«airBaltic» muļķīgi sabojājuši vienu no saviem lidaparātiem

Artis Spertāls | 2017.11.07

Portāls "Pietiek.com" vestī, ka Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" pagājušajā piektdienā Rīgas lidostā sadauzījusi vienu no savas flotes lidmašīnām, pēc tam arī ilgāku laiku cenšoties izvairīties no informācijas sniegšanas par incidentu.

Kā vēstī avots, notikušajā incidentā būtiski iedragāts airBaltic lidaparāta Bombardier Q400 NextGen spārs, faktiski teju to noraujot. Lidmašīna iekļuvusi sadursmē ar kādu citu tehnikas vienību vai izbraucot no angāra.

Neviens pasažieris vai apkalpes loceklis incidentā neesot cietis, taču "Pietiek.com" avoti ziņo, ka vienkārši notikusi neuzmanīga un muļķīga lidaparāta sadauzīšana. Sīkāku detaļu par notikušo gan neesot.

Notikušā fotogrāfijas liecina, ka lidmašīnai nodarīti gana ievērojami bojājumi un internetā pieejamā informācija liecina, ka lidmašīna kopš incidenta nav pacēlusies gaisā.

Sadursme, kā rāda publiskotās fotogrāfijas, ir bijusi pietiekami nopietna, lai lidmašīnai būtu nepieciešams "amputēt" lielāko daļu no spārna gala. Turklāt avārijas sekas ir bijušas pietiekami smagas, lai kopš 3. novembra šī lidmašīna tā arī nebūtu pacēlusies gaisā.

airBaltic medijiem izplatītajā paziņojumā lidsabiedrība apstiprina, ka 3.novembrī, lidmašīnai Bombardier Q400 Nextgen uzsākot kustību no stāvvietas, tās labais spārna gals skāra lidostas termināļa gaisa tilta kāpnes. Izvērtējot notikuma apstākļus, tika noskaidrots, ka blakus esošās stāvvietas gaisa tilts bija pārvietots, aizšķērsojot lidmašīnas manevrēšanas trajektoriju.

Latvijas nacionālālidsabiedrība pauž, ka prioritāte ir lidojumu drošība. Ievērojot starptautiski noteiktās procedūras un paredzēto kārtību, tika veikta pilnīga lidmašīnas pārbaude, lai nekavējoties sāktu nepieciešamos remontdarbus, un lidmašīna varētu atsākt regulārus lidojumus šīs nedēļas gaitā.

Šobrīd lidsabiedrība airBaltic strādā ciešā sadarbībā ar iesaistītajām pusēm, lai veiktu detalizētu situācijas analīzi saskaņā ar ICAO Annex 13 noteikto kārtību. Sīkāku informāciju airBaltic varēs sniegt pēc izmeklēšanas noslēgšanas.

Foto:Pietiek.com

Par airBaltic: 2018. gada vasaras sezonā airBaltic uzsāks jaunus lidojumus uz Lisabonu (Portugāle), Malagu (Spānija), Splitu (Horvātija), Bordo (Francija) un Gdaņsku (Polija). Pilns airBaltic lidojumu saraksts pieejams aviokompānijas mājaslapā www.airbaltic.com.

airBaltic nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz vairāk nekā 60 galamērķiem, piedāvājot ērtus savienojumus uz galamērķiem lidsabiedrības maršrutu tīklā Skandināvijā, Eiropā, Krievijā, NVS un Tuvajos Austrumos. Papildus tam airBaltic piedāvā tiešos lidojumus no Tallinas un Viļņas.

Kompānijas galvenais akcionārs ir Latvijas valsts ar 80.05% akciju, bet Larsam Tūsenam ar viņam pilnībā piederošu SIA Aircraft Leasing 1 pieder aptuveni 20%. airBaltic flotē ir 30 lidmašīnas: septiņas Bombardier CS300, 11 Boeing 737 un 12 Bombardier Q400 NextGen.

Avots: BalticTravelnews.com/Pietiek.com


celojumubode - 3801
Kemperu noma Eiropā

Kemperu noma Eiropā

Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam!

EUR 71 | Estravel Latvia

Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi

Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi

Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija...

EUR 369 | Estravel Latvia

Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī!

Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī!

Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta auto un motorikša

EUR 757 | Latvia Tours

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Trakai TIC

Lieldienu pasākumi Alūksnē!

Lieldienu pasākumi Alūksnē!

Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot un ripināt olas

Alūksnes TIC

Ostrava. Hokeja čempionāts

Ostrava. Hokeja čempionāts

Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots

EUR 545 | Estravel Latvia

Pavasara tirgus Lietuvā

Pavasara tirgus Lietuvā

20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus!

Ignalinos rajono TIC

Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei

Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei

Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem //

EUR 1700 | Estravel Latvia

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”.

Liepājas reģiona TIB

6 trending travel destinations for 2024

6 trending travel destinations for 2024

Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans.

EUR 79 | airBaltic

Jautrās Lieldienas Katiņkalnā

Jautrās Lieldienas Katiņkalnā

1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni!

Alūksnes TIC

Taizeme - dažādām gaumēm

Taizeme - dažādām gaumēm

Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides!

EUR 367 | Estravel Latvia

Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti

Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti

Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis

EUR 605 | Estravel Latvia

Klasiskās indiešu dejas koncerts

Klasiskās indiešu dejas koncerts

6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā.

EUR 10 | Valmieras TIC

Lieldienu pasākums mini ZOO

Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši"

Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem.

Talsu novada TIC

Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu

Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu

6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu.

EUR 5 | Valmieras TIC

Liepājas restorānu nedēļa

Liepājas restorānu nedēļa

Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas ēdināšanas uzņēmumi.

Liepājas reģiona TIB

Programma ANTISTRESS

Programma ANTISTRESS

Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk harmonijai un mieram

EUR 700 | Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri

Aktuālās izstādes Liepājā

Aktuālās izstādes Liepājā

Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies!

Liepājas reģiona TIB

💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.!

💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.!

Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens!

EUR 365 | Latvia Tours

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -