«800 km atpakaļ pie sevis» - 23. diena: Dina sastop Dīnu un mistiskais nelabums - Ceļotāja stāsts

Dina Preisa | 2017.11.15

Nesen mums parādījās lielisks piedāvājums publicēt kādas latviešu ceļotājas vienu no mūža ievērojamākajiem ceļojumiem - kājām noieto 800 kilometru garo "Camino de Santiago" ceļu Spānijā. Ceļā kopumā pavadītas 34 dienas, pa Spānijas ziemeļiem, no Francijas robežas līdz pat Spānijas pilsētai Santiago de Compostella noieti 800+ kilometri. Viss milzīgais piedzīvojums arī uzlikts uz papīra - interesantā, detaļām un emocijām pilnā manuskriptā, kuru papildina arī bildes. Protams, mēs neatteicāmies no iespējas publicēt šo stāstu, tāpēc no šodienas katru dienu publicēsim pa vienai (vai pirms brīvdienām - divām) dienai no Dinas Preisas ceļojuma, cerot nodot kaut daļiņu to emociju, kuras Dina ieguva sava ceļojuma laikā, arī lasītājiem. Sekojiet līdzi!

Iepriekšējās dienas aprakstu lasi ŠEIT.

Ja vēlies lasīt no pirmās dienas, tad sāc to darīt ŠEIT.

23. diena: Dina sastop Dīnu un mistiskais nelabums (Astorga-Rabanal del Camino, 20 km)

9. jūnijs

6:30 jau esmu pie Hilkes alberģes. Brienam ārā no pilsētas Bendžamina modrā uzraudzībā. Cītīgi klabinu savu jauno koka nūju, kas iegādāta par 4,90 eiro. Pielāgojos Hilkes nesteidzīgajam tempam, jo šodien viņai dzimšanas diena – nepametīšu taču vienu. Slepeni apsveicu “māsu” jubilejā (viņa negrib, lai šis fakts taptu izbazūnēts) un solu viņai uzsaukt brokastis pa ceļam.

Mūs panāk kanādietis Dīns no Montreālas. Vakar viņi ar Hilki esot iepazinušies alberģē. Dīns daudz stāstījis par meditāciju, ieteicis pat aplikāciju, kas māca pareizi elpot, nomierināties, apcerēt utt. – pa 10 min dienā. Kanādietis ir priecīgs, uzzinot, ka mani sauc Dina – būšot viegli atcerēties tik skaistu vārdu. Dīns ir režisors teātrī. Viņš nekad nav bijis Eiropā. Kad pats būs veicis Santjago ceļu, kanādietis noteikti atvedīšot šurp arī sievu un bērnus. Čalodami piesēžam kafejnīcā, kur Hilke tiek pie dzimšanas dienas brokastīm – kafijas ar pienu un milzu sendviča ar vītināto šķiņķi. Saku, lai paņem arī kādu kūku vai saldējumu, bet Hilke kautrējas.

Garām mūsu āra galdiņam iet Aņa. Saka – tieši esot cerējusi mūs te satikt. Izdzēris kafiju, Dīns atvadās – viņam ir staigājamais garastāvoklis. Turpinām ceļu meiteņu kompānijā. Aņas plānā šodien vismaz 27 km (visi – pret kalnu), bet mēs ar Hilki gribam pataupīt kājas rītdienas kāpelēšanai pa augstkalni, tāpēc “metam pa nažiem” alberģē precīzi pie 20. kilometra.

Pēc dušas, veļas mazgāšanas un snaudas pa ilgiem laikiem beidzot izveicam staipīšanos zālītē. Stundu atpūtai ir atliku likām, jo ieradāmies te neilgi pēc pusdienlaika. Nolemjam, ka vakariņas beidzot varētu pagatavot saviem spēkiem. Alberģes virtuvē atrodam rīsus, veikalā piepērkam klāt burkānu, sīpolu, zemesriekstus, tunci un tomātu pastu.

Maltīte sanāk gardumgardā, tikai ar apetīti man švaki. Kaut kāds dīvains nelabums un vājums. Varbūt no karstuma (otro dienu termometrs rāda ap trīsdesmit), varbūt dzeru par maz ūdens, varbūt ķermenis protestē, ka neņemu brīvdienu no staigāšanas. Guļu, palasu grāmatu, ceru, ka rīt būs labāk un varēšu kustēt uz priekšu.

Pēcpusdienā alberģē piereģistrējas arī amerikānis Kevins (no Noela kompānijas). Parasti viņš ir ātrs, taču šodien nejūtas labi. Esot gribējis iet tālāk kalnos, bet ārā, pie bāra sēdošie, teikuši, ka viņš ir neģīmī – mudinājuši senioru palikt šeit un kārtīgi izgulēties. Vēlāk vakarā Kevins dodas uz aptieku pēc zālēm.

Pa starpai gulēšanas pauzēm domāju par izmaiņām sevī. Jūtu, ka pa šīm 3 nedēļām esmu kļuvusi balansēta, sazemēta, pieņemoša, mierīga. Ja kaut kas nav pa prātam, par katru cenu vairs necīnos pretī, bet ļauju būt un notikt – jebkam. Njā, laikam tomēr ceļš kaut ko iemāca. Ceļa neizbēgamība un šķietamā bezgalība iemāca! Es varu čīkstēt, dusmoties, raudāt, bet ceļam taču vienalga, kilometru stabiņiem nosļauties par manām problēmām un kaprīzēm. Tāpēc vienīgā izeja grūtos brīžos ir sevi savaldīt, neļaut prātam ārdīties un rimti turpināt ejamo.

Autore: Dina Preisa.

Avots: https://dinapreisa.wordpress.com/

Avots: https://dinapreisa.wordpress.com/


celojumubode - 3815
4.maija svētki Alūksnē

4.maija svētki Alūksnē

Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”.

Alūksnes TIC

Izstāde

Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā

No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde.

Valmieras TIC

Sala ar unikālu skaistumu!

Sala ar unikālu skaistumu!

Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs.

EUR 469.00 | Latvia Tours

️Tunisija😲 Neticamas cenas!

️Tunisija😲 Neticamas cenas!

Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto jūras krastu.

EUR 295 | Atlantic Travel

Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas

Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas

Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots

EUR 1299 | Estravel Latvia

Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē!

Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē!

Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57.5903, 26.8627.

Alūksnes TIC

Aktuālās izstādes Liepājā

Aktuālās izstādes Liepājā

Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies!

Liepājas reģiona TIB

Aktuālās izstādes Liepājā

Aktuālās izstādes Liepājā

Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies!

Liepājas reģiona TIB

Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa

Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa

Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana

EUR 519 | Estravel Latvia

Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀!

Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀!

Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām.

EUR 1089 | Latvia Tours

Dzīvas mūzikas vakars restorānā PLAZA

Dzīvas mūzikas vakars restorānā PLAZA

Nobaudi vakaru restorānā "Plaza" ar grupu "Nostalgie"! Dzīva mūzika un Daugavpils ainava no viesnīcas 10. stāva papildinās nesteidzīgo atpūtas vakara atmosfēru! Galdiņu rezervācija +371 65404912 Esat mīļi gaidīti!

Park Hotel Latgola

Maroka - Āfrikas eksotika

Maroka - Āfrikas eksotika

Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot aprīlī

EUR 559 | Estravel Latvia

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”.

Liepājas reģiona TIB

Ekskursija Valmieras novadā

Ekskursija Valmieras novadā

5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē!

EUR 35 | Valmieras TIC

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Trakai TIC

4 personām - aktīva atpūta Igaunijā

4 personām - aktīva atpūta Igaunijā

1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums

EUR 370 | Estravel Latvia

Atlaides auto nomai Ungārijā

Atlaides auto nomai Ungārijā

Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību.

Europcar

Atlaide auto nomai Bahreinā

Atlaide auto nomai Bahreinā

Persijas līča debeszilajos ūdeņos atrodas apslēpts dārgakmens, kas gaida izpēti — Bahreina. Nepalaid garām, rezervē tūlīt un saņem 20% atlaidi.

Europcar

MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI!

MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI!

👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, SADARBĪBAS PARTNERUS

Latvia Tours

Brokastu ēdienkarte visas dienas laikā!

Brokastu ēdienkarte visas dienas laikā!

Tas brīdis ir pienācis! Jauno sezonu uzsācis Jurmala Golf Club & Hotel mājīgais restorāns! Ar lielāko prieku uzņemsim un parūpēsimies par tavām garšas kārpiņām.

EUR 6.50 | Jurmala Golf Club & Hotel

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -