

Izbraukšana no Rīgas. Cenā iekļauts: vieta autobusā, dzīvošana viesnīcā, brokastis, 4 vakariņas.

EUR 310 | 08.03.2019 | Antario

BalticTravelnews.com
+371 26551169
info@travelnews.lv