Stāmerienā ikviens atradīs atpūtu pēc savas gaumes

Gulbenes novada TIC | 2017.08.15

Stāmeriena ir kultūras un dabas veiksmīgs savienojums. Kur dabai pietrūcis izdomas, to papildinājis cilvēks, uzbūvēdams savas pilis, parkus, baznīcu...

Gulbenes novada Stāmerienas pagastā ikviens atradīs atpūtu pēc savas gaumes. Nesteidzīgi kultūras mantojuma izziņas gardēži tiek aicināti uz Stāmerienas pili, kur uzsākti pirmie restaurācijas darbi, bet pils telpās iekārtota mākslinieka-advokāta Leo Svempa memoriālā izstāde, kuru papildina dažādu Latvijas mākslas skolu bērnu darbu izstāde "Klusā daba ar zilo šķīvi". Pils vēstures taka, kas vijas no pils gar ezeru pa liepu aleju, iepazīstina ar Stāmerienu pastaigas laikā un liek justies mazliet kā sendienās, vedot pa to pašu ceļu, ko kādreiz staigājuši baroni un baroneses. Bet kopā savijušies ozoli pils parkā glabā dārznieka un barona meitas mūžīgās mīlestības noslēpumu. Kā balts un cēls gulbis ezera krastā stāv Stāmerienas Sv. Ņevas Aleksandra pareizticīgo baznīca, kura ikvienu garāmbraucošo cenšas sveicināt ar kalnu kristālu spīdēšanu kupolu krustos.

Gleznu cienīgas ainavas ļauj iepazīt kuģītis "Bērze", kas līgani izšūpos pa Stāmerienas ezeru, čukstot ausī stāstu par Stāmerienu. Kuģītis labprāt būs kopā ar jums arī jūsu īpašajās svētku dienās.

Arī tiem, kuri uz ūdens vēlas atpūsties aktīvāk, ir piedāvājums – atpūtas komplekss "Zušu nams" piedāvā laivu, ūdens motociklu, katamarānu un kutera nomu, "Xalianse" iznomā SUP dēļus, bet pie atpūtas kompleksa "Sonāte" pa ūdens virsmu var ripot ūdens bumbā.

Stāmerienas pagasta ainavas iespēja baudīt arī uz velosipēdiem, kurus piedāvā "Xalianse". Par maršrutiem un kartēm aicinām interesēties tūrisma informācijas centrā "Stāmeriena", Stāmerienas pilī!

Bet, ja vasara šķiet īstais laiks, lai iepazītu, kādi darbi ir lauku saimniecībā, tad čakli skatītāji un palīgi noderēs saimniecībā "Dzelzavieši", kur varēs gan pabarot, gan apmīļot dažādus dzīvnieciņus: trušus, aitas, kazas, zirgus un citus. Ja vairāk interesē zirgi, būsiet gaidīts viesis "Pilssētu" pagalmā. Saimniecība piedāvā zirgu apskati, kā arī izjādes zirga mugurā un izbraucienus pajūgā. Kā uzcept maizīti uz iesma vai pēc senām latviešu tradīcijām, parādīs un iemācīs saimniecības "Birzupes 2" saimnieks Vilis Kļaviņš. Papildus piedāvājumā - siera siešana, kā arī mājās gatavota vīna un degvīna degustācija.

Ja atpūšoties gribas pārbaudīt savu loģisko domāšanu, tad stundu ilga izlaušanās spēle "Xaliansē" būs piedzīvojums ikvienai komandai.

Kad iepazīta daļa no Stāmerienas pagasta, laiks parūpēties par vēdera priekiem – to varēsiet izdarīt kafejnīcās "Sonāte" un "Vonadziņi". Tur tiek piedāvātas gardas maltītes gan ikdienā, gan svētkos. Bet pirms vai pēc izbrauciena ar kuģīti, veikals "Viesturi" veldzēs ar gardu saldējuma kokteili, ko varēsiet baudīt āra terasē.

Ikdienas rūpes ļaus aizmirst atpūtas komplekss "Ziedugravas" ar pirtiņu, ūdenspriekiem, bērnu rotaļu laukumu un poniju. Savukārt īstu dziedniecisku pirti piedāvā Viktors Podziņš, kurš jums individuāli pagatavos skrubi no vietējām izejvielām.

Un der atcerēties, ka uz Stāmerienu no Gulbenes un atpakaļ joprojām divas reizes dienā ceļu mēro Gulbenes-Alūksnes bānītis.

Sīkāku informāciju par visiem Stāmerienas pagasta tūrisma piedāvājumiem atradīsiet mājaslapā www.visitgulbene.lv.

Avots: Gulbenes novada TIC


celojumubode - 3809
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā

4 personām - aktīva atpūta Igaunijā

1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums

EUR 370 | Estravel Latvia

Grieķijas valdzinājums!

Grieķijas valdzinājums!

Ekskursiju ceļojums "GRIEĶIJAS VALDZINĀJUMS" 12 dienas! Atpūta un pelde Jonijas jūras Korintas līcī, Vuliagmeni ezerā, termālajos baseinos

EUR 689 | Latvia Tours

Ekskursija Valmieras novadā

Ekskursija Valmieras novadā

5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē!

EUR 35 | Valmieras TIC

Itālijas ezeru burvība

Itālijas ezeru burvība

Itālijas ezeru reģiona skaistums, brīnišķīgs klimats, svētvietu noslēpumainība iespaidīgās vietās, ir tikai daži no šī neaizmirstamā maršruta dārgakmeņiem.

EUR 1299 | Latvia Tours

Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā

Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā

No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”.

Valmieras TIC

Maroka - Āfrikas eksotika

Maroka - Āfrikas eksotika

Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot aprīlī

EUR 559 | Estravel Latvia

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Trakai TIC

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”.

Liepājas reģiona TIB

MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI!

MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI!

👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, SADARBĪBAS PARTNERUS

Latvia Tours

Pilna Servisa Līzings Passat

Pilna Servisa Līzings Passat

Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance.

Europcar

Aplūko idejas brīvdienām Rēzeknē!

Aplūko idejas brīvdienām Rēzeknē!

Trūkst ideju brīvdienām? Ieskaties mūsu 2 dienu piedāvājumā un izvēlies sev tīkamo!

Rēzeknes pilsētas TIC

3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs

3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs

9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums

EUR 1058 | Estravel Latvia

Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa

Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa

Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana

EUR 519 | Estravel Latvia

Taizeme - dažādām gaumēm

Taizeme - dažādām gaumēm

Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides!

EUR 367 | Estravel Latvia

Atlaides auto nomai Reunion salā

Atlaides auto nomai Reunion salā

Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā!

Europcar

GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums

GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums

Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot aprīlī

EUR 2519 | Estravel Latvia

Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras!

EUR 2.00 | Alūksnes TIC

Viesu nams “BALTIŅI”

Viesu nams “BALTIŅI”

Lieliska vieta atpūtai, kur paslēpties no pilsētas burzmas un trokšņiem. Ir iespēja baudīt spāņu virtuvi. Visus ēdienus gatavo spāņu šefpavārs!

TAKA

Rīgas Motormuzejam 35

Rīgas Motormuzejam 35

Par godu Rīgas Motormuzeja 35 gadu jubilejai aicinām uz ieskandināšanas svinībām 20. aprīlī.

Motormuzejs

Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss !

Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss !

Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo karti jau tagad.

EUR 180 | Jurmala Golf Club & Hotel

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -