Viedokļi: Ko šogad sagaidīt no tūrisma izstādes «Balttour 2018»?

Artis Spertāls | 2018.01.19

Tuvojas pasākums, ko liela daļa tūrisma nozares jau kādu laiku dēvē par gada notikumu nozarē - izstāde "Balttour". Šogad tā būs īpaša, jo atzīmēs savas pastāvēšanas 25. gadadienu - jā, tieši tā, izstāde norisināsies jau 25. reizi! Par to, ka izstādei gatavošanās vienmēr ir liela un pasākums īpašs, nav jāstāsta - tāpēc pie tūrisma profesionāļiem painteresējāmies ko varam sagaidīt no izstādes šogad. Pavaicājām par ko cilvēki interesējas, kas izstādi apmeklē - profesionāļi vai tūristi, kā arī vai patiešām "Balttour" vēl arvien ir gada notikums tūrismā.

Jana Bergmane, Kurzemes tūrisma asociācijas izpilddirektore

Mūsu mērķi dalībai izstādē nemainās. Galvenais, lai nāk tie reālie, potenciālie ceļotāji, kas pie mums var uzzināt tūrisma piedāvājumus un izvēlēties Kurzemi kā galamērķi. Lielajā izstādē cenšamies "nepazust" jau otro gadu veidojot nedaudz citādāku savu stendu... Mums vairāk ir minimālisms un līdzvērtības princips pret visiem tur esošajiem dalībniekiem, es teiktu. Kurzemes (Kuldīga, Talsi, Ventspils, Liepāja) stendi arī noformējumā ir līdzīgi! Līdz ar to, jā - mēs neesam plānojuši ļoti izcelties citu vidū vizuāli, vairāk ar saviem piedāvājumiem. Nevar jau gan arī zināt kādi šogad būs stendi, bet viens gan ir - Kurzemes stendi parasti ir vieni no izgaismotākajiem! Tas mūs padara tādus labāk pamanāmus... Runājot par saturu - šogad viens no mūsu jaunajiem produktiem ir piedāvājums ģimenēm ar bērniem, kur mums ir plānots bērnu stūris, tāda kā atpūtas zona. Viss pārējais būs līdzīgi kā iepriekšējos gados.

Cilvēki pārsvarā intersējas un jautā par jaunumiem Kurzemē, līdz ar to mēs tam gatavojamies un veidojam jaunus piedāvājumus. Vēl vaicā par pasākumiem, pasākumu gada plānu, tas mums arī ir atsevišķi sagatavots uz izstādi. Un dažiem jau ir arī konkrēta interese par produktiem vai pakalpojumiem - nāk un prasa "kas tur notiek", "cik tālu tas" un tā.

Vai "Balttour" es sauktu par gada notikumu tūrismā? Tas ir diskutabls jautājums, jo mūsdienās ir dažādas alternatīvas tieši informācijas izplatīšanai. Bet jā, šī ir viena no labākajām tikšanās vietām, informācijas apmaiņai savstarpēji un ar klientiem. No izstādes negatīvajām pusēm noteikti gribētu minēt izmaksas, kam būtu jāpievērš lielāka vērība.Tieši stendu izmaksām, noformējumiem un citām izmaksām jo novērojam, ka to dēļ katru gadu dalībnieki paliek mazāk. Vēl domājam, ka izstādes laiku varētu pietuvināt siltākiem laikapstākļiem, kad cilvēku aktivitāte ir lielāka un plāni ceļošanai ir konkrētāki... Un pats pēdējais - Latvijas halle, salīdzinot ar Starptautisko halli, ir pārvērtusies par tādu kā tirdziņu... Starptautiskajā hallē vairāk jūtams profesionālisms - tur ir rindas, jo viņiem ir atraktīvāki piedāvājumi, atlaides un izdevīgāki nosacījumi...

Mārtiņš Brezauckis, Izklaides parka «Avārijas brigāde» īpašnieks

Jā, mēs apmeklēsim "Balttour" - un šogad mums būs pašiem savs stends. Izstādē piedalījāmies jau pagājušajā gadā, bet toreiz Lielvārdes stenda ietvaros. Šogad mēs esam viņiem blakus un stends būs lielāks, ar dažādām interesantām aktivitātēm! No izstādes ceram iegūt lielāku atpazīstamību Latvijā, jo šogad vedam atrādīt jaunas lietas uz izstādi. Dinozaurus, dinozauru galvas un dažādas radošās darbnīcas - vispārībā mums būs tāds diezgan plašs piedāvājums, līdz ar to apmeklētājiem būs ko darīt. Būs arī konkursi, varēs laimēt biļetes! Domāju, ka cilvēkiem vajadzētu patikt.

Tūrisma nozarē "Balttour" noteikti Latvijas mērogā ir nozīmīgākā izstāde, bet ja mēs skatāmies globāli, tad tā ir viena no nozīmīgākajām apkārtnē. Izstāde noteikti domāta ne tikai tūrisma profesionāļiem, bet ikvienam cilvēkam arī "no malas", jo tā domāta, lai iepazītos ar piedāvājumiem, it īpaši lokālajiem piedāvājumiem. Izstāde ir ļoti kompakti apvienota vieta, kur iepazīties ar piedāvājumu šim gadam. Citādāk ir grūti uzzināt visus piedāvājumus, saprast kur braukt, ko apskatīt, ko piedzīvot! Arī pats nemaz īsti nezinu ko no izstādes sagaidīt, izņemot mūsu pašu stendu, jo tas katru gadu ir patīkams pārsteigums - kas ko ir sagatvojis!

Raitis Sijāts, Vidzemes Tūrisma asociācijas valdes priekšsēdētājs

Arī mēs, protams, būsim "Balttour" izstādē! Savu stendu plānojam prezentēt piektdien pulksten 13:00. Man ir grūti pastāstīt par to, ko citi sagaida no izstādes vai arī ko plāno šogad parādīt un atrādīt, bet no mūsu puses mēs gribētu parādīt Latvijas - Igaunijas zaļo projektu un karti, kas būs latviešu, igauņu un angļu valodā. Plānojam parādīt kas tur ir, ko varētu sagaidīt, kaut kāda atribūtika arī būs no dzelzceļa. Protams, būs arī citas interesantas lietas, vīzijas un jaunumi.

Par "Balttour" nozīmi runājot, man vēl joprojām liekas, ka tas lielākajai Latvijas tūrisma uzņēmumu daļai ir svarīgākais pasākums. Tomēr jāsaprot, ka šajos laikos ir arī daudzas citas iespējas kā sevi parādīt un reklamēt! Līdz ar to, ja agrāk visi sevi gribēja parādīt lielās platībās un izgāzt visu gada budžetu 3 dienās, tad šobrīd tā tendence ir nedaudz mainījusies. Cilvēki ir sapratuši, ka ir citas aktivitātes, kur sevi parādīt, tāpēc to budžetu sadala proporcionāli. Protams, ka kāds, visticamāk, tā darīs arī šogad, taču uzsvars vairs nav uz tām 3 dienām gadā, bet gan uz visu gadu. "Balttour" ir svarīgs pasākums, bet runājot par izdevumiem mārketingam - izdevumi šai izstādei visiem būs diezgan palieli un tā mārketinga atdeve katram pašam jāvērtē.

Avots: BalticTravelnews.com


celojumubode - 3813
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Trakai TIC

ALBĀNIJA jau no 30.05.

ALBĀNIJA jau no 30.05.

Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija

EUR 589 | Latvia Tours

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Trakai TIC

Komandu rogaininga sacensības Liepājā

Komandu rogaininga sacensības Liepājā

Jau otro gadu Liepājā notiks komandu rogaininga sacensības – 20. aprīlī Jūrmalas parkā tiks dots starts sacensībām “Liepājas Dienvidu fortu rogainings”.

Liepājas reģiona TIB

Aktuālās izstādes Liepājā

Aktuālās izstādes Liepājā

Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies!

Liepājas reģiona TIB

TUNISIJA no 295 EUR/pers!

TUNISIJA no 295 EUR/pers!

Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām!

EUR 295 | Latvia Tours

3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs

3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs

9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums

EUR 1058 | Estravel Latvia

Atlaides auto nomai Reunion salā

Atlaides auto nomai Reunion salā

Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā!

Europcar

Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras!

EUR 2.00 | Alūksnes TIC

Aplūko idejas brīvdienām Rēzeknē!

Aplūko idejas brīvdienām Rēzeknē!

Trūkst ideju brīvdienām? Ieskaties mūsu 2 dienu piedāvājumā un izvēlies sev tīkamo!

Rēzeknes pilsētas TIC

Balle ar grupu “Džentlmeņu špagats”

Balle ar grupu “Džentlmeņu špagats”

20.aprīlī pl.21.00 aicinām piedzīvot pavasara izjūtas un ļauties dejām Pavasara ballē kopā ar grupu “Džentlmeņu špagats” Kocēnu Kultūras namā.

Valmieras TIC

👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI!

👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI!

Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar tradīcijām..

EUR 53.00 | Latvia Tours

Grieķijas valdzinājums!

Grieķijas valdzinājums!

Ekskursiju ceļojums "GRIEĶIJAS VALDZINĀJUMS" 12 dienas! Atpūta un pelde Jonijas jūras Korintas līcī, Vuliagmeni ezerā, termālajos baseinos

EUR 689 | Latvia Tours

Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā

Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā

1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05.

EUR 225 | Estravel Latvia

Atlaides auto nomai Igaunijā

Atlaides auto nomai Igaunijā

Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu!

Europcar

GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums

GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums

Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot aprīlī

EUR 2519 | Estravel Latvia

Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā

Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā

No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”.

Valmieras TIC

Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA

Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA

Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz 31.05.

EUR 94 | Estravel Latvia

Viesu nams “BALTIŅI”

Viesu nams “BALTIŅI”

Lieliska vieta atpūtai, kur paslēpties no pilsētas burzmas un trokšņiem. Ir iespēja baudīt spāņu virtuvi. Visus ēdienus gatavo spāņu šefpavārs!

TAKA

Ekskursija Valmieras novadā

Ekskursija Valmieras novadā

5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē!

EUR 35 | Valmieras TIC

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -