LIELĀ INTERVIJA: Esam ciemos pie restorāna «Kolonāde. Mūsu stāsti…» vadītāja Jāņa Lipņicka

Aivars Mackevičs | 2018.04.26

Restorāna «Kolonāde. Mūsu stāsti...» vadītājs Jāņis Lipņickis iepriekš Vecrīgas bāros un klubos uzkrāto bārmeņa pieredzi jau trešo gadu labi pielieto jaunajos darba pienākumos, kuros galveno uzmanību viņš velta restorāna kolektīvam. Restorāna atrašanās Rīgas centrā, ar lielisku skatu uz parku, vēl automātiski nenodrošina to, lai restorāns katru dienu būtu labi apmeklēts. Daudz darba tiek ieguldīts restorāna attīstībā un nemitīgā pilnveidošanā - piemēram, pagājušajā sezonā restorānā tika izveidotas divas zonas: terases zona, kurā valda restorāna atmosfēra un vēsturiskā, kurā izvietota kafejnīca. Tāpat nemitīgi tiek dažādota un pilnveidota sezonai un mainīgajam pieprasījumam atbilstoša ēdienkarte, kā arī uzturēta daudzpusīga vīna karte, kurā atradīsiet vairāk nekā 400 dažādus vīnus katrai gaumei un maciņam.

BalticTravelnews.com: Mūsu skatījumā restorāns "Kolonāde. Mūsu stāsti..." ir tik izteikts centra restorāns, ka vēl centrālāku grūti iedomāties. Kas centra restorānos ir raksturīgākais?

Jānis Lipņickis: Lai arī mēs atrodamies Rīgas centrā, kur tūrisma plūsma ir liela, tomēr pamatā esam restorāns vietējiem iedzīvotājiem. Cenšamies vairāk apmierināt tieši viņu vēlmes. Restorāns ir lieliska vieta, kur baudīt maltīti vai nesteidzīgu vīna glāzi pirms Operas vai kāda pasākuma apmeklējuma vai arī baudīt svinīgas vakariņas vai lietišķas pusdienas. Atrašanās centrā nodrošina ērtāku piekļuvi, jo tieši pilsētas centrā valda lielāka duna, ko nodrošina gan biroji un iestādes, gan izklaides vietas, kas atrodas netālu.

Protams, ka tūristi, kuri dodas aplūkot Brīvības pieminekli, Vecrīgu vai Operas virzienā, nevar mūs nepamanīt, un kāda daļa arī iegriežas. Mūsu gadījumā atrašanās vieta un nenovērtējamais skats uz parku un Latvijas Nacionālo Operu, ko nodrošina terases lielie logi, ir liela priekšrocība. Maz ir restorānu, kuri šajā jomā ar mums spētu konkurēt, un ir ļoti patīkami strādāt vidē, kur pašā pilsētas sirdī iespējams baudīt tik krāšņu gadalaiku maiņu. Atrašanās tūrisma epicentrā ir arī savi mīnusi, jo daudzi centra restorānus uzskata par „tūristu slazdiem”, kuros par zemas kvalitātes produktu tiek prasīta salīdzinoši dārgāka cena, bet mēs šo stereotipu cenšamies lauzt un saviem viesiem piedāvāt patiešām augstvērtīgu pakalpojumu un par iespējams pieejamākām cenām.

Vienā no saviem pēdējiem ceļojumiem Bergamo, Itālijā es ēdu vecpilsētas centrālajā laukumā. Tomēr jāatzīst, ka ceļojumos es vairāk meklēju restorānus ārpus centra, kas varētu būt ar savu mazo "knifiņu". Jā, droši vien man būtu vērts pievērst lielāku uzmanību tieši centra restorāniem.

BalticTravelnews.com: Gan Jūsu restorāns "Kolonāde. Mūsu stāsti...", gan "Bibliotēka N°1" pieder vieniem īpašniekiem. Vai tas, ka šie restorāni ir pie parka un, mūsuprāt, būtu pelnījuši arī nosaukumā iekļaut vārdu Parks, ir tikai sagadīšanās?

Jānis Lipņickis: Abu restorānu īpašnieki ir pieredzējuši uzņēmēji un, apsverot biznesa ideju, protams, tika ņemti vērā daudz un dažādi faktori. Restorānam ļoti būtiska ir ne tikai pavāru komanda un izvēlētā virtuve, bet arī atrašanās vieta, atmosfēra, aura un daudz citu lietu. Protams, ka skaists skats pa logu piešķir restorānam tikai papildus plus punktus. Kopš restorāns ieguva īres tiesības šajā vēsturiskajā ēkā, tā ir paplašināta, izveidojot terasi, no kuras tad arī paveras skats uz parku. Liekas, ka pašreiz ēkas sadalījumā esam atraduši pareizo ceļu, ka ir divas atsevišķas vietas – restorāns un kafejnīca. Lai arī abiem restorāniem ir vieni īpašnieki, restorānu komandas un virzieni ir atšķirīgi. Kolonāde. Mūsu stāsti… ir demokrātiskāks un ikdienišķāks restorāns, savukārt Bibliotēka N°1 mazliet greznāks un vairāk piemērots svētku reizei, taču nereti mēs sadarbojamies un strādājam arī kopā.

BalticTravelnews.com: Kā vērtējat Lietuvas, Igaunijas restorānu darbu?

Jānis Lipņickis: Ir patīkami redzēt, ka restorānu kultūra Baltijā straujiem soļiem attīstās un ik gadu atveras aizvien jauni restorāni. Ja vēl pirms pāris gadiem šķita, ka, pateicoties Skandināvijas ietekmei un lielajam Skandināvu tūrisma īpatsvaram, salīdzinoši Igaunijas restorāni ir spēcīgāki par mūsu Dienvidu kaimiņu, tad pērn Lietuva ir ļoti strauji augusi, atverot vairākus patiešām ievērības cienīgus restorānus un piesakot sevi kā ievērības cienīgu spēlētāju. Pašam gan sanācis vēl salīdzinoši maz paviesoties kaimiņzemju restorānos, taču šovasar plānoju iepazīt kaimiņus tuvāk.

BalticTravelnews.com: Kā Jūs iedvesmojaties restorāna vadības darbam?

Jānis Lipņickis: Restorānu vadībā šī ir mana pirmā pieredze, līdz ar to ļoti cītīgi strādāju un mācos no ikvienas situācijas un ikdienas smeļos jaunu pieredzi. Iedvesmojos no saviem darba vadītājiem, jo vēl bez manis ir vairāku cilvēku komanda, kuri ir iesaistīti restorāna vadīšanas un virzīšanas notikumos, daudz iedvesmojos no viņiem. Vēl iedvesmojos no restorāna iepriekšējās vadītājas. Viņa ielika lielu tiesu no maniem uzskatiem un priekšstatiem par dažādu lēmumu pieņemšanu.Jautāju un interesējos par citu restorānu kolēģiem – vadītājiem, šefpavāriem, kāda ir viņu pieredze. Ja ko neizprotu, vienmēr jautāju kādam pieredzes bagātākam.

BalticTravelnews.com: Ko Jūs darījāt agrāk, ja sakāt, ka šis ir pirmais Jūsu vadītais restorāns?

Jānis Lipņickis: Strādāju bāros un klubos par bārmeni. Tagad jau vairāk nekā trīs gadus darbojos šajā restorānā. Bārmeņa pieredze dod priekšrocības šodien, lai restorānā veidotu atbilstošu dzērienu karti, izstrādātu īpašus kokteiļus. Latviskās garšas cenšamies parādīt arī dzērienos, piemēram, pagatavojot Asiņaino Mēriju ar pašmāju mārrutku degvīnu. Karstajiem dzērieniem pievienojam smiltsērkšķus. Mums tagad piedāvājumā ir arī šmakovka – kandža un citi latviešu destilāti. Protams, tā ir sertificēta kandža, un ārzemniekiem ļoti interesē pamēģināt, jo viņi vēlas no vietējās produkcijas pagaršot visu iespējamo. Protams, piedāvājam arī "Abavas" vīnus. Redzot viesi, saprotot, ko viņš vēlas gūt mūsu restorānā, attiecīgi piedāvājam kādu dzērienu.

Restorānā kopumā liekam akcentu uz vīniem, lai būtu plaša vīnu karte. Tā ir novērtēta ar Wine Spectator atzinību kategorijā Best of Award of Excellence. Dzērienu kartē ir vairāk nekā 400 pozīcijas ar akcentu uz Itālijas vīniem, un šādu vīna karti sagatavoja iepriekšējais vīnzinis Jānis Gailis. Protams, tūristi no Itālijas ir pārsteigti, ieraugot, ka pie mums ir vīni no gandrīz visiem Itālijas reģioniem.

Par cik mums ir “vīna automāts”, viesiem varam piedāvāt lielu izvēli vīnus arī pa glāzēm, jo reizē varam nodrošināt ap 30 atvērtas pudeles. Tātad ir plaša izvēle gan, ja viesis vēlas pasūtīt pudeli vai tikai glāzi vīna. Ja automāta iespējas ir mēnesi nodrošināt atvērtas vīna pudeles nemainīgu kvalitāti, bet tik ilgi mums neviena pudele nemaz nav šādi jāuztur. Apjoms, ko mēs pārdodam, ir ļoti labs. Viesiem ir plašāka izvēle, ja restorānam ir šāds vīnu automāts.

BalticTravelnews.com: Kas vēl pašreiz ir raksturīgs Latvijas restorāniem?

Jānis Lipņickis: Restorāni pārsvarā cenšas orientēties uz vietējo produkciju, veidot sezonālu ēdienkarti. Cenšas iegādāties produktus no vietējiem ražotājiem, mājražotājiem, zemniekiem, bioloģiskajām saimniecībām.

BalticTravelnews.com: Vai klientam arī stāstāt šo stāstu, kā produkti ir nokļuvuši līdz restorāna galdam?

Jānis Lipņickis: Jā, to var izlasīt arī, piemēram, Rīgas restorānu nedēļas ēdienkartē, kurās saimniecībās pērkam gaļu, olas utt. Mutiski arī katrs viesmīlis var palīdzēt iepazīt produktu izcelsmi. Viesi ir kļuvuši šajā ziņā prasīgāki un jautā, no kurienes gaļa, kādēļ izvēlēti tieši vieni vai citi produkti. Tā ir pasaules tendence. Protams, ārzemniekiem jau neko neizsaka, ja mēs pasakām kādu ģeogrāfisku Latvijas vietu, viņi vairāk cenšas saprast, vai produkts ir no liela vai maza audzētāja, un cik autentiska ir tā izcelsme.

BalticTravelnews.com: Vai mēs esam prasīgāki pret ēdienu, nekā, piemēram, Amerikā?

Jānis Lipņickis: Jā, tā, manuprāt, ir. Tur ēd, bauda ēdienu, vienalga kā sanācis. Ja mums kaut kas nepadotos kādā reizē, tad restorāns varētu iegūt asu publisku kritiku. Tas lielās konkurences un īsās sezonas dēļ, jo mums ir jācīnās par katru viesi. mūsu viesi savukārt atļaujas vairāk, kļūst prasīgāki, jo apzinās, ka restorānam viesiem jāizpatīk.

BalticTravelnews.com: Kādēļ Latvijā tiek pieņemti darbā tik maz šefpavāru no ārzemēm?

Jānis Lipņickis: Nemācēšu komentēt algu atšķirības šeit un citviet pasaulē, bet pieļauju, ka viens no galvenajiem iemesliem varētu būt ekonomiskais un sociālais faktors. Mūsu tirgus un pirktspēja nav tik liela, lai mēs spētu nodrošināt tādu pat apgrozījumu kā Eiropas lielpilsētas restorānos. Lai cik izcils būtu restorāns, tīri matemātiski mēs nespēsim piedāvāt tādus pat nosacījumus labam šefpavāram, ka to spēs Londonas, Kopenhāgenas vai Ženēvas restorāni.Līdz ar to ambiciozs šefpavārs diez vai izvēlēsies Latviju, vismaz tuvākajā nākotnē es to neredzu. Rīgā strādā arī daži ārzemju šefpavāri, kuri ļoti veiksmīgi šeit darbojas, līdz ar to nav jau tā, ka galīgi nesam pievilcīgi.

Šefpavāram ir jābūt māksliniekam ar labu izpratni par vietējo tirgu un nelielu izpratni par cipariem, bet tā var arī pat nebūt, ja komandā kāds cits spēj lieliski veikt vajadzīgos aprēķinus. Ja viņam nebūs mākslinieciskā redzējuma, tad nekas labs nesanāks.

BalticTravelnews.com: Kas ir Jūsu restorāna šefpavārs?

Jānis Lipņickis: Restorāna "Kolonāde. Mūsu stāsti..." šefpavārs ir Ainārs Volodka, kuram ir liela pieredze, bet reizē jauns un ambiciozs. Viņš ir tas, kurš sadarbībā ar īpašniekiem un vadību izstrādā ēdienkarti. Rezultātā, galvenokārt, mēs redzam viņa idejas. Ainars var lepoties ar pieredzi arī slavenajā Dānijas restorānā "NOMA" (Restorāns, kurš 6 gadus pēc kārtas ieņēmis Nr1. Pozīciju Pasaules restorānu topā).

BalticTravelnews.com: Cik viegli ir izvēlēties viesmīļus?

Jānis Lipņickis: Viņu trūkst, tāpat kā citi darbinieki viesmīlības jomā. Ja viesmīlim pietrūks pat zināšanas par ēdienkarti vai vēl kaut ko restorānā, bet viņš būs – laipns, patiess, atbildīgs, tad viss būs kārtībā – pārējo mēs iemācīsim. Vārds viesmīlis jau ietver galveno domu – mīlēt viesus. Šim darbam piesakās gan vīrieši, gan sievietes. Notiek progress, pieņemam praksē praktikantus. Cerams arī Programmas “Darba vidē balstītām mācībām” ietvaros mums šovasar būs audzēknis no Ventspils tehnikuma. Protams, ka ņemam jaunos darbā un apmācām. Pusgada laikā var sākt jau diezgan labi strādāt, bet tā gads būtu nepieciešams apmācībai, lai būtu profesionāls. Laiks parāda, kāds būs jaunais darbinieks realitātē.

BalticTravelnews.com: Kā Jūs vērtējat jauniešu svešvalodu prasmes?

Jānis Lipņickis: Varbūt mazinās krievu valodu prasmes, bet jaunā tendence ir, ka jaunieši runā ne tikai angļu valodā, bet arī zina itāļu, franču, spāņu, vācu valodu. Ēdienkarti mēs arī uzturam latviešu, angļu un krievu valodā.

BalticTravelnews.com: Kāda ir dzeramnaudas pasniegšanas kultūra Latvijā?

Jānis Lipņickis: Līdzīgi kā citviet Eiropā, arī Latvijā personālam gribētos, lai tie ir vismaz 10% no rēķina, bet tā gluži vienmēr nesanāk. Turklāt lata maiņa pret eiro samazināja kopējos dzeramnaudas ienākumus, bet es ticu, ka viesi mācās un šī situācija ar katru gadu kļūs labāka. Dzeramnaudai nav tikai vien materiālā nozīme, bet gan tas ir sava veida kompliments komandai par paveikto darbu, un mēs taču visi zinām, cik patīkami ir saņemt uzslavu un tikt novērtētiem.

BalticTravelnews.com: Varam daudz pie mums nobaudīt, bet kura no pasaules virtuvēm pietrūkst vēl Latvijā?

Jānis Lipņickis: Varbūt izcila Āzijas virtuve...

BalticTravelnews.com: Kādas pasaules tendences vēl ieviešat restorānā "Kolonāde. Mūsu stāsti..."?

Jānis Lipņickis: Mēs arī kādu brīdi meklējām savu virzienu un sapratām, ka vēlamies būt pieejamāki gan cenas, gan piedāvājuma ziņā. Tagad mūsu ēdienkartē atradīsiet diez gan lielu daudzveidību, tajā ir gan Baltijas reģionam raksturīgi ēdieni, gan arī izteikti eiropeiski, kā, piemēram, zupas, salāti, picas, gaļas bumbiņas, kas ir mūsu šīs sezonas jaunums. Tās tiek gatavotas no augstas kvalitātes gaļas – vistas, jēra, aļņa gaļas bumbas ar īpašām piedevām, un tādas nevar nekur citur Rīgā baudīt. Otrs jaunums ir plašais tartara piedāvājums, kas pavisam īsā laikā ir guvis ļoti labu atzinību no viesu puses.

BalticTravelnews.com: Vai cilvēki var paņemt ēdienu arī līdzi?

Jānis Lipņickis: Jā, piedāvājam ēdienus paņemt līdzi gan no mūsu plašās ēdienkartes, gan kafejnīcā piedāvātos konditorejas produktus. Paši uz vietas ikdienas cepam gardus krufinus, kas ir pasaulē zināms konditorejas izstrādājums, gatavojam zefīrus un citus konditorejas gardumus. Tā pat līdzi var paņemt kafiju vai citus dzērienus.

BalticTravelnews.com: Kad pie Jums ir visvairāk viesu?

Jānis Lipņickis: Viesu plūsma ir ļoti dažāda, un to ietekmē gan laikapstākļi, gan arī pasākumi pilsētā. Protams, nedēļas nogales ir aktīvāks. Tāpat, ja tepat blakus notiek kādi basketbola, dziedāšanas pasākumi, uzreiz mums viesu ir vairāk. Šāda veida pasākumi palīdz mums darbā.

BalticTravelnews.com: Vai pirms Operas, baleta izrāžu apmeklējuma cilvēki nāk arī pie Jums?

Jānis Lipņickis: Jā, gan pirms izrādēm, gan pēc izrādēm, jo brīvdienās strādājam līdz pat pusnaktij. Esiet visi laipni aicināti, kad dodaties uz kādu skaistu izrādi, papildināt tās dienas emocijas, nobaudot gardu maltīti, glāzi vīna mūsu restorāna īpašajā atmosfērā!

BalticTravelnews.com: Vai Rīgas maksas stāvvietu politika, tas, ka sestdienās arī jāmaksā, ietekmē Jūsu biznesu?

Jānis Lipņickis: Domāju, ka neietekmē, mums līdzās esošās stāvvietas ir ļoti noslogotas arī, ja ir par maksu. Mēs tomēr esam centrā, var jau automašīnu novietot nedaudz tālāk, atbraukt ar sabiedrisko transportu vai ļauties pastaigai.

BalticTravelnews.com: Restorāna nosaukumā nav tikai vārds "Kolonāde", bet arī "Mūsu stāsti...". Par ko tie ir?

Jānis Lipņickis: Par mūsu attiecībām, vienam par otru, par Latvijas vēsturi, mūsu vērtībām Latvijas ēst gatavošanas tradīcijas, un ēdienu kultūra. Šis ir arī stāsts par kopā pavadīto laiku, skaistāko pilsētas parku un daudz ko citu, jo mēs ticam, ka šeit valda īpaša atmosfēra, kur rodas stāsti. Ne velti, pie mums nereti tiek bildinātas meitenes, un mēs kļūstam arī par kāda skaista un romantiska stāsta sastāvdaļu.

BalticTravelnews.com: Kā, Jūsuprāt, pēc trim, četriem gadiem izskatīsies šis restorāns?

Jānis Lipņickis: Ritenis ir iegriezts un gribētos ticēt, ka ies ar inerci uz priekšu. Mēs nemitīgi attīstāmies un pilnveidojamies, ne tikai piedāvājot aizvien jaunus produktus, bet arī izmēģinot ko jaunu. Es ticu, ka mēs aizvien būsim tikpat aizrautīgi un spēsim iet līdzi laikam. Piemēram, šobrīd mums ir arī biznesa pusdienas, kurās par 10 EUR pasniedzam divus ēdienus, un tā varētu būt laba izvēle, lai ar mums tiktos pirmo reizi. Esam restorāns ar diezgan lielu gaļas ēdienu piedāvājumu, bet arī veģetārieši var pie mums garšīgi paēst.

BalticTravelnews.com: Pastāstiet, no kuras puses esat nācis, kā nokļuvāt līdz restorāna vadītāja amatam?

Jānis Lipņickis: Esmu es no Ķekavas. Savulaik Rīgas Būvniecības vidusskolā izmācījos par būvmeistaru, varu celt mājas no A – Z. Esmu praktisks čalis, kurš ar āmuru ir uz Tu. Pastrādājot šajā jomā, sapratu, ka būvniecība, kā algots darbs, man īsti neiet pie sirds. Pārgāju strādāt kafejnīcā, Vēlāk nonākot pilsētas, ballīšu atmosfērā galvenokārt esmu strādājis Vecrīgas bāros un klubos, bet, lai kā patika burziņš, tomēr meklēju mierīgāku vidi – restorānu bārus. Gribēju strādāt "Bibliotēka N°1", bet vēra drīz vaļā šo projektu un man piedāvāja būt par vecāko bārmeni restorānā "Kolonāde". Kamēr atvēra, pastrādāju arī "Restorānu servisā", apkalpojot banketus. Jā, aizvien Biznesa augstskolā Turība studēju tūrisma uzņēmējdarbību. Tieši ar Turības starpniecību man bija iespēja aizbraukt uz Ameriku, aizvadīt praksi pieczvaigžņu viesnīcā. Ļoti daudz redzēju, kādi ir augstas apkalpošanas standarti. Pamazām esmu izaudzis savās zināšanās un, kad pavērās iespēja kļūt par restorāna "Kolonāde. Mūsu stāsti..." vadītāju, es to izmantoju.

BalticTravelnews.com: Ko esat secinājis, kas ir būtiski, vadot restorānu?

Jānis Lipņickis: Saglabāt mieru un racionālu domāšanu jebkurā situācijā. Grūtākais ir cilvēciskais faktors, darbs ar kolektīvu, aizvadīt daudz un dažādas sarunas, saprast daudz un dažādus cilvēkus. Darbā bieži vien esmu agrāk par visiem, pārdomāju dienas darbu, vēroju, kādā noskaņojumā kolektīvs ierodas darbā. Man svarīga ir sakārtota vide un mierīgā džeza mūzika mani noskaņo ļoti pozitīvi.

Vadītāja darbā arī skaitļi ir svarīgi, bet tur nav emociju, un ar to visu es varu tikt viegli galā. Pateicoties restorāna īpašnieka degsmei, arī man ir ļoti interesanta un dinamiska darba vide. Tā vien liekas, ka mēs trijos gados esam izdarījuši tik daudz, cik citi varbūt 10 gados varētu.

BalticTravelnews.com: Kādi ir jūsu hobiji?

Jānis Lipņickis: Pirms jaunajiem amata pienākumiem, es mājās biju sācis radīt lampas no koka, stikla, tā iedodot otru mūžu arī vīna pudelēm. Tas palicis tagad novārtā, bet labprāt atsāktu. Vēl man ļoti patīk kalnos braukt ar sniega dēli. Ārpus Latvijas tikai reizi esmu bijis Itālijas kalnos, bet šeit man kopā ar draugiem, kolēģiem tuvākais ir Riekstukalns. Snovbordā man patīk tramplīni, ātrums. Vasarā labprāt laivoju, pavasarī pa Misu dodamies pirmajā ekspedīcijā, līdzi ņemot zāģi, lai attīrītu ceļu. Esmu vairākas reizes siltās vasarās lēnām izbraucis Salacu, man patīk tās stāvkrasti. Ja vien ir labs laiks, dodos īstenot kādas aktivitātes dabā. Mani var pierunāt diezgan viegli uz dažādām ekstrēmām aktivitātēm. Ir izmēģināti amerikāņu kalniņi, brīvais kritiens, lēcieni ar gumiju, esmu piedalījies Stipro skrējienā.

BalticTravelnews.com: Ja Jums piedāvātu nodzīvot gadu trīs pasaules vietās, kuras tās būtu un kāpēc?

Jānis Lipņickis: Esmu jau bijis Sandjego, Amerikā, bet tikai īsu laiku. Man tur iepatikās, un es labprāt atgriezos vēlreiz, lai šo pilsētu iepazītu vairāk. Vēl es varētu doties uz Denveru, Kolorādo štatā, kur tāpat kā Latvijā, var izbaudīt četras sezonas. Ļoti plašas iespējas, lai labi pavadītu brīvo laiku. Mani saista arī Jaunzēlande, jo tur ir meži, kalni, okeāns. Varbūt tas ir sapnis par nesasniegto zemi, un dabas ziņā tur noteikti ir viss!

BalticTravelnews.com: Kur plānojat doties?

Jānis Lipņickis: Uz Portugāli. Tas būs vasaras ceļojums. Mums katram bija savas intereses attiecībā par galamērķi. Es meklēju rietumu civilizāciju un vīnu, bet līgava okeānu, un nonācām līdz izvēlei par Portugāli.

BalticTravelnews.com: Kur labprātāk atpūšaties Latvijā?

Jānis Lipņickis: Latviju neesmu vēl pietiekami izceļojis. Mana līgava nāk no Gaujienas, tādēļ bieži esmu tajā pusē. Tagad ir daudz muižas restorānu, labprāt aizbrauktu kādu apmeklēt. Man ir mazs dēls, un pa Latviju dodamies ceļojumā kopā. Pats kā jaunākais nāku no piecu bērnu ģimenes, tādēļ aizvien kādu no savējiem varam apciemot, palīdzēt pielikt roku viņu mājās, ja vajadzīgs. Kopā ar otrām pusēm, bērniem, ja sanākam kopā pie mammas, tad esam 23 cilvēki. Mamma dzīvo Ķekavā, tā biežāk varam satikties. Novērtēju no mūsu restorāna īpašnieku puses, ka, Līgo svētkos un Ziemassvētkos visiem ir brīvdienas.

Uzziņa

Restorānu "Kolonāde. Mūsu stāsti..." raksturo izsmalcināta un sezonāli krāsaina gardēžu ēdienkarte, plaša un kvalitatīva vīnu karte, kā arī mūsdienīgi latvisks interjers.

Restorānā viesiem ir 70 vietas, kafejnīcā 30 vietas. Siltā vasaras dienā "Kolonāde. Mūsu stāsti..." var uzņemt vēl vairāk apmeklētāju.

Banketos restorāns var nodrošināt viesu apkalpošanu līdz 200 vietām (nesēžot pie galdiem).

EKSPRESS JAUTĀJUMI & ATBILDES

Esmu dzimis un izaudzis...

Ķekavā.

Mans zelta likums ir...

katrai lietai un notikumam ir sava vieta un laiks…

Viena no manām jaunākajām atziņām ir...

ja kaut kam “nenāk” risinājums, tad pagaidi, un ar laiku “atnāks” risinājums pats…

Finanšu budžets...

ir vajadzīgs!

Sevi iepriecinu ar...

kādu jaunu instrumentu/darbarīku. Ar ēdienu - našķi, paēdis esmu priecīgāks.

Mans iecienītākais restorāns...

mammas virtuve!

Jaunajā gadu esmu apņēmies...

veltīt vairāk laiku sev un rūpēties par savu pašsajūtu.

Ja man būtu iespēja, es stundu sarunātos ar...

nebūšu oriģināls, man patīk tā doma par runāšanos ar sevi tīņa vecumā.

Es kā tūrists ārvalstīs esmu apmierināts, ja...

izdodas noklīst no tūristu takām, piesātināti pavadīt dienu un iepazīties ar vietējiem.

Es iedvesmojos no...

sev apkārtējiem!

Ticu, ka man izdosies doties ceļojumā uz

Japānu.

Mana ideālā diena...

brīvdiena dabā ar ģimeni un draugiem.

Mans novēlējums Baltictravelnews.com...

Možu garu!

Avots: BalticTravelnews.com


celojumubode - 3802
Zaķim šodien Liela diena

Zaķim šodien Liela diena

30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot sīkdzīvniekus.

Liepājas reģiona TIB

Programma ANTISTRESS

Programma ANTISTRESS

Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk harmonijai un mieram

EUR 700 | Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri

💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.!

💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.!

Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens!

EUR 365 | Latvia Tours

 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts

Populārākais Itālijas pludmales kūrorts

Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu itāļu viesmīlību

EUR 495 | Latvia Tours

Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā!

Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā!

Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā.

TAKA

Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām”

Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām”

1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā!

Valmieras TIC

Lieldienas Augšdaugavas novadā.

Lieldienas Augšdaugavas novadā.

Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās.

TAKA

Lieldienu brīvdienas outlet ciematā

Lieldienu brīvdienas outlet ciematā

Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca.

ViaJurmala

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”.

Liepājas reģiona TIB

Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī!

Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī!

Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta auto un motorikša

EUR 757 | Latvia Tours

Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei

Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei

Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem //

EUR 1700 | Estravel Latvia

Ottes Lieldienas

Ottes Lieldienas

30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika

Alūksnes TIC

Pavasara tirgus Lietuvā

Pavasara tirgus Lietuvā

20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus!

Ignalinos rajono TIC

Taizeme - dažādām gaumēm

Taizeme - dažādām gaumēm

Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides!

EUR 367 | Estravel Latvia

ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas!

ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas!

🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama

EUR 350 | Latvia Tours

DENISS PASHKEVICH TRIO

DENISS PASHKEVICH TRIO

29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” ietvaros.

EUR 20 | Valmieras TIC

Atklājam Turcijas sezonu!

Atklājam Turcijas sezonu!

Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām...

CelojumuBode.lv

Kemperu noma Eiropā

Kemperu noma Eiropā

Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam!

EUR 71 | Estravel Latvia

Lieldienu ieskandināšanas pasākums

Lieldienu ieskandināšanas pasākums

Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu,

Liepājas reģiona TIB

Klasiskās indiešu dejas koncerts

Klasiskās indiešu dejas koncerts

6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā.

EUR 10 | Valmieras TIC

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -