Redakcijas sadaļu atbalsta

Viedokļi: Kā restorāniem sokas «Rīgas restorānu nedēļā»?

No 7. maija līdz 13. maijam norisinās Pavasara Rīgas restorānu nedēļa. Restorānu nedēļas ietvaros labākie restorāni ver savas durvis apmeklētājiem, kuri vēlas sevi īpaši palutināt. Šī ir lieliska iespēja apmeklētājiem, kas nekad nav bijuši, bet vēlas iepazīties ar kāda restorāna piedāvājumu. Īpaši Restorānu nedēļai pedāvājumā ir trīs ēdienu maltīte par īpaši pievilcīgu cenu – 15 vai 20 eiro. Aprunājāmies ar trīs restorānu pārstāvjiem, lai uzzinātu, kā restorāni aizvadījuši pirmās dienas un kā notiek ēdienkartes sagatavošana.

Jānis Ļipņickis, restorāna Kolonāde. Mūsu stāsti vadītājs
Apmeklētāju skaits, salīdzinot ar pagājušo gadu, ir pieaudzis. Galvenokārt to vērtējam ar ieguldīto darbu, ar pilveidoto ēdienkarti un, protams, esam kļuvuši vēl atpazīstamāki.

Restrorānu apmeklē gan daudz pastāvīgie klienti, gan arī daudz jauni klienti. Protams, ir sākusies tūrisma sezona, restorānu apmeklē arī daudz tūristi.

Ēdienkarte tiek sastādīta atkarībā no sezonalitātes, no šefpavāra noskaņojuma un no tā, kāds ir LiveRiga uzstādījums, kas Restorānu nedēļā ir jāiekļauj ēdienos. Šoreiz uzstādījums bija tāds – 50% Latvijā pieejamas sastāvdaļas, 50% no pārējās pasaules. Attiecīgi izmantojam vietējās zivju, gaļas un olu audzētavu produktus. Piedevās pārsvarā ņemam kaut ko no pasaules, piemēram, izmantojam avokado biezeņus.

No citiem restorāniem, kas piedalās Restorānu nedēļā, mēs atšķiramies ar sava šefpavāra rokrakstu, ar īpašo garšu salikumu, šefpavāra izpratni par to, kā ēdienam ir jāgaršo. Ēdiens ir viegls, nesamākslots, visiem saprotams. Protams, ieviešam arī jaunas garšas, piemēram, kūpinātas olas.

Manuprāt, Restorānu nedēļa ir lielisks veids parādīt sevi tiem, kas vēl nav bijuši mūsu restorānā. Tas ir veids, kā mēs varam iepazīstināt cilvēkus ar to, kādas ir mūsu garšas, ko mēs liekam uz šķīvja, kā mēs saprotam ēdienu. Šī ir iespēja parādīt, iepazīstināt sevi par visiem pieņemamu cenu! Noteikti arī turpmāk piedalīsimies Restorānu nedēļās!

Inga Cīrule, restorāna Kaļķu Vārti šefpavāre

Šajā sezonā Restorānu nedēļā "Kaļķu vārtiem" iet ļoti labi, cilvēki piesakās un ir ļoti ieinteresēti. Kā arī tagad ir liels tūristu pieplūdums, tāpēc arī restorāns ir pilns. Protams, restorānā nav iespējams pieņemt vairāk viesu par to, cik restorānā ir vietas...

Ēdienkartes izstrāde ir smags process, kurā tiek ieguldīts liels darbs. Ir jāņem vērā vairāki faktori gan cena, gan tas, kā vispār iespējams dabūt produktus, piemēram, daudzus produktus ņemam no zemnieku saimniecībām. Viss arī ir jāsaskaņo, jāaprēķina cenas. Ēdienkartes sastādīšana aizņēma apmēram nedēļu. Šoreiz vērā bija jāņem arī tas, ka apmēram pusei produktiem vajadzēja būt no Latvijas, puse varēja būt no pārējās pasaules.

Protams, vienmēr gribas pārsteigt viesus ar kaut ko jaunu, kaut ko interesantu. Pa vidu pasniedzam arī vairākus komplimentus, lai uzrunātu viesus, izrādītu to, ka domājam par viņiem, rūpējamies.

Restorānu nedēļā piedāvājumu cena nav augsta, bet tāpat vēlamies atstāt vislabāko iespaidu, lai cilvēkiem ir patīkami un interesanti pie mums. Vēlamies, lai klienti ar baudu pavada to mirkli pie mums, kamēr ietur maltīti.

Restorānu nedēļā piedalāmies, jo vēlamies, lai cilvēki vairāk uzzina par "Kaļķu Vārtiem", lai sabiedrībā veidojas viedoklis. Šī ir lieliska iespēja, lai restorānu apmeklētu ne tikai cilvēki, kas jau ir ieraduši iet uz restorāniem, bet arī lai vienkāršākiem cilvēkiem dotu iespēju baudīt izcilas maltītes par pieņemamu cenu. Vēlamies piesaistīt vietējos iedzīvotājus, lai jebkurš var baudī restorānu kultūru!

Inese Dzelme, restorāna Bibliotēka No1 vadītāja

Ar katru gadu Restorānu nedēļa tiek gaidīta arvien vairāk un vairāk. Cilvēki izrāda lielāku interesi, jo šī ir lieliska iespēja, lai par pieņemamu cenu baudītu restorānu ēdienus.

Šīs nedēļas ietvaros restorānu vairāk apmeklē tieši jaunie klienti, kas vēlas iepazīties ar mūsu restorāna piedāvājumiem un vienkārši baudīt restorānu kultūru. Rezervācijas tiek veiktas ļoti, ļoti savlaicīgi, pat vairākas nedēļas iepriekš.

Veidojot ēdienkarti, tiek ņemta vērā sezonalitāte, jāizvērtē, kādi produkti ir pieejami. Produktus izvēlamies no Latvijas zemniekiem.

Restorānu nedēļā piedalāmies, jo šī ir brīnišķīga iespēja, lai par sevi atgādinātu!

Avots: BalticTravelnews.com

BAT - 3305
photo

Bagātīgs un nesteidzīgs brančs Mārupē!

Katru svētdienu no 11:00-15:00 – brīvdienu vēlās brokastis. Piedāvājumā plašs siltās un aukstās bufetes klāsts, glāze prosecco un svaigi pagatavota kafija.

EUR 19 | 23.09.2018 | Hercogs Mārupe

photo

Supercena uz Grieķiju 21/09 no 217 € !

Karstākie piedāvājumi uz Grieķiju, Krētas salu 20/09 un 21/09 uz nedēļu no 217 € !

EUR 217 | 25.09.2018 | Hot Travel

photo

Jāņa Lūsēna dziesmu cikls “Manā varā”

11.oktobrī, plkst.18;30, Ziemeļvalstu dienu ietvaros, norisināsies pasā

Valmieras TIC

photo

Marokas sajūtu virpulī

Maroka – tā ir vieta, kur austrumu tikumi satikušies ar Āfrikas likumiem. Tā apreibina acumirklī! Pievienojies mazu grupu ceļojumam!

EUR 1495 | 16.10.2018 | Jēkaba Ceļojumi

photo

DAY SPA Lielupē

Atpūta ar iekļautu SPA procedūru, Wellness centra un sāls istabas apmeklējumu

EUR 44 | 30.11.2018 | Lielupe by SemaraH Hotels

photo

Ziemassvētki un Jaunais Gads 2019

Avio, kruīzi un autobusa ceļojumi.

EUR 89 | 28.12.2018 | Antario

photo

Lētākas aviobiļetes vienmēr - AvioKase.lv

Oslo 23 EUR, London 28 EUR, Berlin -24 EUR, Milan -23 EUR, Brussels -28 EUR. Vienā virzienā.

EUR 23 | 31.12.2018 | Astra Tūre / AvioKases.lv

BalticTravelnews.com
+371 26551169
info@travelnews.lv