Viedoklis: Ar kādām papildizmaksām jārēķinās, dodoties kruīzā?

Artis Spertāls | 2017.07.19

Teju pie katra kruīza piedāvājuma, mazākiem burtiem ir rakstīts, ka cenā nav iekļauts dzērieni, cenā nav iekļautas atrakcijas - un papildu vēl jāmaksā kāda servisa maksa. Rodas jautājums - kas tad ir iekļauts kruīza cenā - un par ko jāmaksā atsevišķi? To vaicājām ceļojumu aģentūrām, kas tirgo kruīzus.

Dmitrijs Silva, ceļojumu aģentūras "Alsvets" mārketinga menedžeris

Kruīzu kopējās izmaksas ir ļoti atšķirīgas, bet, piemēram, par Vidusjūras kruīzu vidēji cilvēks samaksā aptuveni 800 eiro. Parasti mums lidojums uz kruīza sākumpunktu un atpakaļceļš ir iekļauts cenā, bet ir arī iespējams, ka lidojums jāpērk pašam – jāskatās pēc piedāvājuma. Parasti klienti pērk ekonomiskās klases vai vidus klases kajītes. Starp kruīzu klasēm pārsvarā atšķirības ir novērojamas kajītes izkārtojumā, kā arī garākos kruīzos – piedāvātajā pakalpojumu klāstā. "Tallink" kruīzam Rīga – Stokholma kajītes ir arī bez logiem, taču eksotiskākos kruīzos kajītes bez logiem ir daudz retāk. Tomēr viss atkarīgs no kuģa, kuri ir dažādi. Jāiepazīstas ar piedāvājumu rūpīgi, pirms pērk kruīzu!

Ceļojumu aģentūra "Alsvets" pārdod dažāda veida kruīzus visā pasaulē - gan Vidusjūras, gan Karību salu, gan Indijas okeānu un cita veida kruīzus! Visus var aplūkot mūsu mājaslapā vai vēršoties pie mūsu konsultantiem!

Evita Grāvīte, ceļojumu aģentūras "Pegasus International" produktu menedžere

Pērkot kruīzu, cilvēkam papildu jārēķinās ar lidojumu uz kruīzu, kā arī transfēru no lidostas un maksām uz kuģa – par dzērieniem un servisa maksu. Servisa maksa ir tāds kā obligātais maksājums par jūsu apkalpošanu. Tā, vidēji, ir ap 11 eiro dienā. Šo maksu tad piešķir apkalpojošajam personālam. To var nemaksāt, ja ir būtiski iebildumi pret servisu uz kuģa. Taču tad jādodas pie kuģa recepsijas un par to jāinformē ar iemesliem par to, kāpēc. Taču tas, manuprāt, nav īsti pieklājīgi. Vēl var doties kuģa kompānijas organizētās ekskursijās – par kurām jāmaksā, taču var doties arī pats uz "savu galvu", savā gaitā. Tajā pašā Barselonā es cilvēkiem parasti iesaku doties pašiem. Ar metro izbraukāt pašiem pilsētu un apskatīties slavenākās vietas. Jārēķinās, ka ekskursijas pārsvarā ir angļu valodā, līdz ar to valoda jāpārzina labi. Lai gan šobrīd parādās ekskursijas arī krievu valodā!

Inga Freiberga, ceļojumu aģentūras "Latvia Tours" Atpūtas ceļojumu nodaļas vadītāja

Papildu norādītajai kruīza maksai, protams, jārēķinās ar ceļa izmaksām uz kruīza sākumpunktu un no beigu punkta. Mēs parasti arī klientiem ierasts piedāvājam iegādāties šīs aviobiļetes pie mums - to arī cilvēki dara. Tāpat, dodoties kruīzā, jārēķinās, ka papildu būs jāmaksā par dzērieniem un servisa jeb apkalpošanas maksu uz kuģa. Kruīzi, ierasts, tiek pārdoti ar "viss iekļauts" piedāvājumu – tātad, uz kuģa par ēšanu, atrakcijām un citām lietām nebūs jāmaksā, taču "viss iekļauts" nav iekļauti dzērieni un apkalpošanas maksa. Protams, vēl var iegādāties arī ekskursijas, taču tas nav obligāti. Kopumā novērojam, ka ļoti pamazām, bet interese par kruīziem Latvijā pieaug. Jūtam, ka ir arvien vairāk atkārtoto pasūtījumu – cilvēki vēlas doties atkārtoti kruīzos. Tāpat novērojam, ka cilvēki skatās uz atlaidēm un cenšas iegūt labāku piedāvājumu. Piemēram, Vidusjūras kruīzos, vasaras sezonas beigās iespējams iegūt piedāvājumu pat uz pusi lētāku nekā pašā "karstākajā" sezonā. Piemēram, ja standartā nedēļas kruīzs maksātu 1000 eiro, tad ar atlaidi var doties pat par 500 eiro! "Latvia Tours" mājaslapā iespējams iegādāties kruīzus gan pa Baltijas jūru, gan eksotiskākām vietām - Vidusjūru, Karību jūru, arī upju kruīzus!

Avots: BalticTravelnews.com


celojumubode - 3813
Tet Rally Latvia

Tet Rally Latvia

Liepājā notiks pilsētas ātrumposms, Tet Rally Latvia uzvarētāju noskaidros Dienvidkurzemes novada Vecpils autotrasē.

Liepājas reģiona TIB

Atpūtas ceļojumi uz Maljorku

Atpūtas ceļojumi uz Maljorku

Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām smilšainām pludmalēm

EUR 692 | Atlantic Travel

Svinam Vācijas futbola vasaru

Svinam Vācijas futbola vasaru

Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu savas koman

Europcar

MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI!

MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI!

👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, SADARBĪBAS PARTNERUS

Latvia Tours

Ekskursiju piedāvājums. Grieķija

Ekskursiju piedāvājums. Grieķija

Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - Atēnas -...

EUR 1099 | Estravel Latvia

Larnaka, Kipra. Aviobiļetes

Larnaka, Kipra. Aviobiļetes

Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT

EUR 199 | Estravel Latvia

Rallistu ielas stāsti

Rallistu ielas stāsti

25.aprīlī plkst. 18.00 bijušā PMK aktu zālē neformālā gaisotnē aicināti tikties visi rallija cienītāji, lai dalītos ar saviem stāstiem par ralliju Valdemārpilī.

Talsu novada TIC

Atlaides auto nomai Igaunijā

Atlaides auto nomai Igaunijā

Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu!

Europcar

Āzija un salas. Aviobiļešu akcija

Āzija un salas. Aviobiļešu akcija

Pērciet līdz 02.05. - Ceļojiet maijā // Tokija, Bali, Bangkoka, Honkonga, Deli, Maurīcija...

EUR 709 | SKY24.LV

Brokastu ēdienkarte visas dienas laikā!

Brokastu ēdienkarte visas dienas laikā!

Tas brīdis ir pienācis! Jauno sezonu uzsācis Jurmala Golf Club & Hotel mājīgais restorāns! Ar lielāko prieku uzņemsim un parūpēsimies par tavām garšas kārpiņām.

EUR 6.50 | Jurmala Golf Club & Hotel

Būsim pazīstami Latgale, Sēlija!

Būsim pazīstami Latgale, Sēlija!

Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā!

TAKA

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”.

Liepājas reģiona TIB

Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē!

Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē!

Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57.5903, 26.8627.

Alūksnes TIC

Aktuālās izstādes Liepājā

Aktuālās izstādes Liepājā

Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies!

Liepājas reģiona TIB

Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa

Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa

Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana

EUR 519 | Estravel Latvia

TUNISIJA no 295 EUR/pers!

TUNISIJA no 295 EUR/pers!

Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām!

EUR 295 | Latvia Tours

Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄!

Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄!

Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība.

EUR 367 | Latvia Tours

Dzīvas mūzikas vakars restorānā PLAZA

Dzīvas mūzikas vakars restorānā PLAZA

Nobaudi vakaru restorānā "Plaza" ar grupu "Nostalgie"! Dzīva mūzika un Daugavpils ainava no viesnīcas 10. stāva papildinās nesteidzīgo atpūtas vakara atmosfēru! Galdiņu rezervācija +371 65404912 Esat mīļi gaidīti!

Park Hotel Latgola

 Jāņa Šipkēvica koncerts

Jāņa Šipkēvica koncerts

3. maijā, 22:00 ielūdzam uz SHIPSEA | Jāņa Šipkēvica koncertu balsij, klavierēm un neredzamam korim.

EUR 25 | Valmieras TIC

Lux Express

Lux Express

"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja.

Liepājas reģiona TIB

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -