Šobrīd uzņēmējiem pieejamais atbalsta apmērs - vairāk 400 miljoni eiro

Ekonomikas ministrija | 2017.09.15

Valdības rīcības plānā par vienu no prioritārajiem rīcības virzieniem ekonomikas transformācijai ir noteikta inovācija. Mums kopā – gan politikas veidotājiem, gan uzņēmējiem – ir jāvirza pārmaiņas modernas ekonomikas virzienā – ieguldot gan domāšanas, gan uzvedības maiņā tā, lai katra darbība būtu vērsta uz inovācijās balstītu atbildīgu rīcību. Šajā virzienā strādājam un turpināsim aktīvi strādāt, lai atbalstītu uzņēmumu centienus investēt inovācijās, novatoriskos risinājumos un produktivitātes kāpumā. Šobrīd esam atbalsta pilnbriedā – uzņēmējdarbības uzsākšanai un tālākai izaugsmei pieejamā valsts atbalsta apmērs ir vairāk kā 400 miljoni eiro. Vēl strādājam pie  jaunām atlases kārtām atbalstam jaunu produktu ieviešanai ražošanā, ražošanas telpu modernizācijai un industriālo objektu energoefektivitātes paaugstināšanai,” uzsver Ministru prezidenta biedrs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens.

Septembrī un oktobrī piecās Latvijas pilsētās notiks forumi “Valsts atbalsta biznesu”, sniedzot uzņēmējiem visaptverošu informāciju par šobrīd pieejamo un tuvākajā laikā plānoto atbalstu uzņēmējdarbības uzsākšanai un paplašināšanai. Forumi par valsts atbalstu uzņēmējiem ir kļuvuši jau par ikgadēju tradīciju, sniedzot iespēju komersantiem vienuviet saņemt plašu informāciju par pieejamo un plānoto atbalstu. Šogad Ekonomikas ministrijas, Attīstības finanšu institūcijas Altum (Altum), Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) kopīgi rīkotajos  pasākumos piedalīsies vairāk kā 20 iestādes, organizācijas, kā arī komercbankas.

Reinis Bērziņš, ALTUM valdes priekšsēdētājs: “Ik dienu strādājot ar uzņēmējiem, redzam, ka ideju un uzņēmības uzņēmējiem netrūkst. Arī valsts atbalsta programmas, kas palīdz tapt jauniem biznesiem un augt jau esošajiem, ir plašā klāstā. Kur un kā to izdarīt, palīdzēt noorientēties šajā piedāvājumā – tāds ir viens no šo forumu mērķiem. Otrs, ne mazāk svarīgs – palīdzēt veidot kontaktus. Mūsu pētījumos divi no trīs uzņēmējiem atzīst, ka pieredzes apmaiņa ar citiem uzņēmējiem noteikti būtu noderējusi biznesa sākuma stadijā. Tāpēc aicinu izmantot gan forumu sadaļu par to, ko valsts piedāvā biznesam, gan ieklausīties citu uzņēmēju pieredzē un dibināt kontaktus, kas var noderēt aizraujošajā uzņēmējdarbības ceļā. No savas puses stāstīsim gan par ALTUM piedāvājumu, gan iepazīstināsim ar mūsu klientu pieredzes stāstiem”.

Andris Ozols, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors: “Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra sniedz plašu atbalstu ikvienam, kurš ir pieņēmis lēmumu attīstīt savas biznesa idejas un kļūt par uzņēmēju. Un esam pārliecināti, ka tikai sadarbība noved pie veiksmīga rezultāta – gan no mūsu, valsts pārvaldes, gan jūsu – uzņēmēju puses. Tāpēc šie forumi ir kļuvuši par labu tradīciju un draudzības apliecinājumu. LIAA komanda ir tik spēcīga kā vēl nekad, tāpēc aicinu ikvienu gan uzmanīgi klausīties par to, kādas programmas šobrīd administrē LIAA, gan izmantot iespēju klātienē aprunāties ar kolēģiem”.

Forumu laikā runāsim par iespējām valsts un uzņēmēju sadarbības paplašināšanai, stiprinot uzņēmumu konkurētspēju un aicinot izmantot valsts un ES fondu sniegto atbalstu. Detalizētas prezentācijas par atbalsta programmām sniegs Attīstības finanšu institūcija Altum, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra un Centrālā finanšu un līgumu aģentūra.

Foruma otrajā daļā tiks organizētas divas paralēlās sesijas par pieejamo atbalstu uzņēmējdarbības uzsācējiem un uzņēmējiem ar pieredzi, kā arī visiem klātesošajiem būs iespēja dzirdēt katra reģiona veiksmīgu mazu un vidēju uzņēmumu pieredzes stāstus par biznesa veidošanu un attīstību, kā arī valsts atbalsta izmantošanu.

Foruma trešajā daļā norisināsies tīklošanās – īpašos stendos būs pieejamas individuālas konsultācijas par atbalsta un biznesa attīstības jautājumiem. Konsultācijas sniegs Attīstības finanšu institūcijas Altum, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras, Centrālās Finanšu un līgumu aģentūras, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Izglītības ministrijas, Labklājības ministrijas, Nodarbinātības valsts aģentūras, Lauku atbalsta dienesta, Valsts ieņēmumu dienesta, Valsts darba inspekcijas, Valsts izglītības attīstības aģentūras,  Uzņēmumu reģistra darbinieki, kā AS “SEB banka” un AS “Citadele”, Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, Latvijas Biznesa savienības, Latvijas Biznesa Eņģeļu Tīkla un startin.lv, Francity  un Francorp pārstāvji.  

Forumi „Valsts atbalsta biznesu” notiks:
•           20. septembrī – Rīgā;
•           27. septembrī – Liepājā;
•           4. oktobrī – Rēzeknē;
•           11. oktobrī – Valmierā;
•           17. oktobrī – Jelgavā.

Detalizēta informācija par forumiem (programmas, norises vietas un laiki, saite uz reģistrācijas anketu dalībai forumos)  publicēta Ekonomikas ministrijas tīmekļa vietnē.  Dalība forumos - bezmaksas. Papildu informācija par forumiem pieejama Ekonomikas ministrijā (Inese Bērziņa, e-pasts: [email protected], tālr.: 67013240).

Forumus organizē Ekonomikas ministrija sadarbībā, Attīstības finanšu institūcija Altum un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra informatīvās kampaņas “Atbalsts uzņēmējiem” ietvaros. Aktuālajai informācijai par atbalstu uzņēmējiem aicinām sekot mūsu Facebook lapā: www.facebook.com/atbalstsuznemejiem.

Avots: Ekonomikas ministrija


celojumubode - 3814
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā!

MOSTIES DABĀ Cēsu novadā!

Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā Cēsu novads!

Cēsu TIC

Satiec savu meistaru Tukuma pusē

Satiec savu meistaru Tukuma pusē

Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā!

Tukuma TIC

Golfa diena Madonā

Golfa diena Madonā

Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu.

Madonas TIC

KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS

KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS

No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku tirdziņš U.C.

Tukuma TIC

Svini kāzas Jaunpils pilī!

Svini kāzas Jaunpils pilī!

Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām neaizmirstamus.

Tukuma TIC

Iedvesmojies laivot Bauskas novadā!

Iedvesmojies laivot Bauskas novadā!

Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā!

Bauskas TIC

Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora

Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora

19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, mūziķi Goran Gora.

EUR 20 | Valmieras TIC

UFO stāstīs jokus Tukumā

UFO stāstīs jokus Tukumā

Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu!

Tukuma TIC

Īpašs piedāvājums ģimenēm

Īpašs piedāvājums ģimenēm

Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā akcijā ģimenēm.

Gulbenes novada TIC

27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā

27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā

Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un laukos.

Madonas TIC

Rīko konferences un seminārus Bauskā!

Rīko konferences un seminārus Bauskā!

Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu!

Bauskas TIC

Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā

Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā

Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā.

Tukuma TIC

Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam

Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam

Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam.

Bauskas TIC

Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ

Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ

25. aprīlī, plkst.13:00 Tukuma pilsētas Kultūras namā izrāde pusaudžiem un viņu vecākiem.

Tukuma TIC

Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā!

Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā!

Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā!

Cēsu TIC

Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04!

Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04!

Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros!

Bauskas TIC

Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā

Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā

Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un apkārtnē!

Tukuma TIC

Jauna dabas taka Ērgļos.

Jauna dabas taka Ērgļos.

Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ!

Madonas TIC

Uz Tukumu pēc literatūras!

Uz Tukumu pēc literatūras!

Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem.

Tukuma TIC

Pilnvērtīgs laiks sev!

Pilnvērtīgs laiks sev!

Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553

EUR 145 | Via Vitalité

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -