Viedoklis: Kas ir neierastākais ko var nobaudīt Rīgas restorānos?

Liene Circene | 2017.06.14

Bieži vien, ceļojot uz ārzemēm, kā latvieši tā citi tūristi steidz nobaudīt ko neparastu, iespējams vien šajā reģionā pieejamu maltīti! "Travelnews.lv" vēlējās noskaidrot no Rīgas restorāniem, kas ir tas, ko neparastu kā ārzemnieki, tā vietējie var nogaršot mūsu zemē! Kā arī vaicāja, vai klienti izrāda interesi par jauniem, neparastiem piedāvājumiem vai vairāk pieturas pie tradicionālām maltītēm?

Zane Zeibote, kafejnīcas "Rienzi" īpašniece un vadītāja

Mūs restorānā ir diezgan tradicionālas garšas, jo nedomāju, ka mūsdienās, piemēram, vīģes ar konjaku būtu kaut kas ļoti netradicionāls! Tagad tuvojās Līgo svētki, saulgrieži, tad nu šobrīd piedāvājam kaut ko varbūt mazliet savādāku – šokolādi ar ķimenēm! Tā tiek lieta formās kā siera rituļi – sanāk tādi siera šokolādes rituļi! Tematiski Līgo svētkiem arī dekorējam ar uzrakstiem, piemēram, tautasdziesmām, vēlējumiem vai: "Līgai", "Jānim"!

Iespējams, ka arī šogad, kā mums ir bijis citus gadus, uz Jāņiem piedāvāsim alus trifeles, siera trifeles! Lai gan pagaidām vēl nevar garantēt, ka arī šogad mums tas būs – redzēsim, vai mēs paspēsim!

Cilvēki labprāt nogaršo šos jaunos saldumus! Mūsu restorāna atrašanās vieta ir Vecrīgā, līdz a to vairāk nāk tieši tūristi, tāpēc diezgan daudz laika jāvelta, piemēram, skaidrojot ko mums šie svētki – Līgo – nozīmē un pēc tam tad labprāt pagaršo šos jaunos saldumus! Savējiem gan tas nav jāskaidro.

Bet ikdienā, manuprāt, mēs esam viens otru ļoti izlutinājuši ar tām garšas kārpiņām, ka persiks ar ananāsu sen jau vairs nav nekas! Tāpat avene ar maskarpones sieru – arī vairs nu nekas tāds! (smejas – red. piez.) Idejas jauniem produktiem vairāk nāk no manas puses, bet kādreiz arī ar kolēģiem, kopā aprunājoties, kādam ir idejas un tad kopā saliekam galvas un vienkārši darām!

Karina Popova, restorāna "St. Petrus" mārketinga vadītāja

No neparastām garšām restorāna apmeklētājiem piedāvājam, piemēram, biešu plācenīšus ar kūpinātu krējumu un Baltijas siļķi vai melnos vareņikus biešu-baltvīna mērcē ar zandartu un foreles ikriem. Man pašai ļoti garšo sama fileja ar grilētu rabarberu, skābeņu pesto, seleriju un brokolini! Savukārt desertā var nobaudīt rabarberu ar gurķa – piparmētras granitē, baltās šokolādes krēmu, rabarbera saldējumu un smilšu mīklas – vaniļas cepumu!

Ēdienkarti pamainām apmēram reizi divos mēnešos vai reizi mēnesī – tas atkarīgs no sezonas, jo mūsu ēdienkarte ir pilnībā adaptēta sezonas produktiem – mēs ņemam to, ko mums zeme dod!

Ļoti daudzi no restorāna klientiem labprāt nogaršo ko jaunu, ko neparastu – tostarp gan latvieši, gan ārzemnieki! Bijām domājuši, ka vairāk būs tieši tūristi, bet nāk arī vietējie. Mēs restorānā pasniedzam moderno virtuvi – ņemam no vecā, tradicionālā un adaptējam to ar kaut ko starptautisku.

Kirils Dogadajevs, restorāna "Ribs & Rock" zāles pārzinis

Es teiktu, ka visinteresantākais no visa piedāvājuma ir mūsu šefpavāra upeņu balzama barbekjū mērce. Veselu pusotru gadu šefpavārs pavadīja pie šīs receptes izgudrošanas, līdz ar to tas ir tāds īpašais piedāvājums! Kā arī viens no mūsu populārākajiem ēdieniem ir grilētas cūku ribiņas upeņu balzama barbekjū glazūrā ar kartupeļu kraukšķiem!

Ēdienkarte mums mainās pa sezonām – trīs, četras reizes gadā. Izmantojam sezonas produktus, jo tas ir kvalitatīvāk un arī garšīgāk. Jo, salīdzinot mākslīgi izaudzētu un dabīgi izaudzētu, protams, uzreiz mainās garša!

Runājot par to, vai cilvēki nogaršo jaunas receptes, tad nu jāsaka, ka viesmīļi mums ir profesionāli un, protams, piedāvā restorāna apmeklētājiem nogaršot ko jaunu! Daudz cilvēki pie mums nāk ne tikai vienkārši paēst, bet meklēt jaunas emocijas!

Avots: BalticTravelnews.com


celojumubode - 3814
Rallistu ielas stāsti

Rallistu ielas stāsti

25.aprīlī plkst. 18.00 bijušā PMK aktu zālē neformālā gaisotnē aicināti tikties visi rallija cienītāji, lai dalītos ar saviem stāstiem par ralliju Valdemārpilī.

Talsu novada TIC

Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē

Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē

18. maijā, atklājot sezonu, aicinām visus uz garšīgu un smaržīgu Grill ballīti pludmalē. Plašs grilēdienu klāsts, muzikāli priekšnesumi un izklaides bērniem.

Baltic Beach Hotel & SPA

4 personām - aktīva atpūta Igaunijā

4 personām - aktīva atpūta Igaunijā

1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums

EUR 370 | Estravel Latvia

Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss !

Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss !

Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo karti jau tagad.

EUR 180 | Jurmala Golf Club & Hotel

Sala ar unikālu skaistumu!

Sala ar unikālu skaistumu!

Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs.

EUR 469.00 | Latvia Tours

Plāno kāzas Bauskas novadā!

Plāno kāzas Bauskas novadā!

Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā!

Bauskas TIC

Atlaides auto nomai Reunion salā

Atlaides auto nomai Reunion salā

Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā!

Europcar

Tet Rally Latvia

Tet Rally Latvia

Liepājā notiks pilsētas ātrumposms, Tet Rally Latvia uzvarētāju noskaidros Dienvidkurzemes novada Vecpils autotrasē.

Liepājas reģiona TIB

Maroka - Āfrikas eksotika

Maroka - Āfrikas eksotika

Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot aprīlī

EUR 559 | Estravel Latvia

Luksus klases piedāvājumi - Taizeme

Luksus klases piedāvājumi - Taizeme

Esat pelnījuši - izbaudīt unikālu pieredzi, augstākās klases apkalpošanu un ņemt no dzīves vairāk! Dažādi Luksus piedāvājumi atpūtai Taizemē! Sviniet dzīvi!

EUR 610 | Estravel Latvia

 Jāņa Šipkēvica koncerts

Jāņa Šipkēvica koncerts

3. maijā, 22:00 ielūdzam uz SHIPSEA | Jāņa Šipkēvica koncertu balsij, klavierēm un neredzamam korim.

EUR 25 | Valmieras TIC

Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē!

Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē!

Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57.5903, 26.8627.

Alūksnes TIC

ALBĀNIJA jau no 30.05.

ALBĀNIJA jau no 30.05.

Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija

EUR 589 | Latvia Tours

TUNISIJA no 295 EUR/pers!

TUNISIJA no 295 EUR/pers!

Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām!

EUR 295 | Latvia Tours

Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras!

EUR 2.00 | Alūksnes TIC

Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis

Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis

19.maijā pl.16.00 aicinām uz Stāstnieku Pēcpusdienu Akustikā kopā ar mūziķi Māru Upmani-Holšteini un aktieri Aigaru Apini.

EUR 40 | Valmieras TIC

Atpūtas ceļojumi uz Maljorku

Atpūtas ceļojumi uz Maljorku

Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām smilšainām pludmalēm

EUR 692 | Atlantic Travel

Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa

Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa

Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana

EUR 519 | Estravel Latvia

MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI!

MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI!

👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, SADARBĪBAS PARTNERUS

Latvia Tours

Aktuālās izstādes Liepājā

Aktuālās izstādes Liepājā

Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies!

Liepājas reģiona TIB

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -