Rīgā valsts svētkus atzīmēs ar svinīgiem pasākumiem, koncertiem un uguņošanu

Dzintra Āboltiņa | 2017.11.14

Atzīmējot Latvijas Republikas proklamēšanas 99. gadadienu, Rīgā paredzēta plaša svētku programma – ziedu nolikšanas ceremonija, Nacionālo bruņoto spēku un Iekšlietu ministrijas vienību militārā parāde, svinīgs pasākums pie Brīvības pieminekļa, daudzveidīgi koncerti, kopīga Latvijas valsts himnas dziedāšana 11. novembra krastmalā un svētku uguņošana.

18. novembrī svētku rīts galvaspilsētā sāksies ar Ekumenisko dievkalpojumu Rīgas Doma baznīcā, pēc tā iedzīvotāji gaidīti pie Brīvības pieminekļa, kur notiks ziedu nolikšanas ceremonija, bet vēlāk ikvienam interesentam 11. novembra krastmalā būs iespēja vērot Nacionālo bruņoto spēku un Iekšlietu ministrijas vienību militāro parādi. Vakarā rīdzinieki un pilsētas viesi aicināti pie Brīvības pieminekļa uz Svinīgo pasākumu par godu Latvijas Republikas proklamēšanas 99. gadadienai, kurā piedalīsies aktieri Maija Doveika, Ieva Puķe, Agnese Cīrule, Juris Lisners, Uldis Anže, Gundars Grasbergs, Raimonds Celms, komponists Mārtiņš Brauns, Rīgas kamerkoris „Ave Sol” un diriģents Andris Veismanis. Plkst. 20.00 klātesošos uzrunās Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis, un pēc svinīgās uzrunas Brīvības piemineklis izgaismosies īpašā gaismas uzvedumā „99”, kas būs viens no gaismas festivāla „Staro Rīga” priekšnesumiem.

Plkst. 21.00 jau tradicionāli valsts svētkos iedzīvotāji aicināti vienoties kopīgā Latvijas valsts himnas „Dievs, svētī Latviju!” dziedāšanā un krāšņas uguņošanas vērošanā 11. novembra krastmalā. Svētku uguņošanas dizainu veidojis Kalvis Kalniņš un SIA „International Fireworks Design”, savukārt uguņošanas mūzikas autors ir komponists Arturs Maskats.

Līdztekus šiem pasākumiem Rīgā būs iespēja apmeklēt daudzveidīgus koncertus, kas notiks kultūras centros un koncertzālēs gan pilsētas centrā, gan arī apkaimēs.

Tikko atjaunotajā VEF Kultūras pilī apmeklētāji varēs dzirdēt Latvijas Nacionālās operas orķestra un solistu Ilonas Bageles, Jāņa Apeiņa, Sonoras Vaices, Raimonda Bramaņa, Daumanta Kalniņa, Intara Busuļa un diriģenta Normunda Vaiča māksliniecisko sniegumu koncertā „Latvija – tava un mana”. Savukārt Kultūras centrā „Mazā ģilde” notiks koncerts „Dod, dieviņi, labu prātu”, kurā uzstāsies Ieva Parša, Raimonds Tiguls, Staņislavs Judins, Māris Jēkabsons, jauniešu koris „Balsis”, kā arī diriģenti Ints Teterovskis un Elīna Čipāne.

Kultūras centrā „Imanta” būs koncerts „Par mums pašiem”, kurā dziedās Marija Bērziņa, Ainārs Ančevskis, Ieva Kerēvica, Jānis Aišpurs kopā ar muzikālo apvienību „Vintāža”. Kultūras pilī „Ziemeļblāzma” muzicēs komponists Uldis Marhilēvičs, vijolnieks Dzintars Beitāns, solisti Antra Stafecka, Miks Dukurs, Ivo Fomins, instrumentālā grupa un koris „Norise” koncertā „Mēs visi esam ceļš”. Koklētāja Laima Jansone klausītājus gaidīs koncertā „Latvijai azotē”, kas notiks kultūras centrā „Iļģuciems”.

Svētkiem veltīti koncerti būs arī vairākās koncertzālēs. Latvijas Universitātes Lielajā aulā skanēs mūziķu un vīru koru izpildītie skaņdarbi koncertā „Latvijas vīru koru dižkoncerts”, bet Rīgas Latviešu biedrības namā koncertā „Tev mūžam dzīvot, Latvija!” uzstāsies Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas simfoniskais orķestris un jauktais koris diriģentu Jāņa Baltiņa un Ulda Kokara vadībā. Rīgas Stradiņa universitātes aulā iedzīvotāji gaidīti koncertā „Spēka dziesmas Latvijai”, kurā uzstāsies Rēzija Kalniņa, Olga Dreģe, Lilita Ozoliņa, Ieva Akuratere, Aija Andrejeva, Alex un Atis Ieviņš, kā arī instrumentālā grupa Jāņa Miltiņa vadībā.

Valsts svētkos iedzīvotājiem būs iespēja apmeklēt arī gaismas festivālu „Staro Rīga 2017”, kurā būs apskatāmi 35 objekti un īpaši pasākumi. Šogad gaismas festivāls „Staro Rīga” notiks jau 10. reizi, un tas ir viens no Latvijas valsts simtgadei veltītiem notikumiem Rīgā. Festivāls arī šogad turpina tradīciju sveikt Latviju dzimšanas dienā, vairojot gaismu un dzīvespriecīgu kopības sajūtu, izgaismojot Rīgas ielas un ēkas, parkus, laukumus un pagalmus. „Staro Rīga 2017” iezīmē gaismas ceļu uz Latvijas simtgadi un festivāla šī gada tēma ir „Uz zvaigznēm”.

Latvijas Republikas proklamēšanas 99. gadadienai veltītos pasākumus galvaspilsētā atbalsta Rīgas pašvaldība, organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments. Svētku pasākumu detalizēta programma publicēta tīmekļa vietnē: www.kultura.riga.lv, kā arī būs pieejama drukātā veidā bukletos pašvaldības kultūras iestādēs un Rīgas Tūrisma un informācijas centros.

Avots: Rīgas dome


celojumubode - 3815
Aktuālās izstādes Liepājā

Aktuālās izstādes Liepājā

Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies!

Liepājas reģiona TIB

Rallistu ielas stāsti

Rallistu ielas stāsti

25.aprīlī plkst. 18.00 bijušā PMK aktu zālē neformālā gaisotnē aicināti tikties visi rallija cienītāji, lai dalītos ar saviem stāstiem par ralliju Valdemārpilī.

Talsu novada TIC

 Vislatvijas golfa diena 5.maijā!

Vislatvijas golfa diena 5.maijā!

Vislatvijas Golfa Dienas – atklāj golfa spēles burvību! Aicināts ir ikviens pie mums Jurmala Golf Club & Hotel!

Jurmala Golf Club & Hotel

Nāc un sāc spēlēt golfu!

Nāc un sāc spēlēt golfu!

Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo karti jau tagad.

EUR 180 | Jurmala Golf Club & Hotel

Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas

Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas

Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots

EUR 1299 | Estravel Latvia

GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums

GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums

Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot aprīlī

EUR 2519 | Estravel Latvia

Pavasara brīvdienas TURCIJĀ

Pavasara brīvdienas TURCIJĀ

Pieejamās cenas, lielisks serviss, siltā jūra, grezna dabas vide - viss jums un jūsu komfortam.

EUR 425 | Atlantic Travel

Plāno kāzas Bauskas novadā!

Plāno kāzas Bauskas novadā!

Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā!

Bauskas TIC

Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana.

Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana.

Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu.

TAKA

Liepājas pēdas Latvijā

Liepājas pēdas Latvijā

Lai aktīvi un erudīti atzīmētu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, liepājnieki un pilsētas viesi aicināti pieteikties orientēšanās spēlēm.

Liepājas reģiona TIB

Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀!

Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀!

Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām.

EUR 1089 | Latvia Tours

ĒĢIPTE tikai no 339 EUR/personai!

ĒĢIPTE tikai no 339 EUR/personai!

Kamēr ziema aiz loga vēl mēģina izspēlēt aprīļa jokus, aicinām siltā piedzīvojumā uz saulaino Hurgadu vai Šarmelšeihu!

EUR 339 | Latvia Tours

️Tunisija😲 Neticamas cenas!

️Tunisija😲 Neticamas cenas!

Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto jūras krastu.

EUR 295 | Atlantic Travel

MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI!

MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI!

👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, SADARBĪBAS PARTNERUS

Latvia Tours

Zudušais un atklātais Bānīša ceļā!

Zudušais un atklātais Bānīša ceļā!

ptuveni 30km velo tūre “Zudušais un atklātais Bānīša ceļā” piemērota gan draugu kompānijām, gan ģimenēm ar bērniem. Apļveida brauciens stars pulksten 11:30

Alūksnes TIC

Saulaina atpūta Kosta Blanka

Saulaina atpūta Kosta Blanka

Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no 31/05 - 30/09

EUR 715 | Atlantic Travel

Ekskursija Valmieras novadā

Ekskursija Valmieras novadā

5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē!

EUR 35 | Valmieras TIC

3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs

3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs

9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums

EUR 1058 | Estravel Latvia

Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄!

Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄!

Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība.

EUR 367 | Latvia Tours

Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā

Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā

No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”.

Valmieras TIC

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -