Redakcijas sadaļu atbalsta

Iepazīsti trīs pavasarīgas desertu receptes

Iepazīsti trīs pavasarīgas des

Foto: Radisson

Aizvadīto nedēļu pavadījām gardēžu zīmē, kad Rīgas labākie restorāni aicināja nobaudīt izsmalcinātas maltītes par īpaši izdevīgām cenām. Jau piekto gadu arī restorāna “Piramīda” šefpavārs Artūrs Brucis ar komandu ņēma dalību Rīgas restorānu nedēļā, uzņemot vairāk kā 400 viesus. Lai pagarinātu svētku sajūtu, Artūrs Brucis piedāvā trīs saldo ēdienu receptes, kas būs piemērotas siltiem vakariem draugu vai ģimenes lokā.

Pavlova ar krēmu, svaigām ogām un marinētu kumkvatu

Gaisīgā pavlova ir ne tikai viens no iecienītākajiem desertiem, bet, iespējams, arī visvairāk apspriestā kūka pasaulē. Par tās autentisko recepti joprojām notiek cīniņi, kamēr šefpavāri nāk klajā ar jaunām kūkas variācijām. Restorāna “Piramīda” šefpavārs Artūrs Brucis piedāvā vieglajai kūkai pievienot marinētu kumkvatu, kas saldajam ēdienam piešķirs nedaudz saldskābu garšu.

Izejvielas sešām porcijām

Bezē:

4 olas baltumi

200 grami cukura

Krēms:

150 ml saldā krējuma

100 grami maskarpone

50 grami cukura

20 ml karameļu liķiera

20 grami ogas, piemēram, zemenes, avenes, kazenes, jāņogas

Marinēts kumkvats:

100 grami kumkvata

100 grami cukura

200 ml ūdens

Garšvielas: anīss, kanēlis, krustnagliņas, smaržīgie pipari

Pagatavošana:

Bezē:

Sakuliet olas baltumus ar mikseri stingrās putās, lēnām pievienojot cukuru. Kad masa ir gatava, iepildiet to konditorejas maisā. Pēc tam izklājiet uz cepešpannas cepamo papīru, un izspiediet apaļas formas bezē masu (viena formīte diametrā aptuveni 5cm). Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 90 grādiem, un cepiet bezē aptuveni divas stundas. Pēc tam izņemiet no krāsns un atdzesējiet.

Knifiņš: labākam rezultātam olas baltumu pirms putošanas paturiet ledusskapī.

Krēms:

Saputojiet saldo krējumu, pievienojot maskarpones krēmu, cukuru un karameļu liķieri.

Marinēts kumkvats:

Sagrieziet kumkvatu nelielās ripiņās. Sīrupa pagatavošanai uzvāriet ūdeni ar cukuru un garšvielām. Pievienojiet kumkvatu, un vēl nedaudz pavāriet. Pēc tam sīrupu atdzesējiet.

Servē:

Ieklājiet bezē uz pamatnes, pārklājiet ar krēmu un dekorējiet ar svaigām ogām un marinētu kumkvatu.

Vārīts bumbieris saldajā vīnā un safrānā, pasniegts ar vaniļas krēmu un svaigām ogām

Ja vēlaties pārsteigt viesus,  pagatavojiet gardu un vizuāli baudāmu saldo ēdienu, kura pamatā ir vienkāršais un veselīgais auglis – bumbieris. Labā ziņa – lielākā daļa nepieciešamo produktu noteikti jau atrodas Jūsu virtuves skapīšos.

Izejvielas sešām porcijām

1 kg bumieru

Marināde:

1 litrs mājas vīna

150 grami cukura

Garšvielas: anīss, krustnagliņas, rozā pipari, smaržīgie pipari, kanēlis

0,00005 grami safrāna

Vaniļas krēms:

400 ml piena

200 grami cukura

50 grami miltu

6 olas

1 vaniļas pāksts

Ogas pēc izvēles, piemēram, zemenes, avenes, kazenes, mellenes un jāņogas

Dekoram – ēdamie ziedi

Pagatavošana:

Bumbieris:

Nomizojiet bumbierus, sagrieziet uz pusēm, un izņemiet serdi. Lejiet katliņā vīnu un vāriet, pievienojot cukuru, safrānu un garšvielas. Kad vīns ir uzvārījies, lieciet iekšā bumierus, un vāriet, kamēr tie ir gandrīz gatavi. Pēc tam bumbieri atdzesējiet, līdz tas ir gatavs pasniegšanai.

Vaniļas krēms:

Uzkarsējiet pienu, atgrieziet un iztīriet vaniļas pāksti no sēkliņām, un pievienojiet pienam. Sakuliet olas ar cukuru un izsijātus miltus, pakāpeniski lejot klāt uzvārīto pienu un vienmērīgi apmaisot.  Iegūto masu lieciet karsēties uz lēnas uguns, līdz tā sabiezē. Pēc tam krēmu atdzesējiet.

Knifiņš: Kopējo masu labāk gatavot ūdens peldē, lai izvairītos no piedegšanas.

Servē:

Kārtojiet bumbierus ar krēmu uz šķīvja pēc saviem ieskatiem, dekorējot ar svaigām ogām.

Svaigas zemenes ar šokolādes krēmu

Ja esi steigā, bet pirmie viesi jau klauvē pie durvīm – šefpavārs Artūrs Brucis iesaka pēdējā brīža glābiņu – svaigas zemenes ar šokolādes krēmu. Ātrs, bet ne mazāk gards saldais ēdiens, ko likt galdā. Tikai trīs sastāvdaļas un gatavs!

Izejvielas sešām porcijām

250 grami zemenes, smalki sagrieztas

Krēms:

300 ml saldais krējums

50 grami šokolādes – tumšā vai gaišā – pēc ieskatiem

Pagatavošana:

Krēms:

Saputojiet saldo krējumu, izkausējiet šokolādi un pievienojiet iegūtajam krēmam, saimaisiet.

Servē:

Izvēlēties savai gaumei un iespējām atbilstošus trauciņus, piemēram, burciņas, stikla glāzes, māla podiņi, kuros lieciet kopā zemenes un saldo krēmu. Papildus variet izmantot šokolādes skaidiņas, kaltētus banānus u.c.

Avots: Radisson

photo

Salaspils novada svētki 26.maijā

Laima Vaikule, Aija Andrejeva un daudzi citi sveiks Salaspili svētkos. Īpaši jauka programma paredzēta bērniem Rīgavas un mākslas dārzā plkst. 12.00 - 18.00.

Salaspils novada Tūrisma informācijas centrs

photo

Uz Vašingtonu ar Aeroflot!

Labi savienojumi, komfortabli laineri.

TBS

photo

Dārza svētki "Kurzemniekos"

Svētdien, 27.maijā no plkst. 12.00-17.00 Dārza svētki "Kurzemniekos" ar Talsu pusē ražotajiem produktiem, kāzu foto izstādi ābeļdārzā, teātri un pārgājienu.

Talsu novada pašvaldība

photo

Supercena uz Grieķiju 31/05 no 218 € !

Karstākie piedāvājumi uz Grieķiju, Krētas salu 31/05 uz nedēļu no 218 € !

EUR 218 | 31.05.2018 | Hot Travel

photo

Visiem WMF galda piederumiem 20% atlaide!

Lieliska iespēja iegādāties izsmalcinātos un kvalitatīvos WMF galda piederumus ar 20% atlaidi! Piedāvājums spēkā līdz 2. jūnijam (arī specpasūtījumiem)!

Arkolat

photo

Vasaras saulgriežu ielīgošana

21. jūnijā plkst. 20.00 notiks par tradīciju kļuvusī vasaras saulgriežu ielīgošana Daugavas krastā. Šogad apmeklētājus priecēs “Jauno Jāņu Orķestris"

Jēkabpils TIC

photo

Sasmelies Liepājas pozitīvo enerģiju!

Ieplāno Liepāju, lai pēc tam būtu atkal enerģija darīt un darīt! Nedēļas nogale Liepājā sniedz vairāk enerģijas nekā nedēļas atpūta citur.

Liepājas reģiona TIB

photo

Sapņu zeme - Portugāle

Portugālē saule spīd vairāk nekā citur Eiropā, te ir fantastiska gastronomija un izcili vīni, turklāt ļoti viesmīlīgi vietējie ļaudis. Iepazīsim īsto Portugāli!

EUR 1495 | 29.08.2018 | Jēkaba Ceļojumi

photo

Pludmales atpūta Kiprā no 300 €

Izlidošana no Rīgas uz Larnaku un Pafosu.

EUR 300 | 13.09.2018 | Antario

BalticTravelnews.com
+371 26551169
info@travelnews.lv