Redakcijas sadaļu atbalsta

Viedokļi: Kā restorāniem sokas «Rīgas restorānu nedēļā»?

No 7. maija līdz 13. maijam norisinās Pavasara Rīgas restorānu nedēļa. Restorānu nedēļas ietvaros labākie restorāni ver savas durvis apmeklētājiem, kuri vēlas sevi īpaši palutināt. Šī ir lieliska iespēja apmeklētājiem, kas nekad nav bijuši, bet vēlas iepazīties ar kāda restorāna piedāvājumu. Īpaši Restorānu nedēļai pedāvājumā ir trīs ēdienu maltīte par īpaši pievilcīgu cenu – 15 vai 20 eiro. Aprunājāmies ar trīs restorānu pārstāvjiem, lai uzzinātu, kā restorāni aizvadījuši pirmās dienas un kā notiek ēdienkartes sagatavošana.

Jānis Ļipņickis, restorāna Kolonāde. Mūsu stāsti vadītājs
Apmeklētāju skaits, salīdzinot ar pagājušo gadu, ir pieaudzis. Galvenokārt to vērtējam ar ieguldīto darbu, ar pilveidoto ēdienkarti un, protams, esam kļuvuši vēl atpazīstamāki.

Restrorānu apmeklē gan daudz pastāvīgie klienti, gan arī daudz jauni klienti. Protams, ir sākusies tūrisma sezona, restorānu apmeklē arī daudz tūristi.

Ēdienkarte tiek sastādīta atkarībā no sezonalitātes, no šefpavāra noskaņojuma un no tā, kāds ir LiveRiga uzstādījums, kas Restorānu nedēļā ir jāiekļauj ēdienos. Šoreiz uzstādījums bija tāds – 50% Latvijā pieejamas sastāvdaļas, 50% no pārējās pasaules. Attiecīgi izmantojam vietējās zivju, gaļas un olu audzētavu produktus. Piedevās pārsvarā ņemam kaut ko no pasaules, piemēram, izmantojam avokado biezeņus.

No citiem restorāniem, kas piedalās Restorānu nedēļā, mēs atšķiramies ar sava šefpavāra rokrakstu, ar īpašo garšu salikumu, šefpavāra izpratni par to, kā ēdienam ir jāgaršo. Ēdiens ir viegls, nesamākslots, visiem saprotams. Protams, ieviešam arī jaunas garšas, piemēram, kūpinātas olas.

Manuprāt, Restorānu nedēļa ir lielisks veids parādīt sevi tiem, kas vēl nav bijuši mūsu restorānā. Tas ir veids, kā mēs varam iepazīstināt cilvēkus ar to, kādas ir mūsu garšas, ko mēs liekam uz šķīvja, kā mēs saprotam ēdienu. Šī ir iespēja parādīt, iepazīstināt sevi par visiem pieņemamu cenu! Noteikti arī turpmāk piedalīsimies Restorānu nedēļās!

Inga Cīrule, restorāna Kaļķu Vārti šefpavāre

Šajā sezonā Restorānu nedēļā "Kaļķu vārtiem" iet ļoti labi, cilvēki piesakās un ir ļoti ieinteresēti. Kā arī tagad ir liels tūristu pieplūdums, tāpēc arī restorāns ir pilns. Protams, restorānā nav iespējams pieņemt vairāk viesu par to, cik restorānā ir vietas...

Ēdienkartes izstrāde ir smags process, kurā tiek ieguldīts liels darbs. Ir jāņem vērā vairāki faktori gan cena, gan tas, kā vispār iespējams dabūt produktus, piemēram, daudzus produktus ņemam no zemnieku saimniecībām. Viss arī ir jāsaskaņo, jāaprēķina cenas. Ēdienkartes sastādīšana aizņēma apmēram nedēļu. Šoreiz vērā bija jāņem arī tas, ka apmēram pusei produktiem vajadzēja būt no Latvijas, puse varēja būt no pārējās pasaules.

Protams, vienmēr gribas pārsteigt viesus ar kaut ko jaunu, kaut ko interesantu. Pa vidu pasniedzam arī vairākus komplimentus, lai uzrunātu viesus, izrādītu to, ka domājam par viņiem, rūpējamies.

Restorānu nedēļā piedāvājumu cena nav augsta, bet tāpat vēlamies atstāt vislabāko iespaidu, lai cilvēkiem ir patīkami un interesanti pie mums. Vēlamies, lai klienti ar baudu pavada to mirkli pie mums, kamēr ietur maltīti.

Restorānu nedēļā piedalāmies, jo vēlamies, lai cilvēki vairāk uzzina par "Kaļķu Vārtiem", lai sabiedrībā veidojas viedoklis. Šī ir lieliska iespēja, lai restorānu apmeklētu ne tikai cilvēki, kas jau ir ieraduši iet uz restorāniem, bet arī lai vienkāršākiem cilvēkiem dotu iespēju baudīt izcilas maltītes par pieņemamu cenu. Vēlamies piesaistīt vietējos iedzīvotājus, lai jebkurš var baudī restorānu kultūru!

Inese Dzelme, restorāna Bibliotēka No1 vadītāja

Ar katru gadu Restorānu nedēļa tiek gaidīta arvien vairāk un vairāk. Cilvēki izrāda lielāku interesi, jo šī ir lieliska iespēja, lai par pieņemamu cenu baudītu restorānu ēdienus.

Šīs nedēļas ietvaros restorānu vairāk apmeklē tieši jaunie klienti, kas vēlas iepazīties ar mūsu restorāna piedāvājumiem un vienkārši baudīt restorānu kultūru. Rezervācijas tiek veiktas ļoti, ļoti savlaicīgi, pat vairākas nedēļas iepriekš.

Veidojot ēdienkarti, tiek ņemta vērā sezonalitāte, jāizvērtē, kādi produkti ir pieejami. Produktus izvēlamies no Latvijas zemniekiem.

Restorānu nedēļā piedalāmies, jo šī ir brīnišķīga iespēja, lai par sevi atgādinātu!

Avots: BalticTravelnews.com

BAT - 3272
photo

Supercena uz Turciju 29/06 no 249 € !

Karstākie piedāvājumi uz Turciju, Antaliju 29/06 uz nedēļu no 249 € !

EUR 249 | 30.06.2018 | Hot Travel

photo

Pastaiga "Tiksimies Rožu laukumā!"

Līdz pat 31.augustam, ik dienas plkst. 14:00 pilsētas viesiem ir dota iespēja kopā ar zinošu gidu doties divu stundu garā pastaigā.

Liepājas reģiona TIB

photo

Ahha centrs- pedejas vietas-07.07.2018

Izbraukšana 07.07.2018 , AHHA apmeklēšana, planetārijs un ekskursija Tartu. Cena tikai EUR 18.00! Zvaniet: 67280326(7), 29565257

EUR 18.00 | 01.07.2018 | Nikos Travel

photo

Pirms skolas uz Ķīnu

Ķīna nav valsts - tā ir pavisam cita pasaule. Teiksmainu pūķu un neparastas auras zeme, kas aug un attīstās prātam neaptveramā ātrumā. Ir vērts iepazīties!

EUR 1354 | 31.07.2018 | Jēkaba Ceļojumi

photo

Madagaskara uz 12 dienām 2890 eur

Klasiskā ekskursija uz dienvidiem, ieskaitot Ranomafanaun Isalo Nacionālā -parka apmeklējumus.

EUR 2890 | 18.09.2018 | Antario

photo

Aviokompānija Primera Air

Lidsabiedrība Primera Air nodrošina lidojumus uz vairāk nekā 70 galamērķiem.

EUR 55 | 30.09.2018 | Astra Tūre / AvioKases.lv

BalticTravelnews.com
+371 26551169
info@travelnews.lv