Redakcijas sadaļu atbalsta

Viedokļi: Kā restorāniem sokas «Rīgas restorānu nedēļā»?

No 7. maija līdz 13. maijam norisinās Pavasara Rīgas restorānu nedēļa. Restorānu nedēļas ietvaros labākie restorāni ver savas durvis apmeklētājiem, kuri vēlas sevi īpaši palutināt. Šī ir lieliska iespēja apmeklētājiem, kas nekad nav bijuši, bet vēlas iepazīties ar kāda restorāna piedāvājumu. Īpaši Restorānu nedēļai pedāvājumā ir trīs ēdienu maltīte par īpaši pievilcīgu cenu – 15 vai 20 eiro. Aprunājāmies ar trīs restorānu pārstāvjiem, lai uzzinātu, kā restorāni aizvadījuši pirmās dienas un kā notiek ēdienkartes sagatavošana.

Jānis Ļipņickis, restorāna Kolonāde. Mūsu stāsti vadītājs
Apmeklētāju skaits, salīdzinot ar pagājušo gadu, ir pieaudzis. Galvenokārt to vērtējam ar ieguldīto darbu, ar pilveidoto ēdienkarti un, protams, esam kļuvuši vēl atpazīstamāki.

Restrorānu apmeklē gan daudz pastāvīgie klienti, gan arī daudz jauni klienti. Protams, ir sākusies tūrisma sezona, restorānu apmeklē arī daudz tūristi.

Ēdienkarte tiek sastādīta atkarībā no sezonalitātes, no šefpavāra noskaņojuma un no tā, kāds ir LiveRiga uzstādījums, kas Restorānu nedēļā ir jāiekļauj ēdienos. Šoreiz uzstādījums bija tāds – 50% Latvijā pieejamas sastāvdaļas, 50% no pārējās pasaules. Attiecīgi izmantojam vietējās zivju, gaļas un olu audzētavu produktus. Piedevās pārsvarā ņemam kaut ko no pasaules, piemēram, izmantojam avokado biezeņus.

No citiem restorāniem, kas piedalās Restorānu nedēļā, mēs atšķiramies ar sava šefpavāra rokrakstu, ar īpašo garšu salikumu, šefpavāra izpratni par to, kā ēdienam ir jāgaršo. Ēdiens ir viegls, nesamākslots, visiem saprotams. Protams, ieviešam arī jaunas garšas, piemēram, kūpinātas olas.

Manuprāt, Restorānu nedēļa ir lielisks veids parādīt sevi tiem, kas vēl nav bijuši mūsu restorānā. Tas ir veids, kā mēs varam iepazīstināt cilvēkus ar to, kādas ir mūsu garšas, ko mēs liekam uz šķīvja, kā mēs saprotam ēdienu. Šī ir iespēja parādīt, iepazīstināt sevi par visiem pieņemamu cenu! Noteikti arī turpmāk piedalīsimies Restorānu nedēļās!

Inga Cīrule, restorāna Kaļķu Vārti šefpavāre

Šajā sezonā Restorānu nedēļā "Kaļķu vārtiem" iet ļoti labi, cilvēki piesakās un ir ļoti ieinteresēti. Kā arī tagad ir liels tūristu pieplūdums, tāpēc arī restorāns ir pilns. Protams, restorānā nav iespējams pieņemt vairāk viesu par to, cik restorānā ir vietas...

Ēdienkartes izstrāde ir smags process, kurā tiek ieguldīts liels darbs. Ir jāņem vērā vairāki faktori gan cena, gan tas, kā vispār iespējams dabūt produktus, piemēram, daudzus produktus ņemam no zemnieku saimniecībām. Viss arī ir jāsaskaņo, jāaprēķina cenas. Ēdienkartes sastādīšana aizņēma apmēram nedēļu. Šoreiz vērā bija jāņem arī tas, ka apmēram pusei produktiem vajadzēja būt no Latvijas, puse varēja būt no pārējās pasaules.

Protams, vienmēr gribas pārsteigt viesus ar kaut ko jaunu, kaut ko interesantu. Pa vidu pasniedzam arī vairākus komplimentus, lai uzrunātu viesus, izrādītu to, ka domājam par viņiem, rūpējamies.

Restorānu nedēļā piedāvājumu cena nav augsta, bet tāpat vēlamies atstāt vislabāko iespaidu, lai cilvēkiem ir patīkami un interesanti pie mums. Vēlamies, lai klienti ar baudu pavada to mirkli pie mums, kamēr ietur maltīti.

Restorānu nedēļā piedalāmies, jo vēlamies, lai cilvēki vairāk uzzina par "Kaļķu Vārtiem", lai sabiedrībā veidojas viedoklis. Šī ir lieliska iespēja, lai restorānu apmeklētu ne tikai cilvēki, kas jau ir ieraduši iet uz restorāniem, bet arī lai vienkāršākiem cilvēkiem dotu iespēju baudīt izcilas maltītes par pieņemamu cenu. Vēlamies piesaistīt vietējos iedzīvotājus, lai jebkurš var baudī restorānu kultūru!

Inese Dzelme, restorāna Bibliotēka No1 vadītāja

Ar katru gadu Restorānu nedēļa tiek gaidīta arvien vairāk un vairāk. Cilvēki izrāda lielāku interesi, jo šī ir lieliska iespēja, lai par pieņemamu cenu baudītu restorānu ēdienus.

Šīs nedēļas ietvaros restorānu vairāk apmeklē tieši jaunie klienti, kas vēlas iepazīties ar mūsu restorāna piedāvājumiem un vienkārši baudīt restorānu kultūru. Rezervācijas tiek veiktas ļoti, ļoti savlaicīgi, pat vairākas nedēļas iepriekš.

Veidojot ēdienkarti, tiek ņemta vērā sezonalitāte, jāizvērtē, kādi produkti ir pieejami. Produktus izvēlamies no Latvijas zemniekiem.

Restorānu nedēļā piedalāmies, jo šī ir brīnišķīga iespēja, lai par sevi atgādinātu!

Avots: BalticTravelnews.com

karlis - 3314
photo

Svētku maltīte no šefpavāra E. Grīnfelda

Svētku ieteikums no šefpavāra Egila Grīnfelda:16-19/11/2018 Īpaša cena 2 ēdieni: zupa vai deserts un pamatēdiens EUR 17,00 vai visi 3 ēdieni EUR 23,00

EUR 17 | 19.11.2018 | Avalon Hotel

photo

Starojam kopā Vecrīgā! Karsti un gardi

Starojam kopā Vecrīgā! Karstus dzērienus un īpaši gardu maltīti laipni aicinām baudīt pie mums - restorānā AVALON un Lobby bārā 13. janvāra ielā 19. Restorāns a

EUR 2.50 | 19.11.2018 | Avalon Hotel & Conferences

photo

Grieķija 2019👉Agrā rezervācija

Sūti savu pieteikumu un vēlmi atpūtai Grieķijā 2019.gadam un mēs atradīsim labāko un piemērotāko piedāvājumu tieši Tev! 🤗

EUR 269 | 22.11.2018 | 1Travel

photo

Slēpo Francijā 05/01,12/01,19/01 uz Lionu

Slēpo Francijā 05/01, 12/01, 19/01 uz Lionu! ATLIKUŠAS PĒDĒJĀS BRĪVĀS VIETAS UZ 7 NAKTĪM

EUR 465 | 22.11.2018 | Carlson Wagonlit Travel

photo

Koncertstāsts ''PŪT, VĒJIŅI''

23.novembrī plkst.19:00 Valmieras Kultūras centrā izskanēs koncertstāsts ''Pūt,vējiņ''.

Valmieras TIC

photo

Supercena uz Ēģipti 25/11 no 329 € !

Karstākie piedāvājumi uz Ēģipti, Hurgsdu 25/11 uz nedēļu no 329 € !

EUR 329 | 25.11.2018 | Hot Travel

photo

Turpini vasaru kūrortā!

Atpūta Jūrmalā ar iekļautu izmitināšanu, brokastīm, kokteili un Wellness centra apmeklējumu

EUR 78 | 30.11.2018 | Lielupe by SemaraH Hotels

photo

Nīlas kruīzs un atpūta Ēģiptē

Ir kāds iemesls, kāpēc Ēģipte ir tik populārs atpūtnieku galamērķis - te patiešām ir labi! Atpūtu savai gaumei te atradīs ikviens.

EUR 1470 | 23.01.2019 | Jēkaba Ceļojumi

photo

Saulainā Brāzilija ar atpūtu pie okeāna

Ceļojuma cena 998 EUR + eksk. pakete 399 EUR. Izlidošana no Rīgas.

EUR 998 | 07.03.2019 | Antario

BalticTravelnews.com
+371 26551169
info@travelnews.lv