Ceļotāja stāsts: Brauciens uz Singapūru un Malaiziju

Raimonds Rozenfelds | 2018.03.28

Singapūru un Malaiziju vēlējos apmeklēt jau no bērnības. Ilgu laiku meklēju izdevīgus piedāvājumus, jo nevēlējos pārmaksāt par braucienu. Taču man paveicās - apmeklējot tūrisma izstādi „Balttour 2017” Rīgā, nejauši atradu firmas „Interlux Travel” piedāvājumu, kas bija lētākais no līdz tam brīdim redzētajiem. Arī ceļojuma programma ar apmeklējamajām vietām mani apmierināja. Tā no 2017. gada vasarā iegādājos šo ceļojumu, kas bija paredzēts 2017. gada novembrī.

Vairākas dienas pirms ceļojuma savā telefonā saņēmu īsziņu (sms) ar ceļojuma informāciju. Savā e-pastā arī saņēmu ceļojuma informāciju un nepieciešamo dokumentāciju. Rīgas lidostā ierados biļetē norādītajā datumā un laicīgi, lai reģistrētos un izņemtu iekāpšanas karti (Bording pass), kā arī izietu lidostas drošības pārbaudes.

Lidostā satiku paredzēto grupas gidu no firmas „Interlux Travel”, kā arī mūsu grupu. Reģistrēju nododamo un rokas bagāžu. Visas drošības pārbaudes izgāju bez problēmām, lidmašīnā arī nokļuvu sekmīgi, un lidojums varēja sākties.

Lidojums turp un atpakaļ uz Singapūru noritēja no Rīgas caur Stambulas lidostu Turcijā ar aviokompānijas „Turkish Airlines” lidmašīnām. Ceļojuma periods 05.11.2017. līdz 15.11.2017. Apkalpošana no lidmašīnas personāla puses bija burvīga un lidojums pagāja brīnišķīgi, ēdināšana bija iekļauta biļešu cenā.

Pēc gandrīz 20 stundu gara ceļojuma ar savienoto reisu gaidīšanu un lidojumiem, nākamajā dienā 06.11.2017. 17:45 pēc vietējā laika ieradāmies Singapūras Changi starptautiskajā lidostā. Tur mūsu grupu sagaidīja transfēra autobuss, kas mūs nogādāja viesnīcā, kas atradās Singapūras indiešu kvartālā. Mūsu grupa bija starptautiska, tajā bija cilvēki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas un Krievijas. Ekskursijas brauciena laikā tika vadītas krievu valodā. Nākamās nepilnas 2. dienas pavadījām Singapūrā.

Pēc iekārtošanās viesnīcā nevēlējos velti zaudēt laiku, viesnīcā saņēmu Singapūras karti, pajautāju ceļu viesnīcas personālam un devos apskatīt naksnīgo Singapūru. No viesnīcas līdz pilsētas centram bija aptuveni 40 minūšu gājiens ar kājām.

Sasniedzot pilsētas centru biju pārsteigts par tā arhitektonisko krāšņumu un apgaismojuma dažādību. Vairākas stundas staigāju pa centru un apmeklēju vietas, kas naktī bija pieejamas apmeklētājiem. Vēlu naktī atgriezos viesnīcā un gulēju līdz rītam, kad notika brokastis, kas bija iekļautas ceļojuma cenā.

Nākamajā 3. dienā notika Singapūras pilsētas apskates ekskursija.

Tās laikā apskatījām pilsētu un noskaidrojām, ka Singapūra (burtiskā tulkojumā “Lauvas pilsēta”) aizņem 2. vietu pasaulē dzīvošanai drošās pilsētas ietvaros un 1. vietu teritorijas apzaļumošanas ziņā. Tā priecē aci ar tīrību, skaistumu un sakoptību. Te ir augstākais dzīves līmenis līdz ar komfortu un rūpēm par iedzīvotājiem. Singapūras vēsture pārsteidz, tagadne liek sajūsmināties, bet nākotne intriģē. Ekskursijas laikā redzējām Raffles viesnīcu, Santec city ar strūklaku, etniskos kvartālus: Kampong Glam, China town; Singapūras upes krastmalu, Merlayon parku ar skatu uz Marina Bay Sands ielīci, Klark Ki krastmalu un pilsētas centrālo ielu – Orchard Road.

Vēlāk tika dots brīvais laiks. Tā laikā individuāli apmeklēju futuristisko botānisko dārzu “Gardens by the bay”. Tropiskais parks “Līča dārzi” (Gardens by the Bay) ir vertikāls parks ar tropiskiem ložņaugiem, orhidejām un retām liānu un paparžu šķirnēm. “Koku” lapotne, kuru apvij ziedi un zaļumi, sastāv no dzelzs rīkstēm un betona, tos apgaismo krāsainas lampiņas. Starp meža konstrukcijām ir uzcelti tilti un virszemes pārejas, no kurienes var vērot mežu. Parkā ir iestādīti ap 226.000 augu, izveidoti ūdens dārzi ar kaskādēm, ūdenskritumiem un baseiniem. Pēc šī botāniskā dārza apmeklējuma apmeklēju blakus esošās viesnīcas „Marina Bay Sands” panorāmas skatu laukumu, kas izvietots uz viesnīcas jumta. No tā paveras satriecošs skats uz Singapūras pilsētu. Vēlu vakarā patstāvīgi atgriezos viesnīcā.

4. dienā pēc brokastīm ar autobusu devāmies uz Malaizijas galvaspilsētu Kualalumpuru, kurā ieradāmies tās dienas vakarā. Iekārtojāmies viesnīcā. Vakarā atkal pastaigājos pa naksnīgo Malaizijas galvaspilsētu.

5. dienā pēc ceļojuma cenā iekļautajām brokastīm notika Apskates ekskursija Kualalumpurā. Tā ļāva ne tikai iepazīt Kualalumpuru visā tā krāšņumā, bet arī atklāt Malaizijas finanšu labklājības, sociālās un politiskās stabilitātes noslēpumu, iepazīties ar vietējām paražām un tradīcijām, bet gardēžiem – ar vietējās virtuves delikatesēm. Mošejas, debesskrāpji, gigantiskie torņi, TV tornis un liels skaits cilvēku no daudzām pasaules malām. Kualalumpura ir neparasta pilsēta, ar kuru tagad iepazinos klātienē. Ekskursiju vadīja Malaizijā dzīvojoša Kirkīzu izcelsmes gide, kas runāja krievu valodā.

Pēc Atgriešanās viesnīcā mums tika dots neliels brīvs laiks, lai sagatavotos nākamajai apskates ekskursijai – braucienam uz jāņtārpiņu vērošanu naksnīgā džungļu upē. Šīs ekskursijas cenā bija iekļautas arī vakariņas ar vietējiem zivju ēdieniem upes krastā. Pēc vakariņām kāpām laivās un braucām pa naksnīgo džungļu upi un ievērojot pilnīgu klusumu vērojām, kā upes krastu augos tumsā spīd jāņtārpiņi. Saceļot troksni tie sajūt briesmas un pārstāj spīdēt.

6. dienas rītā pēc brokastīm ar autobusu devāmies uz Langkawi salu, kas atrodas pie Malaizijas – Taizemes robežas valsts ziemeļos. Pusdienas laikā ieradāmies Langkawi salā, šo vakaru un nākamās 2 pilnas dienas dzīvojām uz šīs salas. To laikā notika salas apskates ekskursija, kā arī bija daudz brīva laika pludmales atpūtas un citu aktivitāšu baudīšanai uz šīs salas.

Šo dienu noslēgumā devāmies atpakaļ ceļā ar autobusu caur Malaizijas galvaspilsētu Kualalumpuru uz Singapūru. Kualalumpurā vakara laikā vēl paspēju apmeklēt naftas kompānijas „Petronas” dvīņu torņu augšējo skatu laukumu un vērot jauko pilsētas skatu no augšas pirms tumsas iestāšanās. Pārnakšņojām viesnīcā Kualaumpurā un nākamajā dienā pēc brokastīm devāmies atceļā uz Singapūru. Ceļojuma laikā vēroju ainavas un objektus pa transporta logu.

Singapūrā ieradāmies vakarā. Pirms došanās uz lidostu vēl tika dots brīvais laiks ar iespēju apmeklēt Singapūrai piederošo un blakus atrodošos Santosas salu. Tajā ir tropiskas pludmales ar skaistām smiltīm, kā arī daudzas izklaides iespējas. Iespējams ar gumiju lēkt no torņa, lidot vēja tunelī, veikt nobraucienu pa virvi starp salām un veikt citas aktivitātes. Āra sētuvēs iespējams baudīt dažādu tautu virtuvi. Pēc tam devāmies atpakaļ ceļā uz starptautisko Changi lidostu. Ap 00:05 devāmies caur Stambulu atpakaļ ceļa uz Rīgu.

Klimats ceļojuma laikā bija burvīgs – dienā līdz +36 grādi C, bet naktī ap 20 grādi Celsija. Ceļojuma izmaksas bija 970 EUR par avio biļetēm turp un atpakaļ, viesnīcu, ekskursijām, kā arī vietējās uzturēšanās izmaksas 230 EUR apmērā.

Pēc autora pieredzes, Singapūru un Malaiziju ir vērts apmeklēt šādu iemeslu dēļ:

1. Vēsture un seno laiku liecības, cilvēciskā laipnība un citāda attieksme pret dzīvi;

2. Kolosāla daba, alpīnisma treniņiem, velo braukšanai, pārgājieniem piemēroti kalni un ar oļiem klātas un smilšaini gleznainas pludmales;

3. Vietējie ēdieni, augļi, dzērieni un kulinārija, specifiska vietējā kultūra, vietējā arhitektūra;

4. Singapūras pasakainā arhitektūra un naksnīgais apgaismojums. Malaizijas kompānijas „Petronas” torņi un panorāmas skats no tiem. Nakts strūklaku šovs Petronas torņu pakājē.

Bez starpgadījumiem atgriezos Rīgā. Esmu priecīgs un pateicīgs Dievam par brīnišķīgo ceļojumu un labprāt došos līdzīgos ceļojumos arī nākotnē.

Ceļojuma galeriju skaties ŠEIT.

Avots: Raimonds Rozenfelds


celojumubode - 3801
💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.!

💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.!

Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens!

EUR 365 | Latvia Tours

Lieldienu pasākums mini ZOO

Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši"

Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem.

Talsu novada TIC

Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos

Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos

6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu.

EUR 2.00 | Alūksnes TIC

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”.

Liepājas reģiona TIB

Pavasara tirgus Lietuvā

Pavasara tirgus Lietuvā

20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus!

Ignalinos rajono TIC

DENISS PASHKEVICH TRIO

DENISS PASHKEVICH TRIO

29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” ietvaros.

EUR 20 | Valmieras TIC

ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas!

ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas!

🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama

EUR 350 | Latvia Tours

Programma ANTISTRESS

Programma ANTISTRESS

Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk harmonijai un mieram

EUR 700 | Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri

Lieldienas Augšdaugavas novadā.

Lieldienas Augšdaugavas novadā.

Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās.

TAKA

Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮

Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮

Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim Botanico

EUR 745.00 | Latvia Tours

Ostrava. Hokeja čempionāts

Ostrava. Hokeja čempionāts

Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots

EUR 545 | Estravel Latvia

Zaķim šodien Liela diena

Zaķim šodien Liela diena

30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot sīkdzīvniekus.

Liepājas reģiona TIB

Klasiskās indiešu dejas koncerts

Klasiskās indiešu dejas koncerts

6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā.

EUR 10 | Valmieras TIC

Kemperu noma Eiropā

Kemperu noma Eiropā

Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam!

EUR 71 | Estravel Latvia

Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu

Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu

6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu.

EUR 5 | Valmieras TIC

LIELDIENU IZPĀRDOŠANA

LIELDIENU IZPĀRDOŠANA

Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi!

Novatours

Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei

Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei

Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem //

EUR 1700 | Estravel Latvia

 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts

Populārākais Itālijas pludmales kūrorts

Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu itāļu viesmīlību

EUR 495 | Latvia Tours

Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā!

Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā!

Pēdējās vietas! - rezervējiet atpūtu pavasara svētkos un izvēlieties DĀVANU no viesnīcas! // 2 naktis ģimenei + atpūtas piedāvājums + izvēlētā dāvana //

EUR 450 | Estravel Latvia

Jautrās Lieldienas Katiņkalnā

Jautrās Lieldienas Katiņkalnā

1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni!

Alūksnes TIC

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -