Lieldienu zaķi aicina iepazīt Gulbenes novadu

Zane Logina | 2018.03.29

Gulbenes novada pašvaldības aģentūra “Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs” šajā nedēļas nogalē aicina baudīt Lieldienas Gulbenes novadā.

Gulbenes pilsētā 1.aprīlī plkst. 12:00 Spārītes parkā notiks Lieldienu lustes bērniem. Turpat, Spārītes parkā, var apskatīt 18 latvju zīmju vēstījumu taku, kas izvietota ap Svēto ezeru.

Savukārt 31.martā Gulbenes – Alūksnes bānītis aicina uz Papardes staciju, kur notiks Lieldienu Olimpiskās spēles. Lieldienu zaķi pārbaudīs viesu spēku, ašumu un precizitāti. Izbraukšana no Gulbenes stacijas plkst. 13:00.

Savukārt Stāmerienas pagastā jau 30.martā plkst. 11:00 varēs aktīvi darboties orientēšanās sacensībās “Meklējot Lieldienas!”, bet 1.aprīlī plkst. 13:00 zaķis Garausis aicina uz Lieldienu svētkiem, kur notiks olu ripināšana, spēles un rotaļas, un putnu būrīšu gatavošana.

Ja vēlies parādīt savas krāsotās olas citiem, tad 31.martā plkst. 12:00 dodies uz Kalnienu, kur notiks izstāde “Ola-2018” un citas jautras sacensības un atrakcijas. Saimniecība “Dzelzavieši”, Stāmerienas pagastā, 1.aprīlī no plkst. 12:00 aicina uz Lieldienu jampadraci, kur notiks šūpošanās, olu kaujas, ripināšanas un citas aktivitātes bērniem. Saimniecība arī piedāvā izjādes ar zirgiem un senlietu ekspozīcijas apskati.

Ja starp Lieldienu lustēm vēlies nesteidzīgi atpūsties Gulbenes novada mazajā Šveicē – Stāmerienā, tad 31.martā dodies uz Stāmerienas pili, kas no 9:00 līdz 16:00 būs atvērta apmeklētājiem. Tajā varēs iepazīt pils un tās apbūves vēsturi, uzzināt par baronu fon Volfu dzimtu, kas ilgus gadus bijuši pils īpašnieki.

Lejasciema pagastā 31.martā no plkst. 13:00 notiks Lieldienu lustes ar muzikālu izrādi, dejām un radošajām darbnīcām. Lejasciema kultūrvēsturiskā mantojuma un tradīciju centrā var aplūkot Lejasciema senos darba rīkus un sadzīves priekšmetus. Tirzas upes malā apskatāmi Lejasciema dižakmeņu gulbji, vietā, kur savulaik bija tilts pār Tirzas upi. Dodoties apskatīt objektu ar savu līdzpaņemto akmentiņu var papildināt iesākto akmeņu krāvumu – kopu veidošanu. 

Savukārt Lizuma pagasts 1.aprīlī plkst. 12:00 aicina uz LV100 Lielās dienas svinībām “Lieldieniņas še atbrauca ar raibām oliņām”, kur varēs dziedāt un dancot kopā ar Gulbenes novada folkloras kopām, lauku kapelu un amatnieku kopu “Laipa”.

Koku alejas, kas slejas gar ceļiem, atgādina par baronu laikiem, bet Lizuma muižas pilī, kuras tornī atrodas Lizuma vidusskolas novadpētniecības muzejs, var iepazīties ar pagasta vēsturi.  Ja vēlies apskatīt vienu no skaistākajām neogotikas stilā celtajām baznīcām Latvijā, piestāj pie Velēnas ev. luteriskās baznīcas, kas celta no laukakmeņiem jau 19.gs.

Iepazīsti Gulbenes novadu Lieldienu brīvdienās, apmeklējot šos un citus pasākumus, kā arī plašāku informāciju par tūrisma pakalpojumiem Gulbenes novadā var apskatīt www.visitgulbene.lv.

Avots: Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs


celojumubode - 3812
Sala ar unikālu skaistumu!

Sala ar unikālu skaistumu!

Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs.

EUR 469.00 | Latvia Tours

Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa

Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa

Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana

EUR 519 | Estravel Latvia

MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI!

MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI!

👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, SADARBĪBAS PARTNERUS

Latvia Tours

 Vislatvijas golfa diena 5.maijā!

Vislatvijas golfa diena 5.maijā!

Vislatvijas Golfa Dienas – atklāj golfa spēles burvību! Aicināts ir ikviens pie mums Jurmala Golf Club & Hotel!

Jurmala Golf Club & Hotel

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Trakai TIC

Lux Express

Lux Express

"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja.

Liepājas reģiona TIB

Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana.

Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana.

Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu.

TAKA

Nāc un sāc spēlēt golfu!

Nāc un sāc spēlēt golfu!

Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo karti jau tagad.

EUR 180 | Jurmala Golf Club & Hotel

Rallistu ielas stāsti

Rallistu ielas stāsti

25.aprīlī plkst. 18.00 bijušā PMK aktu zālē neformālā gaisotnē aicināti tikties visi rallija cienītāji, lai dalītos ar saviem stāstiem par ralliju Valdemārpilī.

Talsu novada TIC

️Tunisija😲 Neticamas cenas!

️Tunisija😲 Neticamas cenas!

Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto jūras krastu.

EUR 295 | Atlantic Travel

Maroka - Āfrikas eksotika

Maroka - Āfrikas eksotika

Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot aprīlī

EUR 559 | Estravel Latvia

Būsim pazīstami Latgale, Sēlija!

Būsim pazīstami Latgale, Sēlija!

Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā!

TAKA

ALBĀNIJA jau no 30.05.

ALBĀNIJA jau no 30.05.

Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija

EUR 589 | Latvia Tours

Zudušais un atklātais Bānīša ceļā!

Zudušais un atklātais Bānīša ceļā!

ptuveni 30km velo tūre “Zudušais un atklātais Bānīša ceļā” piemērota gan draugu kompānijām, gan ģimenēm ar bērniem. Apļveida brauciens stars pulksten 11:30

Alūksnes TIC

3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs

3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs

9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums

EUR 1058 | Estravel Latvia

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”.

Liepājas reģiona TIB

Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā

Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā

No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”.

Valmieras TIC

Saulaina atpūta Kosta Blanka

Saulaina atpūta Kosta Blanka

Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no 31/05 - 30/09

EUR 715 | Atlantic Travel

Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA

Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA

Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz 31.05.

EUR 94 | Estravel Latvia

Ekskursija Valmieras novadā

Ekskursija Valmieras novadā

5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē!

EUR 35 | Valmieras TIC

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -