Rīgas Aviācijas foruma ietvaros paraksta aviācijas nozares sadarbības memorandu ar Satiksmes ministriju

Artūrs Kokars | 2018.05.11

Starptautiskā Rīgas Aviācijas foruma (RAF 2018) ietvaros ceturtdien, 10.maijā, tika parakstīts aviācijas nozares uzņēmumus pārstāvošās Latvijas Aviācijas asociācijas un Satiksmes ministrijas sadarbības memorands, kas paredz veidot ciešāku nozares un ministrijas sadarbību aviācijas attīstībai Latvijā.

Memorands, kuru ceturtdien parakstīja satiksmes ministrs Uldis Augulis un Latvijas Aviācijas asociācijas valdes loceklis Artūrs Kokars, paredz izstrādāt atsevišķu aviācijas nozares stratēģiju laika periodam no 2019. līdz  2025.gadam, kuras pamatā būtu vīzija par nozares attīstību visā aviācijas pakalpojumu spektrā, sākot ar pasažieru un kravu pārvadājumiem un beidzot ar reģionālās aviācijas un lidlauku attīstību. Memorands paredz pievērsties gan biznesa aviācijai, gan aviācijas nodarbinātībai, izglītībai un pētniecībai, gan gaisa kuģu būvei, remontam un apkalpošanai, aeronavigācijai un ar to saistītajiem pakalpojumiem, gan arī aviācijas finanšu pakalpojumiem un apdrošināšanai, aviācijas iekārtu ražošanai, apgādei un ar to saistītajām nozarēm un tālvadības gaisa kuģu pakalpojumiem un to ražošanai.

Tāpat Memorands paredz izveidot Aviācijas nozares domnīcu, kurā tiks aicināti iesaistīties visi aviācijas nozares dalībnieki. Tiks izveidota jauna sadarbības platforma ar kuras atbalstu tiktu diskutētas vīzijas par aviācijas nozares attīstību un risināti nozarei aktuāli uzdevumi gan politikas plānošanas procesu tā arī uzņēmējdarbības vides pilnveidošanā.

Satiksmes ministrs Uldis Augulis uzsver: “Aviācijas nozare Latvijā strauji aug un kļūst par aizvien nozīmīgāku spēlētāju tautsaimniecībā – jau šobrīd tās kopējais ieguldījums veido 2,6% no iekšzemes kopprodukta. Ar reģiona līderiem starptautisko lidostu “Rīga” un nacionālo aviokompāniju “airBaltic” priekšgalā nozarei ir ievērojams attīstības potenciāls, kurš, mērķtiecīgi un strukturēti sadarbojoties nozares uzņēmumiem un valstij, var sniegt būtisku ieguldījumu tautsaimniecības attīstībā.”

“Aviācijas industrijā valda ļoti saspringta konkurence, kā rezultātā reģionālā līdera priekšrocības, kuras šobrīd varam baudīt, ir jāizmanto gudri un efektīvi. Informācijas pieejamība vairs nav šķērslis, bet spēja šo informāciju izmantot ir liels izaicinājums. Tādēļ, galvenie ieguvēji no Aviācijas Domnīcas izveides būs tieši aviācijas uzņēmēji Latvijā, kuru viedoklis un priekšlikumi tiks ņemti vērā nacionālās aviācijas politikas plānošanas procesos,” norāda Latvijas Aviācijas asociācijas valdes loceklis Artūrs Kokars.

Starptautiskais Rīgas Aviācijas forums, kas ceturtdien notiek Jūrmalā, pulcē gandrīz 200 dalībniekus no visas Eiropas - lidostu, aviokompāniju un citu nozares uzņēmumu augstākās amatpersonas un ekspertus. Forumā tiek diskutēti tādi nozarei aktuāli jautājumi kā lidostu un aviokompāniju attīstības stratēģijas pieaugošas konkurences apstākļos, jauno tehnoloģiju ietekme uz nozares attīstību, nodarbinātības un izglītības izaicinājumi un citas. Forumu organizē izdevniecība “Dienas Bizness” sadarbībā ar starptautisko lidostu “Rīga”, VAS “Latvijas Gaisa Satiksme”, Latvijas Aviācijas asociāciju un aviācijas servisa uzņēmumu “Airline Support Baltics”.
 
Latvijas Aviācijas asociācija apvieno vairāk nekā 40 aviācijas nozares uzņēmumus. Tās mērķis ir Latvijas aviācijas nozares vērtību ķēdes stiprināšana un saistīto uzņēmumu konkurētspējas atbalsts vietējā un starptautiskajā tirgū, aviācijas nozares cilvēkresursu attīstība un nozares uzņēmumu iesaiste nacionālās plānošanas procesos.
 

Avots: Latvijas Aviācijas asociācija


celojumubode - 3815
Rīko konferences un seminārus Bauskā!

Rīko konferences un seminārus Bauskā!

Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu!

Bauskas TIC

Iedvesmojies laivot Bauskas novadā!

Iedvesmojies laivot Bauskas novadā!

Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā!

Bauskas TIC

Biznesa pusdienu piedāvājums

Biznesa pusdienu piedāvājums

Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00!

Hercogs Mārupe

Laivojiens pa Gauju 25.maijā

Laivojiens pa Gauju 25.maijā

25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem.

Gulbenes novada TIC

Īpašs piedāvājums ģimenēm

Īpašs piedāvājums ģimenēm

Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā akcijā ģimenēm.

Gulbenes novada TIC

Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā!

Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā!

Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā!

Cēsu TIC

Golfa diena Madonā

Golfa diena Madonā

Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu.

Madonas TIC

TALKA | Vīna darītavas

TALKA | Vīna darītavas "ABAVAS" teritorijā

Abavas vīna darītava aicina uz pavasara talku pie sevis Tukuma pusē 26.aprīlī no pulksten 9:00. Būs kopīga apkārtnes, ābeļdārza sakopšana, sidra baudīšana

Tukuma TIC

27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā

27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā

Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un laukos.

Madonas TIC

KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS

KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS

No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku tirdziņš U.C.

Tukuma TIC

Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos!

Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos!

Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā!

Bauskas TIC

Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ

Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ

25. aprīlī, plkst.13:00 Tukuma pilsētas Kultūras namā izrāde pusaudžiem un viņu vecākiem.

Tukuma TIC

UFO stāstīs jokus Tukumā

UFO stāstīs jokus Tukumā

Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu!

Tukuma TIC

Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā

Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā

Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā.

Tukuma TIC

Uz Tukumu pēc literatūras!

Uz Tukumu pēc literatūras!

Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem.

Tukuma TIC

Svini kāzas Jaunpils pilī!

Svini kāzas Jaunpils pilī!

Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām neaizmirstamus.

Tukuma TIC

Jauna dabas taka Ērgļos.

Jauna dabas taka Ērgļos.

Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ!

Madonas TIC

Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros

Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros

Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs izcili!

Aizkraukles novada TIC

Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī!

Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī!

Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu.

Bauskas TIC

Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā

Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā

Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un apkārtnē!

Tukuma TIC

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -