Izveidota pirmā mobilā viedās pilsētas lietotne Latvijā – Mana Valmiera

Justīne Deičmane | 2017.05.12

No 11.maija Valmieras iedzīvotāji, uzņēmēji un viesi saņem jaunu digitālu rīku savstarpējai saziņai un sadarbībai – Latvijā pirmo viedās pilsētas lietotni "Mana Valmiera".

Lietotne ir visaptverošs saziņas un informācijas rīks valmieriešiem un pilsētas viesiem. Tajā pieejama informācija par pilsētas jaunumiem, iespēja paust savu viedokli, ierosināt uzlabojumus pašvaldības piedāvātajos pakalpojumos un nodrošinātajā infrastruktūrā. Sadarbībā ar vietējiem uzņēmumiem iekļauti arī aktuāli piedāvājumi pilsētniekiem un Valmieras viesiem. Lietotne tapusi sadarbībā ar SIA "Latvijas Mobilais Telefons" (LMT).

"Vieda pilsēta – termins, kas arvien biežāk tiek lietots, apzīmējot "gudru" pilsētas pārvaldību, piemēram, ceļu infrastruktūras apsaimniekošanu, ielu apgaismošanas sistēmu ieviešanu un pilsētas satiksmes pārraudzīšanu. Arī Valmiera ir ceļā uz viedās pilsētas statusa iegūšanu, un pirmais no soļiem – mobilās lietotnes "Mana Valmiera" ieviešana. Mūsdienās nav neviena ātrāka un vienkāršāka veida saziņai kā mobilās ierīces, tāpēc pieņēmām lēmumu izveidot mobilo platformu, kas ļauj izzināt iedzīvotāju vēlmes, sekmēt kvalitatīvākus pakalpojumus, atbalstīt vietējo uzņēmējdarbību. Mūsu mērķis ir veidot viedu Valmieru – mūsdienīgu, lojālu iedzīvotāju kopienu, apmierinātus uzņēmējus un pieejamu pašvaldību," stāsta Jānis Baiks, Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs.

Mobilā lietotne "Mana Valmiera" ļaus ne tikai ātrāk sniegt informāciju iedzīvotājiem par viņiem interesējošām norisēm pilsētā, bet tā kalpos arī kā ērta iespēja sazināties ar pašvaldību, uzdodot jautājumus, norādot par problēmām pilsētas infrastruktūrā, iesaistoties lēmumu pieņemšanā ar aptauju starpniecību u.tml. Turklāt vietējie uzņēmēji lietotnes "Mana Valmiera" lietotājiem radījuši īpašu "priekšrocību grozu", piedāvājot atlaides un citus patīkamus pārsteigumus.

"Dzīvojot laikā, kad tehnoloģijas attīstās ne pa stundām, bet nu jau pa sekundēm, ir svarīgi pilnvērtīgi izmantot visas to sniegtās priekšrocības, padarot ikdienu ērtāku. Valmiera, izveidojot lietotni "Mana Valmiera", ir spērusi soli tuvāk iedzīvotājiem, atvieglojot informācijas apmaiņu ar pašvaldību, valmieriešu savstarpējo saziņu un sniedzot atbalstu uzņēmējiem. Tas ir labs piemērs! Lai apzinātu pašvaldību paveikto digitālo tehnoloģiju izmantošanā, ministrija kopš 2014.gada veido Latvijas e-indeksu. Tajā Valmiera divus gadus pēc kārtas tika atzīta par digitāli attīstītāko pašvaldību republikas nozīmes pilsētu kategorijā. Esmu gandarīts, ka Valmiera nav apstājusies pie jau sasniegtā un turpina aktīvi strādāt, lai ar digitālo tehnoloģiju palīdzību sniegtu labākus pakalpojumus iedzīvotājiem un efektīvāk izmantotu pašvaldības resursus," uzsver Kaspars Gerhards, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs.

"LMT izveidotā viedo pilsētu platforma piedāvā plašas iespējas ne tikai pašvaldības saziņai ar iedzīvotājiem, bet arī dažādu pakalpojumu integrēšanai mobilajā vidē. Viedtālrunis ir jau ierasta un ērta vide norēķiniem, noderīgs rīks dažādiem autentifikācijas risinājumiem, piemēram, brīvpusdienu saņemšanai, kā arī tūrisma pakalpojumiem un citām pašvaldības, vietējo uzņēmumu un sabiedrisku organizāciju aktivitātēm. Viedās pilsētas lietotne ir pielāgojama atbilstoši katras pašvaldības vajadzībām un interesēm. Ņemot vērā, ka jau gandrīz 70% iedzīvotāju ikdienā lieto viedtālruni, tas kļūst par arvien svarīgāku instrumentu arī iedzīvotāja – pašvaldības mijiedarbībā," rezumē Juris Binde, LMT prezidents.

Lai iedzīvotājiem pastāstītu par lietotni, Vidzemes Uzņēmēju dienu laikā, 19. un 20.maijā, aicinām ikvienu valmierieti un pilsētas viesi apmeklēt īpašo "Mana Valmiera" telti.

Mobilā lietotne "Mana Valmiera" no 2017.gada 11.maija ir pieejama ikvienam Latvijas iedzīvotājam, kurš ikdienā lieto viedtālruni. To bez maksas var lejupielādēt lietotņu veikalā App Store (iOS ierīču lietotājiem) un Google Play (Android ierīču lietotājiem). Autorizēšanās šobrīd iespējama ar Swedbank un Nordea banku, taču tuvākajā laikā tā būs iespējama arī ar SEB, Citadele un DNB banku.

Avots: Valmieras pilsētas pašvaldība


celojumubode - 3812
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija!

Būsim pazīstami Latgale, Sēlija!

Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā!

TAKA

Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā

Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā

1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05.

EUR 225 | Estravel Latvia

Svinam Vācijas futbola vasaru

Svinam Vācijas futbola vasaru

Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu savas koman

Europcar

Ekskursija Valmieras novadā

Ekskursija Valmieras novadā

5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē!

EUR 35 | Valmieras TIC

Atlaides auto nomai Ungārijā

Atlaides auto nomai Ungārijā

Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību.

Europcar

Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā

Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā

No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”.

Valmieras TIC

 Vislatvijas golfa diena 5.maijā!

Vislatvijas golfa diena 5.maijā!

Vislatvijas Golfa Dienas – atklāj golfa spēles burvību! Aicināts ir ikviens pie mums Jurmala Golf Club & Hotel!

Jurmala Golf Club & Hotel

4.maija svētki Alūksnē

4.maija svētki Alūksnē

Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”.

Alūksnes TIC

Brokastu ēdienkarte visas dienas laikā!

Brokastu ēdienkarte visas dienas laikā!

Tas brīdis ir pienācis! Jauno sezonu uzsācis Jurmala Golf Club & Hotel mājīgais restorāns! Ar lielāko prieku uzņemsim un parūpēsimies par tavām garšas kārpiņām.

EUR 6.50 | Jurmala Golf Club & Hotel

Rallistu ielas stāsti

Rallistu ielas stāsti

25.aprīlī plkst. 18.00 bijušā PMK aktu zālē neformālā gaisotnē aicināti tikties visi rallija cienītāji, lai dalītos ar saviem stāstiem par ralliju Valdemārpilī.

Talsu novada TIC

Sala ar unikālu skaistumu!

Sala ar unikālu skaistumu!

Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs.

EUR 469.00 | Latvia Tours

Zudušais un atklātais Bānīša ceļā!

Zudušais un atklātais Bānīša ceļā!

ptuveni 30km velo tūre “Zudušais un atklātais Bānīša ceļā” piemērota gan draugu kompānijām, gan ģimenēm ar bērniem. Apļveida brauciens stars pulksten 11:30

Alūksnes TIC

Larnaka, Kipra. Aviobiļetes

Larnaka, Kipra. Aviobiļetes

Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT

EUR 199 | Estravel Latvia

Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam!

Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam!

NORĀDI VĒLMES -> SAŅEM PIEDĀVĀJUMU ČARTERCEĻOJUMAM 30 MIN LAIKĀ MĒS PALĪDZĒSIM SAPŅIEM ĪSTENOTIES! ;)

Latvia Tours

MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI!

MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI!

👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, SADARBĪBAS PARTNERUS

Latvia Tours

ALBĀNIJA jau no 30.05.

ALBĀNIJA jau no 30.05.

Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija

EUR 589 | Latvia Tours

TUNISIJA no 295 EUR/pers!

TUNISIJA no 295 EUR/pers!

Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām!

EUR 295 | Latvia Tours

Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē

Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē

18. maijā, atklājot sezonu, aicinām visus uz garšīgu un smaržīgu Grill ballīti pludmalē. Plašs grilēdienu klāsts, muzikāli priekšnesumi un izklaides bērniem.

Baltic Beach Hotel & SPA

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Trakai TIC

Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss !

Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss !

Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo karti jau tagad.

EUR 180 | Jurmala Golf Club & Hotel

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -