8 lietas, ko labāk nedarīt viesnīcā

BalticTravelnews.com | 2019.07.16

Lai arī viesnīcās ir salīdzinoši tīra un droša vide, tāpat ir jāsaprot, ka tajās apmetas dažādi cilvēki – un vēl nesen, pāris stundas pirms istabiņā ienācāt jūs, tajā varēja notikt jebkas. Tāpēc ir pāris lietas, ko labāk viesnīcās nedarīt…

Neizmanto viesnīcas pultis

Pētījumi ir pierādījuši, ka viesnīcu istabas, lai arī cik ļoti tās tiktu tīrītas, ir diezgan netīras un baktēriju pilnas. Tas, gan protams ir atkarīgs no tā, kāda ir jūsu viesnīca, cik par to maksājat un cik rūpīgi savu darbu dara istabenes. Taču pati netīrākā lieta viesnīcā nereti ir tieši pults, kuras tīrībai uzmanības pievērš mazāk, nekā apkārtējās vides – kā putekļu slaucīšanai, gultasveļas maiņai u.c.

Neatstāj savas vērtslietas redzamās vietās

Ir dzirdēti pārāk daudzi stāsti, lai šo nepieminētu vispār. Teju katrs zina kādu, kam kas atgadījies (vai vismaz, kas zina kādu, kam tā atgadījies) viesnīcā – vai pazudis maks vai dārgie auskari. Ieteicams visas savas vērtslietas atstāt viesnīcas seifā – pat ja par to sanāk nedaudz piemaksāt, vai arī vienkārši – atstāt tās ārpus redzamajām vietām. Visdrīzāk, neviens pa jūsu zeķēm nerakņāsies, meklējot naudu un vērtslietas, taču ja dimanti vai zeltlietas stāvēs uz plauktiņa, kādam roka var paslīdēt…

Izmanto "lūdzu netraucēt" zīmes

Viesnīcas ir viesnīcas – un ja ceļo pāris, tad mēs jau visi zinām, kas tur notiek. Gan paša ceļojuma atmosfēra, gan tas, ka atrodaties jaunā vidē – tas viss raisa romantiku. Un tieši šādām lietām – vai arī brīžiem, kad nejūtaties labi, ir domāta zīmīte "lūdzu netraucēt"! izmantojiet to, lai nesanāktu lieki pārsteigumi – par tiem nebūsiet priecīgi nedz jūs, nedz arī istabene vai cilvēks, kas nāks labot jūsu salūzušo ledusskapi!

Skaļi neizrunā savas istabas numuru

Neizbļauj savu istabas numuru skaļi – nedz viesnīcas lobijā, nedz uz ielas vai kur citur. Šādā veidā vari tikai iekulties nepatikšanās – kāds izdomās, ka esi pārāk bagāts vai izdomās "patroļļot" un piezvanīs uz recepsiju, pasūtot 100 vārītas olas. Arī sarunājot tikties viesnīcā, labāk tiekaties viesnīcas telpās, nevis saki, lai cilvēks nāk uz tavu numuriņu.

Neatver un neaizver durvis

Viesnīca ir vieta, kur apmetas sveši cilvēki – tāpēc, pat ja juties tur kā mājās, atceries par drošību. Viens no cilvēka ieradumiem ir atvērt durvis pie katra klauvējiena – bet drošāk tomēr ir to nedarīt. Ja vien negaidi kādu viesi vai konkrēti nezini, ka kāds nāks, tad klauvēšanu ignorē. Ir viesnīcas, kur nav videonovērošanas gaiteņos, līdz ar to cilvēki var brīvi pārvietoties pa viesnīcu un starp tiem var gadīties arī kāds negodprātīgs… Tāpēc durvis – lai tās labāk paliek ciet. Tas pats ir arī par durvju aizvēršanu. Dzīvē gadās visādi, tāpēc uzmani duvis, citādi gadīsies kā šim čalim (video nav drošs apskatei bērniem un darbā (nu, atkarīgs kāds ir darbs…)).

Netuvojies mini-bāriņam

Pirmkārt jau mini-bārā nav nekas tāds, ko tev patiešām vajag. Ne to snikeru, nedz kolu – tev taču viņu nemaz nevajag. Otrkārt, arvien biežāk šīs ierīces tiek aprīkotas ar sensoriem – un ja atvērsi to ar lielāku spēku, sensors var iedarboties un domāt, piemēram, ka esi to snikeru paņēmis ārā un apēdis!

Neaizmirsti pārbaudīt istabas tīrību un stāvokli tad, kad ierodies tajā

Cilvēciskais faktors vienmēr var nostrādāt jokus – un ja istabu neaplūkosi pirms vēl tajā esi izkrāmējis savas mantas, vari palaist ko garām. Piemēram to, ka paklājā izdedzināts caurums. Un pēc savas vizītes, iespējams, tieši tev būs jāmaksā par jaunu paklāju – jo tev ierodoties taču nekādu caurumu nebija. Tāpat paskaties vai gultasveļa ir svaiga, istaba kārtīgi iztīrīta. Ja to darīsi pāris stundas pēc savas ievākšanās – būs grūti kādu pārliecināt, ka pie vainas neesi tu pats…

Nedzer krāna ūdeni

Lai arī Latvijā ierasts, ka krāna ūdens ir labs dzeršanai, arī Latvijā gadās visādi – un eksperti tomēr iesaka ūdeni pirkt – vai vismaz vārīt krāna ūdeni. Ārzemēs tas ir vēl nopietnāk – un labāk netaupi savu naudu un nopērc ūdeni pats!

Avots: BalticTravelnews.com/Smartertravel.com


celojumubode - 3801
Kemperu noma Eiropā

Kemperu noma Eiropā

Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam!

EUR 71 | Estravel Latvia

Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām”

Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām”

1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā!

Valmieras TIC

DENISS PASHKEVICH TRIO

DENISS PASHKEVICH TRIO

29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” ietvaros.

EUR 20 | Valmieras TIC

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Trakai TIC

Lieldienu brīvdienas Liepājā

Lieldienu brīvdienas Liepājā

Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem.

Liepājas reģiona TIB

Zaķim šodien Liela diena

Zaķim šodien Liela diena

30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot sīkdzīvniekus.

Liepājas reģiona TIB

Klasiskās indiešu dejas koncerts

Klasiskās indiešu dejas koncerts

6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā.

EUR 10 | Valmieras TIC

Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā

Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā

Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā. Pieteikšanās līdz 5.aprīlim.

TAKA

Riga Reggae Acoustic

Riga Reggae Acoustic

6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae Acoustic!

EUR 15 | Valmieras TIC

Atklājam Turcijas sezonu!

Atklājam Turcijas sezonu!

Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām...

CelojumuBode.lv

Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu

Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu

6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu.

EUR 5 | Valmieras TIC

Programma ANTISTRESS

Programma ANTISTRESS

Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk harmonijai un mieram

EUR 700 | Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri

Lieldienu pasākumi Alūksnē!

Lieldienu pasākumi Alūksnē!

Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot un ripināt olas

Alūksnes TIC

Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei

Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei

Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem //

EUR 1700 | Estravel Latvia

ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas!

ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas!

🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama

EUR 350 | Latvia Tours

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”.

Liepājas reģiona TIB

6 trending travel destinations for 2024

6 trending travel destinations for 2024

Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans.

EUR 79 | airBaltic

Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos

Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos

6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu.

EUR 2.00 | Alūksnes TIC

Lieldienu prieki lieliem un maziem

Lieldienu prieki lieliem un maziem

Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida tematiskas izklaides.

Baltic Beach Hotel & SPA

Pavasara tirgus Lietuvā

Pavasara tirgus Lietuvā

20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus!

Ignalinos rajono TIC

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -