Neste World RX of Latvia piedalīsies septiņi latvieši

Jānis Unbedahts | 2017.09.08

Šodien CSDD Rīgas Motormuzeja telpās norisinājās preses konference, kuras laikā tika paziņoti FIA pasaules rallijkrosa čempionāta posma Neste World RX of Latvia dalībnieki. 16. un 17. septembrī CSDD Biķernieku Trasē redzēsim kopumā 83 auto, no kuriem septiņus vadīs latviešu piloti. PasaulesRX līdzās Reinim Nitišam un Jānim Baumanim startēs vēl 19 ārvalstu piloti. EiropasRX Supercar klasē būs 32 dalībnieki, bet starp EiropasRX Super1600 ieskaites klases 30 dalībniekiem atrodami vēl piecu latviešu vārdi – Artis Baumanis, Juris Spīķis, Arnis Odiņš, Mārtiņš Lapiņš un Edijs Ošs.

"Pērn saņemtais augstais novērtējums arī mums kā trases saimniekiem neļauj sēdēt rokas klēpī salikušiem. Mums trasē galvenais ir drošība kā braucējiem, tā arī skatītājiem! Tamdēļ esam veikuši vairākus trases infrastruktūras uzlabojumus – starta/finiša taisnē būs uzstādītas jaunas apmales jeb tā dēvētie kerbi, nostiprināti vairāki līkumi kā arī uzlabota ūdens novades sistēma. Jaunuzbūvētā rallijkrosa trase lieliski iekļāvusies Biķernieku kompleksā, ļaujot ne vien palielināt, bet arī dažādot Nacionālajā sporta bāzē notiekošo motorsporta sacensību spektru. Tieši daudzās sacensības visas vasaras laikā ļāvusi novērtēt grunts sekciju kvalitāti, un šobrīd veikt pēdējos sagatavošanas darbus, lai pērn ieklātais unikālais grunts segums neputētu siltos laika apstākļos un izturētu jaudīgo rallijkrosa auto radīto slodzi arī lietus gadījumā!" Ceļu Satiksmes Drošības Direkcijas valdes priekšsēdētājs Andris Lukstiņš.

"Gads ir pagājis neaprakstāmi ātri – šķiet vēl tikai pirms brīža atstājām Biķernieku trasi, bet nu jau esam tajā atkal atgriezušies, lai Rīgā sarīkotu paša augstākā līmeņa autosporta sacensības. Patiess gandarījums, ka šogad ir izdevies pamainīt Rīgas posma ieskaites klases un Biķerniekos sagaidīt Eiropas čempionāta Super1600 klasi, kas devis iespēju Rīgā startēt vairākiem latviešu sportistiem. Līdzīgi kā pērn arī šoreiz uzņemsim maksimālu skaitu jaudīgākās pilnpiedziņas Supercar klases autosportistu, kas kopumā sacensībām ļauj gatavoties septiņiem (!) latviešu dalībniekiem! Ceru, ka aktīva līdzjušana pašmāju braucējiem iekarsēs visus klātesošos skatītājus, un šīs kļūs par neaizmirstamām emocijām piepildītām brīvdienām autosporta gaisotnē!" RA EVENTS direktors Raimonds Strokšs.

"Man ir patiess prieks, ka mums kopā ar organizatoriem ir izdevies īstenot tik ambiciozu mērķi un jau otro gadu Latvijā rīkot pasaules līmeņa autosportistu sacensības – Neste World RX of Latvia. Tā ir iespēja ne vien rallijkrosa profesionāļiem pierādīt savas spējas augsta līmeņa sacensībās, bet līdzjutējiem piedzīvot pasaules mēroga sporta notikumu tepat, Latvijā, kuru patlaban Latvijā nav daudz. Esmu gandarīts, ka Neste tādējādi ne vien veicina šī sporta veida attīstību Latvijā un palīdz stiprināt Latvijas pozīcijas rallijkrosā, bet arī nes Latvijas vārdu pasaulē, kam lielisks pierādījums ir tas, ka aizvadītajā gadā Neste World RX of Latvia tika atzīts par labāko 2016. gada posmu pasaulē. Tas tik tiešām ir izcils sasniegums! Taču vienlaikus arī izaicinājums, jo kopā ar organizatoriem vēlamies šo pozīciju ne vien saglabāt, bet pārspēt. Neste nemitīgi tiecas uz izcilību visā savā produktu vērtības ķēdē un jomās, kuras atbalsta. Arī sportā svarīgi ir saglabāt sacensību garu un censties pārspēt ne tikai citus braucējus, bet arī pašam sevi. Tādēļ novēlu sportistiem degsmi un vēlmi īstenot pārdrošākos mērķus, stājoties uz starta līnijas, jo tikai tā iespējams gūt panākumus. Lai izdodas pārsteigt pašiem sevi!" atklāj Neste Latvija valdes loceklis Armands Beiziķis.

"Jau otro gadu sniedzam iespēju motorsporta faniem tiešraidēs Lattelecom televīzijā sekot līdzi visiem FIA pasaules rallijkrosa čempionāta posmiem un īpaši izjust sacensību atmosfēru, kas valda tieši Biķernieku trasē un tribīnēs. Tam papildus Rīgas Motormuzejā esam uzstādījuši virtuālās realitātes stendu, kur turpmāk ikviens apmeklētājs varēs virtuāli izmēģināt braucienu pa Biķernieku trasi kopā ar Lattelecom atbalstīto rallijkrosa braucēju Reini Nitišu," Lattelecom valdes loceklis Uldis Tatarčuks.

"Šī ir svarīgākā gada nedēļas nogale – startēt savu fanu piepildītās tribīnēs ir neaizmirstams piedzīvojums, un neaprakstāms prieks! Sacensībās šogad startēsim ar četrām Audi automašīnām, kas noteikti ļaus iegūt vēl vairāk datus. Cerams, ka neradīsies kādas tehniskas problēmas un varēšu sasniegt augstvērtīgu rezultātu!" PasaulesRX pilots Reinis Nitišs.

"Autoražotāju atbalstītās komandas šogad spērušas ļoti lielu soli uz priekšu, un nav viegli ar tām cīnīties. Lai gan Francijā pierādījām, ka dažkārt izdodas ar pacīnīties par Top pozīcijām, un kas zina – iespējams, tieši šāda reize būs arī Latvijā. Pagājušā gadā divu dienu laikā parakstīju 3000 autogrāfu kartiņas, un ļoti ceru, ka arī šogad pietiks laika, lai apsveicinātos ar visiem faniem!" PasaulesRX pilots Jānis Baumanis.

"Pateicīgi mums, ka esam veikuši testus – tas noteikti ļāvis labāk sagatavoties tehniski sarežģītajai Rīgas trasei. Nenoliedzami pirms starta Latvijā ir lielāks atbildības slogs, bet centīšos pilnībā izbaudīt šo nedēļas nogali, un atgūt vienvadību čempionāta kopvērtējumā!" EiropasRX Super1600 klases pilots Artis Baumanis.

"Šis ir ļoti satraucošs brīdis, jo tuvojas atbildīgākās sacensības manā karjerā. Šīs sacensības nebūs no vienkāršākajām, jo zinu, ka trasē būs daudz fanu un līdzjutēju – jau šobrīd izjūtu spiedienu, ar ko jācenšas tikt galā, lai tas netraucētu parādīt labāko sniegumu!" EiropasRX Super1600 klases pilots Juris Spīķis.

"Varu droši apgalvot, ka esam labi sagatavojušies gaidāmajām sacensībām. Mums ir bijušas divas testu sesijas, un automašīna jau šobrīd ir saregulētas un faktiski gaida startu. Protams, ir neliela mandrāža, bet ar lielu nepacietību gaidu nākamo nedēļas nogali!" EiropasRX Super1600 klases pilots Arnis Odiņš.

"Faktiski visu gadu gatavojos šīm sacensībām Biķernieku trasē. Ja pērn startēju RX Lites klasē, tad šogad esmu pielāgojies sacensību noteikumiem un uz starta stāšos ar Super1600 auto. Visu sezonu piedalos Somijā notiekošajā RX Academy, kamdēļ jūtos labi sagatavojies un nevaru sagaidīt brīdi, kad došos trasē, kuru ieskauj skatītāju piepildītas tribīnes!" EiropasRX Super1600 klases pilots Mārtiņš Lapiņš.

"Šis man ir liels, bet ļoti pozitīvs pārsteigums! Īsti nebijām gatavojušies piedalīties, jo neticējām, ka spēsim tikt cauri visiem "filtriem" un "sietiem" un iekļauties starp 30 ekipāžām, kas pielaistas startam. Bet te nu mēs esam – tagad nedēļas laikā ir jāpaspēj sakomplektēt mašīna, komanda, un sagatavoties startam! Droši varu teikt, ka Neste World RX of Latvia mums jau ir sācies!" EiropasRX Super1600 klases pilots Edijs Ošs.

FIA pasaules rallijkrosa čempionāta posmu Neste World RX of Latvia 2017. gada 16. un 17. septembrī iespējams sarīkot pateicoties atbalstam, ko sniedz posma titulsponsors Neste, atbalstītāji Lattelecom, Live Riga, Optibet Sporta Bārs, kā arī LR Izglītības un zinātnes ministrija un partneris Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD).

Visiem Lattelecom televīzijas skatītājiem kanālā Best4Sport TV iespējams sekot līdzi FIA pasaules rallijkrosa čempionātam, tostarp Rīgas posmam. Lattelecom atbalsta arī Reini Nitišu, kurš 2017. gadā startē FIA pasaules rallijkrosa čempionātā.

Jaunākais par FIA pasaules rallijkrosa čempionāta posmu Neste World RX of Latvia pieejams sociālo tīklu kontos Twitter, Facebook, YouTube un Instagram. Tāpat saziņai sociālajos tīklos aicinām izmantot tēmturi #NesteLatviaRX, kas ļautu vienuviet apvienot visus veiktos ierakstus par FIA pasaules rallijkrosa čempionāta posma norisi Latvijā.

Avots: RA EVENTS


celojumubode - 3802
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas

Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas

Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis //

EUR 121 | Estravel Latvia

JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀

JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀

Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze.

EUR 539.00 | Latvia Tours

LIELDIENU IZPĀRDOŠANA

LIELDIENU IZPĀRDOŠANA

Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi!

Novatours

Lieldienas Augšdaugavas novadā.

Lieldienas Augšdaugavas novadā.

Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās.

TAKA

Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām”

Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām”

1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā!

Valmieras TIC

💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.!

💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.!

Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens!

EUR 365 | Latvia Tours

Kemperu noma Eiropā

Kemperu noma Eiropā

Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam!

EUR 71 | Estravel Latvia

Kļūsti par sesto spēlētāju!

Kļūsti par sesto spēlētāju!

Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību!

EUR 180 | SKY24.LV

Programma ANTISTRESS

Programma ANTISTRESS

Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk harmonijai un mieram

EUR 700 | Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri

Lieldienu pasākums mini ZOO

Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši"

Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem.

Talsu novada TIC

Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos

Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos

6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu.

EUR 2.00 | Alūksnes TIC

Pavasara tirgus Lietuvā

Pavasara tirgus Lietuvā

20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus!

Ignalinos rajono TIC

Ostrava. Hokeja čempionāts

Ostrava. Hokeja čempionāts

Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots

EUR 545 | Estravel Latvia

Riga Reggae Acoustic

Riga Reggae Acoustic

6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae Acoustic!

EUR 15 | Valmieras TIC

Lieldienu ieskandināšanas pasākums

Lieldienu ieskandināšanas pasākums

Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu,

Liepājas reģiona TIB

Lieldienu brīvdienas outlet ciematā

Lieldienu brīvdienas outlet ciematā

Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca.

ViaJurmala

Ottes Lieldienas

Ottes Lieldienas

30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika

Alūksnes TIC

Liepājas restorānu nedēļa

Liepājas restorānu nedēļa

Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas ēdināšanas uzņēmumi.

Liepājas reģiona TIB

6 trending travel destinations for 2024

6 trending travel destinations for 2024

Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans.

EUR 79 | airBaltic

Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā!

Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā!

Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā.

TAKA

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -