5 iecienītākās skriešanas un nūjošanas vietas Jūrmalā

Zanda Krastiņa | 2017.10.16

Rudens krāšņumu vislabāk var sajust, izvēloties aktivitātes svaigā gaisa, kas vienlaikus ļauj saglabāt enerģiju, možu prātu un labu fizisko formu. Piejūras priežu mežu takas un mazās ieliņas ir ideāli piemērotas skriešanai, nūjošanai vai garākām pastaigām. Jūrmalas tūrisma informācijas centrs ir apkopojis piecas vietējo iedzīvotāju iecienītākās skriešanas un nūjošanas vietas.

Skriešanas entuziastiem ir iespēja izvēlēties piemērotāko segumu – meža celiņš, pludmale vai asfalts. Dažādu vietu izvēle padarīs gan skriešanu, gan nūjošanu interesantāku. Jūrmalā līdz pat gada beigām turpinās bezmaksas nūjošanas nodarbības profesionāla trenera vadībā, kurās ir iespējams apgūt pareizas nūjošanas pamatus.

1.    Pludmale no Lielupes līdz Jaunķemeriem

Jūrmalas 24 kilometrus garā pludmale ir lieliska izvēle jebkuram aktīvam sportotājam. Majoru pludmalē ir uzstādītas ielu vingrošanas konstrukcijas, kas sniedz iespēju dažādot treniņu ar spēka elementiem. Mierīgākām pastaigām piemērota izgaismota pludmales taka no Turaidas ielas Dzintaros līdz Ērgļu ielai Majoros.      

2.    Pilsētas mazās ieliņas Majoros un Dzintaros

Jūrmalas pilsētas rudenīgo un vēsturisko ainavu ar unikālo koka arhitektūru var vērot, izvēloties pastaigu vai skrējienu kūrortpilsētā. Skriešanai īpaši iecienītas ir Jūras iela, Dzintaru un Bulduru prospekta trotuāri. Arī Dzintaru mežaparks ir aktīvistu iecienīts, jo parkā pieejami celiņi skrituļslidotājiem, skeitparks un strītbola laukumi. Parks būs piemērots arī rudens vēlajiem vakariem, kad iededzies pilsētas apgaismojums.

3.    Veselības taka Kauguros un celiņš velobraucējiem un skrituļslidotājiem

Kauguros atrodas arī viena no iecienītākajām pastaigu un skriešanas vietām – Veselības taka, kas sākas 300 metrus no Talsu šosejas un Celtnieku ielas krustojuma  Jaunķemeru virzienā. Veselības takas garums ir divi kilometri. Takas malā ir izvietoti stendi, kur parādīti vingrojumi, ko ieteicams izpildīt svaigā gaisā. Kauguru pludmalē (netālu no glābšanas stacijas) uzstādītas arī vingrošanai paredzētas ierīces. Tāpat īpaši iecienīts vietējo vidū ir velobraucēju un skrituļslidotāju celiņš, kas ved no Talsu šosejas Kauguros līdz Ķemeru pagriezienam. Šeit bieži sastopami arī nūjotāji.

4.    Stadions “Sloka”     

Jūrmalas pilsētas stadions “Sloka” sportotgribētājiem pieejams no plkst. 9.00 līdz 21.00. Aktuālāko informāciju par stadiona noslodzes grafiku var apskatīt mājaslapā jssc.jurmala.lv sadaļā Stadions “Sloka”/Vieglatlētikas sektoru noslodze. Stadionā pieejami arī āra trenažieri.

5.    Purva taka Ķemeros

Neierasta un vienlaikus aizraujoša skriešanas vieta ir Lielā Ķemeru tīreļa laipa, kas brīvdienu skrējējus  apburs ar savu īpašo noskaņu. Takas lielā apļa garums ir 3,4 km, mazā apļa garums – 1,4 km. Rudenī skrējējiem gan jābūt uzmanīgiem, jo laipa, klāta rudens lapām, var būt slidena.

Pirms āra aktivitātēm jāizvēlas laikapstākļiem piemērots apģērbs. Apģērbam jābūt tādam, lai varētu brīvi kustēties un nebūtu ne auksti, ne karsti. Sportojot diennakts tumšajā laikā, nodrošinieties ar atstarotāju, lai tumsā būtu saredzams.

Rehabilitācijas centra “Jaunķemeri” fizioterapeite Anete Zālīte aicina izvēlēties savai fiziskajai sagatavotībai piemērotāko āra aktivitāti, kas sniegs nepieciešamo enerģijas lādiņu, kā arī sagādās prieku. “Disciplinējiet sevi un nākamās dienas aktivitātes ieplānojiet savlaicīgi, iepriekšējā dienā. Tādējādi būs vieglāk šīs aktivitātes  realizēt. Tāpat vienmēr ieklausieties savā pašsajūtā. Ja ar skriešanu esat uz jūs, rudens periodā labāk rekomendēju nūjošanu, kas piemērota dažādām vecuma grupām. Nūjošanas laikā tiek nodarbināti ap 90% cilvēka muskuļu, tā ir īpaši noderīga sirds un asinsvadu, elpošanas sistēmu profilaksei, kā arī veicina liekā svara  zudumu. Arī pastaiga ir ideāli piemērota, vitalizējoša aktivitāte rudens periodā. Varētu šķist, ka pastaigas nenodrošina pilnvērtīgu fizisku slodzi, tomēr tā nav, jo or-ganisms slodze iešanas laikā ir ekvivalenta mērenai braukšanai ar velosipēdu. Svarīgi gan izvēlēties sev atbilstošu tempu. Tam jābūt tādam, lai iešanas laikā kļūtu silta mugura, tomēr neparādītos pārslodzes simptomi – aizdusa, galvas reibonis. Jebkuru no minētajām aktivitātēm vajadzētu veikt mērenā intensitātē vismaz 30 minūtes piecas reizes nedēļā,” uzver A. Zālīte.

Rudenī Jūrmalā notiek arī bezmaksas nodarbības profesionālu treneru vadībā – nūjošana jūras krastā, skrituļslidošanas un ciguna nodarbības Majoru sporta laukumā, Groove deju nodarbības deju studijā. Sportiskas aktivitātes labsajūtas rudenim Jūrmalā apkopotas sadaļā “Aktīvajiem” https://www.visitjurmala.lv/lv/ipasie-piedavajumi/aktivajiem/.

Avots: Jūrmalas pilsētas dome


celojumubode - 3812
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa

Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa

Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana

EUR 519 | Estravel Latvia

Ekskursija Valmieras novadā

Ekskursija Valmieras novadā

5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē!

EUR 35 | Valmieras TIC

Viesu nams “BALTIŅI”

Viesu nams “BALTIŅI”

Lieliska vieta atpūtai, kur paslēpties no pilsētas burzmas un trokšņiem. Ir iespēja baudīt spāņu virtuvi. Visus ēdienus gatavo spāņu šefpavārs!

TAKA

Draugu piedāvājums - Stambula, 3 naktis

Draugu piedāvājums - Stambula, 3 naktis

Lidojums + bagāža + transfēri + 3 viesnīcā ar brokastīm // spēkā ceļojot sākot no 3 perosnām // Maijā // pārdošana līdz 19.04.!

EUR 350 | Estravel Latvia

4.maija svētki Alūksnē

4.maija svētki Alūksnē

Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”.

Alūksnes TIC

TUNISIJA no 295 EUR/pers!

TUNISIJA no 295 EUR/pers!

Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām!

EUR 295 | Latvia Tours

Atlaides auto nomai Ungārijā

Atlaides auto nomai Ungārijā

Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību.

Europcar

Izstāde

Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā

No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde.

Valmieras TIC

Rīgas Motormuzejam 35

Rīgas Motormuzejam 35

Par godu Rīgas Motormuzeja 35 gadu jubilejai aicinām uz ieskandināšanas svinībām 20. aprīlī.

Motormuzejs

Ballīte retro noskaņās

Ballīte retro noskaņās

19. aprīlī aicinām ikvienu ballēties gribētāju uz “View Restaurant – Saefood & Grill”, kur visu laiku karstākos deju hitus publikai piedāvās DJ Retro.

EUR 20 | Baltic Beach Hotel & SPA

Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras!

EUR 2.00 | Alūksnes TIC

👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI!

👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI!

Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar tradīcijām..

EUR 53.00 | Latvia Tours

Restorānu nedēļa aicina garšu ceļojumā

Restorānu nedēļa aicina garšu ceļojumā

Liepājas restorānu nedēļa norisināsies no 12. līdz 21. aprīlim un tajā īpašās ēdienkartes piedāvās 23 Liepājas restorāni un kafejnīcas.

Liepājas reģiona TIB

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Trakai TIC

Vakars ar Dj

Vakars ar Dj

Gaidām Jūs šo sestdien , plkst.20:00 bārā La Terrasse💃🍾🕺 Galdiņu rezervācija +371 65404910

Park Hotel Latgola

Saulaina atpūta Kosta Blanka

Saulaina atpūta Kosta Blanka

Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no 31/05 - 30/09

EUR 715 | Atlantic Travel

3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs

3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs

9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums

EUR 1058 | Estravel Latvia

ALBĀNIJA jau no 30.05.

ALBĀNIJA jau no 30.05.

Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija

EUR 589 | Latvia Tours

Taizeme - dažādām gaumēm

Taizeme - dažādām gaumēm

Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides!

EUR 367 | Estravel Latvia

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Trakai TIC

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -