BMW un MINI plāno paplašināt elektroautomobiļu ražošanu

Madara Miezīte | 2017.09.12

Šā gada septembrī Frankfurtē notiekošajā autoizstādē BMW prezentēs pirmo MINI elektroauto, sportisko BMW i3s, BMW 8.sērijas konceptauto un vēl citus jaunumus arī dizaina un drošības jomā, tā apstiprinot BMW grupas stratēģisko virzību elektrautomobiļu attīstīšanā, informēja  ražotāja pārstāvis Latvijā Ivars Norvelis.

"Dabai draudzīgāki, tajā pašā laikā vēl jaudīgāki un drošāki spēkrati ir viens no BMW grupas mērķiem, tādēļ ne velti uzņēmums ir investējis 100 miljonus eiro Dingolfingas rūpnīcā Vācijā. Tai ir lielākā pieredze komplicētu automašīnu būvniecībā, īpaši hibrīdu un elektroauto jomā," stāsta Norvelis.

Pasaulē lielākā autoizstāde Frankfurtē  šogad norisināsies jau 67.reizi. Tā ik gadu pulcē aptuveni 900 tūkstošus skatītāju. Šogad autoizstādē piedalīsies vairāk nekā 250 dažādu uzņēmumu un organizāciju, no kuriem 50 būs automašīnu zīmoli. Kopā izstādē tiks prezentēti vairāk nekā 300 dažādu jaunumu auto nozarē, un šogad tās galvenais fokuss ir digitalizācija.

Autoizstādes apmeklētājiem būs iespēja apskatīt pirmo MINI elektromobili, kas uz ceļiem parādīsies 2019.gadā - tieši 60 gadus pēc klasiskā MINI "piedzimšanas". Automašīnā paredzēts litija jonu akumulators, kas nodrošinās maksimālu jaudu un MINI raksturīgo veiklību, neradot izmešus.  Tā kā elektroauto ir nepieciešams tikai nedaudz atdzesēt ar gaisu, radiatora režģis ir aizvērts augstākai aerodinamikai. Tāpat dizains ir papildināts ar stikla šķiedras komponentiem, kas vēl vairāk samazinās gaisa pretestību.

Otrs lielākais jaunums elektroautomobiļu piedāvājumā būs sportiskais BMW i3s, ko raksturo lielāka jauda, speciāla šasijas tehnoloģija, dinamika un jauns dizains. Šā BMW i3s mērķis ir pierādīt, ka elektroauto var kļūt par īstām sporta automašīnām!

Radot jaunos modeļus, BMW grupa lielu uzmanību ir pievērsusi braucēju drošībai.  Automašīnu interjerā īpaši tiek izcelta autovadītāja vieta, akcentējot viņa galveno uzdevumu - vadīt mašīnu. Tā jaunajā BMW 8.sērijas konceptauto dizaina līnijas vadītāja vietā ir vērstas uz priekšu, rodsterī BMW Z4 vadītāja vieta vienīgā ir pilnībā melna, bet 6.sērijas Gran Turismo - paplašināta un pacelta augstāk, liekot vadītājam koncentrēties tikai uz ceļu.

8.sērijas interjerā ir piedomāts ne vien par drošību, bet arī par izsmalcinātību - materiālu izvēle atspoguļo mērķtiecīgu starpspēli starp dinamiku un greznību. Merino āda, slīpēta pārnesumkārbas svira un "iDrive" vadības pults no "Swarovski" stikla dūmakaina kvarca krāsā interjeram piešķir ekskluzīvu noskaņu.  

Savukārt Z4 prezentēs lielāko jaunumu BMW virsbūves dizainā, kas vēl nav nevienam citam BMW modelim, -  vertikālu "četracu" luktura novietojumu, kad lukturi ir viens virs otra. Vēl viens jaunums - salīdzinājumā ar iepriekšējiem BMW rodsteriem šim modelim ir īsāka motora pārsega daļa un asāka pārkare, kas  nodrošina to, ka vadītājs sēž tuvāk automašīnas vidum.

Divas BMW zīmola automašīnas ir nopietni zaudējušas svaru, lai palielinātu efektivitāti, aerodinamiku un taupītu degvielu. BMW X3 ir kļuvis par 55 kg vieglāks, bet 6.sērijas Gran Turismo ir "nometis" pat 150 kg, salīdzinot ar priekštečiem.

Saldajā ēdienā autoizstādē būs apskatāmi ekskluzīvāki BMW auto, kurus ikdienā redzēt būs praktiski neiespējami. Viens no tiem ir jaunākais sacīkšu auto BMW M8 GTE, ar kuru plānots piedalīties leģendārajās, 24 stundu ilgajās "Le Mans" sacīkstēs. Savukārt otrs ir BMW 7.sērijas 40.gadadienas ekskluzīvais auto, kas tiks ražots vien 200 eksemplāros un piemērots individuālajām klientu prasībām jau pieminētajā Dingolfingas rūpnīcā.

Par Inchcape Motors Latvia

Oficiālais BMW, BMW Motorrad un MINI pārstāvis Latvijā jau vairāk nekā desmit gadus. 2016.gadā uzņēmums saņēma "Ilgtspējas indeksa" bronzas kategorijas atzinību, kļūstot par pirmo un līdz šim vienīgo uzņēmumu auto nozarē Latvijā, kurš saņēmis šo apbalvojumu. 2017.gadā Db.lv lasītāju aptaujā BMW tika atzīts par populārāko auto zīmolu.

Avots: Public ID Group


celojumubode - 3802
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts

Populārākais Itālijas pludmales kūrorts

Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu itāļu viesmīlību

EUR 495 | Latvia Tours

Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām”

Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām”

1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā!

Valmieras TIC

Programma ANTISTRESS

Programma ANTISTRESS

Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk harmonijai un mieram

EUR 700 | Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri

Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti

Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti

Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis

EUR 605 | Estravel Latvia

Ottes Lieldienas

Ottes Lieldienas

30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika

Alūksnes TIC

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”.

Liepājas reģiona TIB

DENISS PASHKEVICH TRIO

DENISS PASHKEVICH TRIO

29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” ietvaros.

EUR 20 | Valmieras TIC

Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā!

Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā!

Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā.

TAKA

Aktuālās izstādes Liepājā

Aktuālās izstādes Liepājā

Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies!

Liepājas reģiona TIB

Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu

Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu

6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu.

EUR 5 | Valmieras TIC

Kļūsti par sesto spēlētāju!

Kļūsti par sesto spēlētāju!

Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību!

EUR 180 | SKY24.LV

JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀

JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀

Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze.

EUR 539.00 | Latvia Tours

Lieldienu prieki lieliem un maziem

Lieldienu prieki lieliem un maziem

Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida tematiskas izklaides.

Baltic Beach Hotel & SPA

Lieldienu brīvdienas outlet ciematā

Lieldienu brīvdienas outlet ciematā

Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca.

ViaJurmala

Atklājam Turcijas sezonu!

Atklājam Turcijas sezonu!

Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām...

CelojumuBode.lv

Lieldienas Augšdaugavas novadā.

Lieldienas Augšdaugavas novadā.

Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās.

TAKA

Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi

Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi

Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija...

EUR 369 | Estravel Latvia

Pavasara tirgus Lietuvā

Pavasara tirgus Lietuvā

20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus!

Ignalinos rajono TIC

Zaķim šodien Liela diena

Zaķim šodien Liela diena

30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot sīkdzīvniekus.

Liepājas reģiona TIB

Liepājas restorānu nedēļa

Liepājas restorānu nedēļa

Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas ēdināšanas uzņēmumi.

Liepājas reģiona TIB

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -