Džeza pianists Harijs Bašs, Operetes fonda solisti un orķestris Jaungada koncertā Liepājā

Anna Paula Pujēna | 2017.12.29

Koncertcikla „Iededz gaismu” noslēgumā būs klausāms Operetes Jaungada koncerts „IN BLUE” sestdien, 6. janvārī, plkst. 19.00 koncerzāles „Lielais dzintars” Lielajā zālē, kurā piedalīsies džeza meistars un pianists Harijs Bašs, Operetes fonda solisti un krāšņais Operetes orķestris diriģenta Guntara Bernāta vadībā.

Pēc ilgāka pārtraukuma Latvijas koncertdzīvē atgriežas džeza meistars Harijs Bašs, kurš pirmo reizi koncertēs kopā ar Operetes fonda orķestri. Harijs Bašs ir mācījies Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolā, vēlāk skolojies pie latviešu mūzikas leģendas Raimonda Paula Latvijas Konservatorijas (tagad – Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas) džeza nodaļā kopā ar Uldi Marhilēviču un Juri Kulakaovu. Harijs Bašs kā vidusskolnieks kļuva par taustiņinstrumentālistu grupā „Inversija”, uzņēmās grupas vadību. Grupai 1979. gadā iegūstot otro vietu festivālā „Liepājas dzintars”, Harijs Bašs tika atzīts par labāko pianistu.

Šobrīd Harija Baša pamatnodarbošanās ir biznesā, un ar mūziku viņš nodarbojas „ne naudas, bet prieka pēc”, piedaloties dažādos projektos vai uzstājoties kopā ar draugiem, kā viņš saka intervijā Latvijas Radio.    

Harijs Bašs ir vienīgais, ar kuru maestro Raimonds Pauls ir spēlējis četrrocīgi. 1981. gadā abi debitēja koncertā, kas tika veltīts Raimonda Paula trīsdesmit daiļrades gadiem, izraisot milzu publikas sajūsmu. Viņiem abiem izveidojās izcils pianistu duets, un ar šo programmu notika koncerti ne tikai Rīgā, bet arī vairāki Maskavā un daudzās citās koncertzālēs.

Jaungada koncertā „IN BLUE” Harijs Bašs izpildīs vienu no maestro iecienītākajiem skaņdarbiem – Džordža Gēršvina „Rapsodiju blūza stilā”, kuru, starp citu, pirmo reizi Harijs Bašs atskaņoja četrrocīgi tieši ar Raimondu Paulu. Vēl koncertā 6. janvārī izskanēs 20. gs. otrās puses amerikāņu komponista, pianista, diriģenta un mūzikas teorētiķa Leonarda Bernstaina spilgtākās kompozīcijas. Savukārt pirmajā daļā dzirdēsim labākās austriešu meistara Johana Štrausa Vīnes operetes, kā arī vairākus muzikālus pārsteigumus.

Latvijas Operetes fonds turpina Vīnes Jaungada koncertu tradīciju, aicinot uz jaungada svinībām kopā ar Hariju Bašu, soprānēm Antu Jankovsku (Itālija) un Lauru Purenu, tenoru Nauri Puntuli, baritonu Nauri Indzeri, un Operetes orķestri diriģenta Guntara Bernāta vadībā.

26., 29. un 30. decembrī koncerts izskanēs arī Rīgā.

Biļetes nopērkamas Biļešu paradīzes kasēs un internetā bilesuparadize.lv. Skolēniem, studentiem un pensionāriem ir atlaides. Bērniem līdz 7 gadu vecumam, neaizņemot sēdvietu, ieeja koncertos ir bez maksas. Organizatori lūdz izvērtēt koncertu piemērotību bērna vecumam.

Koncertcikls notiek ar Valsts Kultūrkapitāla fonda un Liepājas Kultūras pārvaldes atbalstu. Informatīvie atbalstītāji – Kurzemes Radio. Plašāka informācija par festivālu pieejama interneta vietnē www.viacultura.lv, kā arī sociālajos tīklos facebook.com un draugiem.lv/viacultura/

Avots: Via Cultura


celojumubode - 3803
6 trending travel destinations for 2024

6 trending travel destinations for 2024

Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans.

EUR 79 | airBaltic

Riga Reggae Acoustic

Riga Reggae Acoustic

6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae Acoustic!

EUR 15 | Valmieras TIC

Lieldienas Augšdaugavas novadā.

Lieldienas Augšdaugavas novadā.

Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās.

TAKA

 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts

Populārākais Itālijas pludmales kūrorts

Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu itāļu viesmīlību

EUR 495 | Latvia Tours

Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮

Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮

Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim Botanico

EUR 745.00 | Latvia Tours

Lieldienu brīvdienas outlet ciematā

Lieldienu brīvdienas outlet ciematā

Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca.

ViaJurmala

Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos

Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos

6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu.

EUR 2.00 | Alūksnes TIC

DENISS PASHKEVICH TRIO

DENISS PASHKEVICH TRIO

29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” ietvaros.

EUR 20 | Valmieras TIC

Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā!

Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā!

Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā.

TAKA

Lieldienu prieki lieliem un maziem

Lieldienu prieki lieliem un maziem

Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida tematiskas izklaides.

Baltic Beach Hotel & SPA

Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu

Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu

6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu.

EUR 5 | Valmieras TIC

Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā

Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā

‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā

TAKA

Klasiskās indiešu dejas koncerts

Klasiskās indiešu dejas koncerts

6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā.

EUR 10 | Valmieras TIC

Lieldienu pasākums mini ZOO

Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši"

Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem.

Talsu novada TIC

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Trakai TIC

Programma ANTISTRESS

Programma ANTISTRESS

Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk harmonijai un mieram

EUR 700 | Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri

Liepājas restorānu nedēļa

Liepājas restorānu nedēļa

Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas ēdināšanas uzņēmumi.

Liepājas reģiona TIB

Lieldienu pasākumi Alūksnē!

Lieldienu pasākumi Alūksnē!

Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot un ripināt olas

Alūksnes TIC

Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas

Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas

Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis //

EUR 121 | Estravel Latvia

Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei

Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei

Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem //

EUR 1700 | Estravel Latvia

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -