Galante, Kalējs un Rēzeknes kamerorķestris vienosies koncertprogrammā «Ar mīlestību no Ineses Galantes»

Edīte Husare | 2018.04.09

13. aprīlī 18.00 Latgales vēstniecības GORS Lielajā zālē gaidāma īpaša satikšanās – pirmo reizi Rēzeknē uzstāsies izcilā vokāliste, operdziedātāja Inese Galante, kuras jauno koncertprogrammu “Ar mīlestību no Ineses Galantes” – dāvanu Latvijai 100 gadu jubilejā – kuplinās sadarbība ar ērģelnieku Aivaru Kalēju un diriģenta Jāņa Stafecka vadīto Rēzeknes kamerorķestri.

Inese Galante ir pazīstama latviešu operdziedātāja, kura guvusi ievērību gan Latvijā, gan arī pasaules mērogā, uzstājoties prestižos operteātros un koncertzālēs. Dziedātāja ir ne vien izcila vokāliste, starptautiskā mūzikas festivāla “Summertime” idejas autore un patronese, bet arī jauno talantu patronese – pirms pieciem gadiem, dzīvojot Vācijā, Inese nodibinājusi fondu talantīgo Latvijas mūziķu atbalstam. 13. aprīļa koncertā Rēzeknē līdzās Inesei piedalīsies ērģelnieks un pianists Aivars Kalējs, kā arī Galantes talantu konkursa laureāti: koklētāja Līga Griķe, čellists Vladislavs Gluščenko un vokālists Vadims Vakarjuks. Tāpat koncerta programmu kuplinās arī Rēzeknes kamerorķestris diriģenta Jāņa Stafecka vadībā.

Inese Galante par gaidāmo koncertu Latgales vēstniecībā GORS stāsta: “Jaunajā koncerta programmā skanēs skaistāko operu mīlas ārijas un mūzikas skaņdarbi – romantiski dvēseles stāsti, kas aizkustinās, iedvesmos un pacilās ikvienu, radot neaizmirstamu mūzikas burvību! Esmu iecerējusi pārsteigt klausītājus ar kādu pirmatskaņojumu. Un visam pāri, protams, mīlestība, kas plūst no sirds uz sirdi, no dziesmas uz dziesmu. Tik daudz esmu dzirdējusi par šo koncertzāli, par neparasti labo akustisko skanējumu un brīnišķīgiem klausītājiem, ka ļoti gaidu, kad personīgi varēšu ar viņiem tikties. Priecājos arī, ka maniem talantiem būs iespēja uzstāties tādā augstas klases koncertzālē.”

Latgales vēstniecībai GORS īpašs prieks, ka jaunajā Ineses Galantes koncertprogrammā izcilajiem mūziķiem pievienosies koncertzālē rezidējošais Rēzeknes kamerorķestris. Orķestrī, kas regulāri cenšas iepriecināt savus klausītājus ar profesionālās mūzikas sniegumu un jaunām programmām, apvienojušies Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas audzēkņi, pedagogi, mūziķi, kuri pabeiguši izglītoties Rēzeknē un turpina mūzikas studijas Rīgā vai ārpus Latvijas, kā arī Latvijas labāko orķestru mūziķi. Līdz šim Rēzeknes iedzīvotājus un pilsētas viesus orķestris priecējis ar dažādām koncertprogrammām – pērn kopā ar Francijā dzīvojošo vijolnieci Olīviju Steindleri ieskandināja “Franču pavasari”, pirms tam gatavojuši Jāņa Ivanova jubilejas koncertprogrammu, snieguši lieliskus priekšnesumus kopā ar jauno vijolnieku Daniilu Bulajevu, dziedātāju Sonoru Vaici un citiem. Orķestra diriģents ir kamerorķestra “Sinfonietta Rīga“ kontrabasu grupas koncertmeistars un vairāku Latvijā zināmu mūzikas projektu (“Brokastis četratā“, “Tango Sin Quinto“ u. c.) dalībnieks Jānis Stafeckis, kurš šobrīd Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā mērķtiecīgi apgūst simfoniskā orķestra diriģēšanas prasmes.

13. aprīlī gaidāmajā koncertā “Ar mīlestību no Ineses Galantes” izskanēs Džordani, Hendeļa, Villa-Lobuša, Štrausa, Belīni, Pučini, Verdi un citu komponistu skaņdarbi. Iecerēts, ka koncertprogramma rudenī, 11. novembrī, izskanēs arī Liepājā, koncertzālē “Lielais dzintars”. Rēzeknē gaidāmā koncerta ieejas biļetes sarūpējamas Latgales vēstniecības GORS un “Biļešu Paradīze” biļešu sistēmās, cena no 10,00 līdz 15,00 €. Līdzekļi, kas iegūti no koncerta, tiks novirzīti Ineses Galantes fondam jauno talantu atbalstam.

Avots: Latgales vēstniecība Gors


celojumubode - 3814
Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana.

Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana.

Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu.

TAKA

Padastes muiža - romantiska atpūta

Padastes muiža - romantiska atpūta

2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām

EUR 335 | Estravel Latvia

Dzīvas mūzikas vakars

Dzīvas mūzikas vakars

Nobaudi vakaru restorānā "Plaza" ar grupu "Nostalgie"! Dzīva mūzika un Daugavpils ainava no viesnīcas 10. stāva papildinās nesteidzīgo atpūtas vakara atmosfēru!

Park Hotel Latgola

Atlaides auto nomai Ungārijā

Atlaides auto nomai Ungārijā

Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību.

Europcar

Grieķijas valdzinājums!

Grieķijas valdzinājums!

Ekskursiju ceļojums "GRIEĶIJAS VALDZINĀJUMS" 12 dienas! Atpūta un pelde Jonijas jūras Korintas līcī, Vuliagmeni ezerā, termālajos baseinos

EUR 689 | Latvia Tours

Atpūtas ceļojumi uz Maljorku

Atpūtas ceļojumi uz Maljorku

Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām smilšainām pludmalēm

EUR 692 | Atlantic Travel

Izstāde

Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā

No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde.

Valmieras TIC

TUNISIJA no 295 EUR/pers!

TUNISIJA no 295 EUR/pers!

Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām!

EUR 295 | Latvia Tours

Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā

Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā

No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”.

Valmieras TIC

Atlaides auto nomai Igaunijā

Atlaides auto nomai Igaunijā

Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu!

Europcar

Rīgas Motormuzejam 35

Rīgas Motormuzejam 35

Par godu Rīgas Motormuzeja 35 gadu jubilejai aicinām uz ieskandināšanas svinībām 20. aprīlī.

Motormuzejs

Sama modināšanas svētki Koknesē

Sama modināšanas svētki Koknesē

Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā.

Aizkraukles novada TIC

Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa

Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa

Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana

EUR 519 | Estravel Latvia

ALBĀNIJA jau no 30.05.

ALBĀNIJA jau no 30.05.

Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija

EUR 589 | Latvia Tours

Pavasara tirgus Lietuvā

Pavasara tirgus Lietuvā

20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus!

Ignalinos rajono TIC

Lux Express

Lux Express

"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja.

Liepājas reģiona TIB

Liepājas restorānu nedēļa aicina

Liepājas restorānu nedēļa aicina

Liepājas ēdināšanas uzņēmumi visus ēdienu mīļotājus un gastronomijas entuziastus aicinās doties īpašā garšu ceļojumā Liepājas restorānu nedēļas ietvaros.

Liepājas reģiona TIB

Balle ar grupu “Džentlmeņu špagats”

Balle ar grupu “Džentlmeņu špagats”

20.aprīlī pl.21.00 aicinām piedzīvot pavasara izjūtas un ļauties dejām Pavasara ballē kopā ar grupu “Džentlmeņu špagats” Kocēnu Kultūras namā.

Valmieras TIC

Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras!

EUR 2.00 | Alūksnes TIC

GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums

GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums

Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot aprīlī

EUR 2519 | Estravel Latvia

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -