Moller Baltic Import aizvadījis labāko gadu uzņēmuma vēsturē

Krists Indrišonoks | 2018.02.13

Audi automobiļu izplatītājs Latvijā, Lietuvā un Volkswagen automašīnu izplatītājs Baltijas valstīs Moller Baltic Import (MBI) 2017. gadā uzrādījis rekordlabus rezultātus. Uzņēmumam pagājušais gads bijis veiksmīgākais tā pastāvēšanas vēsturē, Baltijas valstīs pārdodot 10 000 Audi, Volkswagen vieglo un komercautomobiļu. Spēcīgs zīmolu portfelis un efektīvs izplatīšanas tīkls bijuši galvenie darbības rezultātu veicinātāji, kompānijai sasniedzot kopējo apgrozījumu 232 miljonu eiro apmērā.

„Mēs esam priecīgi sākt 2018. gadu, atskatoties uz aizvadītā gada panākumiem. MBI ir lepns turpināt stiprināt Volkswagen un Audi zīmolu līderu pozīcijas Baltijas valstīs ar kvalitatīviem, inovatīviem un lieliskiem produktiem. Mēs ar nepacietību lūkojamies uz izaicinājumiem un iespējām, ko sniegs 2018. gads,” norāda Moller Baltic Import izpilddirektore Ilze Grase-Ķibilde.

2017. bija līdz šim labākais gads Volkswagen zīmolam gan globālā, gan vietējā mērogā. Pasaulē sasniegts jauns piegādāto automašīnu rekords – 6,23 miljoni, kas ir par 4,2% vairāk nekā pērn. Ķīna, kur pagājušajā gadā tika piegādāti vairāk nekā trīs miljoni automobiļu, ir lielākais tirgus un galvenais pozitīvās attīstības veicinātājs. Baltijas valstīs Volkswagen spējis sasniegt tirdzniecības apjoma rekordstrauju 20% izaugsmi, klientiem piegādājot 6 991 automobili un nodrošinot 10,3% tirgus daļu. Neskatoties uz samērā nelielu tirgus izaugsmi Latvijā, Volkswagen pārdošanas apjoms (+7,5%) pērn pieaudzis vairāk nekā trīs reizes straujāk par tirgu kopumā (+2,1%). Spēcīgos darbības rezultātus Baltijā galvenokārt veicināja Tiguan, Passat un Golf modeļu tirdzniecība, kas veidoja 67% no kopējā pārdošanas apjoma.

Šogad Volkswagen fokusējas uz attīstību apvidus automobiļu (SUV) segmentā. 2018. gads iesācies ar jauna pilsētas krosovera T-Roc nonākšanu tirgū strauju izaugsmi piedzīvojošajā A0 segmentā. Vasarā, pēc globālas pirmizrādes 23. martā Pekinā, tirgū būs pieejams jaunais zīmola flagmanis Volkswagen Touareg. Līdz 2018. gada beigām Volkswagen prezentēs arī SUV saimes mazāko modeli, kas klientiem Baltijas valstīs būs pieejams no 2019. gada sākuma. Tādējādi līdz 2018. gada beigām klientiem tiks piedāvāts visu laiku plašākais Volkswagen SUV produktu portfelis ar kopumā pieciem dažādiem automobiļiem.

2017. gadā Audi globālajā tirgū sasniedza rekordaugstu tirdzniecības apjomu ar gandrīz 1 878 100 piegādātiem automobiļiem, kas ir par 0,6% vairāk nekā 2016. gadā. No visiem pasaulē pērn pārdotajiem Audi automobiļiem 685 000 bija tieši Q modeļi. Pateicoties Q5 un Q7 lielajai popularitātei Latvijas tirgū, 2017. gadā tika sasniegts tāds pats rezultāts kā 2016. gadā – otrs labākais gads Audi importētāja vēsturē Latvijā. Pērn Latvijā kopumā tika pārdoti 379 jauni automobiļi, Audi saglabājot savas tirgus pozīcijas. Tikmēr Q7 modeļu pārdošanas apjoms Latvijā palielinājās par 56%, bet A6 modeļu tirdzniecība par 18%.

Nākamo 18 mēnešu laikā tirgū nonāks vairāk nekā 20 jauni Audi  modeļi. Audi flagmanis A8 jau ir ieradies, savukārt dizaina ikona Audi A7 Latvijas pirmizrādi piedzīvos martā. Jaunais Audi A6 un pilnībā jaunais lielizmēra Coupe tipa SUV Audi Q8 Latviju sasniegs vasarā. Gada otrajā pusē jaunais Audi Q3 un Audi A1 arī sasniegs Baltiju. Visbeidzot, Audi jaunais nākamās desmitgades flagmanis, pirmais pilnībā elektriskais Audi e-tron ar vairāk nekā 500 kilometru iespējamo nobraukšanas distanci ar vienu uzlādes reizi tirgū nonāks gada beigās.

2017. gada dati liecina, ka pērn Volkswagen komerctransports visā pasaulē pārdevis gandrīz pusmiljonu jeb 497 900 automašīnu, uzstādot jaunu rekordu. Vislielāko pārdošanas pieaugumu sasniedzis Caddy, T6 un Amarok. Latvijā 2017. gadā reģistrēti 723 jauni Volkswagen komercauto, kas veido 2,6% pieaugumu pret 2016. gadu, kopumā ieņemot 20,3% tirgus daļu. Šādi pārdošanas rezultāti sekmējuši Volkswagen komerctransporta pirmo vietu Latvijā vieglā komercauto segmentā. Latvijā Volkswagen T6 ir segmenta līderis ar 183 pārdotām automašīnām, iegūstot 18% segmenta tirgus daļu. Latvijā 2017. gadā visstraujāko izaugsmi ir piedzīvojis Transporter B segments ar 44% kāpumu. Visveiksmīgākais uznāciens ir Crafter ar pārdošanas pieaugumu 31%, iekarojot pirmo vietu savā segmentā.

2018. gada plānos ir vairāki būtiski notikumi – Latvijā ieradīsies uzlabotie Caddy Family, Multivan Family, Caddy Profi un Transporter Profi, kā arī būs gaidāms pilnīgs jaunums – Crafter Profi. Speciālo modeļu klāstam pievienosies arī Multivan Executive. Pārmaiņas piedzīvos arī dzīvesstila auto – Amarok, piedāvājot jaunu dzinēju ar 258Zs (190kw) jaudu, kam sekos īpašā Amarok Hunter līnija.

Par Moller Baltic Import:

Moller Baltic Import SE ir Møller Mobility Group AS (iepriekš pazīstama kā Møller Group) pilnībā piederošs uzņēmums, kas ir Audi automašīnu izplatītājs Latvijā un Lietuvā, bet Volkswagen automašīnu  izplatītājs Baltijas valstīs.

Møller Mobility Group AS ir grupas mātesuzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4 300 cilvēku Norvēģijā, Zviedrijā un Baltijas valstīs. Ar kopējo apgrozījumu vairāk nekā 26 miljardi Norvēģijas kronas Møller Mobility Group ir viena no Ziemeļeiropas vadošajām automobiļu kompānijām. Grupas darbības aptver Volkswagen, Audi, Škoda, Seat un Volkswagen komerctransporta importu, tirdzniecību un iegādes finansēšanu.

Avots: Moller Baltic Import


celojumubode - 3812
Rallistu ielas stāsti

Rallistu ielas stāsti

25.aprīlī plkst. 18.00 bijušā PMK aktu zālē neformālā gaisotnē aicināti tikties visi rallija cienītāji, lai dalītos ar saviem stāstiem par ralliju Valdemārpilī.

Talsu novada TIC

Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA

Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA

Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz 31.05.

EUR 94 | Estravel Latvia

ALBĀNIJA jau no 30.05.

ALBĀNIJA jau no 30.05.

Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija

EUR 589 | Latvia Tours

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Trakai TIC

Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis

Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis

19.maijā pl.16.00 aicinām uz Stāstnieku Pēcpusdienu Akustikā kopā ar mūziķi Māru Upmani-Holšteini un aktieri Aigaru Apini.

EUR 40 | Valmieras TIC

Āzija un salas. Aviobiļešu akcija

Āzija un salas. Aviobiļešu akcija

Pērciet līdz 02.05. - Ceļojiet maijā // Tokija, Bali, Bangkoka, Honkonga, Deli, Maurīcija...

EUR 709 | SKY24.LV

MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI!

MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI!

👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, SADARBĪBAS PARTNERUS

Latvia Tours

Pārgājienu seriāls

Pārgājienu seriāls "Izpēdo Dienvidkurzemi"

“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā gaisā.

Liepājas reģiona TIB

Zudušais un atklātais Bānīša ceļā!

Zudušais un atklātais Bānīša ceļā!

ptuveni 30km velo tūre “Zudušais un atklātais Bānīša ceļā” piemērota gan draugu kompānijām, gan ģimenēm ar bērniem. Apļveida brauciens stars pulksten 11:30

Alūksnes TIC

Liepājas pēdas Latvijā

Liepājas pēdas Latvijā

Lai aktīvi un erudīti atzīmētu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, liepājnieki un pilsētas viesi aicināti pieteikties orientēšanās spēlēm.

Liepājas reģiona TIB

3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs

3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs

9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums

EUR 1058 | Estravel Latvia

️Tunisija😲 Neticamas cenas!

️Tunisija😲 Neticamas cenas!

Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto jūras krastu.

EUR 295 | Atlantic Travel

Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa

Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa

Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana

EUR 519 | Estravel Latvia

Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄!

Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄!

Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība.

EUR 367 | Latvia Tours

GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums

GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums

Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot aprīlī

EUR 2519 | Estravel Latvia

Atlaide auto nomai Bahreinā

Atlaide auto nomai Bahreinā

Persijas līča debeszilajos ūdeņos atrodas apslēpts dārgakmens, kas gaida izpēti — Bahreina. Nepalaid garām, rezervē tūlīt un saņem 20% atlaidi.

Europcar

Plāno kāzas Bauskas novadā!

Plāno kāzas Bauskas novadā!

Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā!

Bauskas TIC

 Jāņa Šipkēvica koncerts

Jāņa Šipkēvica koncerts

3. maijā, 22:00 ielūdzam uz SHIPSEA | Jāņa Šipkēvica koncertu balsij, klavierēm un neredzamam korim.

EUR 25 | Valmieras TIC

Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē

Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē

18. maijā, atklājot sezonu, aicinām visus uz garšīgu un smaržīgu Grill ballīti pludmalē. Plašs grilēdienu klāsts, muzikāli priekšnesumi un izklaides bērniem.

Baltic Beach Hotel & SPA

Sala ar unikālu skaistumu!

Sala ar unikālu skaistumu!

Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs.

EUR 469.00 | Latvia Tours

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -