Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra 25 radošie kolektīvi gaida jaunus dalībniekus

Inese Muižniece | 2017.09.04

Liepājas Tautas mākslas un kultūras centrs uzsāk 26. sezonu, septembrī un oktobrī aicinot uz pirmajām nodarbībām gan esošos, gan jaunus dalībniekus radošajos amatiermākslas kolektīvos.  

Ikviens, kurš jūt sevī radošu nemieru un vēlmi izpausties un līdzdarboties Dziesmu un Deju svētku tradīcijas nepārtrauktajā procesā, ir laipni gaidīts Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra amatiermākslas kolektīvu kuplajā pulkā – koros, deju kolektīvos, vokālajos ansambļos, folkloras kopās, amatierteātros, lietišķās mākslas studijās vai fotostudijā "FOTAST". Par pirmajām nodarbībām un jauno dalībnieku uzņemšanu informācija rodama Kultūras centra mājas lapā www.liepajaskc.lv vai zvanot pa tālruņiem: 63423505; 20254202. Jaunumiem aicinām sekot līdzi arī Liepājas Kultūras centra facebook lapā.

Neatkarīgi no ikdienā veicamajiem darba pienākumiem un profesijas, ikvienam tiek piedāvātas plašas iespējas radoši izpausties kādā mākslas jomā – tautas dejā un folklorā, vokālajā, teātra, lietišķajā vai foto mākslā. Nereti kādā amatiermākslas kolektīvā tiek atrasti arī domubiedri dzīvē – tas ir īpašs draugu loks, to atzīst ikviena kolektīva dalībnieki. Aizvadītajā sezonā Kultūras centrā Liepājā darbojušies vairāk kā 700 dalībnieki, kuri savā pulkā gaida atkal jaunus entuziastus.

25 radošos kolektīvus un to vadītājus ikviens aicināts iepazīt arī Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra 26. sezonas atklāšanas sarīkojumā "Mēs esam!" Liepājas Latviešu biedrības namā 25. septembrī plkst. 19.00, kad ikviens varēs gūt nelielu ieskatu par pagājušajā sezonā paveikto un sasniegto, kā arī uzzināt šīs sezonas lielākos notikumus. Ieeja bez maksas.

Uzziņai:

Liepājas Tautas mākslas un kultūras centrā darbojas 25 amatiermākslas kolektīvi:

 Kori: sieviešu koris "Aija" (diriģente Gunta Vite, kormeistare Antra Berga), jauktie kori – "INTIS" (diriģente Ilze Valce, kormeistars Kārlis Millers), "Kursa" (diriģente Ilze Āboliņa), "Laiks" (diriģente Ilze Balode), "Lauma" (diriģente Mirdza Paipare) un "Līva" (diriģents Jēkabs Ozoliņš).

Deju kolektīvi: bērnu deju kolektīvs "Krustiņi" (pirmsskolas grupa; 1.-4. un 5.-6. klašu grupa, vadītāja Inta Āboliņa), Tautas deju ansamblis "Rucavietis" (vadītājs Justs Celms, repetitore Ināra Lisova), vidējās paaudzes deju kolektīvi – "Kvēle" (vadītāja Ingrīda Lūka) un "Vaduguns" (vadītāja Kristīne Jaunbrūna), senioru deju kolektīvs "Sidrabvilnis" (vadītāja Ingrīda Lūka).

Tautas lietišķās studijas: "Kursa" (vadītāja Ilma Rubene, meistare Milda Dīriņa), "Liepava" (meistare Ilze Škuberte, radošā konsultante Smaida Rubeze) un "Zītars" (vadītāja Austra Ziemele).

Amatierteātri: Bērnu teātris (režisore Vita Pētersone), Jauniešu teātra studija (režisors Juris Ločmelis), Liepājas Tautas teātris (režisore Ināra Kalnarāja, māksliniece Dace Lanka), Metalurgu Tautas teātris (režisore Lelde Kaupuža).

Folkloras kopas: "Saknes" (vadītāja Rudīte Nikolovska) un "Vēlava" (vadītāja Vija Laipniece), Tautas dziesmu ansamblis "Voļņica" (vadītāja Tatjana Beļikova, koncertmeistars Vasilijs Jeršovs).

Vokālā māksla: Bērnu un jauniešu vokālā studija "Pērlītes" (5-10 g.v.; 10-18 g.v., vadītāja Iveta Logina), vokālais ansamblis "Šokolāde" (vadītāja Daiga Ozola, mākslinieciskā konsultante Dina Sleže) un vīru vokālais ansamblis "Dziedonis" (vadītājs Valdis Aivars).

Avots: Liepājas Tautas mākslas un kultūras centrs


celojumubode - 3815
TUNISIJA no 295 EUR/pers!

TUNISIJA no 295 EUR/pers!

Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām!

EUR 295 | Latvia Tours

Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi

Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi

Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija...

EUR 369 | Estravel Latvia

ALBĀNIJA jau no 30.05.

ALBĀNIJA jau no 30.05.

Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija

EUR 589 | Latvia Tours

Aktuālās izstādes Liepājā

Aktuālās izstādes Liepājā

Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies!

Liepājas reģiona TIB

Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄!

Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄!

Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība.

EUR 367 | Latvia Tours

Atpūtas ceļojumi uz Maljorku

Atpūtas ceļojumi uz Maljorku

Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām smilšainām pludmalēm

EUR 692 | Atlantic Travel

Būsim pazīstami Latgale, Sēlija!

Būsim pazīstami Latgale, Sēlija!

Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā!

TAKA

Liepājas restorānu nedēļa aicina

Liepājas restorānu nedēļa aicina

Liepājas ēdināšanas uzņēmumi visus ēdienu mīļotājus un gastronomijas entuziastus aicinās doties īpašā garšu ceļojumā Liepājas restorānu nedēļas ietvaros.

Liepājas reģiona TIB

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Trakai TIC

MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04.

MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04.

Atlaide vairāk kā 200 kruīziem šajā pavasarī un vasarā! 7 naktis - Vidusjūra, Ziemeļeiropa un Karību salas // rezervējiet līdz 23.04.

EUR 547 | Estravel Latvia

Lux Express

Lux Express

"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja.

Liepājas reģiona TIB

Atlaides auto nomai Reunion salā

Atlaides auto nomai Reunion salā

Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā!

Europcar

Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss !

Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss !

Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo karti jau tagad.

EUR 180 | Jurmala Golf Club & Hotel

Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā

Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā

No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”.

Valmieras TIC

Svinam Vācijas futbola vasaru

Svinam Vācijas futbola vasaru

Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu savas koman

Europcar

Maroka - Āfrikas eksotika

Maroka - Āfrikas eksotika

Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot aprīlī

EUR 559 | Estravel Latvia

MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI!

MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI!

👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, SADARBĪBAS PARTNERUS

Latvia Tours

Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas

Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas

Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots

EUR 1299 | Estravel Latvia

4 personām - aktīva atpūta Igaunijā

4 personām - aktīva atpūta Igaunijā

1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums

EUR 370 | Estravel Latvia

Ekskursija Valmieras novadā

Ekskursija Valmieras novadā

5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē!

EUR 35 | Valmieras TIC

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -