Redakcijas sadaļu atbalsta

Dikļu pils restorāna šefpavārs gatavos Kāla ezera vidū

Vasaras pop-up restorāna VAKARS UZ EZERA saimi papildina Dikļu pils restorāna šefpavārs Jānis Siliņš, kurš uz gardēžu plosta kāps jau 7.jūnijā.

Jānis Siliņš, kuru jau no bērnības vilinājusi kulinārija, ir skaistās Dikļu pils šefpavārs. Jau mazs būdams, viņš ar prieku baudīja brīvu vaļu virtuvē – grieza, maisīja un eksperimentēja ar dažādām garšām, tādējādi pārsteidzot savus degustatorus – vecmammu un vectēvu.

 “Dabā viss nemitīgi mainās, un man tas ir neizsīkstošs iedvesmas avots. Man vienmēr padomā ir jaunas idejas, kuras gaida savu kārtu, lai tiktu īstenotas,” atklāj šefpavārs Jānis Siliņš.

Viņš zina, kā iepriecināt gardēžus, un ļauj baudīt mūsdienīgas interpretācijas par Vidzemes lauku labumiem – tuvākajā apkaimē briedušiem ķirbjiem un āboliem, gādīgu saimnieku audzētiem trušiem un pļavu jēriem, turpat pils dīķī vai tuvējā ezerā ķertām zivīm. Ja pils saimnieks bijis medībās, ēdienkartē atradīsiet arī īpaši sagatavotus medījumus perfektās garšu kombinācijās.

VAKARS UZ EZERA tiek realizēts jau otro gadu un ir unikāls ar to, ka notiek uz peldoša plosta vienā no gleznainākajiem ezeriem- Kāla ezera (Vidzemes augstiene). Vakariņu laikā tiek pasniegta īpaši šim pasākumam izveidota šefpavāra maltīte (6 kārtas) un atpazīstamās vīna ekspertes Ineses Vīcupas speciāli ēdienkartei piemeklētie vīni, kā arī bezalkoholiskie dzērieni. Lai radītu vēl patīkamāku noskaņu, padomāts arī par muzikālo pavadījumu. Padomāts arī par to, lai pasākumu viesiem netraucētu lietus un vēsāks laiks. Plostam ir caurspīdīgs jumts, kā arī speciāli šim pasākumam tiek austi silti lakati.

Šajā sezonā plānoti 15 publiskie pasākumi, kuros piedalīsies šefpavāri- Raimonds Zommers (restorāns „Entresol”), Jānis Siliņš (Dikļu pils restorāns), Mārtiņš Sirmais un Ēriks Dreibants (restorāna „Trīs pavāru restorāns Tam labam būs augt” saimnieki), Dzintars Kristovskis (Annas design hotel & spa restorāns), Sergejs Širipovs (restorāns „Le Dome”), Kristaps Sīlis ( restorāns „Bruņinieku 63”), Svetlana Riškova ( "Grand Hotel Kempinski Riga" restorāns ), ēst gatavošanas entuziasts Ritvars Toms Logins, Endijs Bērziņš ( restorānu ķēdes „Vairāk saules” īpašnieks), Valters Zirdziņš (restorāna „Valters” saimnieks), izcilais Jānis Zvirbulis, Juris Dukaļskis (restorāns „Trīs”) un Lauris Aleksejevs (restorāna „36. līnija” līdzīpašnieks).

Avots: Viedi

BAT - 3272
photo

Jūras svētki Klaipēdā- 28.07.2018

Grandiozi un krāšķi svētki, tirdziņš, mūzika un izkalaide. Īsts vasaras piedzivojums, protams, ka arī delfinārijs gaidīs mūs, 28.07.2018.

EUR 19.00 | 27.07.2018 | Nikos Travel

photo

Deju kolektīva "Saulgrieži" 40!

28. jūlijā 18:00 Saulkrastu estrādē Saulkrastu senioru deju kolektīvs “Saulgrieži” svinēs 40 gadu jubileju. Sliktos laika apstākļos - Saulkrastu sporta centrā.

EUR 00.00 | 28.07.2018 | Saulkrastu TIC

photo

Supercena uz Turciju 27/07 no 229 € !

Karstākie piedāvājumi uz Turciju, Antaliju 27/07 no Tallinas lidostas uz nedēļu no 229 € !

EUR 229 | 29.07.2018 | Hot Travel

photo

Baltāko smilšu pludmale – Liepājā!

Plaša pludmale gan mieru un sauli alkstošajiem, gan ballētājiem, gan vēja meklētājiem – īstie viļņi kaitošanai un sērfošanai!

Liepājas reģiona TIB

photo

Katru 5.reizi uzsaucam!

Darba dienās no plkst. 12:00 līdz 15:00 restorāns piedāvā pusdienu komplekta piedāvājumu, kas ik nedēļu tiek mainīts.

EUR 10 | 31.08.2018 | Metropole by SemaraH Hotels

photo

Jaunais gads: Varšava un Krakovā

Ceļojums ar autobusu uz Poliju. Izbraukšana 30.12.2018

EUR 110 | 07.11.2018 | Antario

BalticTravelnews.com
+371 26551169
info@travelnews.lv