Aptauja: 72% pirms došanās uz kaimiņvalstīm ceļojumu apdrošināšanu neiegādājas

Ieva Balode | 2017.09.15

Apdrošināšanas sabiedrības BALTA septembra sākumā veiktās aptaujas rezultāti liecina, ka 72% respondentu, dodoties uz kaimiņvalstīm, ceļojumu apdrošināšanu nebija iegādājušies.

Atklājot, kāpēc ceļojumu apdrošināšana netika iegādāta, lielākā daļa jeb 61% aptaujāto norādīja, ka nav uzskatījuši to par nepieciešamu. Teju katrs piektais jeb 17% atzina, ka bija aizmirsuši par ceļojumu apdrošināšanas iegādi, savukārt 8% – pārliecināti, ka ar viņiem nekas slikts nevar notikt.

"Vēl joprojām lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju Lietuvu un Igauniju neuzskata par ārvalstīm, ne tikai aizmirstot par ceļojumu apdrošināšanas iegādi, bet nereti arī par līdzpaņemtiem derīgiem personas apliecinošiem dokumentiem. Diemžēl realitāte ir citāda – arī tepat kaimiņvalstīs mūs var piemeklēt dažādi negadījumi un ārkārtas situācijas, par kuru iespējamību un potenciālajiem finansiālajiem zaudējumiem pat neaizdomājamies," komentē Sandra Pietkēviča, BALTA Personu apdrošināšanas produktu un risku parakstīšanas pārvaldes vadītāja.

Šogad BALTA reģistrēto ceļojuma apdrošināšanas atlīdzību pieteikumu skaits kaimiņvalstīs, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, palielinājies pat septiņas reizes. Neskatoties uz šo faktu, ceļojumu apdrošināšana diemžēl joprojām tiek iegādāta kūtri – S. Pietkēviča ir pārliecināta, ka galvenie iemesli tam ir informācijas trūkums par apdrošināšanas nepieciešamību, maldīgi priekšstati par apdrošināšanas izmaksām un iedzīvotāju vieglprātīga attieksme pret savu drošību. "Lielākoties cilvēki ir pārliecināti, ka apdrošināšana ir pārāk dārga, un pat neapsver tās iegādes iespēju. Tiesa, izmaksas atkarīgas no vairākiem faktoriem, bet lielākoties runa ir vien par dažiem eiro," norāda S. Pietkēviča, piebilstot, ka saskaņā ar BALTA datiem, ceļojumu apdrošināšanas izmaksas, dodoties uz Lietuvu vai Igauniju nedēļas nogalē, ir vien divi līdz trīs eiro.

Saskaņā ar aptaujas rezultātiem apzinīgākie kaimiņvalstu apceļotāji ir Rīgas un Pierīgas iedzīvotāji, no kuriem vairāk nekā puse jeb 56% norādījuši, ka, dodoties uz Lietuvu vai Igauniju, ceļojumu apdrošināšanu bija iegādājušies. Savukārt, runājot par tālākiem ceļojumiem, aptauja atklāja, ka apdrošināšanu neiegādājas trešdaļa jeb 33% ceļotāju.

Jāatzīmē, ka īsi brīvdienu braucieni uz Igauniju un Lietuvu, kļūst arvien populārāki. Lietuvas Tūrisma valsts departamenta un Igaunijas Tūrisma padomes statistika liecina, ka gadu no gada Latvijas iedzīvotāju interese par kaimiņvalstīm kā ceļojuma galamērķi palielinās. Pērn, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, Latvijas iedzīvotāju interese ceļot uz Lietuvu pieaugusi par 15%, turpretim Igauniju izvēlējušies par 11% Latvijas tūristu vairāk.

Tāpēc, domājot par savu drošību, pirms došanās uz Lietuvu vai Igauniju, BALTA atgādina gan par ceļojumu apdrošināšanas iegādi, gan līdzi paņemt derīgu personas apliecinošu dokumentu.

Tāpat arī noteikti nevajag aizmirst par Eiropas veselības apdrošināšanas karti (EVAK), kas sniedz Latvijas iedzīvotājiem iespējas saņemt valsts garantēto neatliekamo medicīnisko palīdzību Eiropas Savienības dalībvalstīs, Norvēģijā, Lihtenšteinā, Īslandē un Šveices Konfederācijā, maksājot attiecīgajā valstī noteikto pacienta iemaksu. Ar EVAK izdevumus par pacienta iemaksu kompensē BALTA, turklāt karti bez maksas var saņemt, personīgi ierodoties Veselības norēķinu centra centrālajā birojā vai kādā no teritoriālajām nodaļām.

BALTA veiktajā aptaujā sadarbībā ar pētījumu aģentūru "RAIT" piedalījās 301 respondents no visas Latvijas. Pētījums norisinājās šogad interneta vidē no 5. līdz 7. septembrim.

Avots: Balta


celojumubode - 3809
Izstāde

Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā

No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde.

Valmieras TIC

Komandu rogaininga sacensības Liepājā

Komandu rogaininga sacensības Liepājā

Jau otro gadu Liepājā notiks komandu rogaininga sacensības – 20. aprīlī Jūrmalas parkā tiks dots starts sacensībām “Liepājas Dienvidu fortu rogainings”.

Liepājas reģiona TIB

Viesu nams “BALTIŅI”

Viesu nams “BALTIŅI”

Lieliska vieta atpūtai, kur paslēpties no pilsētas burzmas un trokšņiem. Ir iespēja baudīt spāņu virtuvi. Visus ēdienus gatavo spāņu šefpavārs!

TAKA

Atlaides auto nomai Igaunijā

Atlaides auto nomai Igaunijā

Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu!

Europcar

Itālijas ezeru burvība

Itālijas ezeru burvība

Itālijas ezeru reģiona skaistums, brīnišķīgs klimats, svētvietu noslēpumainība iespaidīgās vietās, ir tikai daži no šī neaizmirstamā maršruta dārgakmeņiem.

EUR 1299 | Latvia Tours

Taizeme - dažādām gaumēm

Taizeme - dažādām gaumēm

Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides!

EUR 367 | Estravel Latvia

Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras!

EUR 2.00 | Alūksnes TIC

Balle ar grupu “Džentlmeņu špagats”

Balle ar grupu “Džentlmeņu špagats”

20.aprīlī pl.21.00 aicinām piedzīvot pavasara izjūtas un ļauties dejām Pavasara ballē kopā ar grupu “Džentlmeņu špagats” Kocēnu Kultūras namā.

Valmieras TIC

Aktuālās izstādes Liepājā

Aktuālās izstādes Liepājā

Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies!

Liepājas reģiona TIB

Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā

Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā

No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”.

Valmieras TIC

Maroka - Āfrikas eksotika

Maroka - Āfrikas eksotika

Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot aprīlī

EUR 559 | Estravel Latvia

Ekskursija Valmieras novadā

Ekskursija Valmieras novadā

5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē!

EUR 35 | Valmieras TIC

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Trakai TIC

Restorānu nedēļa aicina garšu ceļojumā

Restorānu nedēļa aicina garšu ceļojumā

Liepājas restorānu nedēļa norisināsies no 12. līdz 21. aprīlim un tajā īpašās ēdienkartes piedāvās 23 Liepājas restorāni un kafejnīcas.

Liepājas reģiona TIB

Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē!

Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē!

Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57.5903, 26.8627.

Alūksnes TIC

Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss !

Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss !

Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo karti jau tagad.

EUR 180 | Jurmala Golf Club & Hotel

Aplūko idejas brīvdienām Rēzeknē!

Aplūko idejas brīvdienām Rēzeknē!

Trūkst ideju brīvdienām? Ieskaties mūsu 2 dienu piedāvājumā un izvēlies sev tīkamo!

Rēzeknes pilsētas TIC

Pilna Servisa Līzings Passat

Pilna Servisa Līzings Passat

Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance.

Europcar

👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI!

👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI!

Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar tradīcijām..

EUR 53.00 | Latvia Tours

Rīgas Motormuzejam 35

Rīgas Motormuzejam 35

Par godu Rīgas Motormuzeja 35 gadu jubilejai aicinām uz ieskandināšanas svinībām 20. aprīlī.

Motormuzejs

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -