Piektdien aicina uz Latvijas amatierteātru iestudējumu reģionālo skati «Gada izrāde 2017»

Inese Muižniece | 2018.02.22

Šo piektdien, 23. februārī, Liepājā notiks Latvijas amatierteātru iestudējumu reģionālā skate “Gada izrāde 2017”, kuras ietvaros ikviens interesents aicināts apmeklēt trīs iestudējumus – Liepājas Jauniešu teātra studijas izrādi “Civilķēde”, Metalurgu Tautas teātra izrādi “Karuselis” un Liepājas Tautas teātra izrādi “Kuršu vikingi”. Ieejas maksa katrā izrādē: 2.00 EUR.

Latvijas amatierteātru iestudējumu ikgadējo skati rīko Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar Latvijas pašvaldībām, un tās mērķis ir izvērtēt amatierteātru iestudējumu kvalitāti un noteikt skates fināla – iestudējumu parādes dalībniekus. Skates fināls notiks 2018. gada aprīlī Rīgā Dailes teātrī. Šo piektdien Liepājā izrādes vērtēs teātra zinātniece Dita Jonīte, mākslas zinātņu doktore un teātra zinātniece Līga Ulberte un teātra kritiķis Atis Rozentāls, kā arī skatē klātesoša būs Latvijas Nacionālā kultūras centra amatierteātra mākslas eksperte Dace Vilne.

Amatierteātru izrādes un aktierspēles meistarību skatīt aicināts ikviens interesents. Pirmais iestudējums Latvijas amatierteātru iestudējumu reģionālajā skatē “Gada izrāde 2017” būs Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra Jauniešu teātra studijas izrāde “Civiļķēde”, kas notiks piektdien, 23. februārī, pulksten 17.00 Liepājas Latviešu biedrības nama Kamerzālē. M.Perveņeckas luga “Civilķēde jeb jautrais karuselis” sarakstīta 1998. gadā un iestudēta vairākkārt gan Latvijā, gan ārzemēs. Liepājas Jauniešu teātra studijas piedāvātais skatuves variants – attiecību laboratorija melnās komēdijas stilistikā. Režisors, scenogrāfs – Juris Ločmelis, scenogrāfijas realizācija – Dace Lanka.

Savukārt pulksten 18.30 Liepājas Leļļu teātrī notiks Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra Metalurgu Tautas teātra Ērika Vilsona lugas iestudējums “Karuselis”. Režisore Lelde Kaupuža stāsta: “Izrāde veidota, izmantojot neverbālos izteiksmes līdzekļus, nostādot skatītāju novērotāja lomā, neatklājot visu par tēlu dzīvēm un atstājot vietu pārdomām un iztēlei. Liela nozīme ir ritmam un mūzikai, arī dažādām pilsētas skaņām un kustību etīdēm. Tai pat laikā izrādi veidojam nedaudz saasinātā un pārspīlētā spēles stilā, nebaidoties no groteskas un spilgtām krāsām, tieši tāpēc esam piesaistījuši mākslinieci Ivonnu Kalitu.”

Vakarpusē, pulksten 20.00 izrādi “Kuršu vikingi” žūrijai un skatītājiem prezentēs Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra Tautas teātris. Izrāde ir jaunākais Tautas teātra iestudējums un reizē arī veltījums Latvijai Simtgadē. Režisore Ināra Kalnarāja, aprakstot iestudējumu, uzsver ideju par nepakļaušanos ļaunajam sevī un pasaulē, par spēku stāties pretī iznīcinošajam, par mīlestību un ticību labajam un radošajam. Dramatizējumu pēc A.Miglas un V.Rūmnieka romāna motīviem veidojusi pati režisore, izceļot divu brāļu atšķirīgo attieksmi pret pasauli un pretstatot cilvēciskumu un patriotiskumu varas kārdinājumam, kura dēļ tiek upurēta sava zeme un ļaudis. Māksliniece – Dace Lanka, kustību konsultante – Agate Cukura, projekciju autore – Ennija Kudrēviča, gaismu mākslinieks – Kārlis Vīksna.

Ieejas maksa katrā izrādē: 2.00 EUR. Biļetes pieejamas SIA “Biļešu Paradīze” kasēs visā Latvijā un internetā www.bilesuparadize.lv .

Avots: Liepājas Tautas mākslas un kultūras centrs


celojumubode - 3815
TUNISIJA no 295 EUR/pers!

TUNISIJA no 295 EUR/pers!

Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām!

EUR 295 | Latvia Tours

ALBĀNIJA jau no 30.05.

ALBĀNIJA jau no 30.05.

Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija

EUR 589 | Latvia Tours

4.maija svētki Alūksnē

4.maija svētki Alūksnē

Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”.

Alūksnes TIC

Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā

Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā

No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”.

Valmieras TIC

Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras!

EUR 2.00 | Alūksnes TIC

Liepājas pēdas Latvijā

Liepājas pēdas Latvijā

Lai aktīvi un erudīti atzīmētu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, liepājnieki un pilsētas viesi aicināti pieteikties orientēšanās spēlēm.

Liepājas reģiona TIB

Atlaides auto nomai Igaunijā

Atlaides auto nomai Igaunijā

Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu!

Europcar

GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums

GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums

Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot aprīlī

EUR 2519 | Estravel Latvia

Luksus klases piedāvājumi - Taizeme

Luksus klases piedāvājumi - Taizeme

Esat pelnījuši - izbaudīt unikālu pieredzi, augstākās klases apkalpošanu un ņemt no dzīves vairāk! Dažādi Luksus piedāvājumi atpūtai Taizemē. Sviniet dzīvi!

EUR 610 | Estravel Latvia

ĒĢIPTE tikai no 339 EUR/personai!

ĒĢIPTE tikai no 339 EUR/personai!

Kamēr ziema aiz loga vēl mēģina izspēlēt aprīļa jokus, aicinām siltā piedzīvojumā uz saulaino Hurgadu vai Šarmelšeihu!

EUR 339 | Latvia Tours

Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀!

Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀!

Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām.

EUR 1089 | Latvia Tours

️Tunisija😲 Neticamas cenas!

️Tunisija😲 Neticamas cenas!

Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto jūras krastu.

EUR 295 | Atlantic Travel

Svinam Vācijas futbola vasaru

Svinam Vācijas futbola vasaru

Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu savas koman

Europcar

MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI!

MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI!

👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, SADARBĪBAS PARTNERUS

Latvia Tours

Lux Express

Lux Express

"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja.

Liepājas reģiona TIB

Sala ar unikālu skaistumu!

Sala ar unikālu skaistumu!

Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs.

EUR 469.00 | Latvia Tours

Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄!

Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄!

Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība.

EUR 367 | Latvia Tours

Izstāde

Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā

No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde.

Valmieras TIC

Pārgājienu seriāls

Pārgājienu seriāls "Izpēdo Dienvidkurzemi"

“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā gaisā.

Liepājas reģiona TIB

Pavasara brīvdienas TURCIJĀ

Pavasara brīvdienas TURCIJĀ

Pieejamās cenas, lielisks serviss, siltā jūra, grezna dabas vide - viss jums un jūsu komfortam.

EUR 425 | Atlantic Travel

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -