Izstādē «Riga Photo Show 2018» - viss fotomīļiem

Inese Libere | 2018.05.11

Trīs dienas no 11. līdz 13. maijam Ķīpsalā – foto un video tehnikas izstādē “Riga Photo Show 2018” būs bagātīga semināru programma, kurā uzstāsies fotogrāfi Artūrs Kondrāts, Andrejs Zavadskis, Mārcis Baltskars, pazīstamās Instagram satura veidotājas Agnija Grigule, Kristīne Garklāva, Signe Meirāne, foto vecmeistars Valdis Brauns, dronu pilots Gvido Puķe, grima māksliniece Dita Grauda, un vēl daudzi citi.

11. maijā interesenti varēs piedalīties fotogrāfa un dronu pilota Gvido Puķes seminārā “Drons – kinematogrāfijas Šveices nazis”, kurā varēs uzzināt dažādus trikus par dronu izmantošanu filmēšanā, piemēram, kā drons var aizvietot dārgu filmēšanas krānu.

Vēl pirmajā izstādes dienā uz lekciju aicina ainavu, arhitektūras un interjera fotogrāfs Martins Kudrjavcevs, kurš aplūkos periodu, kad vēl izmantoja kardāna tipa fotokameras ar analogu informācijas nesēju – fotofilmu. Lektors stāstīs arī par dabas un pilsētvides ainavu fotogrāfijas virzieniem, kā arī arhitektūras fotografēšanu.

12. maijā lekciju “Meikapa stili fotosesijās” izstādē “Riga Photo Show 2018” vadīs grima māksliniece Dita Grauda un pastāstīs, kā izvēlēties grimu atbilstoši fotosesijas tēmai un kādiem grima produktiem ir jābūt katra fotogrāfa somā.

Kur slēpjas fotogrāfa veiksmes faktors – uz šo jautājumu atbildi sola sniegt fotogrāfs Andrejs Zavadskis seminārā “Fotobizness”, kas notiks 12. maijā. Atzītais fotogrāfs dalīsies pieredzē par fotobankām un sadarbību ar Latvijas uzņēmumiem.

Brīvā laika fotogrāfs Uldis Siliņš ir apmeklējis un fotografējis gan Latvijas, gan Eiropas lielākos mūzikas festivālus.  Kā uz tiem nokļūt? Kā fotografēt? Kā izdzīvot festivālā? – to visu 12. maijā varēs uzzināt viņa seminārā “No Liepājas un Salacgrīvas līdz Glastonberijai”.

Pazīstamais portretu fotogrāfs Artūrs Kondrāts bildē cilvēkus jau vairāk nekā 10 gadus, un viņa fotogrāfijas ir atrodamas pazīstamākajos Latvijas modes un dzīvesstila žurnālos. Izstādē “Riga Photo Show 2018” viņa semināra nosaukums ir “Ja esi fotogrāfs, tev ir nevis trīs, bet gan 103 veidi, kā nofotografēt cilvēku”.  Semināra nosaukums izsaka visu!

Fotogrāfe un “Whitestudio.lv” fotostudijas īpašniece Natālija Berezina seminārā “Fotostudija: iespējas, nepieciešamība, aprīkojums” apskatīs dažādus studiju tipus un dos arī praktiskus padomus savas fotostudijas izveidē.

Arī 13. maijā, svētdien, izstādē “Riga Photo Show 2018” gaidāma bagātīga semināru programma!

“iStock” fotoinspektors Andrejs Zemdega jautājumu un atbilžu sesijā stāstīs par fotobankām, kas tām ir aktuāls un kā tajās izcelties. Starp citu, “iStock” darbinieki ik mēnesi izskata 1,5 miljonus bilžu! Sagatavo jautājumus un nāc uz jautājumu un atbilžu sesiju ar fotobanku inspektoru!

Savukārt fotogrāfs Andrejs Losevičs seminārā “Sievietes portrets” pastāstīs par gaismu un to, kā ar to strādāt, lai skaisti parādītu cilvēka seju.

Artūrs Kondrāts un viņa draudzene Betija ir radījuši aizraujošu bērnu fotoprojektu “Lācis Bildē”. Katru bildēšanu viņi cenšas pārvērst spēlē, lai sadraudzētos ar savu mazo modeli un padarītu procesu interesantu arī viņam. Seminārā “Bērnu fotogrāfijas – “Lācis Bildē”” viņi dalīsies savā pieredzē par bērnu fotogrāfiju uzņemšanu.

Semināru programmu izstādē “Riga Photo Show 2018” noslēgs foto vecmeistars Valdis Brauns, kurš komentēs aktu fotoalbumu “Tauriņu deja” un stāstīs par savu pieredzi aktu fotografēšanā 50 gadu garumā – no padomju perioda līdz pat mūsdienām.

Foto un video meistars Mārtiņš Vanags uzstāsies gan sestdien, gan svētdien. Tiem, kam ir aktuāla video veidošana ievietošanai Youtube, Vimeo vai Facebook, 12. maijā paredzēts seminārs “Video filmēšana – elementāri!” Savukārt tiem, kam patīk ceļot, tieši laikā būs seminārs “Vērtīgi padomi foto ceļotājiem”, kurā varēs uzzināt par statīvu, filtru, kameras aizsargu izvēli. Galu galā kļūs skaidrs, kā izdzīvot dažādos apstākļos un sabildēt daudz bilžu vienlaicīgi.

12. un 13. maijā varēs arī uzzināt vairāk par “Adobe” attēlu apstrādes programmatūras jaunumiem – sestdien Ivs Zenne ieskicēs “Adobe Photoshop CC 2018” jaunumus, bet svētdien Valdis Ošiņš dalīsies ar “Adobe Photoshop Lightroom 2018. gada jaunumiem”. Pilnu pasākuma programmu skati: www.bt1.lv/rigaphotoshow

Visas trīs dienas arī "Sony" ekspozīcijā notiks bezmaksas lekcijas, kuras vadīs fotogrāfi Mārcis Baltskars, Raimonds Volonts, Jēkabs Andrušaitis, kā arī citi nozares profesionāļi. Interesantas lekcijas sagaidāmas arī no foto entuziastiem – alpīnista Kristapa Liepiņa  un pazīstamajām Instagram satura veidotājām Kristīnes Garklāvas un Signes Meirānes. “Sony” semināru programmu skati: https://ej.uz/tcby

Savukārt “Photo Space Riga” / “Fujifilm” ekspozīcijā 11. maijā ar bezmaksas lekciju “Sociālo mediju fotogrāfija un tās ietekme uz cilvēka psihi” uzstāsies modes blogere un fotogrāfe Agnija Grigule, bet 12. un 13. maijā fotografēšanas trikus atklās ielu fotogrāfs un “Riga Street Photography” lapas dibinātājs Juris Justs un ilggadējais foto entuziasts Aleksandrs Muižnieks.

Kā zināms, no 11. līdz 13. maijam izstādē “Riga Photo Show 2018” nozares vadošie uzņēmumi prezentēs jaunākās foto un video tehnoloģijas – fotokameras, videokameras, dronus, viedtālruņus, gaismas tehniku un aksesuārus. Vairāk: www.facebook.com/rigaphoto.show

“Riga Photo Show” rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.

“Riga Photo Show 2018” darbalaiks:

11. maijā 11.00–18.00

12. maijā 10.00–18.00

13. maijā 10.00–17.00

Izstādes biļetes cena – 5 €

Pensionāriem – 4 €

Bērniem līdz 7 gadu vecumam – bez maksas!

Trīs dienu biļete (ar iespēju apmeklēt visus maksas seminārus) – 20 €

Semināra biļete – 4 € vai 10 €

Avots: BT1


celojumubode - 3803
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas!

ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas!

🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama

EUR 350 | Latvia Tours

Riga Reggae Acoustic

Riga Reggae Acoustic

6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae Acoustic!

EUR 15 | Valmieras TIC

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”.

Liepājas reģiona TIB

Pavasara tirgus Lietuvā

Pavasara tirgus Lietuvā

20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus!

Ignalinos rajono TIC

Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti

Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti

Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis

EUR 605 | Estravel Latvia

Aktuālās izstādes Liepājā

Aktuālās izstādes Liepājā

Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies!

Liepājas reģiona TIB

 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts

Populārākais Itālijas pludmales kūrorts

Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu itāļu viesmīlību

EUR 495 | Latvia Tours

Atlaides auto nomai Reunion salā

Atlaides auto nomai Reunion salā

Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā!

Europcar

Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām”

Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām”

1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā!

Valmieras TIC

Liepājas restorānu nedēļa

Liepājas restorānu nedēļa

Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas ēdināšanas uzņēmumi.

Liepājas reģiona TIB

Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā

Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā

‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā

TAKA

Jautrās Lieldienas Katiņkalnā

Jautrās Lieldienas Katiņkalnā

1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni!

Alūksnes TIC

Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī!

Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī!

Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta auto un motorikša

EUR 757 | Latvia Tours

Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos

Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos

6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu.

EUR 2.00 | Alūksnes TIC

Lieldienas Augšdaugavas novadā.

Lieldienas Augšdaugavas novadā.

Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās.

TAKA

Lieldienu brīvdienas outlet ciematā

Lieldienu brīvdienas outlet ciematā

Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca.

ViaJurmala

Klasiskās indiešu dejas koncerts

Klasiskās indiešu dejas koncerts

6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā.

EUR 10 | Valmieras TIC

Kļūsti par sesto spēlētāju!

Kļūsti par sesto spēlētāju!

Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību!

EUR 180 | SKY24.LV

Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā

Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā

Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā. Pieteikšanās līdz 5.aprīlim.

TAKA

💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.!

💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.!

Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens!

EUR 365 | Latvia Tours

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -