Labdarības akcijā 40 bērni saņems inovatīvu rehabilitāciju

Baiba Gulbe | 2017.11.14

Noslēdzoties labdarības akcijai, “Fazer Latvija” sadarbībā ar rehabilitācijas centru “Poga” palīdzēs 11 bērniem ar kustību traucējumiem iziet rehabilitācijas kursu ar īpaši inovatīvu gaitas trenēšanas robotu, savukārt 29 bērni saņems iespēju apmeklēt ārstnieciskās masāžas kursus, kas sekmēs mazo pacientu iesākto ceļu pretim pilnvērtīgākam un kustīgākam dzīvesveidam.

“Nesen īstenotais rehabilitācijas centra pētījums atklāja, ka 13% Latvijas iedzīvotāju ģimenē, radu, draugu vai paziņu lokā ir bērni ar kustību traucējumiem, un 26% apjautāto pašiem ir bijusi saskarsme ar rehabilitācijas sistēmu, kuru puse no tiem vērtē neapmierinoši. Apzinoties, ka visu bērnu rehabilitācijai valsts līdzekļu nepietiek, kopā ar mazumtirdzniecības tīklu „Maxima Latvija” un arī “Fazer Latvija” īstenojām labdarības akciju visā valstī, lai veicinātu rehabilitācijas nozares attīstību bērniem ar kustību traucējumiem un sabiedrības izpratni par bērnu vajadzībām un viņu integrāciju sabiedrībā,” stāsta labdarības portāla “Ziedot.lv” vadītāja un bērnu rehabilitācijas centra “Poga” pārstāve Rūta Dimanta.

Pateicoties “Fazer Latvija” dalībai akcijā, saņemts ziedojums 11 850 eiro apmērā, kas mazajiem pacientiem palīdzēs apmeklēt inovatīvos gaitas treniņus un ārstnieciskās masāžas kursus. “Daudziem no mums šķiet pašsaprotami pašiem aiziet pēc tējas krūzes, nokāpt lejā pa kāpnēm vai aizskriet pakaļ bumbai. Tomēr bēdīgi lielai daļai bērnu šīs lietas ir nopietns izaicinājums. Tādēļ katrs solītis, ko bērns spers, pat mazākais palēciens vai īsa tipināšana mammas skavās, ko būs palīdzējusi sasniegt rehabilitācija, būs liela uzvara. Uzvara, kuru palīdzēja sasniegt tik daudzi,” par plašo sabiedrības līdzdalību akcijā stāsta “Fazer Latvija” pārstāve Inga Jirgensone. “Esam pateicīgi visiem maizes zīmola “Dzīvā” cienītājiem, kuri atsaucās un palīdzēja mums sasniegt mērķi, lai stiprinātu bērnus un viņu vecākus,” iegādāto 592 548 maizes kukulīšu skaitu komentē Inga Jirgensone.

“Stefānija, pateicoties saņemtajam ziedojumam, var apmeklēt gaitas nodarbību kursu un saņemt regulāru masāžu. Tā kā meita ikdienā pārvietojas ar staiguļa un ratiņkrēsla palīdzību, gaitas robota nodarbībās Stefānija mācās pareizi likt soļus un kāpšanas pa kāpnēm refleksu,” stāsta 14 gadus vecās Stefānijas mamma Valentīna. “Arī masāža Stefānijai ir nepieciešama, lai ķermenis nebūtu tik sasprindzis un vingrojumus spētu izpildīt pareizi un sasniegtu gaidīto rezultātu. Esam ļoti pateicīgi par iespēju mazajai nodrošināt tik ļoti nepieciešamās nodarbības un masāžas. Stefānija ir apņēmības pilna uzlabot savu fizisko stāvokli, un jau sasniegtie rezultāti priecē. Ģimenei ar saviem līdzekļiem nebūtu iespējams apmaksāt terapiju, tāpēc ļoti pateicamies par līdzcilvēku atbalstu. Mīļš paldies ziedotājiem,” noslēdz Valentīna.

Akcijas ietvaros 11 bērni saņems iespēju bez maksas apmeklēt rehabilitācijas kursu ar inovatīvo “G-EO System” robotu, veicinot gaitas trenēšanu un tās precīzu modulēšanu. Šī ir unikāla rehabilitācijas iekārta, kas nodrošina atgriezeniskās saites veidošanos ar centrālo nervu sistēmu. Smadzenēs veidojas jauni impulsa pārvades ceļi, kā rezultātā bērni var iemācīties jaunas kustības vai atjaunot zaudētās. Robota sistēma dod iespēju trenēt gaitu ne tikai pa līdzenu virsmu, bet arī imitēt kāpšanu pa kāpnēm uz augšu un uz leju.

Ārstnieciskās masāžas kursus bez maksas varēs apmeklēt 29 bērni, masāžas rezultātā stiprinot muskuļus un locītavas, nostiprinot saites un cīpslas, kā arī pastiprinot centrālās nervu sistēmas regulējošās un koordinējošās funkcijas un stimulējot reģenerāciju un perifēro nervu atjaunošanos.

Akcijas īstenotāji atgādina, ka ziedot bērnu ar kustību traucējumiem atbalstam iespējams arī turpmāk “Ziedot.lv” mājaslapā: http://www.ziedot.lv/bernu-rehabilitacija-latvija-2643.

Par “Fazer Latvija”:

“Fazer Latvija” ir viens no maizes tirgus līderiem, kas strādā ar diviem zīmoliem – “Fazer” un “Druva”. Maize tiek cepta mūsdienīgā ražotnē Ogrē, kas ir viena no tradīcijām bagātākajām maizes ceptuvēm Latvijā. “Fazer Kefīra baltmaize” atzīta par veiksmīgāko produktu maizes kategorijā 2016. gadā Latvijā un šobrīd ir ceturtā pirktākā baltmaize. 2015. gadā Ogrē darbu sāka jauna, mūsdienīga kūku un konditorejas izstrādājumu ražotne. “Fazer” saldumi, no kuriem Latvijā populārākie ir šokolādes “Karl Fazer” un “Geisha”, tiek ražoti Somijā. 2016. gadā “Fazer Latvija” apgrozījums bija 24,23 milj. eiro. Uzņēmumā strādā vairāk nekā 300 darbinieku, un tas ir lielākais darba devējs Ogrē.

Avots: Fazer Latvija


celojumubode - 3814
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi

Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi

Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija...

EUR 369 | Estravel Latvia

Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras!

EUR 2.00 | Alūksnes TIC

Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana.

Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana.

Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu.

TAKA

Pavasara tirgus Lietuvā

Pavasara tirgus Lietuvā

20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus!

Ignalinos rajono TIC

3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs

3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs

9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums

EUR 1058 | Estravel Latvia

Atlaides auto nomai Igaunijā

Atlaides auto nomai Igaunijā

Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu!

Europcar

MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04.

MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04.

Atlaide vairāk kā 200 kruīziem šajā pavasarī un vasarā! 7 naktis - Vidusjūra, Ziemeļeiropa un Karību salas // rezervējiet līdz 23.04.

EUR 547 | Estravel Latvia

Atpūtas ceļojumi uz Maljorku

Atpūtas ceļojumi uz Maljorku

Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām smilšainām pludmalēm

EUR 692 | Atlantic Travel

Taizeme - dažādām gaumēm

Taizeme - dažādām gaumēm

Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides!

EUR 367 | Estravel Latvia

Atlaides auto nomai Ungārijā

Atlaides auto nomai Ungārijā

Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību.

Europcar

Sama modināšanas svētki Koknesē

Sama modināšanas svētki Koknesē

Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā.

Aizkraukles novada TIC

👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI!

👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI!

Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar tradīcijām..

EUR 53.00 | Latvia Tours

MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI!

MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI!

👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, SADARBĪBAS PARTNERUS

Latvia Tours

Rīgas Motormuzejam 35

Rīgas Motormuzejam 35

Par godu Rīgas Motormuzeja 35 gadu jubilejai aicinām uz ieskandināšanas svinībām 20. aprīlī.

Motormuzejs

ALBĀNIJA jau no 30.05.

ALBĀNIJA jau no 30.05.

Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija

EUR 589 | Latvia Tours

Izstāde

Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā

No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde.

Valmieras TIC

Grieķijas valdzinājums!

Grieķijas valdzinājums!

Ekskursiju ceļojums "GRIEĶIJAS VALDZINĀJUMS" 12 dienas! Atpūta un pelde Jonijas jūras Korintas līcī, Vuliagmeni ezerā, termālajos baseinos

EUR 689 | Latvia Tours

Draugu piedāvājums - Stambula, 3 naktis

Draugu piedāvājums - Stambula, 3 naktis

Lidojums + bagāža + transfēri + 3 viesnīcā ar brokastīm // spēkā ceļojot sākot no 3 perosnām // Maijā // pārdošana līdz 19.04.!

EUR 350 | Estravel Latvia

Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA

Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA

Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz 31.05.

EUR 94 | Estravel Latvia

Kļūsti par sesto spēlētāju!

Kļūsti par sesto spēlētāju!

Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību!

EUR 180 | SKY24.LV

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -