Liepājas mākslas foruma laikā gaidāms plašs elektroniskās mūzikas klāsts

Elizabete Hartmane | 2017.08.05

Nākamās nedēļas nogalē Liepājā, koncertzālē "Lielais dzintars" norisināsies mūsdienu mūzikas un mākslas festivāls "Liepājas mākslas forums". Šogad foruma muzikālā programma aicinās iepazīt elektroniski radīto skaņdarbu daudzveidību un audiovizuālu mūzikas baudīšanas pieredzi.

4. augusta novakare solās būt četrkārtīgi raiba mākslas pieredžu daudzveidībā un veldzējumā. Uz koncertzāles "Lielais dzintars" Eksperimentālās skatuves kāps četri (patiesībā pieci) elektroniskās mūzikas mākslinieki no Liepājas.

Jauno mediju mākslinieks no Liepājas Uldis Hasners divjūgā jūdz vizuālo un audiālo pasauli - skaisti plūstošu tehno, kurā sajaucas baltais troksnis, popmūzikas ritmi un vizuāli ceļojumi krāsu viesuļos. Artis Kuprišs piedalījies neskaitāmos elektroniskās mūzikas projektos, veidojis skaņas instalācijas mākslas festivālos, bet savās jaunākajās kompozīcijās Artis savieno ietekmes no elektroniskās deju un latviešu tradicionālās mūzikas. Apvienību VOID veido Reinis Naļivaiko un Artūrs Kalvāns. Viņi interesējas par tukšumu, neko, attēla un skaņas kopslēgumu. Uz skatuves VOID improvizē ar vides ierakstos vāktu un skaņu sintezēšanas procesā veidotu skaņvielu. Liepājas performancē būs klausāmas un skatāmas ietekmes no komponista Kendži Kavai 1995. gadā sarakstītā skaņu celiņa zinātniskās fantastikas filmai Ghost in the Shell. Ar skatuves vārdu k/bit darbojas Kristaps Biters. K/bit audiovizuālo performanci sauc "Ezers" – tāpat kā Haralda Sīmaņa slaveno dziesmu, kas ieguls trokšņu mūzikas, tumšās ambiences un magnētisko lentu manipulētos veidolos. Acs skatīs kailu ķermeni, kas no ezera dzīlēm uzpeld virspusē un ievelk pirmelpu, atklājot simbolisku paralēli ar Sīmaņa daiļradi un trešo atmodu.

5. augustā pulksten 18.00 perkusijas un elektroniku savā performancē apvienos Roberto Oliveira (Spānija). Sitaminstrumentālists Roberto Oliveira izpelnījies ievērību kā viens no mūslaiku radošākajiem un drosmīgākajiem laikmetīgās sitaminstrumentu mūzikas interpretiem. Mūziķis prasmes kaldinājis un akadēmiski izglītojies Hāgas Karaliskajā konservatorijā un Īrijas Karaliskajā mūzikas akadēmijā. Viņa muzikālajā domāšanā sitaminstrumenti, elektronika un tēlotājmāksla veido vienotu, multisensoru pieredzi. Viņš aktīvi sadarbojas ar jaunāko paaudžu komponistiem un Liepājā atskaņos komponistu Havjēra Alvaresa, Horhes Varjego, Andresa Alvaresa, Diānas Peresas un Rejes Oteo darbus. Multisensorajā koncertā no Oliveiras instrumentārija izceļams vibrofons, marakasi un desmit mikrotonāli skaņoti alpu govju zvani.

Forums noslēgsies 6.augustā ar stāvkoncertu un deju mūziku avangarda pianista Frančesko Tristano izpildījumā. Luksemburgā dzimušais pianists un tehno mūziķis Tristano ir mākslinieks, kurš apveltīts ar neskaitāmiem talantiem - izcils pianists, komponists, tehno un džeza mūziķis, kurš viegli spēlējas ar dažādiem mūzikas laikmetiem, žanriem un stiliem.  Būdams uzticīgs intelektuālai deju mūzikai, ar klavieru un sintezatoru palīdzību Tristano veido iespaidīgas skaņu kolāžas, kurās Baha tokātas mijas ar Freskobaldi un paša jaunā mākslinieka kompozīcijām. Koncerta otrajā daļā, pievienojoties dejotāju pulkam, apmeklētāji pieredzēs gluži neierastu Lielās zāles modifikāciju ar izlīdzinātu grīdu un Tristano uz vietas radīto Live Set, kurā mūziķis sintezēs akustisko klaviermūziku un elektroniku.

Katra vakara noslēgumā apmeklētāji tiks aicināti uzturēties atpūtas bārā jeb laundžā, kur DJ spēlētās mūzikas pavadībā, pārrunāt pieredzēto, satikties ar māksliniekiem un baudīt Liepājas vasaras noskaņas. Ieeja atpūtas bārā, uzrādot jebkura "Liepājas mākslas foruma" pasākuma ieejas biļeti. Laundžos piedalīsies: DJ apvienība KAY-C, Gatis Maliks, DJ RUDD un DJ Krists Hartmanis.

Biļetes uz "Liepājas mākslas foruma" notikumiem, sākot no 5 eiro, nopērkamas "Biļešu Paradīzes" kasēs visā Latvijā un interneta vietnē www.bilesuparadize.lv. Uz "Liepājas mākslas foruma" notikumiem iespējams iegādāties arī kopbiļeti, kas apmeklētājiem sniedz iespēju par izdevīgāku cenu apmeklēt visu foruma programmu. Forumu organizē SIA "Lielais dzintars", tapis ar Valsts Kultūrkapitāla fonda, Liepājas pašvaldības un Liepājas kultūras pārvaldes finansiālu atbalstu. Visa programma pieejama: www.lielaisdzintars.lv

Avots: SIA Lielais Dzintars


celojumubode - 3803
Taizeme - dažādām gaumēm

Taizeme - dažādām gaumēm

Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides!

EUR 367 | Estravel Latvia

Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi

Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi

Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija...

EUR 369 | Estravel Latvia

ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas!

ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas!

🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama

EUR 350 | Latvia Tours

Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮

Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮

Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim Botanico

EUR 745.00 | Latvia Tours

LIELDIENU IZPĀRDOŠANA

LIELDIENU IZPĀRDOŠANA

Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi!

Novatours

6 trending travel destinations for 2024

6 trending travel destinations for 2024

Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans.

EUR 79 | airBaltic

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”.

Liepājas reģiona TIB

Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei

Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei

Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem //

EUR 1700 | Estravel Latvia

Lieldienas Augšdaugavas novadā.

Lieldienas Augšdaugavas novadā.

Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās.

TAKA

DENISS PASHKEVICH TRIO

DENISS PASHKEVICH TRIO

29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” ietvaros.

EUR 20 | Valmieras TIC

Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā!

Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā!

Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā.

TAKA

Riga Reggae Acoustic

Riga Reggae Acoustic

6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae Acoustic!

EUR 15 | Valmieras TIC

Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas

Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas

Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis //

EUR 121 | Estravel Latvia

Ostrava. Hokeja čempionāts

Ostrava. Hokeja čempionāts

Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots

EUR 545 | Estravel Latvia

Zaķim šodien Liela diena

Zaķim šodien Liela diena

30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot sīkdzīvniekus.

Liepājas reģiona TIB

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Trakai TIC

Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā!

Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā!

Pēdējās vietas! - rezervējiet atpūtu pavasara svētkos un izvēlieties DĀVANU no viesnīcas! // 2 naktis ģimenei + atpūtas piedāvājums + izvēlētā dāvana //

EUR 450 | Estravel Latvia

Jautrās Lieldienas Katiņkalnā

Jautrās Lieldienas Katiņkalnā

1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni!

Alūksnes TIC

Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā

Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā

‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā

TAKA

JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀

JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀

Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze.

EUR 539.00 | Latvia Tours

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -