Nedēļas nogalē Daugavpilī norisināsies starptautiski kultūras festivāli

Lolita Kozlovska | 2018.02.08

Nedēļas nogalē Daugavpilī interesenti tiek aicināti apmeklēt 2 starptautiskus festivālus: no 9. līdz 11.februārim norisināsies I Daugavpils Starptautiskais tautu deju festivāls, bet  11. februārī - IX Starptautiskais jaunatnes poļu garīgās dziesmas festivāls.

I Daugavpils Starptautiskais tautu deju festivāls tiek rīkots, gatavojoties XXVI Vispārējiem Dziesmu un XVI Deju svētkiem un svinot Latvijas simtgadi. Festivāla rīkotāji ir pārliecināti, ka šis tautu deju festivāls Daugavpilī uzsāks jaunu tradīciju, kas popularizēs tradicionālās latviešu un cittautu dejas. Plānots, ka festivāls norisināsies reizi divos gados. Pirmajā festivālā skatītājus priecēs latviešu, krievu, lietuviešu, poļu un flamenko deju kolektīvi no Latvijas un Lietuvas. Pirmais koncerts notiks 9. februārī, plkst. 18.00. Tajā dalībnieki izdejos savam pārstāvētajam reģionam un kolektīvam raksturīgākās dejas. Sestdien, 10.februārī, no plkst. 11.00 līdz plkst. 15.30, notiks latviešu un poļu tautu deju, kā arī flamenko meistarklases, kurās piedalīsies festivāla dalībnieki. Poļu dejas meistarklasi vadīs tautas deju ansambļa “Perla” mākslinieciskais vadītājs Germans Komarovskis (Lietuva), latviešu dejas meistarklasi vadīs etnokompānijas “Zeidi” vadītāja un deju speciāliste Dace Circene, savukārt flamenko dejas meistarklasi vadīs flamenko deju studijas “Uno Dos Tres” vadītāja Sofja Baitina. Plkst. 17.00 festivāla dalībnieki satiksies lielkoncertā, lai skatītājiem parādītu gan kopīgās, gan atšķirīgās dažādu tautu deju iezīmes, bet plkst. 20.00 etnokompānija “Zeidi” visus aicinās uz kopīgu sadancošanu. Festivāla aktivitātes norisināsies Vienības nama koncertzālē. Ieeja visos pasākumos ir bez maksas. Festivālā piedalās Daugavpils Latviešu kultūras centra deju ansamblis “Laismeņa” (vadītāja Diāna Soldāne) un vidējās paaudzes deju kolektīvs “Saime” (vadītāja Lilija Graudiņa), deju kolektīvs “Uzori” (vadītāja Arina Popova), Daugavpils Poļu kultūras centra tautas deju kolektīvs “Kukulečka” (vadītāja Žanna Stankeviča), tautas deju kolektīvs “Rīdze” (vadītāji Gunta Rudene un Kaspars Lucis), etnokompānija “Zeidi” (vadītāja Dace Circene), flamenko deju studija “Uno Dos Tres” (vadītāja Sofja Baitina), tautas deju ansamblis “Perla” (vadītājs Germans Komarovskis) (Lietuva) un tautas deju kolektīvs “Miestelenai” (vadītāja Zita Rimkuviene) (Lietuva). Festivālu rīko Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde sadarbībā ar Latviešu kultūras centru, atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Savukārt 11. februārī, īsi pirms Lielā gavēņa sākuma, notiks IX Starptautiskais jaunatnes poļu garīgās dziesmas festivāls, kuru kopš 2004. gada organizē Daugavpils Poļu kultūras centrs. Festivāls tradicionāli notiek vienu reizi divos gados, un tā dalībnieki ir jauniešu vokālie kolektīvi, ansambļi un solisti no Polijas un Lietuvas, kā arī no Rēzeknes, Krāslavas un Daugavpils poļu skolām. Zīmīgi, ka visi festivāla koncerti pēc dievkalpojumiem notiks Daugavpils un Krāslavas Romas katoļu baznīcās. Plkst. 10.15 koncerts notiks Krāslavas Svētā Ludviga Romas katoļu baznīcā (Baznīcas ielā 2). Daugavpils  katoļu dievnamos koncerti notiks sekojošos laikos: plks.11.00, Jēzus Sirds Romas katoļu baznīcā (Baložu ielā 3), plkst. 11.30 Daugavpils Sv. Pētera ķēdēs Romas katoļu baznīcā (Rīgas ielā 39), plkst. 13.00 Daugavpils Jaunavas Marijas bezvainīgās ieņemšanas Romas katoļu baznīcā (A. Pumpura ielā 11a). Festivāla noslēguma koncerts norisināsies plkst. 15.00,  Rīgas ielā 22a.

Ieeja visos abu festivālu koncertos ir bezmaksas.

Informācija: www.kultura.daugavpils.lv

Avots: Daugavpils pilsētas pašvaldības TAIA


celojumubode - 3815
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā

Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā

1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05.

EUR 225 | Estravel Latvia

Atlaides auto nomai Reunion salā

Atlaides auto nomai Reunion salā

Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā!

Europcar

Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē!

Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē!

Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57.5903, 26.8627.

Alūksnes TIC

Liepājas restorānu nedēļa aicina

Liepājas restorānu nedēļa aicina

Liepājas ēdināšanas uzņēmumi visus ēdienu mīļotājus un gastronomijas entuziastus aicinās doties īpašā garšu ceļojumā Liepājas restorānu nedēļas ietvaros.

Liepājas reģiona TIB

Dzīvas mūzikas vakars

Dzīvas mūzikas vakars

Nobaudi vakaru restorānā "Plaza" ar grupu "Nostalgie"! Dzīva mūzika un Daugavpils ainava no viesnīcas 10. stāva papildinās nesteidzīgo atpūtas vakara atmosfēru!

Park Hotel Latgola

Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss !

Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss !

Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo karti jau tagad.

EUR 180 | Jurmala Golf Club & Hotel

Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa

Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa

Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana

EUR 519 | Estravel Latvia

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Trakai TIC

Saulaina atpūta Kosta Blanka

Saulaina atpūta Kosta Blanka

Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no 31/05 - 30/09

EUR 715 | Atlantic Travel

Sama modināšanas svētki Koknesē

Sama modināšanas svētki Koknesē

Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā.

Aizkraukles novada TIC

Lux Express

Lux Express

"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja.

Liepājas reģiona TIB

Aplūko idejas brīvdienām Rēzeknē!

Aplūko idejas brīvdienām Rēzeknē!

Trūkst ideju brīvdienām? Ieskaties mūsu 2 dienu piedāvājumā un izvēlies sev tīkamo!

Rēzeknes pilsētas TIC

Draugu piedāvājums - Stambula, 3 naktis

Draugu piedāvājums - Stambula, 3 naktis

Lidojums + bagāža + transfēri + 3 viesnīcā ar brokastīm // spēkā ceļojot sākot no 3 perosnām // Maijā // pārdošana līdz 19.04.!

EUR 350 | Estravel Latvia

Izstāde

Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā

No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde.

Valmieras TIC

Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas

Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas

Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots

EUR 1299 | Estravel Latvia

Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā

Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā

No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”.

Valmieras TIC

Pavasara tirgus Lietuvā

Pavasara tirgus Lietuvā

20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus!

Ignalinos rajono TIC

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Trakai TIC

Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi

Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi

Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija...

EUR 369 | Estravel Latvia

Rīgas Motormuzejam 35

Rīgas Motormuzejam 35

Par godu Rīgas Motormuzeja 35 gadu jubilejai aicinām uz ieskandināšanas svinībām 20. aprīlī.

Motormuzejs

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -