RŪTA KROLLE-KNESE | 2017.11.15
Tuvojoties Latvijas valsts neatkarības proklamēšanas dienai, AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar kulinārijas bloga “Lindas Virtuve” autori Lindu Tellgrenu aicina atzīmēt svētkus ģimeniskā gaisotnē, kopīgi gatavojot ko gardu svētku galdam. Trīs idejas, kas lieliski iederēsies kā svinīgs akcents svētku maltītei.
Svētku burkānkūka
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli.
Tukuma TIC
Izejvielas pamatnei:
● 250 ml eļļas
● 145 g cukura
● 3 olas
● 540 g burkānu (5-6 burkāni)
● 110 g sakapātu valriekstu
● 375 g “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu “Ekstra”
● 2 ēd. k. cepamā pulvera
● 0.5 tējk. cepamās sodas
● 2 tējk. piparkūku garšvielu (piemēram, kanēlis, krustnagliņas, kardamons, koriandrs, muskatrieksts u.c)
Izejvielas glazūrai:
● 30 g sviesta istabas temperatūrā
● 80 g krēmsiera istabas temperatūrā
● 1 tējk. citrona miziņas (var pievienot pēc izvēles)
● 240 g pūdercukura
● Dekorēšanai - dzērvenes un pūdercukurs
Gatavošana:
1) Sakarsējiet krāsni līdz 180 grādiem. 23 cm cepamo formu noklājiet ar cepamo papīru, maliņas ietaukojiet ar kripatiņu sviesta.
2) Nomizojiet un sarīvējiet burkānus uz rupjās rīves.
3) Ar mikseri vai virtuves kombainu saputojiet eļļu, cukuru un olas. Pievienojiet burkānus un valriekstus. Samaisiet visu ar koka karoti.
4) Bļodā kopā samaisiet miltus, cepamo pulveri, sodu un izvēlētās piparkūku garšvielas.
5) Abu bļodu saturu apvienojiet un samaisiet ar koka karoti. Mīklu lejiet iekšā sagatavotajā pannā, izlīdziniet mīklas virspusi un cepiet krāsnī 1 stundu 15 minūtes. Atdzesējiet 5 minūtes, izņemiet no formas un atdzesējiet pilnībā. Ja augšpusē kūka ir pacēlusies “ar kalniņu”, to ar maizes nazi līdzeni nogrieziet un apgrieziet kūku ar apakšu uz augšu dekorēšanai.
6) Gatavojiet glazūru - saputojiet sviestu ar krēmsieru, pievienojiet citrona miziņu. Pakāpeniski maisot, pievienojiet pūdercukuru. Pārsmērējiet kūkai. Dekorējiet ar dzērvenēm un pūdercukuru.
Cepumi ar sēkliņām
Izejvielas (20 cepumiem):
● 100 g sviesta istabas temperatūrā
● 50 g cukura (vislabāk - gaišais muskovado cukurs)
● 2 ēd. k. medus vai cukura sīrupa
● 1/2 tējk. dzeramās sodas
● 2 ēd. k. karsta ūdens
● 125 g “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu “Ekstra”
● 50 g kokosriekstu skaidiņu
● 100 g “Dobeles dzirnavnieka” pilngraudu auzu pārslu
● 75 g dažādu sēkliņu - ķirbju, saulespuķu, sezama
● 60 g šokolādes dekorēšanai
Gatavošana:
1) Sakarsējiet krāsni līdz 180 grādiem. Pannu izklājiet ar cepamo papīru.
2) Dziļā pannā vai katliņā lieciet sviestu, cukuru un medu vai cukura sīrupu, lēnām uzsildiet un maisot sagaidiet līdz cukurs izkusis. Mazā trauciņā sajauciet sodu ar karstu ūdeni, pievienojiet pannas saturam un samaisiet.
3) Bļodā samaisiet miltus, kokosriekstu skaidiņas un sēkliņas. Pievienojiet pannas saturam un samaisiet. Izmantojot karoti, veidojiet apaļus cepumiņus un lieciet tos vienādos attālumos uz sagatavotās pannas (2-3 cm vienu no otra).
4) Cepiet krāsnī 8-10 minūtes, līdz tie kļuvuši skaisti zeltaini. Cepšanas procesa laikā cepumu virspusīgi nedaudz pieplaciniet ar karotes apakšpusi. Atdzesējiet tos, jo uzreiz pēc izņemšanas no krāsns cepumi būs ļoti mīksti. Viegli pārslakiet ar izkausētu šokolādi.
Vafeles ar ogu mērci
Izejvielas (6-7 vafelēm):
● 100 g sviesta istabas temperatūrā
● 4 lauku olas, atdalīts baltums no dzeltenuma
● 100 g “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu “Ekstra”
● 1.5 ēd. k. 25% krējuma
● 1/4 glāze piena
● 30 g cukura
● šķipsniņa sāls
● izkausēts sviests cepšanai
Izejvielas mērcei:
1. 250 g jāņogu (vai citu ogu)
2. 1 ēd. k. citronu sulas
3. 1 ēd. k. cukura vai medus
4. 1 banāns
Gatavošana:
1) Uzputojiet olu baltumus stingrās putās.
2) Saputojiet sviestu un cukuru, tad pievienojiet olu dzeltenumus. Pēc tam lieciet klāt skābo krējumu, pienu un kviešu miltus. Putojiet, līdz izveidojas viendabīga masa. Iemaisiet uzputotos baltumus. Mīkla jābūt pankūku mīklas konsistencē, bet nedaudz gaisīgākai.
3) Uzkarsējiet vafeļu pannu, iesmērējiet to ar izkausēto sviestu. Vafeles cepiet zeltaini brūnas, pasniedziet siltas ar ogu mērci.
4) Mērci gatavojiet, blenderī sablendējot visas tās sastāvdaļas.
Lai gardi!
“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā gaisā.
Liepājas reģiona TIB
Pērciet līdz 02.05. - Ceļojiet maijā // Tokija, Bali, Bangkoka, Honkonga, Deli, Maurīcija...
EUR 709 | SKY24.LV
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”.
Alūksnes TIC
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām smilšainām pludmalēm
EUR 692 | Atlantic Travel
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz 31.05.
EUR 94 | Estravel Latvia
Šī gada 12. maijā visi tiek laipni aicināti piedalīties ikgadējā Tūrisma triatlonā, kurš šogad pirmo reizi norisināsies Višķos.
TAKA
Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs.
EUR 469.00 | Latvia Tours
Ceļojums piemērots visiem, kurus valdzina krāšņa, masu tūrisma neizpostīta daba un jūtams vietējās kultūras piesitiens.
EUR 369 | Latvia Tours
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām!
EUR 295 | Latvia Tours
Esat pelnījuši - izbaudīt unikālu pieredzi, augstākās klases apkalpošanu un ņemt no dzīves vairāk! Dažādi Luksus piedāvājumi atpūtai Taizemē. Sviniet dzīvi!
EUR 610 | Estravel Latvia
NORĀDI VĒLMES -> SAŅEM PIEDĀVĀJUMU ČARTERCEĻOJUMAM 30 MIN LAIKĀ MĒS PALĪDZĒSIM SAPŅIEM ĪSTENOTIES! ;)
Latvia Tours
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums
EUR 1058 | Estravel Latvia
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”.
Liepājas reģiona TIB
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo karti jau tagad.
EUR 180 | Jurmala Golf Club & Hotel
Persijas līča debeszilajos ūdeņos atrodas apslēpts dārgakmens, kas gaida izpēti — Bahreina. Nepalaid garām, rezervē tūlīt un saņem 20% atlaidi.
Europcar
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”.
Valmieras TIC
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, SADARBĪBAS PARTNERUS
Latvia Tours
18. maijā, atklājot sezonu, aicinām visus uz garšīgu un smaržīgu Grill ballīti pludmalē. Plašs grilēdienu klāsts, muzikāli priekšnesumi un izklaides bērniem.
Baltic Beach Hotel & SPA
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies!
Liepājas reģiona TIB