Rīga iekaro starptautisku atpazīstamību tehnoloģiju vidē

Daiga Zīmele | 2018.02.23

Pirms divām nedēļām Rīgā notikušajā konferencē TechChill norisinājās vairāk kā 700 individuālu tikšanos starp reģiona jaunuzņēmumiem un starptautiskiem investoriem, kas ir pirmais solis uz nopietnām investīcijām Latvijas jaunuzņēmumos. Organizatori uzsver, ka tieši šīs tikšanās ir būtiskākais pierādījums milzīgajai interesei par Latvijā radītām idejām un praktisks signāls par Latvijas nākotnes veiksmes stāstu radīšanu.

Konference kopumā pulcēja nepilnus divus tūkstošus apmeklētāju no vairāk kā četrdesmit valstīm. To skaitā Rīgā pulcējās 110 starptautisku investoru, biznesa eņģeļu un akseleratoru, simtiem pieredzējušu uzņēmēju un mentoru, kā arī aptuveni 450 jaunuzņēmumu pārstāvju no Baltijas reģiona.  Arī tiešraidē LMT Straume konferences saturu vēroja vairāk nekā 10 000 skatītāju.

Pateicoties TechChill, Rīga ir iekarojusi uzmanību arī starptautiskajos medijos, kuri Rīgā ieradās no visas pasaules. Mediji raksta gan par Latvijas startup likumu un labvēlīgo ekosistēmu, gan arī par daudzsološiem jaunuzņēmumiem no šī reģiona. Gan investoru klātbūtne, gan starptautisko mediju uzmanība ir tieši tie faktori, kas visvairāk palīdz Latvijas jaunuzņēmumiem. “Šobrīd pavisam droši varam teikt, ka TechChill ir piegādājis līdz šim spēcīgāko platformu un tikšanās vietu, kādu Baltija ir piedzīvojusi. Ar pārliecību varam sevi saukt par reģionālu notikumu. Uz trim paralēlām skatuvēm kāpa teju 100 runātāji, kuri iedvesmoja nākošo jaunuzņēmumu dibinātāju paaudzi. Tomēr pats lielākais panākums ir tas, ka beidzot esam bijuši pietiekami skaļi, izsitušies cauri troksnim un likuši sevi pamanīt uz starptautiskās skatuves. Mēs lepojamies ar to, ka investori interesējas par šo valsti un idejām, kas te rodas. Par Latviju runās vēl ilgi, bet nav noslēpums, ka šis ir tikai pirmais solis,” stāsta konferences vadītāja Marija Ručevska.

No citiem pasākumiem - ne tikai Baltijā, bet visā Eiropā - TechChill kā konference atšķiras ar to, ka to organizē tāda paša nosaukuma nevalstiska bezpeļņas organizācija ciešā sadarbībā ar citiem nozares kopienas pārstāvjiem. “Tieši tāpēc mūsu prioritāte ir domāt par to, kā efektīvāk palīdzēt nozarei, kā iedvesmot jauno paaudzi un kā radīt Latvijas veiksmes stāstus,” uzsver Ručevska. Jau tuvākajā laikā plānotas jaunas aktivitātes, lai veicinātu jaunuzņēmumu nozares attīstību un palīdzētu Latvijas jaunuzņēmumiem, iesaistītu studentus, kā arī veidotu Latvijas kā jaunuzņēmumiem pievilcīgas valsts tēlu.

Arī TechChill ietvaros Latvijas pozicionējums spēlēja būtisku lomu, kā arī piesaistīja lielāko mediju interesi. Uz Magnetic Latvia skatuves Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra un LIAA direktors Andris Ozols prezentēja gan aktuālās inovāciju tēmas, gan arī stāstīja par Startup likumu, Startup vīzu, Latvijas priekšrocībām uzņēmējdarbības attīstīšanā un LIAA piedāvājumu uzņēmumu izaugsmes un konkurētspējas sekmēšanai. Bet diskusijā uz galvenās skatuves Latvijas ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens pauda viedokli par tehnoloģiju ekosistēmas veidošanu Baltijā, Latvijas startup vides straujo attīstību un potenciālo valstu tautsaimniecībā.

Par biznesa prezentāciju sacensību jeb pitch competition uzvarētāju sīvā konkurencē kļuva Latvijas daudzkārt titulētais jaunuzņēmums Anatomy Next. Uzņēmums saņēma naudas balvu 10 000 EUR vērtībā no TechChill sava biznesa tālākai attīstīšanai. Pēc rūpīgas pirmās kārtas atlases bija izvēlēti 50 jaunuzņēmumi, kuri prezentēja savu ideju konferences pirmajā dienā uz LMT Founder Stage skatuves. Pusfināla žūrija, kurā bija teju divdesmit starptautiskie investori, atlasīja septiņus finālistus - AdLaunch (Somija) Anatomy Next, Winmill (Latvija), DigiPulse (Latvija), Fractory.co (Igaunija), Hooves (Dānija) un Silvere (Somija) - kuri finālā prezentēja sevi uz galvenās skatuves.

Par TechChill

Nevalstiskā organizācija TechChill ir Latvijas jaunuzņēmumu vides pārstāvju iniciatīva. Tās mērķis ir veicināt tehnoloģiju un jaunuzņēmumu ekosistēmas attīstību, starptautisko atpazīstamību un investīciju piesaisti. Organizācijas nozīmīgākais ikgadējais notikums ir tās organizētā starptautiskā konference TechChill, kas 8. un 9. februārī norisinājās Rīgā, VEF Kultūras pilī. Uzņēmēju foruma programmā 100 starptautiski runātāji divu dienu garumā uz divām paralēlām skatuvēm pārrunāja tehnoloģiju tendences, stāstīja uzņēmējdarbības veiksmes un iedvesmas stāstus un pulcēja 2000 uzņēmējus, tehnoloģiju ekspertus, investorus un starptautiskos medijus. Vairāk informācijas: techchill.co.

Magnetic Latvia skatuvi organizēja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra.

Finansējums Magnetic Latvia skatuves programmai tika piešķirts no Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekta “Tehnoloģijas pārneses programma”.

Avots: TechChill


celojumubode - 3802
Daiļslidošanas sacensības

Daiļslidošanas sacensības

No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”.

Valmieras TIC

JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀

JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀

Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze.

EUR 539.00 | Latvia Tours

Riga Reggae Acoustic

Riga Reggae Acoustic

6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae Acoustic!

EUR 15 | Valmieras TIC

Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī!

Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī!

Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta auto un motorikša

EUR 757 | Latvia Tours

Lieldienu brīvdienas outlet ciematā

Lieldienu brīvdienas outlet ciematā

Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca.

ViaJurmala

Lieldienu pasākums mini ZOO

Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši"

Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem.

Talsu novada TIC

Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi

Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi

Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija...

EUR 369 | Estravel Latvia

Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu

Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu

6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu.

EUR 5 | Valmieras TIC

Atklājam Turcijas sezonu!

Atklājam Turcijas sezonu!

Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām...

CelojumuBode.lv

Pavasara tirgus Lietuvā

Pavasara tirgus Lietuvā

20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus!

Ignalinos rajono TIC

ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas!

ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas!

🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama

EUR 350 | Latvia Tours

Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei

Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei

Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem //

EUR 1700 | Estravel Latvia

Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā

Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā

Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā. Pieteikšanās līdz 5.aprīlim.

TAKA

Atlaides auto nomai Reunion salā

Atlaides auto nomai Reunion salā

Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā!

Europcar

Jautrās Lieldienas Katiņkalnā

Jautrās Lieldienas Katiņkalnā

1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni!

Alūksnes TIC

Programma ANTISTRESS

Programma ANTISTRESS

Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk harmonijai un mieram

EUR 700 | Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri

Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām”

Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām”

1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā!

Valmieras TIC

Kļūsti par sesto spēlētāju!

Kļūsti par sesto spēlētāju!

Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību!

EUR 180 | SKY24.LV

Lieldienu prieki lieliem un maziem

Lieldienu prieki lieliem un maziem

Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida tematiskas izklaides.

Baltic Beach Hotel & SPA

Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas

Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas

Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis //

EUR 121 | Estravel Latvia

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -