Tūristu skaits Madonā audzis par apmēram 20%

Elīna Šķēle | 2017.08.25

Madonas novadā tikko aizvadīti Melleņu svētki, kas guvuši lielu popularitāti un pulcēja vairāk nekā 2 000 apmeklētājus. Viens no skaistākajiem šīs vasaras notikumiem "Ezera skaņas" notiks jau šīs nedēļas nogalē, Kāla ezerā. Par tūrisma attīstību Madonas novadā un iespējām stāsta Madonas novada pašvaldības Tūrisma informācijas centra speciāliste Ilze Stūre.

Tūristu skaits Madonas novadā audzis par 20%

Neraugoties uz to, ka Latvijas vasaras nav tās saulainākās un karstākās, sevišķi šī gada vasara, kas nu jau ir izskaņā, tūristu skaits Madonā pieaug ar katru gadu - šogad tas ir audzis par apmēram 20%. Novadā tiek rīkoti daudz un dažādi pasākumi, kas pulcē daudzus interesentus. Augustā tika aizvadīti vieni no populārākajiem novada svētkiem - Melleņu svētki Vestienas pagasta Jāņkalnos, kas šogad pulcēja ap 2 000 apmeklētāju. Pasākumu jau trešo gadu rīko Madonas novada pašvaldības Uzņēmējdarbības un tūrisma attīstības nodaļa. Jau sesto gadu, novads var lepoties ar muzikālo, vizuālo un metafizisko pasākumu - Ezera skaņas, kas sākas pirms saullēkta - pulkstens 3:00, kad pasākuma dalībnieki ar laivām dodas Kāla ezerā, lai sagaidītu brīnišķīgu saullēktu. Pasākumam ir mirklīgs raksturs, tas atgādina sapni. Bez oficiālām uzrunām, bez uzvārdiem un noteikumiem, katram pašam sev un visiem kopā.

Katru gadu novads priecē ar dažādiem sporta pasākumiem - SEB MTB maratons, Stirnu buks, Pasaules kausa 3. posms rollerslēpošanā u.c. . Madonā ir pieejamas plašas aktīvās atpūtas iespējas- velo noma, kvadraciklu noma, kartingu trase, kā arī aktīvi laiku var pavadīt sporta un atpūtas bāzē Smeceres sils un Madonas pilsētas sporta centrā.

Ar pašvaldības atbalstu tūrisma piedāvājums novadā kļūst plašāks

Tūrisma attīstībai Madonā ir liels atbalsts, jo Madonas novada pašvaldība atbalsta biznesa idejas konkursā "Madona var labāk", kur pašvaldības līdzfinansējums ir līdz pat 4 000 EUR, līdz ar to Madonas tūrisma piedāvājums kļūst plašāks. Tūristi brauc galvenokārt no Rīgas un citām Latvijas pilsētām, bet pa vasaru manāma bija liela ārzemju tūristu interese par Madonu un apkārtni. Informācija par novadu un atpūtas iespējām ir pieejama piecās valodās, līdz ar to arī izskaidrojams ārzemju tūristu skaita pieaugums.

Sadarbojamies arī ar apkārtējiem tūrisma centriem, iesakām apmeklēt arī citas Latvijas vietas. Manuprāt, cilvēkiem nepieciešams attīstīt uzņēmējdarbību reģionā. Lai reģionā būtu tūristu piesaistes objekti. Noteikti nepieciešama ir sakārtota infrastruktūra un lauku vide reģionā (ceļi, norādes zīmes u.c). Noteikti iesaku veidot savu mārketinga stratēģiju, lai potenciālais tūrists par konkrētu vietu varētu vieglāk uzzināt, nepieciešams vairāk informācijas likt sociālajā vidē, mājas lapā (ievietot jaunumus un "īpašos" piedāvājumus).

Madonas novads ir ainaviski skaists ar pakalniem un savu lepno Gaiziņu

Tūrisma nozare mani ir interesējusi jau sen, jo ar tūrismu nodarbojas arī mani vecāki - viesu mājā Kučuru dzirnavas. Prieks, ka Madonas novadā ir daudz skaistu vietu, kur cilvēki var braukt atpūsties. Madonas novads ir ainaviski skaists, ar pakalniem, lepno Gaiziņu, ezeriem un Teiču dabas rezervātu.

Pēc vidusskolas beigšanas, studēju Biznesa augstskolā Turība, kurā apguvu programmu Lietišķo un rekreatīvo pasākumu vadība, un iemaņas ko guvu augstskolā palīdz gan strādājot Madonas novada pašvaldības Tūrisma informācijas centrā, gan organizējot pasākumus. Studiju laikā izmantoju prakses iespēju un devos uz Grieķiju – Rodas salu, kur strādāju viesnīcā Aldemar paradise Mare hotel, vēlāk praktizējos viesnīcā Islande Hotel, Ķīpsalā, bet ceturtajā kursā, ar savu pieredzes bagāžu steidzu palīgā vecākiem un par viesmīli strādāju ģimenes viesu namā.

Madonā ir daudzveidīgs piedāvājums, jo pie mums var redzēt kā top Madonas karameles, kā arī ciemiņiem ir iespēja izveidot pašiem savu karameli un aizvest to parādīt saviem mājiniekiem. Iesaku arī Jāņa Seiksta keramikas darbnīcu, kurā var apskatīt māla ekspozīciju un izstaigāt brīnišķīgo dārzu, kurā izvietotas mākslinieka veidotās skulptūras. Madonā ar īpašu programmu variet baudīt Domu pieturas mājas vīnus. Rekomendēju apmeklēt arī  Madonas novadpētniecības un mākslas muzeja daudzveidīgās izstāžu zāles. Vairāk par apskates objektiem Madonā un novadā varat apskatīt mājas lapas www.visitmadona.lv sadaļā - apskates objekti.

Katrā novadā ir sava smarža, garša un atmiņas - arī šeit, Madonas novadā

Madona man ir īpaši tuva pilsēta, jo šeit esmu uzaugusi. Madona ir sakopta un nepiesārņota, jo šeit ir maz attīstīta rūpniecība. Madona, kā pilsēta ir ar ļoti interesantu reljefu, tā atrodas Vidzemes augstienē , šeit dzīvo, šķiet, vissirsnīgākie, viesmīlīgākie un godīgākie cilvēki. Šeit nav burzmas un steigas. Šeit ir laipnie cilvēku smaidi, miglaini vasaras rīti, meži, purvi ar ogām un dzērvju kliedzieniem. Katrā novadā ir sava smarža, garša un atmiņas - arī šeit, Madonas novadā.

Rakstu sagatavoja Biznesa augstskolas Turība sabiedrisko attiecību speciāliste Elīna Šķēle

Avots: Biznesa augstskola «Turība»


celojumubode - 3813
Lux Express

Lux Express

"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja.

Liepājas reģiona TIB

Atlaides auto nomai Igaunijā

Atlaides auto nomai Igaunijā

Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu!

Europcar

Draugu piedāvājums - Stambula, 3 naktis

Draugu piedāvājums - Stambula, 3 naktis

Lidojums + bagāža + transfēri + 3 viesnīcā ar brokastīm // spēkā ceļojot sākot no 3 perosnām // Maijā // pārdošana līdz 19.04.!

EUR 350 | Estravel Latvia

Izstāde

Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā

No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde.

Valmieras TIC

Liepājas restorānu nedēļa aicina

Liepājas restorānu nedēļa aicina

Liepājas ēdināšanas uzņēmumi visus ēdienu mīļotājus un gastronomijas entuziastus aicinās doties īpašā garšu ceļojumā Liepājas restorānu nedēļas ietvaros.

Liepājas reģiona TIB

Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana.

Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana.

Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu.

TAKA

Taizeme - dažādām gaumēm

Taizeme - dažādām gaumēm

Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides!

EUR 367 | Estravel Latvia

MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04.

MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04.

Atlaide vairāk kā 200 kruīziem šajā pavasarī un vasarā! 7 naktis - Vidusjūra, Ziemeļeiropa un Karību salas // rezervējiet līdz 23.04.

EUR 547 | Estravel Latvia

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Trakai TIC

TUNISIJA no 295 EUR/pers!

TUNISIJA no 295 EUR/pers!

Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām!

EUR 295 | Latvia Tours

Restorānu nedēļa aicina garšu ceļojumā

Restorānu nedēļa aicina garšu ceļojumā

Liepājas restorānu nedēļa norisināsies no 12. līdz 21. aprīlim un tajā īpašās ēdienkartes piedāvās 23 Liepājas restorāni un kafejnīcas.

Liepājas reģiona TIB

MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI!

MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI!

👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, SADARBĪBAS PARTNERUS

Latvia Tours

Būsim pazīstami Latgale, Sēlija!

Būsim pazīstami Latgale, Sēlija!

Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā!

TAKA

Aplūko idejas brīvdienām Rēzeknē!

Aplūko idejas brīvdienām Rēzeknē!

Trūkst ideju brīvdienām? Ieskaties mūsu 2 dienu piedāvājumā un izvēlies sev tīkamo!

Rēzeknes pilsētas TIC

Pavasara tirgus Lietuvā

Pavasara tirgus Lietuvā

20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus!

Ignalinos rajono TIC

Sama modināšanas svētki Koknesē

Sama modināšanas svētki Koknesē

Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā.

Aizkraukles novada TIC

Bērnu un jauniešu teātru festivāls

Bērnu un jauniešu teātru festivāls

19. un 20. aprīlī Valmieras Viestura vidusskolā notiks XVII Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāls “..un es iešu un iešu!”.

Valmieras TIC

Grieķijas valdzinājums!

Grieķijas valdzinājums!

Ekskursiju ceļojums "GRIEĶIJAS VALDZINĀJUMS" 12 dienas! Atpūta un pelde Jonijas jūras Korintas līcī, Vuliagmeni ezerā, termālajos baseinos

EUR 689 | Latvia Tours

Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē!

Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē!

Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57.5903, 26.8627.

Alūksnes TIC

4.maija svētki Alūksnē

4.maija svētki Alūksnē

Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”.

Alūksnes TIC

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -