Izvēlēti kulinārijas šova Samsung Galaxy Dream Chef dalībnieki

Vita Ozoliņa | 2017.07.13

Demonstrējot pavārmākslas praktiskās iemaņas un teorētiskās zināšanas, aizvadītajās brīvdienās vairāki desmiti jauniešu sacentās par iekļūšanu pirmajā Baltijas kulinārijas šovā "Samsung Galaxy Dream Chef". To, ka cīņa par dalību šovā bija sīva, apliecina tas, ka uz vienu vietu Latvijas atlasē pretendēja vairāk nekā 20 jaunieši. Par finālistiem izvēlēti Arnita Verza, Betija Luīze Kalēja, Dāniels Šatalovs un Monta Meiere, kurus vieno mīlestība pret pavārmākslu jau kopš agras bērnības un mērķi atvērt savu restorānu tepat Latvijā.

Viens no žūrijas pārstāvjiem, šova mentors un kafejnīcas "Rocket Bean Roastery" šefpavārs Artūrs Taškāns atzīst, ka dalībnieki un viņu zināšanas pilnībā mainīja sākotnējo skepsi. "Zinu maz jauno talantu, tāpēc biju ļoti pārsteigts par viņu jau līdz šim iegūtajām zināšanām un sagatavotību," atzīst Artūrs un ir pārliecināts, ka jaunajā paaudzē noteikti ir nākotne. "Lieku lielas cerības uz visiem dalībniekiem, kuri ir tikuši finālā. Katram no viņiem ir savas stiprās un vājās puses, bet visos redzu degsmi un vēlmi sevi pierādīt Samsung Galaxy Dream Chef šovā," saka šefpavārs.

Atlasē jaunieši pārsteidza ar savām prasmēm tieši saldo ēdienu gatavošanā – kūku kā savu firmas ēdienu prezentēja un žūrijai degustācijai nodeva puse no atlasei uzaicinātajiem dalībniekiem, arī 27 gadus vecā Arnita Verza. Viņu šovam pieteica vecākā māsa, pieteikuma vēstulē rakstot, ka Arnita "patiešām ir aizrāvusies ar ēdiena radīšanu". To, ka ainavu arhitektūras studente ir spēcīga pavārmākslā apliecināja ne tikai viņas pašas pagatavotā kūka, bet arī profesionalitāte pēc tam, kad šefpavārs Artūrs Taškāns atlasē meiteni izaicināja pagatavot steiku.

Starp jauniešiem, kas Samsung Galaxy Dream Chef šovā pārstāves Latviju, ir arī sešpadsmitgadīgā Betija Luīze Kalēja, kura gatavošanu par savu sirdslietu sauc jau kopš 9 gadu vecuma. Meitene kulinārijas prasmes ataino savā Youtube kanālā, bet viņas nākotnes mērķis ir atvērt savu restorānu un izdot pavārgrāmatu. Betija kā savu firmas ēdienu žūrijai prezentēja savā vārdā nosauktu burkānkūku, kuru pirms pasniegšanas ar īpašu rūpību uz šķīvja arī noformēja.

Arī Dānielam Šatālovam ir 16 gadu un saviem vecākajiem brāļiem un māsām pusis gatavo jau kopš 8 gadu vecuma. Kulinārijā viņu iedvesmojis Mārtiņš Rītiņš, kura raidījumus skatoties Dāniels ir centies atveidot redzēto un arī improvizējis. Firmas ēdiena pagatavošana bija katra dalībnieka mājasdarbs. Dāniela vēlme piedalīties šovā bija tik liela, ka viņš ne tikai apņēmības pilns mēroja ceļu uz atlasi tieši no festivāla, bet arī tajā uz ugunskura pagatavoja arbūzā tvaicēto vistu kopā ar medū glazētiem burkāniem un kāpostiem, pasniegtu ar pikanto melleņu mērci.

Jurisprudences studentei ar ēdināšanas pakalpojumu speciālista diplomu kabatā Montai Meierei ēstgatavošana ir kaislība jau kopš 7 gadu vecuma, tieši šajā vecumā viņa jau zināja, ka vēlas atvērt savu restorānu. Tas, ka Montas vecmāmiņa un vecvecmāmiņa ir bijušas pavāres, iedvesmojis arī meiteni pievērsties pavārmākslai. "Ēdiens manās acīs nav tikai degviela, lai dzīvotu, bet arī skaista daļa no dzīves," saka 24 gadus vecā Monta, kura arī pielikusi roku, lai māsas kāzu svinībās netrūktu saldu pārsteigumu.

Nākamie soļi finālistiem ir praktiski treniņi kopā ar Artūru Taškānu, lai jau jūlija vidū jaunieši būtu gatavi pierādīt savas prasmes Samsung Galaxy Dream Chef šova filmēšanā un dažādos aizraujošos uzdevumos sacenstos ar jaunajiem pavārmākslas talantiem no Lietuvas un Igaunijas.

Par Samsung Galaxy Dream Chef

Samsung veidotā kulinārijas šova uzdevums ir atbalstīt jauno talantu izaugsmi, kā arī motivēt viņus sasniegt savus mērķus pavārmākslā. Iespēja cīnīties par Latvijas un Baltijas jaunā sapņu šefpavāra titulu, vērtīgu naudas balvu un prakses iespējām restorānā tiks sniegta 12 jauniešiem no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.

Katras valsts dalībniekus šovā apmācīs mentori - Igaunijā tas ir Āzijas garšu restorāna "Konteiner" īpašnieks, pavārgrāmatu autors Āro Lode. Latvijā jauniešu sniegumu vērtēs kafejnīcas "Rocket Bean Roastery" šefpavārs Artūrs Taškāns, savukārt Lietuvā šo uzdevumu pildīs Linas Ginaitis, restorāna "Briusly" eksperts.

Platformā skaties.lv šovs būs skatāms septembrī.

Avots: Komunikāciju aģentūra


celojumubode - 3812
25.maijā norisināsies Lielais plosts

25.maijā norisināsies Lielais plosts

25. maijā Dabas parka “Daugavas loki” teritorijā norisināsies ikgadējs Vislatvijas ūdens tūristu saiets “Lielais plosts”.

TAKA

Aktuālās izstādes Liepājā

Aktuālās izstādes Liepājā

Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies!

Liepājas reģiona TIB

Sala ar unikālu skaistumu!

Sala ar unikālu skaistumu!

Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs.

EUR 469.00 | Latvia Tours

Latvijas tirgotāju dienas Valmierā

Latvijas tirgotāju dienas Valmierā

2024. gada 10. un 11. maijā, Valmierā, Valmieras Olimpiskajā centrā jau otro reizi norisināsies pasākums ’’Latvijas tirgotāju dienas’’.

Valmieras novada Tūrisma pārvalde

Būsim pazīstami Latgale, Sēlija!

Būsim pazīstami Latgale, Sēlija!

Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā!

TAKA

Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras!

EUR 2.00 | Alūksnes TIC

4 personām - aktīva atpūta Igaunijā

4 personām - aktīva atpūta Igaunijā

1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums

EUR 370 | Estravel Latvia

Svinam Vācijas futbola vasaru

Svinam Vācijas futbola vasaru

Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu savas koman

Europcar

AAE - Dubaija!

AAE - Dubaija!

Saules un jūras baudītājiem piemērotākais laiks ir pavasaris un rudens, jo tieši tad var iegūt lielisku iedegumu, bet vakaros atvēsināties kādā patīkamā restorā

EUR 736.00 | Latvia Tours

Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA

Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA

Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz 31.05.

EUR 94 | Estravel Latvia

𝐌𝐞𝐥𝐧𝐤𝐚𝐥𝐧𝐞 būs lieliska izvēle!

𝐌𝐞𝐥𝐧𝐤𝐚𝐥𝐧𝐞 būs lieliska izvēle!

Ceļojums piemērots visiem, kurus valdzina krāšņa, masu tūrisma neizpostīta daba un jūtams vietējās kultūras piesitiens.

EUR 369 | Latvia Tours

Ēģipte skolēnu RUDENS brīvlaikā

Ēģipte skolēnu RUDENS brīvlaikā

Esiet tālredzīgi un gudri! iegādājieties ceļojumu skolenu RUDENS brīvlaikam jau tagad! Hurgada vai Šarm-el-Šeiha

EUR 685 | Estravel Latvia

Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē

Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē

18. maijā, atklājot sezonu, aicinām visus uz garšīgu un smaržīgu Grill ballīti pludmalē. Plašs grilēdienu klāsts, muzikāli priekšnesumi un izklaides bērniem.

Baltic Beach Hotel & SPA

Larnaka, Kipra. Aviobiļetes

Larnaka, Kipra. Aviobiļetes

Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT

EUR 199 | Estravel Latvia

TŪRISMA TRIATLONS VIŠĶOS 12.MAIJĀ

TŪRISMA TRIATLONS VIŠĶOS 12.MAIJĀ

Šī gada 12. maijā visi tiek laipni aicināti piedalīties ikgadējā Tūrisma triatlonā, kurš šogad pirmo reizi norisināsies Višķos.

TAKA

“ŠEFA UZKODAS” pasākumu mājas Dvietē

“ŠEFA UZKODAS” pasākumu mājas Dvietē

Dvietē atrodas pasākumu māja, kuru var rezervēt un rīkot pilnīgi jebko!

TAKA

Atlaide auto nomai Bahreinā

Atlaide auto nomai Bahreinā

Persijas līča debeszilajos ūdeņos atrodas apslēpts dārgakmens, kas gaida izpēti — Bahreina. Nepalaid garām, rezervē tūlīt un saņem 20% atlaidi.

Europcar

Anta Eņģele. Māmiņdienas koncerts

Anta Eņģele. Māmiņdienas koncerts

12.maijā pl.16.00 Kultūrtelpa Akustika ielūdz uz māmiņdienai veltītu koncertu kopā ar dziesminieci Antu Eņģeli!

EUR 15 | Valmieras novada Tūrisma pārvalde

🇬🇷 JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀

🇬🇷 JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀

Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze.

EUR 979 | Latvia Tours

Ekskursiju piedāvājums. Grieķija

Ekskursiju piedāvājums. Grieķija

Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - Atēnas -...

EUR 1099 | Estravel Latvia

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -