Kauņā atvērta modernākā autoosta Austrumeiropā

Mindaugas Sakalauskas | 2017.03.06

Jau vairāk nekā mēnesi Kauņā, Lietuvā, darbojas rekonstruētā autoosta, ko tās operatori dēvē par modernāko Austrumeiropā

Kauņas iedzīvotājus un pilsētas viesus jaunā autoosta sagaida ne tikai ar modernu ēku un iespaidīga lieluma pulksteni, bet arī ar daudz plašāku pasažieru uzgaidāmo zāli, mūsdienīgu pasažieru  informēšanas sistēmu, pazemes autostāvvietu un daudziem citiem jauninājumiem.

Kauņas autoostā ir 21 iekāpšanas platforma un trīs platformas pienākošajiem autobusiem. Pasažieru informēšanai ierīkoti daudzi informācijas ekrāni.

“Jaunā autoosta ir ne tikai skaistāka un modernāka, bet arī informatīvāka. Pasažieri var viegli un ātri uzzināt vajadzīgo informāciju par autobusu atiešanu un pienākšanu. Visa informācija  tiek sniegta reālajā laikā,” stāstījis akciju sabiedrības “Kautra” ģenerāldirektors Lins Skardžuks.

Daudz neredzētu jauninājumu

Kauņas autoostā pasažieriem ir iespēja pašiem iegādāties arī autobusu biļetes. Līdztekus parastajām biļešu kasēm te darbojas arī pašapkalpošanās kases, kurās pasažieri var vienkārši un ātri nopirkt autobusa biļetes, norēķinoties ar bankas karti. Tas ir pirmais šāda veida biļešu tirdzniecības terminālis Lietuvā.

Vēl viens interesants un līdz šim mūsu valstī vēl neredzēts jauninājums ir pašapkalpošanās pasta terminālis. Tagad Kauņas iedzīvotāji var vienkāršāk un ātrāk atdot vai saņemt savus sūtījumus, pat neizkāpjot no sava automobiļa. Sūtījumu nogādei ierīkota vienvirziena iela starp autoostu un līdzās esošo viesnīcu.

Pasažieri un viņu tuvinieki var vēl ērtāk ierasties Kauņas autoostā un atstāt savu automobili pazemes autostāvvietā. Bezmaksas publiskajā pazemes stāvlaukumā var novietot gandrīz divsimt automobiļu. Paredzēts ierīkot arī novietni vairāk nekā 100 divriteņiem, tā mudinot cilvēkus uz videi draudzīgāku ceļošanu.

Autobusus Kauņas autoostā sagaida vēl viens jaunievedums - sistēmvadāmas barjeras. Autoostā var iebraukt tikai tie autobusi, kas reģistrēti iekšējā sistēmā.

“Droši varam apgalvot, ka rekonstruētā Kauņas autoosta ir modernākā ne vien Lietuvā, bet arī visā Austrumeiropā,” uzsvēris L.Skardžuks.

Kauņas arhitektūras zīmols

„Veidojot Kauņas autoostu, centāmies, lai tā būtu funkcionāla, mūsdienu prasībām maksimāli atbilstoša, ahitektoniskā ziņā ne tikai moderna, bet, galvenais, ilgi nenovecojoša. Mums ir izdevies šo lielo, tehnoloģiski sarežģīto ēku iekomponēt kultūras mantojuma teritorijā, saskanīgi organizējot autobusu darbu un vienlaikus radot jaunu Kauņas arhitektūras zīmolu. Tādēļ priecājos, ka jaunā Kauņas autoosta lieliski kalpo paredzētajam mērķim un vienlaikus ar savu arhitektūru rada pievienoto vērtību pilsētai un valstij,“ izteicies autoostas arhitekts Gintars Balčītis.

Izpelnījusies lielu uzmanību

Rekonstruētajā Kauņas autoostā jau paspējuši paviesoties arī īpaši ciemiņi – to apmeklējusi  Lietuvas Republikas prezidente Daļa Grībauskaite.

Prezidentei tika sarīkota īpaša ekskursija pa jauno autoostu. Viesošanās laikā prezidente atrada iespēju arī parunāties ar pasažieriem.

„Vienmēr patīkami uzņemt tik cienījamus viesus. Tas ir vēl viens apliecinājums, ka darbs paveikts labi un mēs Kauņā esam tikuši pie patiesi iespaidīgas autoostas. Gaidīsim prezidenti te atgriežamies jau kā pasažieri,“  sacījis Skardžuks.

Daudz uzmanības Kauņas autoosta saņēmusi arī saistībā ar pilsētas pašvaldības rīkoto akciju, kurā Kauņa apsveica Viļņas iedzīvotājus pilsētas 694.dzimšanas dienā un aicināja bez maksas apmeklēt Kauņu. Šai nolūkā tika organizēti 15 bezmaksas autobusu reisu no Viļņas uz Kauņu un sarīkotas vairākas ekskursijas pilsētas iepazīšanai. Lēsts, ka šīs akcijas laikā jauno Kauņas autoostu apmeklēja vairāk nekā 1000 ciemiņu no Viļņas.

Lielākā Lietuvā

Kauņas autoostu diennaktī apmeklē vairāk nekā desmit tūkstoši cilvēku; tur iegriežas vidēji 700 starppilsētu un starptautisko autobusu. Autoostas ēkas kopējā platība ir 13 200 kvadrātmetri.

Kauņas autoosta celta par privātiem līdzekļiem, projektu attīstīja slēgtā akciju sabiedrība  “Kautros nekilnojamasis turtas”. Autoostas celtniecība izmaksāja vairāk nekā 9 miljonus eiro.


Avots: UAB Kautra


celojumubode - 3815
Tet Rally Latvia

Tet Rally Latvia

Liepājā notiks pilsētas ātrumposms, Tet Rally Latvia uzvarētāju noskaidros Dienvidkurzemes novada Vecpils autotrasē.

Liepājas reģiona TIB

Atlaides auto nomai Reunion salā

Atlaides auto nomai Reunion salā

Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā!

Europcar

Atlaides auto nomai Ungārijā

Atlaides auto nomai Ungārijā

Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību.

Europcar

Ekskursija Valmieras novadā

Ekskursija Valmieras novadā

5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē!

EUR 35 | Valmieras TIC

Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis

Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis

19.maijā pl.16.00 aicinām uz Stāstnieku Pēcpusdienu Akustikā kopā ar mūziķi Māru Upmani-Holšteini un aktieri Aigaru Apini.

EUR 40 | Valmieras TIC

Liepājas pēdas Latvijā

Liepājas pēdas Latvijā

Lai aktīvi un erudīti atzīmētu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, liepājnieki un pilsētas viesi aicināti pieteikties orientēšanās spēlēm.

Liepājas reģiona TIB

Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana.

Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana.

Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu.

TAKA

Atlaides auto nomai Igaunijā

Atlaides auto nomai Igaunijā

Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu!

Europcar

️Tunisija😲 Neticamas cenas!

️Tunisija😲 Neticamas cenas!

Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto jūras krastu.

EUR 295 | Atlantic Travel

Pārgājienu seriāls

Pārgājienu seriāls "Izpēdo Dienvidkurzemi"

“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā gaisā.

Liepājas reģiona TIB

TUNISIJA no 295 EUR/pers!

TUNISIJA no 295 EUR/pers!

Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām!

EUR 295 | Latvia Tours

Āzija un salas. Aviobiļešu akcija

Āzija un salas. Aviobiļešu akcija

Pērciet līdz 02.05. - Ceļojiet maijā // Tokija, Bali, Bangkoka, Honkonga, Deli, Maurīcija...

EUR 709 | SKY24.LV

Saulaina atpūta Kosta Blanka

Saulaina atpūta Kosta Blanka

Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no 31/05 - 30/09

EUR 715 | Atlantic Travel

Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas

Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas

Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots

EUR 1299 | Estravel Latvia

Ekskursiju piedāvājums. Grieķija

Ekskursiju piedāvājums. Grieķija

Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - Atēnas -...

EUR 1099 | Estravel Latvia

Padastes muiža - romantiska atpūta

Padastes muiža - romantiska atpūta

2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām

EUR 335 | Estravel Latvia

Rallistu ielas stāsti

Rallistu ielas stāsti

25.aprīlī plkst. 18.00 bijušā PMK aktu zālē neformālā gaisotnē aicināti tikties visi rallija cienītāji, lai dalītos ar saviem stāstiem par ralliju Valdemārpilī.

Talsu novada TIC

Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē!

Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē!

Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57.5903, 26.8627.

Alūksnes TIC

4.maija svētki Alūksnē

4.maija svētki Alūksnē

Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”.

Alūksnes TIC

Maroka - Āfrikas eksotika

Maroka - Āfrikas eksotika

Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot aprīlī

EUR 559 | Estravel Latvia

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -