Pētījums: bērni labprāt vēlas ikdienā ēst dārzeņus (video)

Kristīne Beitika | 2018.05.18

Gandrīz trešdaļa (31%) Latvijas iedzīvotāju kā nozīmīgāko aspektu produktu iegādē norāda to veselīgumu, analizējot “Nielsen” veiktos pētījumus, atklājis viens no Latvijas maizes tirgus līderiem “Fazer Latvija”. Ar katru gadu pieaug veselīgu produktu patēriņš un to īpaši veicinājušas ģimenes ar bērniem. Šajā pircēju grupā veselīgāku produktu iegāde 2017. gadā, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, ir palielinājusies par ceturtdaļu (24%).

“Veselīgums ir viena no populārākajām tendencēm pasaulē un arī Latvijā, kas ietekmē mūsu dzīves stilu kopumā un, protams, arī izvēli attiecībā par to, ko ēdam. Ģimenes ar bērniem arvien biežāk izvēlas uzturā lietot tādus pārtikas produktus, kas uzturvērtības ziņā ir augstvērtīgāki. Vienlaikus jāatzīmē, ka ne vienmēr vecāku izvēle sakrīt ar bērnu vēlmēm un bieži dažādu, īpaši ne tik plaši zināmu iemeslu dēļ dārzeņu iekļaušana bērnu dienas ēdienkartē ir īsts izaicinājums,” komentē “Fazer Bakery Baltic” mārketinga vadītāja Inga Jirgensone.

“Lai pārliecinātos, kas ir iemesli, kāpēc dārzeņi nav bērnu ēdienkartes favorīti, veicām nelielu eksperimentu un atklājām, ka maize, kuras receptūrā ir dārzeņi, bērniem ļoti garšo. Bērni labprāt notiesāja gan bietes, gan pupiņas, burkānus, lēcas, turku zirņus, saldo kartupeli un pat pastinaku. No tā secinājām, ka dārzeņu iekļaušana bērnu ēdienkartē nemaz nav tik liels izaicinājums,” atklāj Inga Jirgensone.

Saskaņā ar “Nielsen” datiem, “Fazer” maizes pagājušogad bija vienas no pircēju iecienītākajām maizēm visās trīs Baltijas valstīs, sastādot 30% no visu jauno produktu apjoma maizes tirgū. Savukārt vairāk nekā puse “Fazer” jaunumu klāstā – 16%, bija tieši “Dārzeņu maizes”. Pircēji, raksturojot šo maizi, kā populārākos ir minējuši vārdus “garšīga”, “dabīga” un “laba dzīvesveida sastāvdaļa”. Pagājušogad, pateicoties Ogres maiznīcā ceptajām “Dārzeņu maizēm” kviešu porciju maižu segments Latvijā ir pieaudzis par 12%.

Kā liecina “Nielsen” dati, patērētāji arvien biežāk izvēlas inovatīvus un jaunus produktus, to īpatsvaram ātrās aprites preču (FMCG) segmentā Latvijā pieaugot no 8% līdz 9%, savukārt maizes segmentā jaunie produkti sastāda tikai 4,5%. “Maizes tirgus attīstās, pateicoties jaunām idejām – garšām un formātiem un, lai gan redzam, ka attiecībā uz maizes izvēli esam konservatīvāki, pircēji arvien vairāk novērtē jaunumus ar augstvērtīgāku sastāvu. Esam maizes tirgus inovatori un turpināsim patērētājus iepriecināt ar augstvērtīgām jaunām maizēm jau tuvākajā laikā,” atklāj Inga Jirgensone.

Izmantotie informācijas avoti: Nielsen Key market trends, Q3 2017, Nielsen Shopper trends, 2017, NEPA Brand survey, July 2017, Nielsen, maizes tirgus dati (2016 Dec-2017 Nov).

Par “Fazer Latvija”:

“Fazer Latvija” ir viens no maizes tirgus līderiem, kas strādā ar diviem zīmoliem – “Fazer” un “Druva”. Maize tiek cepta mūsdienīgā ražotnē Ogrē, kas ir viena no tradīcijām bagātākajām maizes ceptuvēm Latvijā. 2015. gadā Ogrē darbu sāka jauna, mūsdienīga kūku un konditorejas izstrādājumu ražotne. “Fazer” saldumi, no kuriem Latvijā populārākie ir šokolādes “Karl Fazer” un “Geisha”, tiek ražoti Somijā. 2017. gadā “Fazer Latvija” apgrozījums bija 25,32 milj. eiro. Uzņēmumā strādā vairāk nekā 300 darbinieku, un tas ir lielākais darba devējs Ogrē.

Avots: Fazer Latvija


celojumubode - 3815
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā

Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā

1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05.

EUR 225 | Estravel Latvia

4 personām - aktīva atpūta Igaunijā

4 personām - aktīva atpūta Igaunijā

1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums

EUR 370 | Estravel Latvia

Ekskursija Valmieras novadā

Ekskursija Valmieras novadā

5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē!

EUR 35 | Valmieras TIC

TUNISIJA no 295 EUR/pers!

TUNISIJA no 295 EUR/pers!

Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām!

EUR 295 | Latvia Tours

Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras!

EUR 2.00 | Alūksnes TIC

Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē!

Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē!

Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57.5903, 26.8627.

Alūksnes TIC

Zudušais un atklātais Bānīša ceļā!

Zudušais un atklātais Bānīša ceļā!

ptuveni 30km velo tūre “Zudušais un atklātais Bānīša ceļā” piemērota gan draugu kompānijām, gan ģimenēm ar bērniem. Apļveida brauciens stars pulksten 11:30

Alūksnes TIC

3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs

3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs

9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums

EUR 1058 | Estravel Latvia

Plāno kāzas Bauskas novadā!

Plāno kāzas Bauskas novadā!

Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā!

Bauskas TIC

Atlaides auto nomai Igaunijā

Atlaides auto nomai Igaunijā

Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu!

Europcar

Pavasara brīvdienas TURCIJĀ

Pavasara brīvdienas TURCIJĀ

Pieejamās cenas, lielisks serviss, siltā jūra, grezna dabas vide - viss jums un jūsu komfortam.

EUR 425 | Atlantic Travel

Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē

Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē

18. maijā, atklājot sezonu, aicinām visus uz garšīgu un smaržīgu Grill ballīti pludmalē. Plašs grilēdienu klāsts, muzikāli priekšnesumi un izklaides bērniem.

Baltic Beach Hotel & SPA

TŪRISMA TRIATLONS VIŠĶOS 12.MAIJĀ

TŪRISMA TRIATLONS VIŠĶOS 12.MAIJĀ

Šī gada 12. maijā visi tiek laipni aicināti piedalīties ikgadējā Tūrisma triatlonā, kurš šogad pirmo reizi norisināsies Višķos.

TAKA

ALBĀNIJA jau no 30.05.

ALBĀNIJA jau no 30.05.

Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija

EUR 589 | Latvia Tours

Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa

Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa

Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana

EUR 519 | Estravel Latvia

Pārgājienu seriāls

Pārgājienu seriāls "Izpēdo Dienvidkurzemi"

“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā gaisā.

Liepājas reģiona TIB

Izstāde

Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā

No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde.

Valmieras TIC

 Jāņa Šipkēvica koncerts

Jāņa Šipkēvica koncerts

3. maijā, 22:00 ielūdzam uz SHIPSEA | Jāņa Šipkēvica koncertu balsij, klavierēm un neredzamam korim.

EUR 25 | Valmieras TIC

Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis

Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis

19.maijā pl.16.00 aicinām uz Stāstnieku Pēcpusdienu Akustikā kopā ar mūziķi Māru Upmani-Holšteini un aktieri Aigaru Apini.

EUR 40 | Valmieras TIC

Atlaides auto nomai Ungārijā

Atlaides auto nomai Ungārijā

Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību.

Europcar

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -