Raibas, krāsainas, neprognozējamas, bet aktīvas un piedzīvojumiem pilnas - šīs nedēļas brīvdienas!

Ieva Krūmiņa | 2017.07.13

Ar tiem laika apstākļiem nupat vairs pilnīgi neko nevar saprast – tad auksts, tad silts, tad līst, tad nē, prognozes mainās vai ik dienu, un tik bieži nepiepildās. Tu, cilvēks jaukā laikā un garastāvoklī dodies uz darbu  vai izbraucienā ar velosipēdu, bet atgriezies  izmircis, nosalis un nikns … Vai atkal, laika prognoze visu nogali rāda melnus mākoņus un zibeņus, un mēs mierīgu sirdi ieplānojam šoreiz brīvdienās palikt mājās, sakārtot beidzot šo to, palasīt, padzert piparmētru tēju .. bet tad izrādās, ka grādu ir daudz vairāk, kā solīts, un no lietus ne miņas – un kur nu tagad skriet, ko grābt, jo šī taču var izrādīties pēdējā šīs “vasaras” izdevība! Laikam jau atkal taisnība tiem, kuri nelokāmi uzskata – svarīgākie brīvdienās ir īstais apģērbs, cilvēki līdzās un pozitīvs noskaņojums, tad jau ar pārējo viss būs kārtībā!

Šī nedēļas nogale Latvijas vasarā ir īpaša arī ar to, ka šī nu ir tā izdaudzinātā un daudzu ilgi gaidītā Positivus festivāla nogale! Tāpēc droši vien arī šoreiz citu organizēto pasākumu ir mazāk, jo gadu gaitā jau citu pasākumu plānotāji ir ielāgojuši – šajās brīvdienās visi ceļi ved uz Salacgrīvu. Un te nu atkal ir dilemma – braukt šogad vai tomēr nē. No vienas puses – tradīcija it kā jauka, un gan jau arī kāds no muzikālajiem priekšnesumiem iekritīs sirdī un dos enerģijas lādiņu ilgākam laikam. No otras puses – “savējo” tur paliek arvien mazāk, bet manāmi apreibušu pusaudžu – arvien vairāk, un vai ir vērts maksāt tik lielu naudu par kārtējo izmirkšanu? Tādas tās juceklīgās vasaras pārdomas …

Lai nu kā, Positivus trakumam tomēr nav pakļāvušies pilnīgi visi, un vairāki interesanti  aktīvas atpūtas pasākumi notiek arī šoreiz.

Nenogurdināmi ir īstenie pārgājienu cienītāji. Latvijas apceļošanas projekta 1836.lv gājienu dalībnieki šoreiz virzīsies gan Imanta Ziedoņa tēlaini raksturoto Leišmalīti pa maršrutu Ērberģes muiža – Nereta. Piekritīsit, tā nav tā Latvijas mala, kas būtu citos gadījumos bieži apmeklēta, varbūt vērts izmantot izdevību, ja šoreiz to var izdarīt labā kompānijā, visiem kopā iegriežoties arī Jāņa Jaunsudrabiņa muzejā “Riekstiņi”, un vakarus aizvadot sirsnīgā muzicēšanā.

Arī vienmēr optimistiskie tūristu kluba “Triāde” ceļotāji šajā nogalē nesēdēs mierā – viņu pārgājiens šoreiz ļaus pārpārēm izbaudīt spirgto jūras gaisu, jo vedīs gar jūru maršrutā Jūrkalne – Ventspils. Vakarā tradicionālā kopīgā ugunskura zupa, un romantiska nakšņošana telšu nometnē.

Fotogrāfu klubs “Fototelpa” ir sestdien sarūpējis īpašu pārgājienu fotogrāfijas gardēžiem – gar vienu no ainaviskākajām Latvijas upēm Amatu. Lai paspētu noķert dabas atmošanos un īpašo rīta apgaismojumu, dalībnieki no Rīgas dosies ceļā jau 4os no rīta. Pārgājiena finālā – ugunskura zupa, labs garastāvoklis pēc piepildītas dienas, un, ja paveiksies, tad kā deserts dienas beigās – saulriets Vidzemes akmeņainajā jūrmalā. Sīkāka informācija šeit.

Kā treniņu nākamajā nogalē (22.-23. jūlijs) gaidāmajam 100 kilometru izturības pārgājienam apvienība Strēlnieks rīko treniņu pārgājienu Cēsu apkaimē, un šis nu gan varētu būt pa spēkam jebkuram vidēji aktīvam cilvēkam, jo plānotais maršruts ir 24 kilometri, un tas turklāt vedīs pa ļoti interesantām un ainaviskām vietām - sāksies no Lielās Ellītes, Liepā, vedīs gar krāšņajiem Grīviņu un Līču – Laņģu iežiem, tad dosies uz Kazu gravu, lai noslēgumā pagrieztos uz Cēsīm.

Tos, kam vasarās tomēr tuvāki ūdeņi, varētu interesēt Supadventures.lv piedāvājums – divu dienu ekspedīcija pa Irbes upi caur vismazapdzīvotāko Latvijas nostūri – Ances purviem un mežiem Kurzemē, starp Ventspili un Kolku. Pasākuma organizatori sola izraušanos no ikdienas divu dienu garumā, atklājot Irbes upes noslēpumus, dodoties pārbraucienā ar leģendāro DEFENDER caur mežiem un purviem, baudot ugunskurā gatavotas mežacūkas gaļu ar griķiem un apgūstot loka šaušanas iemaņas. Perfekts piedzīvojums dabas bērniem! Sīkāka informācija šeit.

Ja esat kaut nedaudz pazīstams ar karti un kompasu, un brīvdienās esat Latgales pusē, aicinām jūs izmēģināt vēl kādu jaunu nodarbi – rogainingu. Nē, tam nav nekāda sakara ar ragu lopiem, tā ir viena no orientēšanās disciplīnām, kur komandai 2-5 cilvēku sastāvā noteiktā laikā jāatrod pēc iesējas vairāk dabā izvietotu kontrolpunktu. Šo sestdien šīs populārās komandu orientēšanās sacensības pirmo reizi norisināsies Daugavpilī. Sacensību formāts ir draudzīgs dalībniekiem ar dažādu spēku, prasmju un pieredzes bagāžu, jo piedāvātās distances ir ar kontrollaiku 2, 4 un 6 stundas, un arī maršruts interesants -  Daugavpils pilsētu un apkārtni, ļaujot izbaudīt gan pilsētvidi, gan garākajās distancēs – arī kārtīgus mežu masīvus. Sīkāka informācija šeit.

Cilvēku brīvā laika aizraušanās spēj būt tik dažādas un neparastas! Arī – prieka pēc piepildīt bērnības fantāzijas par dzīvi kokos. Pavisam intriģējošu pasākumu šajā nogalē pieteikusi RTU studentu pašpārvalde ar domu biedriem – Koku dzīves festivālu Strenčos. Ticiet vai ne, bet Strenču pilsētā līkumotās Gaujas krastā 15. jūlijā pacelšoties lidojošo plostu ciemats!  Dienas garumā interesentiem būs iespēja  apskatīt šogad meistarklasē TreeHouse place 17'pie Strenču estrādes tapušās mājas kokā un piedalīties dažādās darbnīcās: izvingroties, baudīt tējas mākslu, gulēt šūpuļtīklos, veidot koka sveces, piedalīties āra pirts tapšanā, kā arī daudz ko citu. Vakara noslēgumā - burvīgs koncerts koku galotnēs!


Avots: BalticTravelnews.com


celojumubode - 3809
Grieķijas valdzinājums!

Grieķijas valdzinājums!

Ekskursiju ceļojums "GRIEĶIJAS VALDZINĀJUMS" 12 dienas! Atpūta un pelde Jonijas jūras Korintas līcī, Vuliagmeni ezerā, termālajos baseinos

EUR 689 | Latvia Tours

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Trakai TIC

Pavasara tirgus Lietuvā

Pavasara tirgus Lietuvā

20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus!

Ignalinos rajono TIC

GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums

GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums

Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot aprīlī

EUR 2519 | Estravel Latvia

Atlaides auto nomai Igaunijā

Atlaides auto nomai Igaunijā

Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu!

Europcar

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”.

Liepājas reģiona TIB

Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss !

Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss !

Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo karti jau tagad.

EUR 180 | Jurmala Golf Club & Hotel

Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē!

Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē!

Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57.5903, 26.8627.

Alūksnes TIC

Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras!

EUR 2.00 | Alūksnes TIC

Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA

Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA

Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz 31.05.

EUR 94 | Estravel Latvia

Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā

Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā

No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”.

Valmieras TIC

Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi

Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi

Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija...

EUR 369 | Estravel Latvia

Aktuālās izstādes Liepājā

Aktuālās izstādes Liepājā

Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies!

Liepājas reģiona TIB

Atlaides auto nomai Ungārijā

Atlaides auto nomai Ungārijā

Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību.

Europcar

4 personām - aktīva atpūta Igaunijā

4 personām - aktīva atpūta Igaunijā

1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums

EUR 370 | Estravel Latvia

Izstāde

Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā

No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde.

Valmieras TIC

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Trakai TIC

Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā

Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā

1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05.

EUR 225 | Estravel Latvia

3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs

3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs

9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums

EUR 1058 | Estravel Latvia

Tet Rally Latvia

Tet Rally Latvia

2024. gada vasarā Latvija pirmo reizi uzņems FIA pasaules rallija čempionāta posmu. Tet Rally Latvia norisināsies no 18. līdz 21. jūlijam.

Liepājas reģiona TIB

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -