Artis Spertāls | 2017.10.10
Šonedēļ Rīgas restorānos sagaidāma īpaša rosība - norisinās Rīgas rudens restorānu nedēļa. Šajā nedēļā labākie Rīgas restorāni nāk klajā ar interesantiem 3 kārtu ēdienu piedāvājumiem, kuriem jāatbilst noteiktiem uzstādījumiem - kā sezonalitātei, Gaujas reģiona ēdienkartei, kā arī jāiekļaujas noteiktā cenā - 15 vai 20 eiro. Tomēr ne visi restorāni izvēlas piedalīties šajā nedēļā - un tas arī ir saprotams - cilvēku daudz, cenas mazākas... Lai noskaidrotu kāpēc Rīgas restorāni vispār ņem dalību šādā akcijā - un kā izvēlas ēdienkartes piedāvājumu - vērsāmies pie pašiem restorāniem, kas piedalās šajā akcijā.
Inese Vīcupa, kafejnīcu "Cup&Cino" direktore
“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā gaisā.
Liepājas reģiona TIB
Mēs piedalāmies, tāpēc, ka esam forši! Bet ja pavisam nopietni, tad domāju, ka būtu muļķīgi šādu pasākumu neizmantot, ja Rīgas dome arī strādā pie šāda pasākuma organizēšanas un izplatīšanas! Restorānu nedēļas laikā vēlamies parādīt cilvēkiem, ka arī kafejnīcās var pasniegt restorānu cienīgus ēdienus - ne tikai kvalitātes ziņā, bet arī tajā, ka šis piedāvājums tiek ļoti laicīgi sagatavots. Un, protams, arī parādīt sevi no labākās puses, lai cilvēki saprastu, ka var arī pie mums nākt! Mēs esam kafejnīcu tīkls, kas saprot kas ir kas!
Tā kā piedalījāmies šajā pasākumā jau pagāšgad, tad šobrīd varam arī gana precīzi prognozēt cik cilvēku šonedēļ mūs apmeklēs - tā kā esam atvēruši otru kafejnīcu, tad šoreiz būs divas reizes vairāk cilvēku - ap 600, varbūt vairāk! Arī tas, ka pie mums ir ļoti elastīgs laiks un nav pasūtījumu ierobežojuma - pie mums piedāvājumu var nobaudīt visu dienu, nevis tikai konkrētās stundās. Tas arī ir labs iemesls, kāpēc varētu būt vairāk apmeklētāju. Domāju, ka mūsu piedāvājums arī ir interesants un garšīgs! Veidojot restorānu nedēļas piedāvājumu, pirmkārt jau jāņem vērā tas, ka produktiem jābūt no Gaujas reģiona, jāizmanto sezonalitāte, tātad rudens - un lai būtu interesanti! Es domāju, ka neviens cits bērzlapes nepiedāvā un arī mežacūkas gaļa ir retums. Es skatījos un centos veidot piedāvājumu tā, lai nebūtu kā visur - tāpēc daudzviet ir briedis, bet mums ir mežacūka! Un arī līdaka vai pīles konfits... Tāpat plūmes un kazassieras saldējums. Cidonijas un ķirbis - tāda "omīšu recepte". Piegājām radoši, tajā pašā laikā neaizmirstot kulinārijas iemaņas un apkārtējās tendences!
Kafejnīcu "Cup&Cino" piedāvājumu Rīgas restorānu nedēļas ietvaros aplūko ŠEIT.
Sandis Solims, viesnīcas "Gutenbergs" un restorāna "Gutenbergs terase" īpašnieks
Neliels mārketinga nolūks jau dalībai restorānu nedēļā, protams, ir! Tāpat, lielākā daļa to cilvēku, kas Latvijā dodas uz restorāniem, šīs nedēļas laikā arī izmanto šos piedāvājumus un šajā nedēļā tad arī citas ēdienkartes ir salīdzinoši grūti pārdot. Līdz ar to, protams, ir jāpiedalās, jo tas ir aktuāli! Protams, 15 eiro nav tas, ko mēs ikdienā prasītu par trīs ēdienu maltīti, tomēr mīnusos noteikti neiesim. Domāju, ka neviens restorāns šajā nedēļā mīnusos neiet, jo šeit tomēr ir liels apjoms - un ja pārdotu 10 piedāvājumus, tad būtu mīnusi, bet ja iet jau divciparu vai trīsciparu skaitļos, tad mīnusi noteikti nerodas. Porcijas arī nav lielas, tā vairāk ir degustācijas ēdienkarte. Līdz ar to - kāpēc gan nepiedalīties.
Kopumā mēs dienā varam uzņemt starp 80 - 100 personām un šobrīd arī, vairāk vai mazāk, visas dienas ir pilnas, līdz ar to prognozēju, ka restorānu arī nedēļas laikā apmeklēs ap 600 - 800 cilvēku. Vakari jau mums būtībā visi ir rezervēti, pa dienu (uz 12:00) vēl var atrast kādu rezervāciju!
Ēdienkarte, līdz ar to arī restorānu nedēļas piedāvājums ir tīri šefpavāra ziņā. Protams, jāskatās gan, lai visi produkti atbilstu noteiktajai tēmai - Gaujas reģionam. Šoreiz mums ir bute, ir sezonas ogas, kazas siera kūka.
Restorāna "Gutenbergs terase" piedāvājumu Rīgas restorānu nedēļas ietvaros aplūko ŠEIT.
Artūrs Brucis, restorāna "Piramīda" (viesnīcā "Radisson Blu Ridzene Hotel") šefpavārs
Mēs jau piedalāmies ļoti ilgi šajos pasākumos - ja nemaldos trešo vai ceturto gadu jau! Protams, atbalstām vietējo zemnieku produktus, iekļaujot tos ēdienkartē. Nedaudz mārketingam, lai pareklamētu savu restorānu - un, protams, arī azartam pašiem, konkurējot ar citiem!
Par rezervācijām runājot, īstenībā, šobrīd ir ļoti papildījies tas restorāns, jo mums šonedēļ ir daudz arī iekšējo banketu, kas gada laikā jau sarezervēti - tas ir kāzas un grupas no viesnīcas. Bet domāju, ka uz nedēļas nogali vēl noteikti var atrast kādu vietu, lai nobaudītu restorāna piedāvājumu. Piektdiena gan, piemēram, ir aizņemta, jo mums ir kāzas - slēgtais pasākums...
Piedāvājumu veidoju es - un man pat grūti pateikt kā es nonācu līdz tam, kas ir piedāvājumā. Tuvākie produkti, tas, kas pašam ir sirdij tuvāks un garšo. Tā kopā to saliekot. Mums ir ļoti daudz vietējo zemnieku - "Cēsu maize", piemēram, mums ir medus no "Kalnu Smīdēm", mums viss ir no vietējiem zemniekiem! Piemēram brieža gaļa man pašam ļoti patīk un tas ir rudens sezonas produkts. Ļoti arī rudenī pieprasīts un cilvēki ir ļoti iecienījuši brieža gaļu - tāpēc mēs arī piedāvājam! Tas pats arī ar zivi - mums ir bute, arī vietējā. Klasiskā Latvijas garša!
Restorāna "Piramīda" piedāvājumu Rīgas restorānu nedēļas ietvaros aplūko ŠEIT.
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā!
Europcar
Vislatvijas Golfa Dienas – atklāj golfa spēles burvību! Aicināts ir ikviens pie mums Jurmala Golf Club & Hotel!
Jurmala Golf Club & Hotel
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu savas koman
Europcar
Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot aprīlī
EUR 559 | Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums
EUR 370 | Estravel Latvia
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija
EUR 589 | Latvia Tours
Kamēr ziema aiz loga vēl mēģina izspēlēt aprīļa jokus, aicinām siltā piedzīvojumā uz saulaino Hurgadu vai Šarmelšeihu!
EUR 339 | Latvia Tours
18. maijā, atklājot sezonu, aicinām visus uz garšīgu un smaržīgu Grill ballīti pludmalē. Plašs grilēdienu klāsts, muzikāli priekšnesumi un izklaides bērniem.
Baltic Beach Hotel & SPA
Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs.
EUR 469.00 | Latvia Tours
“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā gaisā.
Liepājas reģiona TIB
ptuveni 30km velo tūre “Zudušais un atklātais Bānīša ceļā” piemērota gan draugu kompānijām, gan ģimenēm ar bērniem. Apļveida brauciens stars pulksten 11:30
Alūksnes TIC
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo karti jau tagad.
EUR 180 | Jurmala Golf Club & Hotel
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - Atēnas -...
EUR 1099 | Estravel Latvia
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde.
Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē!
EUR 35 | Valmieras TIC
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu!
Europcar
NORĀDI VĒLMES -> SAŅEM PIEDĀVĀJUMU ČARTERCEĻOJUMAM 30 MIN LAIKĀ MĒS PALĪDZĒSIM SAPŅIEM ĪSTENOTIES! ;)
Latvia Tours
Pieejamās cenas, lielisks serviss, siltā jūra, grezna dabas vide - viss jums un jūsu komfortam.
EUR 425 | Atlantic Travel