Kuras valsts iedzīvotāji visvairāk tērē naudu ceļošanai?

Artis Spertāls | 2017.09.15

Tūrisms, neapšaubāmi, saistās ar izmaksām. Vienalga, vai ceļo luksusa klasē, par viesnīcas numuriņu maksājot tūkstošus, ēdot brokastis par simtiem eiro un apmeklējot klubus, kuros ieeja vien maksā tik, cik citi nopelna pāris mēnešu laikā vai arī taupot naudu, cik tik var. Ceļot var tie, kas to var atļauties - un Pasaules Tūrisma organizācija (World Tourism Organization) ir apkopojusi statistiku par to, cik naudu ceļošanai iztērē dažādu valstu iedzīvotāji. Vai vari iedomāties, kuras valstis ir šajā topa augšgalā?

5. Francija

Francijas iedzīvotāji gadā iztērē aptuveni 40 miljardus ASV dolāru ceļošanai. Izdalot ar iedzīvotāju skaitu (67 miljoni), sanāk, ka vidēji katrs francūzis - arī bērns un pensionārs, gadā iztērē aptuveni 600 ASV dolārus ceļošanai. Salīdzinot ar 2015.gadu, Francijas iedzīvotāju tēriņi tūrismam ir pieauguši par 3%

4. Lielbritānija

Ceļošanai briti vidēji tērē gandrīz divas reizes vairāk nekā francūži - 1050 ASV dolāru gadā. Kopējais britu iztērētais apjoms ir 64 miljardi ASV dolāru, ko izdalot ar 61 miljonu britu, sanāk "plus mīnus" tūkstotis gadā. Lielbritānijas iedzīvotāju tēriņi pērn pieauguši par 14%.

3. Vācija

Vācieši ceļošanai gadā tērē 81 miljardu ASV dolāru, kas ir par pieciem procentiem vairāk nekā 2015.gadā. Izdalot šo summu ar 82 miljardiem vāciešu, secināms, ka vidēji viens vācietis ceļošanai gadā atvēl aptuveni 990 ASV dolārus.

2. ASV

Kā tad bez amerikāņiem šādā topā. Amerikāņu devums tūrisma industrijai 2016.gadā mērāms kā 124 miljardi ASV dolāri (8% pieaugums, salīdzinot ar 2015.gadu). Tomēr, ja šo summu izdala uz visiem amerikāņiem, ASV topā noslīd pavisam zemu - vidēji amerikānis gadā iztērē 381 dolāru saviem ceļošanas mērķiem.

1. Ķīna

Ķīnas iedzīvotāji ceļošanai patērē tikpat daudz naudas cik nākamās trīs vietas kopā - 261 miljardu ASV dolāru. Arī te ir novērojams ievērojams pieaugums - par 12%, skatoties pret 2015.gadu. Tomēr, protams, jāņem vērā arī šīs valsts daudzskaitlīgums - un izdalot 261 miljardus ar 1,4 miljardiem Ķīnas iedzīvotāju, sanāk, ka vidēji viens ķīnietis ceļojumam tēre tikai 186 ASV dolāru gadā. Tātad - piecas reizes mazāk nekā briti vai vācieši. Tas gan nemaina faktu, ka Ķīna "iziet uz masu" un kopumā tāpat pasaulē ir lielākie ceļotāji!

Organizācijas dati arī norāda, ka 2015.gadā vairāk nekā puse ceļotāju pasaulē devās uz Eiropu, ieskaitot arī Krieviju (51% no pasaulē ceļojošajiem jeb 608 miljoni cilvēku). Tomēr Eiropa spēja no šiem cilvēkiem iekasēt tikai 36% no tūrismā atstātās naudas. Eiropiešiem priekšā ir Āzija un Okeānija, kas ar 279 miljoniem tūristu (vairāk nekā 2 reizes mazāk nekā uz Eiropu ceļojošo), spēja nopelnīt 418 miljardus, kas ir teju tikpat cik Eiropa ar divas reizes vairāk ceļotājiem.

Avots: BalticTravelnews.com/World Tourism Organization


celojumubode - 3812
ALBĀNIJA jau no 30.05.

ALBĀNIJA jau no 30.05.

Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija

EUR 589 | Latvia Tours

Tet Rally Latvia

Tet Rally Latvia

Liepājā notiks pilsētas ātrumposms, Tet Rally Latvia uzvarētāju noskaidros Dienvidkurzemes novada Vecpils autotrasē.

Liepājas reģiona TIB

Saulaina atpūta Kosta Blanka

Saulaina atpūta Kosta Blanka

Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no 31/05 - 30/09

EUR 715 | Atlantic Travel

Āzija un salas. Aviobiļešu akcija

Āzija un salas. Aviobiļešu akcija

Pērciet līdz 02.05. - Ceļojiet maijā // Tokija, Bali, Bangkoka, Honkonga, Deli, Maurīcija...

EUR 709 | SKY24.LV

Brokastu ēdienkarte visas dienas laikā!

Brokastu ēdienkarte visas dienas laikā!

Tas brīdis ir pienācis! Jauno sezonu uzsācis Jurmala Golf Club & Hotel mājīgais restorāns! Ar lielāko prieku uzņemsim un parūpēsimies par tavām garšas kārpiņām.

EUR 6.50 | Jurmala Golf Club & Hotel

Padastes muiža - romantiska atpūta

Padastes muiža - romantiska atpūta

2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām

EUR 335 | Estravel Latvia

Izstāde

Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā

No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde.

Valmieras TIC

Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa

Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa

Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana

EUR 519 | Estravel Latvia

ĒĢIPTE tikai no 339 EUR/personai!

ĒĢIPTE tikai no 339 EUR/personai!

Kamēr ziema aiz loga vēl mēģina izspēlēt aprīļa jokus, aicinām siltā piedzīvojumā uz saulaino Hurgadu vai Šarmelšeihu!

EUR 339 | Latvia Tours

 Jāņa Šipkēvica koncerts

Jāņa Šipkēvica koncerts

3. maijā, 22:00 ielūdzam uz SHIPSEA | Jāņa Šipkēvica koncertu balsij, klavierēm un neredzamam korim.

EUR 25 | Valmieras TIC

Atlaide auto nomai Bahreinā

Atlaide auto nomai Bahreinā

Persijas līča debeszilajos ūdeņos atrodas apslēpts dārgakmens, kas gaida izpēti — Bahreina. Nepalaid garām, rezervē tūlīt un saņem 20% atlaidi.

Europcar

Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss !

Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss !

Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo karti jau tagad.

EUR 180 | Jurmala Golf Club & Hotel

Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana.

Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana.

Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu.

TAKA

Pārgājienu seriāls

Pārgājienu seriāls "Izpēdo Dienvidkurzemi"

“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā gaisā.

Liepājas reģiona TIB

Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē

Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē

18. maijā, atklājot sezonu, aicinām visus uz garšīgu un smaržīgu Grill ballīti pludmalē. Plašs grilēdienu klāsts, muzikāli priekšnesumi un izklaides bērniem.

Baltic Beach Hotel & SPA

Svinam Vācijas futbola vasaru

Svinam Vācijas futbola vasaru

Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu savas koman

Europcar

Ekskursija Valmieras novadā

Ekskursija Valmieras novadā

5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē!

EUR 35 | Valmieras TIC

4 personām - aktīva atpūta Igaunijā

4 personām - aktīva atpūta Igaunijā

1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums

EUR 370 | Estravel Latvia

3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs

3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs

9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums

EUR 1058 | Estravel Latvia

Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀!

Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀!

Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām.

EUR 1089 | Latvia Tours

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -