Ineses Galantes muzikālā festivālā Summertime aizvadītas pirmās divas dienas

Elena Safronova | 2017.08.11

9. augustā Dzintaru koncertzālē notika starptautiskā mūzikas festivāla "Summertime – aicina Inese Galante" svinīgā atklāšana. Šovasar uz skatuves skanēs ne tikai klasiskā mūzika, bet arī džezs, itāļu un klezmeru mūzika, etniskie motīvi līdz ar ņūdžezu. Festivāls norisināsies līdz 13. augustam.

Nu jau 13. festivāls "Summertime – aicina Inese Galante" ir veltīts visskaistākajām un visspēcīgākajām jūtām pasaulē – mīlestībai. Šogad festivāla atklāšanā uzstājās slaveni Latvijas mūziķi – ārvalstīs ļoti pieprasītais basbaritons Egīls Siliņš, izcilais kontrtenors Sergejs Jēgers, pasaulē slavenais pianists Reinis Zariņš, pianistu dinastijas pārstāvis Andrejs Osokins un, protams, festivāla patronese Inese Galante, kā arī vijolniece no Madrides Anna Marija Badija Ņikiforova. Šo muzikālo svētku neatņemama daļa ir festivāla orķestris, kurā ietilpst izcilākie Latvijas mūziķi. Galvenais festivāla diriģents – visā pasaulē slavenais harizmātiskais diriģents Ekharts Viciks no Vācijas.

"Festivāls „Summertime – aicina Inese Galante” ir ģimenes svētki dvēselei un sirdij, kā arī vieta, kur var tikties ar draugiem un baudīt glāzi šampanieša ar māksliniekiem pēc koncerta. Tā ir reta iespēja iepazīties ar pazīstamiem mūziķiem, kuri pirmo reizi viesojas Latvijā un kurus var dzirdēt tikai mūsu festivālā,’’ stāsta Diana Galante, festivāla “Summertime - aicina Inese Galante” producente un “Ineses Galantes Fonda” direktore.

10. augustā, festivāla “Summertime – aicina Inese Galante” otrajā dienā, uz Dzintaru koncertzāles skatuves uzstajās trīs patiesi spilgtas personības: leģendārais džeza pianists Daniils Krāmers (Krievija) un slavenie saksofonisti brāļi Briļi (Krievija). Jūrmalā šie mūziķi spēlēja džeza ansambļa pavadījumā.

Savukārt šodien, 11. augustā pirmo reizi Latvijā uzstāsies spilgtais ansamblis Club des Belugas (Vācija) ar saulainajā Kalifornijā dzimušo harizmātisko solisti Brendu Boikinu. Muzikālā kolektīva Club des Belugas  repertuārā ir fanks, soulmūzika, Brazīlijas ritmi, Eiropas lounge, elektrosvings un, protams, drosmīgas improvizācijas, kā arī džeza melodijas.

12. augustā mūzikas festivāla ietvaros Dzintaru koncertzālē uzstāsies slavenais ansamblis Klezmerata Fiorentina no Itālijas, kura daiļrade atspoguļo klezmeru, balkānu un itāļu mūzikas simbiozi, koncertos vienmēr izraisot vētrainas ovācijas. Klezmerata Fiorentina ir virtuozi mūziķi no Florences operas un simfoniskās mūzikas orķestra Orchestra del Maggio Musicale Fiorentino. Starp Klezmerata Fiorentina talanta cienītājiem ir tādi dižgari kā Zubins Meta, Daniels Barenboims, Mstislavs Rostropovičs, Marta Argeriha, Vladimirs Spivakovs un citi.

 Turklāt, 12. augustā klausītājus priecēs viens no spilgtākajiem jaunajiem Latvijas pianistiem Reinis Zariņš. Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē Reinis, trīskārtējs Latvijas Lielās mūzikas balvas laureāts, uzstāsies ar savu unikālo programmu, kura ir patiess klasiskās mūzikas paraugs. Pasaulē labi zināmais pianists rīdzinieks Reinis Zariņš ir uzvarējis 11 starptautiskos konkursos, piedalījies prestižos festivālos gan Eiropā, gan ASV, kā arī saņēmis Gada labākā mākslinieka balvu.

13. augustā Dzintaru koncertzālē notiks tradicionālais festivāla “Summertime - aicina Inese Galante” noslēguma koncerts, kurā uzstāsies apburošais mecosoprāns Oļesja Petrova (Krievija), izcilie latviešu vokālisti Sergejs Jēgers un Intars Busulis, leģendārais džeza pianists Daniils Krāmers (Krievija). Pēc tradīcijas visā vakara garumā spēlēs Festivāla orķestris ar diriģentu un festivāla māksliniecisko vadītāju Ekhartu Viciku (Vācija). Koncertā skanēs ne tikai klasiskā mūzika, bet arī ņūdžezs kolorīta ansambļa Club des Belugas (Vācija) izpildījumā.

Visā festivāla laikā no 9. līdz 13. augustam skatītāji varēs iepazīties ar jauniem izciliem mūziķiem un piedzīvot daudz citu pārsteigumu. Tradicionāli visos koncertos piedalīsies konkursa Ineses Galantes talanti laureāti, kuri publikai kļūs par īstu atklājumu. Jaunajiem māksliniekiem dalība šāda apmēra festivālā ir unikāla iespēja uzstāties uz lielās skatuves un pieteikt sevi plašākai auditorijai.

Plašāka informācija par festivāla programmu un dalībniekiem ir pieejama festivāla oficiālajā tīmekļa vietnē www.festivalsummertime.com.

Festivāla "Summertime – aicina Inese Galante" koncertu biļetes ir pieejamas Biļešu Paradīzes kasēs visā Latvijā, kā arī internetā www.bilesuparadize.lv.

Avots: BT Production


celojumubode - 3814
Atlaides auto nomai Reunion salā

Atlaides auto nomai Reunion salā

Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā!

Europcar

Vakars ar Dj

Vakars ar Dj

Gaidām Jūs šo sestdien , plkst.20:00 bārā La Terrasse💃🍾🕺 Galdiņu rezervācija +371 65404910

Park Hotel Latgola

Atlaides auto nomai Igaunijā

Atlaides auto nomai Igaunijā

Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu!

Europcar

Itālijas ezeru burvība

Itālijas ezeru burvība

Itālijas ezeru reģiona skaistums, brīnišķīgs klimats, svētvietu noslēpumainība iespaidīgās vietās, ir tikai daži no šī neaizmirstamā maršruta dārgakmeņiem.

EUR 1299 | Latvia Tours

Sama modināšanas svētki Koknesē

Sama modināšanas svētki Koknesē

Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā.

Aizkraukles novada TIC

Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss !

Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss !

Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo karti jau tagad.

EUR 180 | Jurmala Golf Club & Hotel

Dzīvas mūzikas vakars

Dzīvas mūzikas vakars

Nobaudi vakaru restorānā "Plaza" ar grupu "Nostalgie"! Dzīva mūzika un Daugavpils ainava no viesnīcas 10. stāva papildinās nesteidzīgo atpūtas vakara atmosfēru!

Park Hotel Latgola

Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi

Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi

Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija...

EUR 369 | Estravel Latvia

Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā

Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā

1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05.

EUR 225 | Estravel Latvia

Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā

Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā

No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”.

Valmieras TIC

Liepājas restorānu nedēļa aicina

Liepājas restorānu nedēļa aicina

Liepājas ēdināšanas uzņēmumi visus ēdienu mīļotājus un gastronomijas entuziastus aicinās doties īpašā garšu ceļojumā Liepājas restorānu nedēļas ietvaros.

Liepājas reģiona TIB

Padastes muiža - romantiska atpūta

Padastes muiža - romantiska atpūta

2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām

EUR 335 | Estravel Latvia

TUNISIJA no 295 EUR/pers!

TUNISIJA no 295 EUR/pers!

Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām!

EUR 295 | Latvia Tours

Summer Sound 2024

Summer Sound 2024

Grandiozākais pludmales festivāls Baltijā “Summer Sound”, kas šogad notiks 2. un 3. augustā Liepājā, papildina pašmāju un starptautisko mākslinieku programmu.

Liepājas reģiona TIB

Aplūko idejas brīvdienām Rēzeknē!

Aplūko idejas brīvdienām Rēzeknē!

Trūkst ideju brīvdienām? Ieskaties mūsu 2 dienu piedāvājumā un izvēlies sev tīkamo!

Rēzeknes pilsētas TIC

👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI!

👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI!

Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar tradīcijām..

EUR 53.00 | Latvia Tours

Nāc un sāc spēlēt golfu!

Nāc un sāc spēlēt golfu!

Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo karti jau tagad.

EUR 180 | Jurmala Golf Club & Hotel

Izstāde

Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā

No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde.

Valmieras TIC

Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras!

EUR 2.00 | Alūksnes TIC

ALBĀNIJA jau no 30.05.

ALBĀNIJA jau no 30.05.

Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija

EUR 589 | Latvia Tours

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -