Kafejnīcas «Noslēpumu dārzs» apmeklētāji gaidīti ar kafijas biezumiem un domām par ilgtspējību

Daina Vārpiņa | 2018.05.21

Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā atklāta kafejnīca ar noteikumiem “Noslēpumu dārzs”, ko radošā apvienība “Skudras metropole” organizē sadarbībā ar Paulig un Kuk Buk restorānu, radot šī pavasara iedvesmojošāko un romantiskāko vietu Rīgā. Ikviens no kafejnīcas pirmajiem viesiem saņēma Paulig dāvāto kafijas stādu, ko turpmāk audzēt mājās kā ilgtspējības simbolu. Savukārt turpmāk apmeklētāji varēs ilgtspēju veicināt, atnesot kafijas biezumus uz Botānisko dārzu, ko tālāk izmantos pētījumiem.

Kafejnīcas “Noslēpumu dārzs” organizatori šogad aicina apmeklētājus aizdomāties par ilgtspējību un sociālo atbildību. Tas iespējams arī atbalstot Rīgas oāzi – Botānisko dārzu ar mājās izdzertās kafijas biezumiem un radot labvēlīgākus augšanas apstākļus dārza augiem. Apmeklētāju atnestos kafijas biezumus kā bioloģisko mēslojumu Botāniskais dārzs eksperimentālā kārtā tālāk izmantos augsnes uzlabošanai.

“Botāniskais dārzs kā oāze pilsētas centrā, un kafejnīca “Noslēpumu dārzs” ir izcils piemērs kā šo skaistumu un mieru parādīt rīdziniekiem, pilsētas viesiem. Paulig vēlas, lai apmeklētāji šajā mierīgajā gaisotnē, pievērš uzmanību kafijas īpašajai garšai, un kādu kafiju viņi izvēlētos dzert arī ikdienā kafejnīcās, viesnīcās vai restorānos. Mēs vēlamies, lai cilvēki spēj “izsekot” kafijas ceļu ražošanas ķēdē no pupiņu audzētavas tālajās zemēs līdz tasītei, un apzināties, ka dzer kafiju, kas ir ilgtspējīga,” stāsta Paulig Coffee Latvia SIA valdes locekle Margarita Aļabjeva-Vaišļa.

Kafejnīca ar noteikumiem “Noslēpumu dārzs” būs atvērta līdz 17. jūnijam, vienas iepriekš veiktās rezervācijas laikā viesu uzturēšanās var ilgt tikai 1,5 stundu, jo apmeklētāju interese par šo pasākumu ir ļoti liela. Mudinot izvēlēties piemērotāko kafejnīcas laiku, Gundega Skudriņa dalās savos vērojumos par sajūtām “Noslēpumu dārzā” noteiktās dienas stundās: “Rīta agrumā šeit viss ir burvīgi, spirgts, mierpilns, pēcpusdienās siltumnīcā ir karsts, toties viss dārzs atplaucis – vakari vēsi un dzestri, bet tik romantiski! Katram apmeklētajam būs iespēja iet noslēpumam pa pēdām, atklājot, kas slēpjas kafejnīcas sienās, izjust intīmu un romantisku gaisotni, baudīt izcilu ēdienu un kafiju.”

Botāniskajā dārzā atvērtās kafejnīcas darba laiks darba dienās ir no pulksten 12.00 - 22.00 un brīvdienās no pulksten 11.00 - 23.00. Kafejnīcas šī gada jaunums ir iespēja nobaudīt augstākās kvalitātes Paulig kafiju – Paulig Professional. Jāatzīmē, ka tā ir sertificēta ar Godīgās Tirdzniecības un Ekolapiņas sertifikātiem. Kafijas pagatavošanā tiks izmantotas 100 % īpaši atlasītas un grauzdētas Arabica pupiņas, kurām ir iegūts tumšs grauzdējums, izteiksmīgas, asas garšas nianses.

“Ilgtspējība ir Paulig darbības pamatā, pamazām kļūstot par atbildīgāko kafijas ražotāju pasaulē. Mūsu mērķis ir, lai arī nākamajām paaudzēm ir pieejama kafija. Šodien grūti iedomāties, kā būtu, ja nebūtu kafija. Taču tas ir iespējams, ja mēs katrs nepievērsīsim uzmanību ilgtspējības atbalstam, tā nodrošinot kafijas pieejamību nākamajām paaudzēm. Piemēram, mums ilgtspējība nozīmē arī atbildību par darbiniekiem, produkta drošību un ražošanas procesa nekaitīgumu videi, kafijas ceļu no uzticamiem piegādātājiem, tikai sertificētas kafijas iegādi, tās grauzdēšanā izmantojot 100% biogāzi, bet ražošanas procesā 100% atjaunojamos resursus, kvalitātes kontroli rūpnīcā katru dienu plkst. 11.00 un daudzus citus tikpat atbildīgus procesus,” uzsver Margarita Aļabjeva-Vaišļa.

"Gustav Paulig Ltd" un tā meitas uzņēmumi, kas atrodas Baltijas valstīs un Krievijā, veido uzņēmuma "Paulig Group" Kafijas nodaļu. Uzņēmums tika dibināts 1876. gadā, un tas vēl joprojām ir ģimenes īpašumā. "Gustav Paulig Ltd" vīzija ir būt pievilcīgam Eiropas uzņēmumam, kas iedvesmo patērētājus izbaudīt pasaules garšas. Uzņēmums ir tirgus līderis Somijā un Baltijas valstīs, bet Krievijā – otrs lielākais grauzdētās kafijas piegādātājs. Galvenā uzņēmuma mītne un lielākā "Gustav Paulig Ltd" grauzdētava atrodas Helsinkos, Somijā.

Avots: Paulig


celojumubode - 3815
Balle ar grupu “Džentlmeņu špagats”

Balle ar grupu “Džentlmeņu špagats”

20.aprīlī pl.21.00 aicinām piedzīvot pavasara izjūtas un ļauties dejām Pavasara ballē kopā ar grupu “Džentlmeņu špagats” Kocēnu Kultūras namā.

Valmieras TIC

Taizeme - dažādām gaumēm

Taizeme - dažādām gaumēm

Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides!

EUR 367 | Estravel Latvia

Lux Express

Lux Express

"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja.

Liepājas reģiona TIB

Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā

Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā

No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”.

Valmieras TIC

Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa

Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa

Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana

EUR 519 | Estravel Latvia

Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē!

Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē!

Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57.5903, 26.8627.

Alūksnes TIC

Atpūtas ceļojumi uz Maljorku

Atpūtas ceļojumi uz Maljorku

Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām smilšainām pludmalēm

EUR 692 | Atlantic Travel

Nāc un sāc spēlēt golfu!

Nāc un sāc spēlēt golfu!

Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo karti jau tagad.

EUR 180 | Jurmala Golf Club & Hotel

Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas

Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas

Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots

EUR 1299 | Estravel Latvia

Būsim pazīstami Latgale, Sēlija!

Būsim pazīstami Latgale, Sēlija!

Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā!

TAKA

Pavasara tirgus Lietuvā

Pavasara tirgus Lietuvā

20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus!

Ignalinos rajono TIC

Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀!

Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀!

Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām.

EUR 1089 | Latvia Tours

GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums

GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums

Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot aprīlī

EUR 2519 | Estravel Latvia

ALBĀNIJA jau no 30.05.

ALBĀNIJA jau no 30.05.

Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija

EUR 589 | Latvia Tours

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Trakai TIC

Kļūsti par sesto spēlētāju!

Kļūsti par sesto spēlētāju!

Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību!

EUR 180 | SKY24.LV

TUNISIJA no 295 EUR/pers!

TUNISIJA no 295 EUR/pers!

Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām!

EUR 295 | Latvia Tours

Izstāde

Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā

No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde.

Valmieras TIC

👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI!

👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI!

Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar tradīcijām..

EUR 53.00 | Latvia Tours

Saulaina atpūta Kosta Blanka

Saulaina atpūta Kosta Blanka

Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no 31/05 - 30/09

EUR 715 | Atlantic Travel

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -