Kongresu namā festivāla «Bildes 2017» ietvaros norisināsies koncerts bērniem

Kaspars Zaviļeiskis | 2017.11.21

25. novembrī plkst. 12.00 Rīgas Kongresu namā, Krišjāņa Valdemāra ielā 5, notiks festivāla “Bildes 2017” koncerts bērniem. Šī ir nemainīga festivāla tradīcija jau ceturtdaļgadsimtu.

Koncertu vadīs Igeta Gaiķe un Elizabete Lukaševiča. Tajā uzstāsies “Knīpas un knauķi”, “Podziņas”, “Dzeguzīte”, “Tev un Man”, “Tu un es”, “Vējā”, “Tri O”, Nila Īles mūzikas studija, “Poppy” un “Momo”, “Kolibri” un Juris Vizbulis, Gata Evelona mežradznieku ansamblis, Ādažu Mākslas un mūzikas skolas 2. deju klases “Ādažu taurenīši”, “Punktiņi” no Jūrmalas. Koncerta starpbrīdī visus apmeklētājus ar saldējumu cienās festivāla draugi “Pata kokmateriāli”.

“Ir lieliski, ka festivālā “Bildes” tik nozīmīga loma atvēlēta arī bērniem,” saka koncerta vadītāja, kā arī tajā dziedošās popgrupas “Tev un Man” mākslinieciskā vadītāja, Igeta Gaiķe, kura kopā ar brīvās gribas ansambli “Stiprās sievas” uzstāsies arī festivāla noslēguma koncertā tās pašas dienas vakarā. “Festivālā “Bildes” bērni jūtas kā pilnvērtīgi festivāla dalībnieki. Svarīgi, ka bērni ne tikai muzicē, bet tiek iesaistīti arī izstādes darbu veidošanā. Arī manas studijas audzēkņi vairākus gadus ir piedalījušies šajā procesā kā “Bilžu” mākslinieki. Šogad vadīšu koncertu kopā ar unikālas balss īpašnieci, savu audzēkni Elizabeti. Jauki, ka bērnu pasākumu vada arī kāds no savējiem.”

Rīgas Latviešu biedrības bērnu vokālās studijas “Knīpas un knauķi” mākslinieciskā vadītāja Edīte Putniņa piebilst: “Šāds koncerts pašmāju kultūras piedāvājumā uzskatāms par unikālu. Pirms daudziem gadiem tas bija pavisam liels retums. Mūsdienās bērniem ir vairāk iespēju doties uz sev domātiem koncertiem, taču festivālā “Bildes” joprojām ir apskatāma īpaši daudzkrāsaina bērnu mūzikas buķete. Festivāls ir palicis uzticīgs ansambļiem, kuri piedalās jau gadiem ilgi, bet ir atvērts arī jauninājumiem un žanriskiem papildinājumiem. Atnākot uz šādu koncertu, ir iespēja ieraudzīt kopainu, ko tad bērni mūsdienās mācās. “Knīpas un knauķi” turpina plašākai publikai sarūpēt savu sadarbības komponistu sacerētas dziesmas. Šoreiz piedāvāsim Andra Sējāna gulētiešanas rotaļu “Čukčuklācis” kopā ar mammu, kur soliste būs Sanita Sējāne. Vēl būs ilggadēja sadarbības komponista Jāņa Ķirša dziesma “Minku parks” ar Māra Čaklā vārdiem.”

“Festivāla noslēguma diena ir visskaistākā – no rīta ir koncerts bērniem, vakarā – veterāniem, kas ir ļoti labs salikums,” saka Ādažu Mākslas un mūzikas skolas deju pedagogs Māris Pūris, kurš tiek dēvēts par Latvijas stepa korifeju. “Man vispār patīk “Bilžu” festivāla ideja, tādēļ arī pats tur piedalos jau piekto gadu. Šis ir arī vienīgais lielais mūzikas festivāls Latvijā, kur atvēlēta tik liela programma bērniem. Esmu stepa pedagogs, kuram ir gan privātā studija, gan apmācāmie bērni Iecavā un Ādažu Mākslas un mūzikas skolā. Šoreiz piedalīšos festivālā ar Ādažu skolas 2. klases dejotājiem. Ādažu Mākslas un mūzikas skolā vienīgajā visā Latvijā ir apstiprināta stepa profesionālās ievirzes dejas programma. Un steps ir ne tikai deja, bet arī perkusijas instruments, tāpēc tas tiek pasniegts mūzikas skolās. Festivālā “Bildes” mazie ar prieku parādīs, ko jau ir iemācījušies.”

24. novembrī Rīgas Kongresu namā notiks Jauno grupu un “Bilžu” veterānu kopprojektu koncerts. Festivāla noslēgumā 25. novembrī plkst. 18.00 – “Bilžu” veterānu koncerts. Koncertu laikā būs apskatāma “Bilžu” mākslas izstāde “Instrumenti. Pārvērtības”.

Biļetes uz koncertiem nopērkamas “Biļešu paradīzes” kasēs un bilesuparadize.lv. Pieteikumi kolektīvajiem apmeklējumiem un papildu informācija par koncertiem: “Bilžu birojs”, tālr. nr. 29282866, e-pasts [email protected].

Avots: Bildes 2017


celojumubode - 3812
Maroka - Āfrikas eksotika

Maroka - Āfrikas eksotika

Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot aprīlī

EUR 559 | Estravel Latvia

 Vislatvijas golfa diena 5.maijā!

Vislatvijas golfa diena 5.maijā!

Vislatvijas Golfa Dienas – atklāj golfa spēles burvību! Aicināts ir ikviens pie mums Jurmala Golf Club & Hotel!

Jurmala Golf Club & Hotel

Atpūtas ceļojumi uz Maljorku

Atpūtas ceļojumi uz Maljorku

Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām smilšainām pludmalēm

EUR 692 | Atlantic Travel

Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras!

EUR 2.00 | Alūksnes TIC

Dzīvas mūzikas vakars restorānā PLAZA

Dzīvas mūzikas vakars restorānā PLAZA

Nobaudi vakaru restorānā "Plaza" ar grupu "Nostalgie"! Dzīva mūzika un Daugavpils ainava no viesnīcas 10. stāva papildinās nesteidzīgo atpūtas vakara atmosfēru! Galdiņu rezervācija +371 65404912 Esat mīļi gaidīti!

Park Hotel Latgola

Sala ar unikālu skaistumu!

Sala ar unikālu skaistumu!

Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs.

EUR 469.00 | Latvia Tours

Atlaides auto nomai Ungārijā

Atlaides auto nomai Ungārijā

Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību.

Europcar

MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI!

MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI!

👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, SADARBĪBAS PARTNERUS

Latvia Tours

Ekskursija Valmieras novadā

Ekskursija Valmieras novadā

5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē!

EUR 35 | Valmieras TIC

Pārgājienu seriāls

Pārgājienu seriāls "Izpēdo Dienvidkurzemi"

“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā gaisā.

Liepājas reģiona TIB

ĒĢIPTE tikai no 339 EUR/personai!

ĒĢIPTE tikai no 339 EUR/personai!

Kamēr ziema aiz loga vēl mēģina izspēlēt aprīļa jokus, aicinām siltā piedzīvojumā uz saulaino Hurgadu vai Šarmelšeihu!

EUR 339 | Latvia Tours

Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas

Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas

Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots

EUR 1299 | Estravel Latvia

Liepājas pēdas Latvijā

Liepājas pēdas Latvijā

Lai aktīvi un erudīti atzīmētu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, liepājnieki un pilsētas viesi aicināti pieteikties orientēšanās spēlēm.

Liepājas reģiona TIB

4.maija svētki Alūksnē

4.maija svētki Alūksnē

Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”.

Alūksnes TIC

TUNISIJA no 295 EUR/pers!

TUNISIJA no 295 EUR/pers!

Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām!

EUR 295 | Latvia Tours

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Trakai TIC

Padastes muiža - romantiska atpūta

Padastes muiža - romantiska atpūta

2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām

EUR 335 | Estravel Latvia

Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA

Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA

Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz 31.05.

EUR 94 | Estravel Latvia

Būsim pazīstami Latgale, Sēlija!

Būsim pazīstami Latgale, Sēlija!

Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā!

TAKA

Āzija un salas. Aviobiļešu akcija

Āzija un salas. Aviobiļešu akcija

Pērciet līdz 02.05. - Ceļojiet maijā // Tokija, Bali, Bangkoka, Honkonga, Deli, Maurīcija...

EUR 709 | SKY24.LV

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -